-
Ο πρώτος γάμος τριών ατόμων πραγματοποιήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Η πολιτική ένωση των τριών ατόμων, δύο γυναικών και ενός άντρα, επικυρώθηκε από συμβολαιογράφο, ο οποίος εκτίμησε ότι πρέπει να έχουν κοινά οικογενειακά δικαιώματα.
-
Ποιος τον γ@μει τον πικάσο μωρέ
-
Καλα που μαζευε ο Κωστακης... στα κρυφα τοτε.... γιατι το Προοδευτικο ΚΚΣΕ ειχε αλλους να προωθει... στο παγκοσμιο στερεωμα της Τεχνης...
-
Στα κρυφά δεν ήταν, αλλά όντως όλο αυτό το όραμα της πρωτοπορίας που γεννήθηκε με την επανάσταση μετά τον θάνατο του Λενιν, έσβησε.
-
Τα φασισταρια της Δεξιας διανοησης θα φταινε μαλλον και για αυτο.... και οχι η προοδευτικη κοινωνικη κουλτουρα του ΚΚΣΕ...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Καλα που μαζευε ο Κωστακης... στα κρυφα τοτε.... γιατι το Προοδευτικο ΚΚΣΕ ειχε αλλους να προωθει... στο παγκοσμιο στερεωμα της Τεχνης...Μάζευε και ας ειν και ρώγες...
Σοσιαλιστικός ρεαλισμός FTW
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι το πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς;;;;Είναι γνωστό ότι οι ΚΚΕδες είναι τόσο στον κόσμο τους, που δικαιωματικά το φεστιβάλ είναι το πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς (γι αυτούς).
Στο θέμα της στρατευμένης τέχνης όμως κάνεις λάθος. Στρατευμένη τέχνη είναι κι αυτό:
και αυτό:
που ειρήσθω εν παρόδω, το είδα στο θέατρο πριν 2 μήνες από ένα νοτιοαφρικάνικο ensemble. Άνθρωποι που γι αυτούς και τις οικογένειες τους δεν είναι απλές θεωρίες, αλλά τα τρώνε στη μάπα δεκαετίες τώρα... -
Το γεγονός ότι οι άκρως 'υλιστικοί' Going Through θεωρείται ότι συμβαδίζουν με το πνεύμα της ΚΝΕ δεν σχολιάστηκε από κανένα...
Νομίζω ότι επισφραγίζεται ο χαρακτηρισμός περί 'δήθεν αριστεράς'.
Ο Κιάμος (μασκότ της ΔΑΠ) είναι λιγότερο 'σούπερ ουάου τζαφαράου' σαν εμφάνιση και άποψη.Ξεκάθαρο μήνυμα στους πιτσιρικάδες και ανερχόμενους κομμισάριους/παμίτες/κόκκινους φρουρούς/εν γένει συντρόφους συναγωνιστές ότι η σωστή μάχη κατά του συστήματος γίνεται με τζηπ,τσουρέκι αλυσίδα και 800 κιλά τατουάζ.
@c.dimou
δεν τίθεται θέμα στρατευμένης τέχνης (my ass δηλαδή...) αλλά επιλογής σε μια κομματική συγκέντρωση.ΥΓ: Το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς
λολζ... -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Τα φασισταρια της Δεξιας διανοησης θα φταινε μαλλον και για αυτο.... και οχι η προοδευτικη κοινωνικη κουλτουρα του ΚΚΣΕ...καλά, μη σκίζετε και το καλσόν σας απ την αγάπη για την ρωσσική πρωτοπορεία, γιατί αν ακούγατε τους εκπροσωπους της οι περισσότεροι εδώ μέσα θα βγάζατε φλύκταινες
-
Από την μία είναι σωστό ένα άνοιγμα της ΚΝΕ στο νεανικό ακροατήριο (γιατί δεν νομίζω πως είναι κακό και ένας ΚΚΕς ν' ακούει εγχώριο hip-hop... ), από την άλλη, δεν δίνεις και το καλύτερο μήνυμα μάλλον, γιατί μέσα στον παροξυσμό της, αυτά που λέει ο αρθογράφος της Αυγής, έχουν μια βάση.
Γενικά βέβαια, ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ ευαίσθητα αντανακλαστικά σε τέτοια θέματα, περί χειραφέτησης γυναικών, φεμινισμού κλπ κλπ, οπότε δεν μου προκαλεί έκπληξη το άρθρο... Οι ΚΚΕδες πάντως είναι τα... καλύτερα παιδιά και τις γυναίκες τις σέβονται, οπότε ας μην αγχωνόμαστε!
ΥΓ: Το άρθρο της Αυγής μου θυμίζει πολύ σε απόψεις διάφορες συντρόφισσες της ΕΑΝ πάλαι ποτέ εν Πάτραις, ήταν ο λόγος που ποτέ δεν θα τολμούσα να βρεθώ μέλος σε τέτοιους χώρους.
Σίγουρα πάντως θα πρέπει οι επιλογές των μουσικών σε ένα τέτοιο φεστιβάλ να δίνουν και ένα νόημα, αλλιώς σύντομα θα φέρουμε και τον Κιάμο, γιατί όχι;
Ή τον Ρουβά! Αυτός τουλάχιστον έχει και πιο ουδέτερο στίχο και αρέσει και στα γκομενάκια! -
@ eddie_147 + λοιπούς
Δεν με αφορά και δεν με ενδιαφέρει αν στο φεστιβάλ της ΚΝΕ ή της κάθε ΚΝΕ έρθει και ο πάπας. (ή ο Στάλιν). Αυτό που με νοιάζει είναι ότι έχεις ένα συγκρότημα που ανταπαντά με υφάκι, χαρακτηρίζει μία πολιτική συγκέντρωση πολιτιστικό γεγονός και προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι και επαναστάτες.
Επαναστάτης που έχει συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία, συμβόλαια με διαφημιστές και άλλα τινά (Βανδή, Βίσση, Ημισκούμπρια) δεν μου πολυκάθεται. Εκτός και αν και αυτοί 'πολεμούν το σύστημα από μέσα...'. Εγώ προσωπικά το ξέρω ως 'Είμαι μέρος του συστήματος'.
Για τα περί στρατευμένης τέχνης. Δεν ξέρω ίσως να κάνω και λάθος. Όταν όμως ανταπαντάς σε ένα κείμενο πολιτικού περιεχομένου με πολιτικό λόγο δεν συστρατεύεσαι με αυτούς που είσαι;;; Και η τέχνη που έχεις παράγει δεν την προσφέρεις στον αγώνα;;;;
ΥΓ. Εντάξει... εδώ κάτι Αφρό-Αμερικανοί το παίζουν δήθεν επαναστάτες του συστήματος με 10 κιλά χρυσό στο λαιμό.... Στους GT θα κολλήσουμε....
Viva La Revolución
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θα μπορουσαν να λαμβανουν το πακετο με τις κινησεις απο τα pos και με την καταλληλη επεξεργασια των στοιχειων που μαζευει η φοροκαρτα (ετσι την λεει το pos της Αλφαμπανκ στο ημερολογιο,καρτα αποδειξεων στις αποδείξεις )θα ηξεραν τι πουληθηκε και τι ΦΠΑ αναλογει.Βεβαια αυτοι που ΦΠΑδιαφευγουν δεν κοβουν αποδειξη,δεν πληρωνονται με πιστωτικη.Ο μόνος τρόπος να υπολογιστεί το ΦΠΑ που πρέπει να αποδοθεί θα ήταν αν στο POS έβαζες πέρα απο την τιμή πώλησης και το είδος, ποσότητα και τιμή αγοράς ανα μονάδα.
Όμως το μόνο που φαίνεται στο ημερολόγιο είναι τιμές πώλησης. Απο αυτό μόνο του δέν μπορείς να καταλάβεις πόσο είναι το ΦΠΑ που πρέπει να αποδοθεί. Πχ πουλάς ένα λίτρο βενζίνης 2€. Στην απόδειξη που κόβεις γράφει καθ. αξία 1,63 και ΦΠΑ 0,37.
Είναι δυνατόν να αποδόσεις 0,37 ευρώ ΦΠΑ όταν το κέρδος σου είναι πχ 0,10 ευρώ? Φυσικά όχι, γιατι εσύ αποδίδεις το ΦΠΑ που αναλογεί στα 10 λεπτά του κέρδους σου, δηλαδή 0,0187 ευρώ (1,87 λεπτά). Το υπόλοιπο ΦΠΑ απο το 0,37 το έχεις ήδη πληρώσει κατα την αγορά της βενζίνης στην εταιρία.
Εδώ το γράφω πιό αναλυτικά: http://dog80.gr/?p=221
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Περι ΦΠΑ:
............
υπάρχουν και χειρότερα....
αγοράζεις εμπόρευμα 100,000 € (+23,000 € ΦΠΑ= 123,000 €) και λόγω κρίσης αναγκάζεσαι να το πουλήσεις 80000€ (+18,400 € ΦΠΑ=98,400€)
αυτό η εφορία δεν το δέχεται και σε φορολογεί με αντικειμενικά κριτήρια....Έχω δεί κάτι παρόμοιο να γίνεται με πώληση σπιτιού. Ένας κατακαημένος γνωστός μου πούλησε (χωρίς να ρωτήσει κανέναν πρώτα για συμβουλή) σπίτι σε τιμή πολύ χαμηλότερη απο την αντικειμενική. Υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο (εφορία) όμως και μόλις κατάλαβε τί έκανε επικοινώνησε με τον αγοραστή για αναστροφή πώλησης. Αυτός φυσικά δέν δέχτηκε.
Τουλάχιστον έβγαλε 2-3 χιλιάρικα απο την πώληση. Θα μπορούσε να πληρώσει κι απο πάνω απο την τσέπη του.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Περι ΦΠΑ:
............
αγοράζεις εμπόρευμα 100,000 € (+23,000 € ΦΠΑ= 123,000 €) και λόγω κρίσης αναγκάζεσαι να το πουλήσεις 80000€ (+18,400 € ΦΠΑ=98,400€)
αυτό η εφορία δεν το δέχεται και σε φορολογεί με αντικειμενικά κριτήρια....Έχω δεί κάτι παρόμοιο να γίνεται με πώληση σπιτιού. Ένας κατακαημένος γνωστός μου πούλησε (χωρίς να ρωτήσει κανέναν πρώτα για συμβουλή) σπίτι σε τιμή πολύ χαμηλότερη απο την αντικειμενική. Υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο (εφορία) όμως και μόλις κατάλαβε τί έκανε επικοινώνησε με τον αγοραστή για αναστροφή πώλησης. Αυτός φυσικά δέν δέχτηκε.
Τουλάχιστον έβγαλε 2-3 χιλιάρικα απο την πώληση. Θα μπορούσε να πληρώσει κι απο πάνω απο την τσέπη του.
Συγνώμη, πόσο χαμηλότερα από την αντικειμενική πούλησε για να του μείνουν μόνον 2-3 χιλιάρικα;
-
Και καλά αυτός ήταν ανίδεος, δικηγόρο δεν είχε στην πώληση να του πει τι παίζει;
-
Πλεον παντως μονο ετσι πωλουνται σπιτια,κατω απο την αντικειμενικη ή πολυ κοντα σε αυτην.
-
Ο χρήστης Pez έγραψε:
Και καλά αυτός ήταν ανίδεος, δικηγόρο δεν είχε στην πώληση να του πει τι παίζει;Κατω απο ενα ποσο νομιζω οτι δεν χρειαζεται δικηγορος .
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Περι ΦΠΑ:
............
Συγνώμη, πόσο χαμηλότερα από την αντικειμενική πούλησε για να του μείνουν μόνον 2-3 χιλιάρικα;
Στην περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας από 20% κάτω ως και 40% από την αντικειμενική. (κατοικία)
Σε καταστήματα οι αγοραίες είναι ως και το 40% της αξίας το 2008 (Πατησίων).
-
http://www.harrywalker.com/speaker/Geor ... ea_ID=1612
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Συγνώμη, πόσο χαμηλότερα από την αντικειμενική πούλησε για να του μείνουν μόνον 2-3 χιλιάρικα;Η αντικειμενική ήταν 38000 αν θυμάμαι καλά και αυτός πούλησε για 10-15 και συμφώνησε με τον αγοραστή να επιβαρυνθεί και με τα συμβολαιογραφικά και την εφορία.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#8]