-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μα ο Volvozeus μόλις είπε ότι δεν είναι στον βασικό, αλλά σε εξτρά πακέτο. Πάντως θολόμπαρα στάνταρ έχουν και είχαν κι άλλα αυτοκίνητα.Σόρυ. Νόμιζα ότι τα 'dynamic chassis και το R-Design' είναι εκδόσεις.
Δηλαδή στο άρθρο του AutoTρίτη δοκιμάζουν έκδοση που η θολόμπαρα δεν είναι στον εξοπλισμό της;
-
Δοκιμάζουν κάποια έκδοση που εχει θολόμπαρα, από αυτές που ανέφερε ο volvozeus.
-
Ο τίτλος της δοκιμής λέει: 'Δοκιμάζουμε το Volvo C30 1,6 DRIVe'
Αν αυτή η έκδοση έρχεται με θολόμπαρα έχει καλώς και έχει και ενδιαφέρον.
Αν όχι θα έπρεπε εκεί στο AutoΤρίτη να το πάρουν είδηση.
Μία θολόμπαρα όσο να'ναι δεν είναι και τόσο συνηθισμένος εξοπλισμός σε αυτοκίνητο 115 ίππων. Και σίγουρα για κάποιο λόγο έχει μπει. Δεν νομίζω να μπήκε κατά λάθος. Εμένα πάντως μου έκανε εντύπωση. -
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
τα 12k για μτχ c30 είναι παράλογα ακριβά.
Πολυ bold δηλωση...Που το στηριζεις?
Σιγουρα στην τουρμποεποχη δεν βαζει φωτια στην ασφαλτο, αλλα κινειται αξιοπρεπεστατα. Απο ποιοτητα κυλισης κορυφαιο, απλα το μοτερ ειναι καπως θορυβωδες ψηλα....
εντάξει, ποιοτικά καλό, και design (προσωπικά γούστα) με ξετρελαίνει.ΑΛΛΑ σε καμία περίπτωση αξιοπρεπές με το 1.6.
αργό και βάλε.
επιπλέον το σκοτώναν τιμολογιακά πριν κάποιο καιρό οπότε ακόμα και με στάνταρ ποσοστά απαξίωσης τα 12κ είναι πολλά.το αυτοκίνητο αυτό με έναν 1,4Τ -1,6Τ θα ήταν το scirocco πριν ακόμα βγει το scirocco.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είσαι παίχτης.
Άρα τους έδωσαν την έκδοση Drive R-Design για δοκιμή, το οποίο πουθενά δεν το αναφέρουν. Κακώς. -
Ο χρήστης wael έγραψε:
Καλά, ούτε το civic που προτάθηκε ούτε η c4 φημίζονται για την ποιότητα κύλισης.
Ψιλοακαταλαβίστικη η σημασία της ποιοτητας κύλισης εκτός αν είναι με την έννοια της σπορτιβ αίσθησης που προσφέρει 'ίσως' ένα κουπε μικρομεσαίο. Από την άλλη δε και ένα 3θυρο Kia Rio με την συμβατική αναρτηση προσφέρει μια ανεκτη ποιοτητα κύλισης στην άσφαλτο.
Γιατι ποιοτητα κύλισης και κουπέ αμαξωμα σε Mercedes ... 40.000€ θελει μαλλον.Συμφωνω οτι ειναι λιγο ασαφης ο ορος ποιοτητα κυλισης,για αυτο και εδωσα ενα παραδειγμα.
Για να το συνεχισω και να δωσω αλλο ενα παραδειγμα τι θεωρω εγω ποιοτητα κυλισης, μου αρεσει η αισθηση που δινει στο δρομο το Skoda Superb ή η Lancia Delta. Οπως για τα δικα μου γουστα,το Focus (αυτο που κυκλοφορουσε το 07-08) και το Qasqai περνανε πολυ ''ξερα'' απο το δρομο.
Προφανως και δεν περιμενω να παρω Mercedes με 12-13 χιλιαρικα,αλλα θελω να βρω οτι καλυτερο για τις αναγκες μου και σιγουρα κατι παραπανω απο την ανεκτη ποιοτητα του Rio.Το προηγουμενο C4 δεν μου αρεσει καθολου απο θεμα εμφανισης,για αυτο και το εχω αποκλεισει.
Αφού σου άρεσε η ποιότητα κύλισής της, ρίξε μια ματιά
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2092815/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1656299/
Πιστεύω πως μπορείς να τις φέρεις εντός προϋπολογισμού. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σόρυ. Νόμιζα ότι τα 'dynamic chassis και το R-Design' είναι εκδόσεις.Δηλαδή στο άρθρο του AutoTρίτη δοκιμάζουν έκδοση που η θολόμπαρα δεν είναι στον εξοπλισμό της;
Για να το εξηγησω ακομα περισσοτερο, οταν πηρα εγω το δικο μου, υπηρχαν δυο επιλογες αναρτησης ανεξαρτητα απο το επιπεδο εξοπλισμου (kinetic/momentum/summum), η comfort βασικη και η dynamic με χρεωση στο Summum επιπλεον 350 ευρω, οπου αναλογα με τον κυβισμο προστιθονταν και αλλα πραγματα (πχ το 1.8 ειχε και σκληροτερα αμορτισερ, το Τ5 ειχε και στην comfort τα σκληρα). Στην Αγγλια ο διαχωρισμος ηταν S/Sport/SE/SE Sport, οπου τα sport ειχαν την καλη αναρτηση...
Τωρα στα νεα μοντελα, υπαρχουν 3 επιλογες, comfort/dynamic χωρις χρεωση για Kinetic/Momentum/Summum, και η R-Design σαν επιπλεον εκδοσηεντάξει, ποιοτικά καλό, και design (προσωπικά γούστα) με ξετρελαίνει.ΑΛΛΑ σε καμία περίπτωση αξιοπρεπές με το 1.6. αργό και βάλε.
Εχω οδηγησει απειρες φορες το 1.6 και σε S40 και σε C30 σαν αυτοκινητο αντικαταστασης...Η σωστη αξιολογηση ειναι σε σχεση με τον ανταγωνισμο, και μετα με τα στανταρ του καθενως...Στο δρομο λογω της κοντης κλιμακωσης παει αξιοπρεπεστατα, σε σχεση με τα υπολοιπα 1600αρια ατμοσφαιρικα της αγορας. Συγκρινομενο με τα τουρμπο, ειναι πιο αργο και απο το 1.2tce...αλλα ρωτα και τον Busso, που ακομα και η δυνατη 147 με τα 120αλογα κοπιες παει με το Clio (με 2α/3η μαλιστα πιο πισω ηταν η 147 απο το C30!)...
Για τα δικα μου γουστα λοιπον δεν ειναι απλα αργο και βαλε, ταφος ειναι και δεν θα το επαιρνα ποτε...αλλα για τα δικα μου γουστα και το tsi της αδελφης μου με τα 140, ταφος ειναι. Δεν μπορω ομως να καθομαι μεσα εδω και να λεω αυτες τις π@!%$3ς σε καποιον που ενδιαφερεται να αγορασει ενα αυτοκινητο για να πηγαινει χαλαρα ταξιδακια σε αυτοκινητοδρομο και ξεκαθαριζει οτι δεν ενδιαφερεται για τρομερες επιδοσεις
Οσο για την τιμη, ρωτησα γιατι, αν τα 12Κ ειναι πολλα για το 1.6 C30 απορω τι ειναι τα 18Κ για μτχ 116...Σχετικα με το σκοτωμα των τιμων που αναφερεις (πραγμα που ισχυε και στον Ασσο παρεπιπτοντως), να ξερεις οτι αυτα που ηταν σε προσφορα ειχαν σημαντικοτατες ελλειψεις για να μπορεσει να κατεβει το κοστος τους (οπως πχ διακοπτη κλειδωματος/ξεκλειδωματος διπλα απο τη χειρολαβη μονο απο την μερια του οδηγου κα). Κοινως καλυτερα αυτο παρα αυτο (το οποιο ειναι και το test drive της Βελμαρ απο τοτε που εγινε η παρουσιαση του facelift )
Προφανως και δεν περιμενω να παρω Mercedes με 12-13 χιλιαρικα,αλλα θελω να βρω οτι καλυτερο για τις αναγκες μου και σιγουρα κατι παραπανω απο την ανεκτη ποιοτητα του Rio.
Χαλαρα παντως παιρνεις και Μερκ ανα ψηνεσαι τοσο σε αυτα τα λεφτα...
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Καλά, ούτε το civic που προτάθηκε ούτε η c4 φημίζονται για την ποιότητα κύλισης.
Ψιλοακαταλαβίστικη η σημασία της ποιοτητας κύλισης εκτός αν είναι με την έννοια της σπορτιβ αίσθησης που προσφέρει 'ίσως' ένα κουπε μικρομεσαίο. Από την άλλη δε και ένα 3θυρο Kia Rio με την συμβατική αναρτηση προσφέρει μια ανεκτη ποιοτητα κύλισης στην άσφαλτο.
Γιατι ποιοτητα κύλισης και κουπέ αμαξωμα σε Mercedes ... 40.000€ θελει μαλλον.Συμφωνω οτι ειναι λιγο ασαφης ο ορος ποιοτητα κυλισης,για αυτο και εδωσα ενα παραδειγμα.
Για να το συνεχισω και να δωσω αλλο ενα παραδειγμα τι θεωρω εγω ποιοτητα κυλισης, μου αρεσει η αισθηση που δινει στο δρομο το Skoda Superb ή η Lancia Delta. Οπως για τα δικα μου γουστα,το Focus (αυτο που κυκλοφορουσε το 07-08) και το Qasqai περνανε πολυ ''ξερα'' απο το δρομο.
Προφανως και δεν περιμενω να παρω Mercedes με 12-13 χιλιαρικα,αλλα θελω να βρω οτι καλυτερο για τις αναγκες μου και σιγουρα κατι παραπανω απο την ανεκτη ποιοτητα του Rio.Το προηγουμενο C4 δεν μου αρεσει καθολου απο θεμα εμφανισης,για αυτο και το εχω αποκλεισει.
Αφού σου άρεσε η ποιότητα κύλισής της, ρίξε μια ματιά
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2092815/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1656299/
Πιστεύω πως μπορείς να τις φέρεις εντός προϋπολογισμού.Την εχει ο πατερας μου με τα 150 αλογα.
Πολυ ωραιο αυτοκινητο,αρχοντικο στο ταξιδι,αλλα στην πολη πιθανως και λογω βαρους μου φαινεται σαν να ζοριζεται να προχωρησει και λογω μαλακης αναρτησεις στις στροφες γερνει αρκετα περισσοτερο απο οσο θα ηθελα. -
Μικρη αλλαγη πλανων,που διευκολυνει καπως την επιλογη.
Το μπατζετ πεφτει μαχιμουμ στα 11,οποτε κοιταω μονο για μεταχειρισμενα ενα απο τα 2 μοντελα με την προτιμηση μου να πηγαινει στο Volvo λογω αξιοπιστιας.
-
Έχω οδηγήσει και το Megane (5d 1.4TCe) και το Volvo C30 (1.6HDi 109 PS).
Το Μεγκάν υπερτερεί σε επιδόσεις από στάση και μου αρέσει πολύ περισσότερο εμφανισιακά. Μου αρέσει το εσωτερικό του, μου αρέσει αυτή η αίσθηση που έχουν αρκετά Ρενώ, που νιώθεις άνετα και οικεία. Στην οδήγηση με κάλυψε κατά...90%, αφού ο πίσω άξονας ήταν κάπως ξερός στις αναπηδήσεις. Μιλάμε όμως για δρόμους γύρω απ την Κόρινθο, δλδ απλά τραγικούς. Το τράβηγμα του κινητήρα είναι πολύ γλυκό και θυμίζει μεγάλο ατμοσφαιρικό και το 6αρι μ άρεσε που είχε κοντές σχέσεις. Σε εμφάνιση με κερδίζει πάρα πολύ και είναι πολύ πιθανό να είναι το επόμενό μου αυτοκίνητο.
Το Βόλβο απ την άλλη με χαλάει αρκετά στο πίσω μέρος, σε βαθμό που δε θα το έπαιρνα μόνο και μόνο γι αυτό. Σαν αίσθηση όμως είναι άψογο, τόσο στην οδήγηση, όσο και στο πόσο σου φτιάχνει τη διάθεση το εσωτερικό του. Πολύ καλός φίλος μου έχει αγοράσει το συγκεκριμένο Βολβο και κάνει πάρα πολλά (αλλά όχι πιεσμένα) χλμ και η μέση κατανάλωση μετά από ένα χρόνο είναι 5,5 λτ/100 χλμ. Στον αυτοκινητόδρομο έβλεπα 180-190 στο κοντέρ και ήταν πολύ σταθερό. Δεν είμαι φίλος των ντίζελ, αν όμως το αυτοκίνητο αυτό με 'έφτιαχνε' εμφανισιακά, θα το αγόραζα. Όχι όμως βενζίνη 1.6. Πιστεύω οτι θα είναι πολύ αργό. -
Τελικα μετα απο αρκετα ψαξιμο κατεληξα σε ενα c30 του 09, με 23 χιλιαδες χιλιομετρα πανω στα 10500(εκδοση μομεντουμ).
Το αμαξι θεωρησα οτι ειναι μια τιμια επιλογη στα χρηματα αυτα,το οδηγησα και με εντυπωσιασε με την οδικη του συμπεριφορα και την ποιοτητα του. Ο κινητηρας για τα δικα μου δεδομενα ειναι αποδεκτος,πιθανοτατα αν καποιος εχει οδηγησει καποιο απο τα καινουργια τουρμπο να μην του κανει.
Ευχαριστω ολους οσους βοηθησαν στην διαδικασια επιλογης!
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο
-
Καλοταξιδο.....ποσα κυβικα το πηρες...???
-
-
με γεια ....
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πολύ ενδιαφέρον. Πάντως πρώτη φορά βλέπω κατασκευαστή να βάζει μπάρα θόλων στο αυτοκίνητο, στο βασικό του εξοπλισμό.Άργησα λίγο, αλλά το RAV4 μου (ΜΚ2) έχει μπάρα θόλων από το εργοστάσιο.
-
Και καποιες πρωτες εντυπωσεις που μπορει να βοηθησουν στο μελλον για οσους αναζητησουν πληροφοριες.
Σε γενικες γραμμες,οτι ειχε περιγραψει ο VolvoZeus μου φανηκε ακριβες.Το αυτοκινητο εχει κορυφαια ποιοτητα κυλισης,περναει πανω απο τις διαφορες λακουβες,σαμαρακια κλπ με εξαιρετικη ανεση,χωρις να χανει καθολου σε κρατημα.
Το εσωτερικο ειναι πολυ ποιοτικο και παρα τα οσα διαβασα κατα καιρους,η κεντρικη κονσολα δεν ηταν δυσκολη στο να την συνηθισεις.Το ηχοσυστημα(εκδοση momentum) ηταν εξαιρετικο,τουλαχιστον για τα δεδομενα μου.Το κιβωτιο(αν και γουστα ειναι αυτα,το θεωρω κορυφαιο σε αισθηση).Τωρα στο θεμα του κινητηρα.Νομιζω πως η σωστη λεξη ειναι αξιοπρεπης.Θεωρω οτι εχει αρκετα αδυναμη πρωτη και δευτερα,αλλα απο τριτη και μετα αρχιζει και επιταχυνει προθυμα.Σε γενικες γραμμες,για καποιον οπως εγω,που προερχεται απο ατμοσφαιρικο στα 90-100 αλογα,ειναι μια καλη επιλογη που δεν ενθουσιαζει,αλλα δεν απογοητευει κιολας.
Επισης τον βρηκα αρκετα τιμιο σε καταναλωση,με λιγη προσπαθεια πεφτει αρκετα ευκολα στην πολη στα 9,5-10.Γενικα,και παντα εχοντας ως γνωμονα το τι λεφτα δινεις,δεν θα προτεινα σε κανεναν να δωσει 20 χιλιαρικα για να παρει καινουργιο αμαξι με αυτον ή παρομοιο κινητηρα,αλλα σε μεταχειρισμενο στα 10-11 χιλιαρικα και με πακετο την ποιοτητα της volvo στα υπολοιπα,το θεωρω πολυ καλη επιλογη και αν μου βγει και αξιοπιστο,θα ειμαι εξαιρετικα χαρουμενος με την επιλογη μου.
-
Ο χρήστης wael έγραψε:
Επισης τον βρηκα αρκετα τιμιο σε καταναλωση,με λιγη προσπαθεια πεφτει αρκετα ευκολα στην πολη στα 9,5-10.
Μάλλον αχόρταγο θα τον έλεγα. Εγώ με 1800 turbo (tsi) μέσα στην πόλη με αρκετή κίνηση και φανάρια έχω 9 λίτρα βάσει του trip computer.
Kαλοτάξιδο και απροβλήματιστο. Βάλε και μία φωτό να το θαυμάσουμε.
-
Μιλαω παντα με δεδομενο οτι μιλαμε για ατμοσφαιρικο κινητηρα,και μαλιστα προηγουμενης γενιας.
Για παραδειγμα το Αστρα του 04 που οδηγουσα πριν,με τα 90 αλογα με την ιδια οδηγηση εφτανε ευκολα στα 11-12/100.Φωτογραφια μολις το παραλαβω στις Βρυξελλες,το εδωσα ηδη στην μεταφορικη,ελπιζω να το εχω μεχρι τελος της αλλης βδομαδας.
Volvo c30 vs Renault Megane Coupe(και αλλες επιλογες).