-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν το έχουν ε;
Εχώ βαρεθεί να διαβάζω για diesel που ακούγονται στις επιταχύνσεις και στο ρελαντί, για το ενοχλητικό κλακ κλακ, για κενά στις χαμηλές στροφές κυρίως στις χαμηλές στροφές απο τα θεόμακρα κιβώτια που όλα φοράνε και διάφορα άλλα. Κι όλα αυτά σε μια χώρα με ένα απο τα υψηλότερα ποσοστά dieselΚαι στην Αγγλία το ίδιο θάψιμο πέφτει στους ντίζελ.
Αυτό που είπε ο CLAB όμως (ότι προτιμάει τον ήχο των ντίζελ), παίζει να μην έχει ξαναειπωθεί ποτέ στον πλανήτη!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
πολύ συζήτηση γίνεται για την αξιοπιστία των μικρών κινητών diesel (1600cc και κάτω), κυρίως αυτών με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
Αυτη την συζήτηση/προβληματισμό πρώτη φορά την βλέπω εδώ. Ουτε έχει ξανατεθει σε αυτο το φόρουμ ουτε εχω πετυχει αναλογο προβληματισμό σε φορα εξωτερικου τοσα χρόνια. Απορώ πως σου προέκυψε η 'πολυ συζητηση'....
+1
Δεν μπορώ να καταλάβω από πού προέκυψε το θέμα και κυρίως η «πολύ συζήτηση γίνεται για την αξιοπιστία των μικρών κινητών diesel (1600cc και κάτω), κυρίως αυτών με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.»
Δεν έχω διαπιστώσει πουθενά πολλή συζήτηση για την αξιοπιστία των μικρών diesel, ενώ το θέμα της «συνεργασίας» τους με τα αυτόματα κιβώτια είναι τελείως άσχετο με την αξιοπιστία των diesel κινητήρων.
Αφού αρχιτεκτονικά είναι ίδιοι με τους μεγαλύτερους σε κυβικά γιατί να έχουν άλλη αξιοπιστία π.χ. οι 1,3 Multijet II της Φιατ από τους αντίστοιχους 1,6 ή 2,0λτ;
Ισως για την ελλάδα θεωρούνται νέο είδος, αλλά στην αγορά υπάρχουν εδώ και χρόνια diesel μικρότεροι των 1,6 λτ (π.χ. renault) χωρίς να διαχωρίζονται πουθενά από τους μεγαλύτερους…
Προφανώς η αυξημένη ροπή των diesel να έχει κάποια ασυμβατότητα με ακατάλληλα γι’ αυτήν κιβώτια, αλλά και τα τουρμποβενζινοκίνητα έχουν ανάλογη ροπή. Το μόνο παράδειγμα που θυμάμαι είναι το Panda diesel (75HP), που έχει μειωμένη ροπή σε σχέση με το ίδιο G.Punto, για λόγους αντοχής του χειροκίνητου κιβωτίου.
Αρα άλλo θέμα η αξιοπιστία των μικρών diesel, δεν υφίσταται από κάπου τουλάχιστον διεθνώς, άλλο η συνεργασία τους με τα αυτόματα κιβώτια. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και στην Αγγλία το ίδιο θάψιμο πέφτει στους ντίζελ.Διαχρονικά...
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
OPEL Corsa 1.3 CDTI....
Μιλάς για μοντέλο του 2005,αρα με πεντάρι κιβώτιο,σωστά??? Να ρωτήσω κατι άλλο,οταν στην εθνική πας 130-150 με αυτό,το στροφόμετρο,τι σου δείχνει??
Ναι είναι το προηγούμενο μοντέλο με το πεντάρι σασμάν.
Το στροφόμετρο έχει 3500 σαλ στα 150 περίπου.Δίνεις μονος σου την απάντηση,1,3 κυβικά diesel με πεντάρι κιβώτιο και 3500 σαλ και περιμένεις να έχεις κατανάλωση 5λιτ/100 χλμ.??? Αν το δουλεύεις το αυτοκίνητο με αυτές της ταχύτητες, τότε έκανες λάθος επιλογή ,το 1,7 cdti έπρεπε να είχες πάρει ή ακόμα καλύτερα astra 1,9 cdti.
-
realzeus ειλικρινως κ με το χερι στην καρδια,θελεις να μου πεις οτι ο ηχος απο ενα καθημερινο βενζινοκινητο,σε φτιαχνει?ειτε κατα την εκκινηση,ειτε κοντα στον κοφτη?σου μιλαω παντα για βενζινοκινητα με τις ιδιες αποδοσεις με τα πετρελαιοκινητα.μη μου βαλεις τωρα βανκελ η βτεκ η δεν ξερω κ εγω τι αλλο..
-
1000 φορές περισσότερο αγαπητέ μου από τις κλακέτες και τα μουγκρητά των ταξί... Στη χειρότερη να είναι σχετικά ήσυχος και αδιάφορος. Στην καλύτερη να είναι αρκετά ανεβαστικός. Ενοχλητικός όμως όπως στα ντίζελ, σε καμία περίπτωση!
-
Ο ήχος από ένα καθημερινό βενζινοκίνητο δεν σε φτιάχνει. Αλλά τουλάχιστον είναι ουδέτερος, έστω αδιάφορος στη χειρότερη.
Φαντάσου να ξεκινάς το πρωί ακούγοντας αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=t-svrPfs ... re=relatedσου φτιάχνει τη μέρα αμέσως-αμέσως έτσι που γουργουρίζει με τα γιοσομούρια!
Αντίθετα, φαντάσου να γυρίζεις το κλειδί και να σε καλημερίζει η προσβολή στην ανθρωπότητα, το κρα-κρα της ψαρόβαρκας...
The horror, the horror!
-
εμενα παντως τα γιοσιμουρια(που παρεπιπτοντως αποτελουν βελτιωση) με ενοχλουν στον θορυβο.κ στα γεννητικα μου αν καβλωνει ο αλλος απο τον ηχο τους κ μονο..αν καβλωνει,να τα συνδεσει με τα ακουστικα του dr.dre κ να τα ακουει ολη μερα χωρις αντιπερισπασμους κ αποπροσανατολισμους.γιαυτο αλλωστε ουδεποτε εχω πειραξει εξατμιση.κ αν το εκανα θα κοιτουσα να ειναι ει το δυνατο πιο ησυχη.
απο την αλλη,ειμαι σιγουρος (μιραζ παρακολουθεις?) οτι κ οι υπολοιποι ευρωπαιοι αναφερονται στα ντιζελ ως αγροτικα η ψαροβαρκες..ασχετως που προσωπικα δεν εχω ακουσει ΚΑΝΕΝΑΝ(κυριως ιταλους) να παραπονιεται επι του θεματος..οι ιταλοι απο την αλλοι,εχουν φερραρι-λαμπο-παγκανι-ντουκατι μα ακουν συχνα πυκνα..οποτε δεν νομιζω να φτιαχνονται με ηχους σιροκκο κτλ..οπως βεβαιως δεν κανουν κ καθημερινως ραλλυ κορσικης η σαν ρεμο για να φτασουν στην δουλεια τους η στην καφετερια τους..αλλα αυτα ειναι αλλου παπα ευαγγελιο..
αυτα απο μενα.. -
Τόχω ξαναγράψει, εντύπωσή μου είναι ότι αν η ιστορική συγκυρία έφερνε τα ντίζελ να είναι αποκλειστικά ιαπωνικής προέλευσης, ο κοσμάκης στην ευρώπη θα τα είχε στη ροχάλα. Οι δε ιδιοκτήτες τους θα αντιμετωπίζονταν με περιφρόνηση έως και κατακραυγή για την αναλγησία τους να οδηγούν ένα ρυπαρό αυτοκίνητο, γράφοντας στα τέτοια τους την υγεία του κοινωνικού συνόλου μόνο και μόνο για να κερδίσουν πέντε ευρώ.Αν το κανονιστικό πλαίσιο τους επέτρεπε να τα οδηγούν κιόλας.
Στο θέμα μας τώρα.
Η αξιοπιστία των μικρών ντίζελ εστιάζεται στην αξιοπιστία των περιφερειακών του κινητήρα εξαρτημάτων όπως, EGR, αντλία καυσίμου, μικροφίλτρα, μπεκ ψεκασμού, τούρμπο, γιατί η βασική δομή του κινητήρα παρουσιάζει αξιοσημείωτη αντοχή στο χρόνο. 'Εχουμε επ αυτών κάποιες παρατηρήσεις? Πόαο ασφαλές είναι να αγοράσεις ένα μετάχειρο ντίζελ ευρω5 με 150.000 χλμ. στο τούρμπο του, τι πρέπει να προσέξει κανείς, υπάρχουν λεμόνια στην αγορά? -
Οποιος εχει και καμια εμπειρια με το Yaris 1.4 αυτοματο (δεν γνωριζω εαν το συνολο το φορουσε και το προηγουμενο μοντελο) ας πει καμια κουβεντα! Το Auris υπηρετησε, εκανε 160000χλμ απο τον Οκτωβρη του '08 και δεν αντεχεται αλλο (αξιοπιστο, σκυλι αλλα γτπ κατασκευη, εσωτερικο κτλ) οποτε θα αντικατασταθει συντομα με το νεο Yaris!
Επειδη τα χιλιομετρα θα ειναι και παλι αρκετα το Diesel το σκεφτομαι πολυ σοβαρα και ας μην τα μπορω καθολου ουτε ηχητικα αλλα ουτε και λειτουργικα, καταναλωτικα βεβαια δε με χαλανε :q ( μα τω puntolord μου)
Εν τω μεταξυ ουτε με το ΜΜΤ ξερω τι παιζει οποτε πρεπει να βρεθει και ενα για Test Drive -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
υπάρχουν λεμόνια στην αγορά?δυστυχως μονο αργεντινης και ισραηλ....
-
Καλησπερα σε ολους και συγχαρητηρια για το πολιτιμο εργο που επιτελειτε!! Σαν νεο μελος εχω και εγω να παραθεσω ενα θεμα που με απασχολει.Ειμαι κατοχος ενος OPEL CORSA ECOFLEX 1.3 με 800 χλμ στο καντραν. Στα πρωτα 100 χλμ μου εκαψε 6.1 λ/τ ενω η μεση καταναλωση ειναι κολλημενη στα 6λ/τ/100χλμ(Στο εγχειριδιο της αντιπροσωπειας γραφει 4.2 αστικο κυκλο!!) .Σημειωση οτι οδηγω σε ευθεια και ειμαι πολυ συντηρητικος σαν οδηγος.Αν μπορει καποιος να με βοηθησει τι μπορει να συμβαινει και αν κατα ποσο ειναι αυτο φυσιολογικο(στο γεμισμα μου βγαζει αυτονομια 750χλμ).
Ευχαριστω . -
Ο χρήστης sakk έγραψε:
Καλησπερα σε ολους και συγχαρητηρια για το πολιτιμο εργο που επιτελειτε!! Σαν νεο μελος εχω και εγω να παραθεσω ενα θεμα που με απασχολει.Ειμαι κατοχος ενος OPEL CORSA ECOFLEX 1.3 με 800 χλμ στο καντραν. Στα πρωτα 100 χλμ μου εκαψε 6.1 λ/τ ενω η μεση καταναλωση ειναι κολλημενη στα 6λ/τ/100χλμ(Στο εγχειριδιο της αντιπροσωπειας γραφει 4.2 αστικο κυκλο!!) .Σημειωση οτι οδηγω σε ευθεια και ειμαι πολυ συντηρητικος σαν οδηγος.Αν μπορει καποιος να με βοηθησει τι μπορει να συμβαινει και αν κατα ποσο ειναι αυτο φυσιολογικο(στο γεμισμα μου βγαζει αυτονομια 750χλμ).
Ευχαριστω .Εννοείται οτι ποτέ δεν θα καταφέρεις να πιάσεις την εργοστασιακή κατανάλωση (4,2 στην πόλη), γιατί ποτέ δε θα έχεις τις ιδανικές συνθήκες των τυποποιημένων μετρήσεων.
Επίσης είναι ακόμα πολύ νωρίς σε διανυθέντα χλμ για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, αλλά οι τιμές που βλέπεις είναι φυσιολογικές και θα μειωθούν λίγο στην πορεία. Γενικά ο κινητήρας δίνει ομοιογενείς καταναλώσεις με μικρό εύρος διακύμανσης μέγιστου-ελάχιστου.
Προσωπικά έχοντας τον ίδιο κινητήρα (75HP) σε Punto μετά από πολλά χλμ σε 4 χρόνια, δεν έχω κατεβεί ποτέ τα 6 λτ/100χλμ μέσα στην πόλη. Σε χαλαρές επαρχιακές μετακινήσεις (έως 120χλμ/ω) γύρω στα 5 (±0,2) και το μέγιστο σε εθνική με 150χλμ σταθερά (5άρι κιβώτιο) όπου είναι 6,5 λτ/100χλμ -
Ο χρήστης sakk έγραψε:
Ευχαριστω .Καλημερα. Ειμαι και εγω κατοχος OPEL CORSA 1.3 Cdti, 75hp, με 105.000 χλμ. Η καταναλωση ειναι αυτη ακριβως που αναφερεις 6λ/100χλμ (το χειμωνα χωρις a/c ελαχιστα λιγοτερο. Το προβλημα ειναι στον αυτοκινητοδρομο και σε ταχυτητες πανω απο 130χλμ/ωρα, η καταναλωση ανεβαινει αρκετα, λογω του οι στροφες πανε πανω απο τις 3000 και ουσιαστικα εκτος μεγιστης ροπης. Επισης FORD FIESTA 1.4 DΙΕSEL,2011, 15.000 χλμ, 7.2λτ/100χλμ. Το συγκεκριμενο χρειαζεται παρα πολυ ζορι για να οδηγηθει αξιοπρεπως, κυριως λογω βαρους φανταζομαι, λογω του οτι ειχαμε στην εταιρια και το προηγουμενο μοντελο, 2006, το οποιο εκαιγε γυρω στα 6λτ/100.
Ελπιζω να μην σας κουρασα
-
Αν είχες το 1.2 16V βενζίνη με τα αντίστοιχα άλογα σε αυτές τις ταχύτητες εκτιμώ ότι για πλάκα θα είχες κανα 2 λίτρα παραπάνω σε βενζίνη και λίγα λέω. Δεν πας με 80άλογα 140χλμ/ώρα οικονομικά...Μόνο σε κατηφόρα.
-
Εννοειται πως σε αντιστοιχο βενζινοκινητο ειναι τουλαχιστον 2 λιτρα παραπανω. Επισης η ροπη του τουρμπο ντιζελ ειναι απαιχτη!!!!!
-
Παιδια επανερχομαι στο θεμα μου αλλα με διαφορετικο προβλημα αυτη την φορα.. Ευτυχως η καταναλωση μου στο CORSA 1.3 απο 6.1 επεσε στο 5.6 ,το προβλημα ομως ειναι αλλο.Ενω εχω καταναλωσει 16.5 λιτρα (το CORSA δεχεται στο ντεποζιτο 40 λιτρα) ο δεικτης βενζινης εχει πεσει λιγο πιο κατω απο το μισο .Ηθελα να ρωτησω τι μπορει να φταιει.Pleease heeeelp!!
-
κανείς εμπειρία από τον 1500αρη της ρενό στο κλιο πχ.?
-
110 ε? Τι θες να μαθεις?
Sent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
-
Ο χρήστης sakk έγραψε:
Παιδια επανερχομαι στο θεμα μου αλλα με διαφορετικο προβλημα αυτη την φορα.. Ευτυχως η καταναλωση μου στο CORSA 1.3 απο 6.1 επεσε στο 5.6 ,το προβλημα ομως ειναι αλλο.Ενω εχω καταναλωσει 16.5 λιτρα (το CORSA δεχεται στο ντεποζιτο 40 λιτρα) ο δεικτης βενζινης εχει πεσει λιγο πιο κατω απο το μισο .Ηθελα να ρωτησω τι μπορει να φταιει.Pleease heeeelp!!Και τι σε νοιαζει για τον δεικτη βενζινης;Εσυ ντιζελ δεν εχεις;
Οι δεικτες δεν ειναι και 100% αξιοπιστοι.Βαλε 5 λιτρα να δεις αν περασει την μεση.
Αξιοπιστία μικρών κινητήρων diesel