-
Μετα τις μικρες 'βομβες', οπου η πλειοψηφια μεχρι στιγμης προτιμησε τα μικρα ισχυρα αυτοκινητα της Renault (5GT turbo, Clio 16V, Clio Williams), σειρα εχουν τα μεσαια σπορ sedan της ιδιας, αρκετα ενδιαφερουσας, και σε ποικιλια γρηγορων μοντελων, εποχης. Ποιο απο τα παραπανω θα θελατε να εχετε στην κατοχη σας, και γενικοτρα για την καθημερινη σας μετακινηση, εαν γυριζαμε πισω στο χρονο?
Εχουν επιλεγει καποια απο τα δημοφιλεστερα της εποχης, για την Ελληνικη αγορα -
Μετα τις μικρες 'βομβες', οπου η πλειοψηφια μεχρι στιγμης προτιμησε τα μικρα ισχυρα αυτοκινητα της Renault (5GT turbo, Clio 16V, Clio Williams), σειρα εχουν τα μεσαια σπορ sedan της ιδιας, αρκετα ενδιαφερουσας, και σε ποικιλια γρηγορων μοντελων, εποχης. Ποιο απο τα παραπανω θα θελατε να εχετε στην κατοχη σας, και γενικοτρα για την καθημερινη σας μετακινηση, εαν γυριζαμε πισω στο χρονο?
Ψηφισα την Lancia Delta Integrale
αυτο δεν ηταν αμαξι ηταν ερωτας. -
Ο πατερας μου ειχε μια Mercedes E190 2.3 και ο θειος μου εξακολουθει να εχει μια Ε190 sport 2.6 με τα 166 αλογα (Πολυ ομορφο αυτοκινητο) και μου αρεσει πολυ..Με λιγα λογια Μercedes E190 2.5 απο μενα...
-
Τα χεις μπλεξει κατα την αποψη μου.
primera,vectra,e36 ειναι σε επομενη γενια..Δε θα πρεπε να ειναι στη ψηφοφορια, δεν ειναι αμεσα συγκρισιμα με τα υπολοιπα..Μερικα απεχουν μεταξυ τους πανω απο 10 χρονια σε οτι αφορα πρωτη παρουσιαση...
Bx 1.9 16v ,160 αλογα ,και το T16 μηπως ειναι υπερβολη και καλυτερα να εβαζες το mi16? Το croma δεν ειναι κατηγορια bmw 5 -alfa 164? -
Συμφωνώ με Nonos.
Δεν θα έπρεπε επίσης στην θέση της 75 America να υπάρχει η QV V6 3.0 με τα 192 άλογα;
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Ο πατερας μου ειχε μια Mercedes E190 2.3 και ο θειος μου εξακολουθει να εχει μια Ε190 sport 2.6 με τα 166 αλογα (Πολυ ομορφο αυτοκινητο) και μου αρεσει πολυ..Με λιγα λογια Μercedes E190 2.5 απο μενα...Λες την 8βαλβιδη με τα 136αλογα? Κοιταζα τωρα απο περιεργια τιμοκταλογο του 1992, η 190Ε 2.3-136ps ειχε 18,000,000
και η 2.5-16 ειχε 30,000,000... Τρελα λεφτα και τα δυο για την εποχη, αλλα και μεγαλη η διαφορα μεταξυ των δυο...P.S Δεν θα ξεχασω το χαρακτηριστικο αγριο κροταλισμα της λιγο παλαιοτερης 2.3-16 που οδηγουσε ο πρωην ποδοσφαιριστης του Παναθηναικου, (τον ειχα πετυχει καμποσες φορες το καλοκαιρι στο Λουτρακι, οταν επαιζε για την ομαδα της Κορίνθου το 91-93 αν θυμαμαι καλα ) , ο Λούπου, την οποια λεγοταν οτι του την ειχε κανει δωρο ο Βαρδινογιαννης...
-
Ψήφισα Integrale για πολλούς λόγους.
Πάντως Κίκιζας, σε παρακαλώ μόνο το επόμενο θέμα να μην είναι για σπορ λεωφορεία τέλη 80 αρχές 90Υ.Γ Ευτυχώς δεν υπήρχαν SUV τότε ... Γλυτώσαμε ένα θέμα
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τα χεις μπλεξει κατα την αποψη μου.primera,vectra,e36 ειναι σε επομενη γενια..Δε θα πρεπε να ειναι στη ψηφοφορια, δεν ειναι αμεσα συγκρισιμα με τα υπολοιπα..Μερικα απεχουν μεταξυ τους πανω απο 10 χρονια σε οτι αφορα πρωτη παρουσιαση...
Bx 1.9 16v ,160 αλογα ,και το T16 μηπως ειναι υπερβολη και καλυτερα να εβαζες το mi16? Το croma δεν ειναι κατηγορια bmw 5 -alfa 164?Καποια μοντελα ειναι πραγματι σε επομενη γενια, αλλα η διαφορα ηλικιας σε οτι εχει να κανει με την Ελληνικη αγορα, εχει
κατα μεσο ορο τα 5χρονια περιπου. Απλως 'συμπυκνωσα' αν θελεις δυο γενιες, αυτη των τελη 80's και την αλλη των αρχων 90's σε μια. Συγκεκριμενα το Primera και το vectra στις παραπανω εκδοσεις βγηκαν το 1992.
Επισης για ευνοητους λογους, επελεξα την καλυτερη δυνατη εκδοση (τα δυο Γαλλικα πχ στις top εκδοσεις...)
που ειχε βγει απο την εκαστοτε αυτοκινητοβιομηχανια, προσαρμοσμενη -οσο ειναι εφικτο- στα Ελληνικα δεδομενα.
Με αυτο τον τελευταιο παραγοντα στα υποψιν, επελεξα επισης την Turbo America, αντι την 3λιτρη η οποια απ' οσο γνωριζω δεν εισαγοταν κανονικα στην χωρα μας.
Παρολα αυτα εαν υπαρχει θεμα και εντονη επιθυμια και απο αλλους χρηστες, θα τροποποιησω την λιστα, ωστε να ειναι το δυνατον πιο 'προσγειωμενη' και ρεαλιστικη.
Απλως ξαναλεω, για να μην ανοιξω δυο ξεχωριστα θεματα για 80's και 90's (ειδικα τα 90's εχουν ΠΟΛΛΑ υποψηφια, και το οριο του δημοψηφισματος ειναι μονο 15...), προσπαθησα να συμπεριλαβω τις καλυτερες εκδοσεις, και παραλληλα αυτες που
εισαγονταν στην χωρα μας, εστω και κατοπιν παραγγελιας, απ' οσο θυμαμαι για εκεινη την εποχη.P.S Θα εβαζα το Tipo 16V 2.0-150ps αντι του Croma, απλα ειχα στο μυαλο μου τα μεσαια sedan...
Tempra 16V δεν εβγαινε, (το οποιο ηταν ουσιαστικα μικρομεσαιο -Tipo- με πορτμπαγκαζ, οχι μεσαιο) οποτε, εβαλα το Croma. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ο πατερας μου ειχε μια Mercedes E190 2.3 και ο θειος μου εξακολουθει να εχει μια Ε190 sport 2.6 με τα 166 αλογα (Πολυ ομορφο αυτοκινητο) και μου αρεσει πολυ..Με λιγα λογια Μercedes E190 2.5 απο μενα...
Λες την 8βαλβιδη με τα 136αλογα? Κοιταζα τωρα απο περιεργια τιμοκταλογο του 1992, η 190Ε 2.3-136ps ειχε 18,000,000
και η 2.5-16 ειχε 30,000,000... Τρελα λεφτα και τα δυο για την εποχη, αλλα και μεγαλη η διαφορα μεταξυ των δυο...P.S Δεν θα ξεχασω το χαρακτηριστικο αγριο κροταλισμα της λιγο παλαιοτερης 2.3-16 που οδηγουσε ο πρωην ποδοσφαιριστης του Παναθηναικου, (τον ειχα πετυχει καμποσες φορες το καλοκαιρι στο Λουτρακι, οταν επαιζε για την ομαδα της Κορίνθου το 91-93 αν θυμαμαι καλα ) , ο Λούπου, την οποια λεγοταν οτι του την ειχε κανει δωρο ο Βαρδινογιαννης...
Ναι την 8βαλβιδη με τα 136 λεω...Καλο αυτοκινητο αλλα εμπαζε νερα απο το πορτμπαγκαζ
Ο ηχος της 2.6 ειναι τρομερος..Ο 6κιλυνδρος δουλευει πολυ ησυχα στο ρελαντι και ακουγεται ωραια αν πατησεις γκαζι..Εχει ακομα μια ιδια ο αλλος μου θειος αλλα σε χειροκινητη,τις ειχαν παρει καινουριες τοτε -
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Ψήφισα Integrale για πολλούς λόγους.
Πάντως Κίκιζας, σε παρακαλώ μόνο το επόμενο θέμα να μην είναι για σπορ λεωφορεία τέλη 80 αρχές 90Υ.Γ Ευτυχώς δεν υπήρχαν SUV τότε ... Γλυτώσαμε ένα θέμα
Εχεις συνηθισει στα 'μικρα' γρηγορα κουβαδακια, και σε ξενερωνουν τα γρηγορα μεσαια?
Για την εποχη παντως, τα αλογα που εβγαζαν, σχετικα με το νορμαλ βαρος που ειχαν τα περισσοτερα,
ηταν πολυ αξιολογες περιπτωσεις... Old school οπλα! -
Οντως ειναι λιγο μπερδεμενα τα αυτοκινητα συν του οτι εχω την εντυπωση πως καποια μπορει και μην εχουν πουληθει καν στην Ελλαδα (Peugeot 405 Ti 16 4x4 2.0-200ps ). Επισης νομιζω οτι ξεχασες το αυτοκινητο που για πλακα θα κερδιζε την κατηγορια....BMW M3 E30....Παντως απο αυτα που εχει η λιστα ψηφισα Delta Integrale....σε κανει ακομα να βρεχεις το παντελονι!!!!!
-
Μπορεις να βαλεις τη 2,5αρα e30.
Αφου βαζεις τοπ εκδοσεις ιπποδυναμης οκ.
Η bx εβγαζε στανταρ 160.
Επιμενω για τα vectra,primera καθως και για το croma που ανηκει σε αλλη κατηγορια.
Εγω θα την τροποποιουσα κι ας ειναι λιγοτερες οι συμμετοχες.
Το καλυτερο θα ταν 3 επιλογες, ενα για καθε κινηση τροχων, ή 2 μιας και μπροσθιοκινητα ειναι 2-3 απ οτι βλεπω.Αν τροποποιησεις θα ψηφισω γιατι τωρα δε βρισκω νοημα στη συγκριση. Δεν ειναι απειλη αυτο.. Για integralle ειμαι κι εγω.. Τελος απο εμενα μη σου χαλαω και το θεμα..
-
mazda xedos
-
Εχεις συνηθισει στα 'μικρα' γρηγορα κουβαδακια, και σε ξενερωνουν τα γρηγορα μεσαια?
Για την εποχη παντως, τα αλογα που εβγαζαν, σχετικα με το νορμαλ βαρος που ειχαν τα περισσοτερα,
ηταν πολυ αξιολογες περιπτωσεις... Old school οπλα!Size does matter ... αλλά από την ανάποδη.
Εσύ τι σχέση έχεις με μεσαία σπορ πυροβόλα όμως δεν μπορώ να καταλάβω
Πέρα από την πλάκα ακόμα ένα ωραίο θέμα.
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Εσύ τι σχέση έχεις με μεσαία σπορ πυροβόλα όμως δεν μπορώ να καταλάβω
ο κίκιζας δεν έχει σχέση με τα μεσαία, αυτά έχουν μαζί του...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μπορεις να βαλεις τη 2,5αρα e30.
Αφου βαζεις τοπ εκδοσεις ιπποδυναμης οκ.
Η bx εβγαζε στανταρ 160.
Επιμενω για τα vectra,primera καθως και για το croma που ανηκει σε αλλη κατηγορια.
Εγω θα την τροποποιουσα κι ας ειναι λιγοτερες οι συμμετοχες.
Το καλυτερο θα ταν 3 επιλογες, ενα για καθε κινηση τροχων, ή 2 μιας και μπροσθιοκινητα ειναι 2-3 απ οτι βλεπω.Αν τροποποιησεις θα ψηφισω γιατι τωρα δε βρισκω νοημα στη συγκριση. Δεν ειναι απειλη αυτο.. Για integralle ειμαι κι εγω.. Τελος απο εμενα μη σου χαλαω και το θεμα..
Θα εβαζα την Ε30 Μ3 αλλα η λιστα εχει 4πορτα μεσαια sport sedan. H 325i E30 μολις 'τελειωνε' , την καριερα της τοτε, και θα ηταν αδικο για την Bmw, σε σχεση με τα πιο φρεσκα ανταγωνιστικα, αλλα και σε στησιμο δεν ηταν
τοσο ψαγμενη και Good value επιλογη για τα Ελληνικα δεδομενα. Ασε που οι μετατροπες με τα τροπετα δουλευαν βροχη, και οι φαναρτζηδες εκαναν χρυσες δουλειες, και μετα τις μετατροπες, αφου το original στησιμο, δεν το εβλεπες ουτε με κυαλια
απο Ελληνικα συνεργεια, και τα περισσοτερα αγοραζαν οικοπεδα...
Ολα τα υποψηφια της λιστας παντως ηταν διαθεσιμα στις συγκεκριμενες εκδοσεις, απο το 1988 εως και το 1992 (τα παλαιοτερα, γιατι τα νεοτερα μολις ειχαν βγει)
Απλως ηταν μια μεταβατικη περιοδος, και σε συνδυασμο με το οτι ηθελα να συμπυκνωσω κατα τον τιτλο, τις δυο δεκαετιες -'στα καλυτερα τους' κατα την ταπεινη μου αποψη... -, εβαλα αυτα.
Θα το θεσω και ως εξης για να γινει ισως πιο αποδεκτο/κατανοητο...
Βρισκομαστε ΑΚΡΙΒΩΣ στο 1992. Καποια μοντελα βγαινουν εδω και 3-4 χρονια, και καποια αλλα μολις βγηκαν.
Θελεις ενα sport μεσαιο sedan. Οχι 3πορτο, οχι μικρομεσαιο. Εισαι 'ανησυχος' οικογενειαρχης, εχεις περασει απο τις αντιστοιχες μικρες 'βομβες' των 80's πχ και θελεις ενα σοβαρο γκαζι με χωρους και πρακτικοτητα. -
Θα εβαζα την Ε30 Μ3 αλλα η λιστα εχει 4πορτα μεσαια sport sedan.
Εγω κατι χανω ή αυτο που περιγραφεις περιλαμβανει την m3?
H 325i E30 μολις 'τελειωνε' , την καριερα της τοτε, και θα ηταν αδικο για την Bmw, σε σχεση με τα πιο φρεσκα ανταγωνιστικα
Ναι αλλα αυτο ισχυει και για αλλα της λιστας σου 75 america->155 q4 το '92.. Η bx καταργηθηκε το '92. H delta εδυε.. Θελω να πω δε θα ταν αδικο για την e30.
Τεσπα εσυ εισαι ο δημιουργος εσυ κανεις κουμαντο ,αλλα αυτα που εγραψα επρεπε καποιος να τα παρατηρησει.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Θα εβαζα την Ε30 Μ3 αλλα η λιστα εχει 4πορτα μεσαια sport sedan.
Εγω κατι χανω ή αυτο που περιγραφεις περιλαμβανει την m3?
Η Ε36 ήταν η πρώτη που έβγαινε και 4πορτη αν δεν κάνω λάθος ...
Mεσαία σπόρ "πυροβόλα" τέλη 80's αρχές 90's