-
Αγαπητοί φίλοι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα που ποντίκια έχουν ροκανίσει τα μπουζοκαλώδια στο αμάξι μου. Συνολική ζημιά, 200€ Τι λύσεις υπάρχουν;
Κάποιος μου είπε για μια συσκευή που εκπέμπει υπόηχους και απομακρύνει τα τρωκτικά.
Κάπου διάβασα ότι το μαύρο πιπέρι τα διώχνει επίσης.
Καμμιά βοήθεια
Σημειωτέον ότι το αμάξι είναι καινούργιο , αγορά τον Απρίλιο του 2011 . Μήπως γι' αυτό το προτιμούν επειδή μυρίζει ακόμα καινούργιο; -
Αγαπητοί φίλοι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα που ποντίκια έχουν ροκανίσει τα μπουζοκαλώδια στο αμάξι μου. Συνολική ζημιά, 200€ Τι λύσεις υπάρχουν;
Κάποιος μου είπε για μια συσκευή που εκπέμπει υπόηχους και απομακρύνει τα τρωκτικά.
Καμμιά βοήθεια
Σημειωτέον ότι το αμάξι είναι καινούργιο , αγορά τον Απρίλιο του 2011 . Μήπως γι' αυτό το προτιμούν επειδή μυρίζει ακόμα καινούργιο; -
Καμμιά βοήθεια
Φάκες, γαριδάκια κλπ..
Ανάλογα, αν σε ενδιαφέρει να μην την πατήσουν και τυχόν γάτες. -
Eνα σπρει ειχα παρει εγω απο ενα τοπικο μαγαζι με χρωματα και ηταν για τροκτικα,εκανε δουλεια.
-
Φτιάξε 2-3 σακουλάκια απο τούλι και βάλε ναφθαλίνη. Εκτός από τον σκόρο απωθεί και τα τρωκτικά.
-
Ξοδεύω (το μήνα) 4-5 μεγάλες σακούλες φτηνή γατοτροφή και ταΐζω όλες τις γάτες τις γειτονιάς - ποντίκι δεν υπάρχει περίπτωση να πλησιάσει.
Το μειονέκτημα είναι ότι αναβοσβήνουν όλο το βράδυ τα αυτόματα φώτα της αυλής και οι βρωμιές από τις γάτες.Είναι θέμα επιλογής κατοικίδιου. Προτιμάς γάτες ή ποντίκια στην αυλή σου;
-
Οι γάτες, όμως, συνηθιζουν να ανεβαίνουν στο καπώ για την ζεστασιά απο την μηχανή και το γεμίζουν γραντζουνιές
-
Μμμ θα δοκιμάσω σε πρώτη φάση τη ναφθαλίνη, ή το πιπέρι. Το αυτοκίνητο το αφήνω ή στον δρόμο, ή σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, όπου έχω δεί να κυκλοφορούν αρκετές γάτες.
Το σπρέυ που έγραψε ο giorgos από τι μαγαζί το πήρε και πως λέγεται; -
Ο χρήστης VAG2011 έγραψε:
Μμμ θα δοκιμάσω σε πρώτη φάση τη ναφθαλίνη, ή το πιπέρι. Το αυτοκίνητο το αφήνω ή στον δρόμο, ή σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, όπου έχω δεί να κυκλοφορούν αρκετές γάτες.
Το σπρέυ που έγραψε ο giorgos από τι μαγαζί το πήρε και πως λέγεται;Με συγχωρεις, που ειναι ο δρομος και ο ακαλυπτος πολυκατοικιας που κυκλοφορει τοσο πολυ και θρασυ ποντικι που δε φοβαται τις υπαρχουσες γατες και φτανει και στο σημειο να ροκανιζει μπουζοκαλώδια? Στην Καμπούλ ??? Στη Βομβάη???
Ενταξει το τελευταιο ειναι πλακα αλλα αν εχετε τοσο πολυ ποντίκι στον ακαλυπτο , ρε παιδια καντε καμμια μυοκτονια, θα παθετε τιποτα.
-
Οι παρενέργειας της λύσης 'γάτα':
ένα ωραίο παγωμένο πρωινό καλή ώρα σαν τα τωρινά με το που βάζω μπροστά ακούω ενα νιάαααουυυ και μια αδέσποτη γάτα να τρέχει (με 6 από τις 7 ψυχές να έχουν απομείνει ) και μένει αναμμένο το λαμπάκι του δυναμό. Η επίσκεψη στο συνεργείο έδειξε ότι είχε φύγει ο ιμάντας του δυναμό και ήταν γεμάτος τρίχες. Το λογικό συμπέρασμα μπήκε η γάτα να ζεσταθεί και γυρνώντας ο ιμάντας την έπιασε. . Τι να πω καλά λένε εφτάψυχες οι άτοιμες. -
http://www.wurth.gr/gr/products/?MG=2&C ... roid=12599
οσο για τις γατες μας ειχε κανει μια τετοια κυρια μια ζημια κοντα χιλιαρικο επειδη ειχε πιαστει στο δυναμο και εσπασε ο ιμαντας και οι μισες βαλβιδες πηγαν στον καλαθο -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Το σπρέυ που έγραψε ο giorgos από τι μαγαζί το πήρε και πως λέγεται;Με συγχωρεις, που ειναι ο δρομος και ο ακαλυπτος πολυκατοικιας που κυκλοφορει τοσο πολυ και θρασυ ποντικι που δε φοβαται τις υπαρχουσες γατες και φτανει και στο σημειο να ροκανιζει μπουζοκαλώδια? Στην Καμπούλ ??? Στη Βομβάη???
Ενταξει το τελευταιο ειναι πλακα αλλα αν εχετε τοσο πολυ ποντίκι στον ακαλυπτο , ρε παιδια καντε καμμια μυοκτονια, θα παθετε τιποτα.
H ζημιά μάλλον γίνεται στο δρόμο, ο οποίος είναι κεντρικός , παρκάρουν πολλά αμάξια, αλλά κατά μήκος υπάρχουν 4 κάδοι απορριμάτων. Στο συνεργείο μου είπαν ότι επειδή το αμάξι είναι σχετικά καινούργιο και μυρίζει ακόμα από το κερί τραβάει η μυρωδιά τα ποντίκια. Δεν ξέρω, είναι και το βαρύ κρύο που πιθανώς να επιδεινώνει την κατάσταση. Πάντως αν ξανασυμβεί τρίτη φορά θα τα παίξω.
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
http://www.wurth.gr/gr/products/?MG=2&Cid=52&Sid=06_09&sub1=1&sub2=&group_key=06&sc=ps&proid=12599
οσο για τις γατες μας ειχε κανει μια τετοια κυρια μια ζημια κοντα χιλιαρικο επειδη ειχε πιαστει στο δυναμο και εσπασε ο ιμαντας και οι μισες βαλβιδες πηγαν στον καλαθοΕυχαριστώ giorgos. Μάλλον αυτό θα δοκιμάσω πρώτα. Υποθέτω ότι θα υπάρχει σε μαγαζιά με χρώματα, βερνίκια κλπ.
-
Εγω το ειχα βρει σε χρωματοπωλειο,κανει δουλεια παντως γιατι δεν ξαναειδαμε τιποτα φαγωμενο στη μηχανη απο τοτε.
Καλώδια και....ποντίκια