-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Re: DIESEL MEΧΡΙ 1600cc
Opel Meriva 1.3 με 75 ή 95 άλογα... καθώς και όλα τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν και πολλά άλλα...
75 αλογα ακόμα και ροπές ντίζελ με βάρος 1300 κιλά ?Καλύτερα το astra 1.7 cdti ecoflex από όπελ είναι και εντός τιμής ή όλα τα άλλα qashqai-scenic 1.6 dci,c-max ecoboost ή πετρέλαιο.Το 3008 1.6 hdi 112 πόσο πάει?
-
To Astra όπως και το Megane δεν τα ανέφερα γιατί δεν είναι και τα πιο άνετα για 2μετρο άνθρωπο.
-
Το Meriva 75 ή 95 άλογα.
Αλλά ξέχασα αυτό είναι Opel. Δεν έπρεπε να το αναφέρω... -
απο μενα,μιας κ δεν ενδιαφερεσαι για επιδοσεις,αλλα για χωρους κ ανετες μετακινησεις..
σιτροεν ψ3 πικασο 1.6 πετρελαιο.
σιτροεν ψ4 πικασο 1.6πετρελαιο(αν εισαγεται στην ελλαδα)
φιατ κουμπο 1.3μτζετ(με 5ρι χειροκινητο ομως)
φιατ ντομπλο 1.6μτζετ(με 6ρι)
φορντ ψ-μαξ 1.6πετρελαιο(οριακα στα χρηματα,εκτος κ αν παιζουν προσφορες)
σεατ αλτεα 1.6 πετρελαιο(αν κ καποια χρονια στην κυκλοφορια)
οπελ μεριβα 1.3 95(κατα την αποψη μου πανεμορφο κ πολυ ολοκληρωμενη προταση)
κ αυτο που θα διαλεγα εγω αν ηθελα χωρους κ ανεση..
λαντσα μουζα 1.3μτζετ πλατινο.(κατα την αποψη μου οτι πιο ομορφο υπαρχει σε πολυμορφικα η γενικοτερα οικογενειακα αυτοκινητα)
οσα προτεινα ειναι πολυμορφικα.αν δεν εχεις τοσο προβλημα με τους χωρους,μπορεις να κοιταξεις κ σενταν( )η sw( ) -
-
οπ..το ξεχασα κ αυτο..(κ το εχει ο πατερας μου!)
οντως απο χωρους ειναι πολυ καλο.πολυ ανετο γενικοτερα.κ βγαινει κ σε πετρελαιο.
πανεμορφο! -
Για το Pegeuot 5008 τι λετε??
-
Πάρε το DUSTER 1.5 dCi 4Χ4 : τεχνολογικά εφάμιλλο με όλα τα παραπάνω, αξιόπιστο και ικανότατο. Τα 5.500 ευρώ που θα σου περισσέψουν θα είναι τα πάγια έξοδα χρήσης του (Τέλη : 230 Ευρώ + Service : 70 Ευρώ + Ασφάλεια : 250 Ευρώ = 550Ευρώ) για 10 χρόνια. Για μία δεκαετία θα πληρώνεις μόνο το πετρέλαιο που θα καις !!!
-
Το 5008 είναι εξίσου μεγάλο με το Grand Scenic και όσο άκομψο είναι και εκείνο.
Επιπλέον το βρίσκω ακριβό για αυτά που προσφέρει ειδικά στις εκδόσεις diesel. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης τοy dci 130 των Qashqai/Scenic με τον ehdi της Peugeot.
Πάντως αφού κοιτάς για οχήματα με μεγάλους χώρους τσέκαρε και το Qashqai+2.
-
MEGANE GRAND SCENIC vs PEGEUOT 5008???!!!
-
Αν μιλάμε για τον 1.6 DCi 130 Vs 1.6 ehdi 112 τότε Grand Scenic.
Αν η σύγκριση είναι 1.5 DCi 110 Vs 1.6 ehdi 112 τότε όποιο έχει τη πιο συμφέρουσα τιμή.
-
Επειδή είμαι και εγώ λίγο κάτω από τα 2μ ύψος, για να μην σου καταλήξει το νέο σου αμάξι τριθέσιο (την έχω πατήσει μια φόρα) θα πρέπει να πας να κάτσεις σε όλα, να βάλεις το κάθισμα όπου σε βολεύει και μετά να δεις τι μένει από πίσω και ποιο είναι το μέγιστο ύψος συνεπιβάτη που θέλεις γι αυτή την θέση. Ο χώρος για το κεφάλι σου πολύ σημαντικό πράγμα και σε αυτά τα πλαίσια επέλεξα για αυτοκίνητο πόλης ένα Yeti 1.2T.
Τα πίσω καθίσματα μετακινούνται μπρος πίσω οπότε πάμε για μπάσκετ 4 δίμετροι και ο play maker στην μέση –πίσω. Με τα καθίσματα τέρμα πίσω ωστόσο χάνεις σε πορτ μπαγκαζ και χωράει η μπάλα, τα παπούτσια και οι πετσέτες.
Εμένα είναι 6ταχυτο, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι με 5ταχυτο diesel, κάνε test drive.
Τέλος να ξέρεις ότι το κάθισμα του οδηγού είναι κοντό στα πόδια οπότε δεν σου στηρίζει τους μηρούς καλά σε μεγάλα ταξίδια. Εδώ η λύση υπάρχει σε μεγαλύτερα και ακριβότερα γερμανικά με πτυσσόμενη βάση για τους μηρούς
Δεν νομίζω ότι θα βολευτείς σε Qasqai.
Καλή ερευνα.PS. Να πω χωρις παρεξήγηση για όσους δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.... αν είσαι πάνω από 1.90 πρωτεύον κριτήριο είναι να χωράς με άνεση και ασφάλεια (να έχει αέρα το κεφάλι σου από την οροφή) σε ένα αυτοκίνητο παρά να έχει 120, 130 ή 150 άλογα.
-
Εγώ δεν σκαμπάζω πολλά απο τεχνικά θέματα αλλά θα πώ την άποψη μου. Λόγος - σοβαρός τουλάχιστον - για να απορύψεις ένα αμάξι επειδη έχει 5άρι και όχι 6άρι δεν υπάρχει. Μόνο εαν θα το κυκλοφορείς σε εθνική οδό σε όλη του τη 'ζωή' θα σου ήταν πάρα πολύ χρήσιμη η 6τη.
Όσο αφορά τις επιλογές σου όλα τα αμάξια που έχουν αναφερθεί είναι ικανότατα. Όπως έλεγε σε ένα επεισόδιο ο Del boy στην - ίσως πιο αστεία κωμική - σειρά της Αγγλικής τηλεόρασης Only fools and Horses
'It s your money it s your choice' -
Ο χρήστης FERAN έγραψε:
ΤΗΑΝΚS SAM HΣΟΥΝ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ!!ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η 'ΟΜΟΡΦΙΑ' ΤΟΥ SCENIC..ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ..ΓΙΑ ΤΟ YETI KAI TIΣ ΠΕΝΤΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ..ΕΠΙΜΕΝΩ ΔΙΟΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 2012 DIESEL ME 5 TAXYTO..δηλαδή το yeti θεωρείται όμορφο αυτοκίνητο?
-
Ίσως για περίπτερο .
Αλλά και πάλι περίπτερο μόνο με 5 ταχύτητες . -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
PS. Να πω χωρις παρεξήγηση για όσους δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.... αν είσαι πάνω από 1.90 πρωτεύον κριτήριο είναι να χωράς με άνεση και ασφάλεια (να έχει αέρα το κεφάλι σου από την οροφή) σε ένα αυτοκίνητο παρά να έχει 120, 130 ή 150 άλογα.Μαζί σου! Εχω αδερφό 2μέτρα όποτε το ζω στην οικογένεια. Απλά τα scenic/5008 που ανέφερε ως πρόσφατο δίλημμα νομίζω πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας, άρα προχωρά κάποιος στο επόμενο επίπεδο.
-
ΛΟΙΠΟΝ..ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ!! ΜΟΛΙΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ FORD OTI ΠΛΕΟΝ ΤΟ MONDEO, TO ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΙΔΑ ΠΡΟΧΤΕΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ 1.600 DIESEL, AΦΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΓΒΑΙΝΕ ΣΕ 2.0 . ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΜΑΞΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
-
Πολλά πολλά δεν έχω κατά νου για τους diesel της Ford. Οπότε ας πει κάποιος που γνωρίζει περισσότερα.
Απλά να έχεις κατα νου ότι την προηγούμενη βδομάδα παρουσιάστηκε πλήρως νέο μοντέλο, το οποίο θα κυκλοφορήσει απο φθινόπωρο-αν δεν κάνω λάθος- και Ευρώπη.
-
αν δεν υπαρχει περιπτωση να κινηθεις σε δυσκολους δρομους (ορεινους ειτε με ασφαλτο αλλα να πεφτουν πετρες) και δεν χρειαζεσαι καποιο ψηλο οχημα(qashqai , yeti κ.λ.π) , πηγαινε βουρ για το μοντεο 1.6 diesel
φοβερο αμαξι , ποιοτητα , παρα πολυ καλη οδικη συμπεριφορα , τεραστιοι χωροι και μεγααααλο πορτ μπαγκαζ.
εναλλακτικη και αξιπιοστη και οικονομικη λυση το 1.5 dci megane estate.
υ.γ: αληθεια σου ειπαν απο την αντιπροσωπεια οτι θα φερουν τον 1.6 diesel? -
ΝΑΙ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΠΡΙΝ 2 ΩΡΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ..Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ DIESEL THΣ FORD ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ?!!
DIESEL MEΧΡΙ 1600cc και τιμή μεχρι 23 - 24.000 ευρω..