-
αμα δε σε ενδιαφερει να καις ενα βιτιο τοτε γιατι κοιτας ντιζελ παρε ενα πολο 1.2 τσι.
με 20 κιλα ροπη δεν τις σκεφτεσε τις προσπερασεις απλα πατα γκαζι κ ανοιγει. -
Δεν θελω Polo TSI γιατι γενικα θελω την οικονομια, οσο γινεται, να υπαρχει η αποσβεση, αλλα και να μου καψει λιγο παραπανω στην προσπεραση δεν με νοιαζει, δεν ειναι οτι θα προσπερναω απο την Αθηνα μεχρι την Λαμια :Ρ.
Το 1.33 που εκανα test drive C.L.A.B., δεν μπορω να πω, μια χαρα πηγαινε το αμαξακι, αλλα θελω το λιγο εξτρα για υπαρχει μεγαλυτερη ανεση. Ειδικα στις ανηφορες δεν το βλεπω να ειναι και τοσο ανετο στις προσπερασεις.
Μια ερωτηση, στους Diesel οταν λενε οτι βγαζει την ροπη απο τις 1800-2800, μετα τις 2800 πεφτει η ροπη? Γιατι ειδα στις 3800 βγαζει τα 90 αλογα το Yaris.
-
αν μου επιτρεπεις,μπορεις να μου πεις για τι χρηση χρειαζεσαι το αυτοκινητο?στις 3.800 βγαζει τα αλογα.την ροπη την βγαζει πιο κατω.μη συγκρινεις ανομοια πραγματα
-
Δες στο προηγουμενο μου ποστ, την ερωτηση κατω κατω αν μπορεις να μου απαντησεις!
Το αυτοκινητο κυριως μεσα στην πολη θα χρησιμοποιειται, οχι Αθηνα κεντρο, εξω ειμαι στα προαστια οποτε δεν θα εχω τοσο πολυ σταματα ξεκινα (οχι οτι δεν εχει στενακια και εδω) και ταξιδακια απο δω κι απο κει. πχ Λαμια, Πατρα, Δελφους. Και ολα αυτα σε επαρχιακους δρομους γιατι βαριεμαι την μονοτονια των Εθνικων οδων. Απ οσο εχω υπολογισει κανω γυρω στα 15 με 20.000χλμ το χρονο. Επισης, μαλλον θα παω εξωτερικο (Ιταλια) για ενα εξαμηνο, οποτε εχω να κανω και εχει μπολικα χιλιομετρα.
-
Σίγουρα το yaris diesel είναι γενικά καλύτερη λύση αρκεί να:
-
συνηθίσεις ότι έχεις εύρος στροφών περίπου 2.500 σε αντίθεση με την βενζίνη περίπου 4.500
-
προσέχεις που βάζεις πετρέλαιο γιατί για ζημία από κακής ποιότητας βενζίνης υπολόγισε ένα κόστος από 2.500 έως 4.500 (σύμφωνα με την Toyota).
-
χρειάζεται λίγο περισσότερη προσοχή στην επιτάχυνση για τις 2 πρώτες σχέσεις (1η και 2η) λόγο τεράστιας ροπής (έχω diesel χρόνια και πότε δεν του σκάω την πρώτη.)
-
συνηθίσεις ότι το turbo θέλει προθέρμανση κατά την εκκίνηση και ψύξη πριν το σβήσεις (το manual γράφει αναλυτικά λεπτομέρειες).
Το κόστος απόσβεσης πάντα δεν υπολογίζουν τυχόν βλάβες αλλά και κυρίος το γεγονός ότι το diesel πωλείται πιο ακριβά από το βενζινοκίνητο. Για παράδειγμα ενα yaris 1.33 μετά από 5 χρόνια θα πουληθεί έστω 7.000€ το αντίστοιχο diesel σίγουρα 8.000€.
Και εγώ για yaris diesel πήγαινα αλλά βρήκα Verso-s, 6 μηνών με 4.000 χλμ στα 13.000€ και το πήρα αμέσως.Προσωπικά πιστέυω ότι για diesel η Ελλάδα θα είναι έτοιμη σε 2-3 χρόνια...Βλέπετε στην Αθήνα δεν υπάρχει ακόμα πολύ εμπειρία στα Diesel από πλευρά μηχανικών.
-
-
Σωστα ολα αυτα που λες. Για την συνηθεια, και αυτο πιστευω θα το συνηθισω.
Για το 3ο που λες, προσοχη τι εννοεις? Να προσεχω να μην ανεβαζω πολλες στροφες? 5000rpm δεν ειναι ο κοφτης στο diesel?
-
Ο χρήστης papada έγραψε:
- προσέχεις που βάζεις πετρέλαιο γιατί για ζημία από κακής ποιότητας βενζίνης υπολόγισε ένα κόστος από 2.500 έως 4.500 (σύμφωνα με την Toyota).
.Βλέπετε στην Αθήνα δεν υπάρχει ακόμα πολύ εμπειρία στα Diesel από πλευρά μηχανικών.
Και την καθαροτερη 100αρα να του βαλεις παλι ζημια θα του κανεις.
Φυσικα και ειναι αγνωστα τα ντιζελ της τογιοτα στα συνεργεια.Μονο σε Yaris, Corolla, Avensis, RAV4 και Land Cruiser μπαινουν.
-
παπαδα
1)το ευρος στροφων στο γιαρις ειναι περιπου 3.000.
2)προσεχεις οσο θα προσεχες κ στην βενζινη,ισως ελαφρως περισσοτερο.εμεις κατα κυριο λογο γεμιζουμε απο το ιδιο πρατηριο.ειτε με βενζινοκινητο ειτε με πετρελαιοκινητο.
3)δεν καταλαβαινω τι εννοεις,οποτε δεν μπορω να εκφερω αποψη
4)ολα τα τουρμπο,ειτε βενζινοκινητα ειτε πετρελαιοκινητα.αυτο δεν σημαινει οτι στα ατμοσφαιρικα με το που τα θεσουμε σε λειτουργια ορμαμε να ξεπερασουμε την ταχυτητα του φωτος
συμφωνω για το κοστος αποσβεσης.
διαφωνω για την εμπειρια των μηχανικων.η τογιοτα ειναι εγγυηση στα μηχανικα μερη.κ αν προσεξεις με τα καυσιμα απο σωστα πρατηρια,δεν θα εχεις κ προβλημα.επισης,στην αθηνα κυκλοφορουν τα περισσοτερα ταξι-πετρελαιοκινητα.δεν νομιζω ολοι να πηγαινουν στον ιδιο μηχανικο..σαντοου.
η ροπη μειωνεται αυξανοντας τις στροφες.οπως μειωνεται στα περισσοτερα βενζινοκινητα υπερσυμπιεσμενα η μη,που δεν ειναι συνηθως πολυστροφα η δεν ειναι εστιασμενα στις επιδοσεις.
μιλας για κυριως πολη κ φου κ φου επαρχια.για τα κριτηρια σου μια χαρα ειναι κ το βενζινοκινητο.μια χαρα προσπερασεις ΑΣΦΑΛΗΣ κανει.ψαξε ρεμπριζ μεταξυ βενζινης κ πετρελαιου,νομιζω δεν θα δεις κ μεγαλες διαφορες..
νομιζω πολυ το ψαχνεις με τις προσπερασεις,αλλα οτι θελεις,αν μπορουμε,εδω ειμαστε να βοηθησουμε.μπιλ
να προσθεσω κ το αυγο(ναι ναι κ αυτο στο εξωτερικο..),το αουρις,το ουρμπαν(στο εξωτερικο) -
Ο χρήστης papada έγραψε:
Βλέπετε στην Αθήνα δεν υπάρχει ακόμα πολύ εμπειρία στα Diesel από πλευρά μηχανικών.Και;
Για 6 χρόνια θα πηγαίνει στην τογιότα για σέρβις. Η οποία δεν αφήνει ΚΑΘΟΛΟΥ στην τύχη την εκπαίδευση των μηχανικών της. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Βλέπετε στην Αθήνα δεν υπάρχει ακόμα πολύ εμπειρία στα Diesel από πλευρά μηχανικών.
Και;
Για 6 χρόνια θα πηγαίνει στην τογιότα για σέρβις. Η οποία δεν αφήνει ΚΑΘΟΛΟΥ στην τύχη την εκπαίδευση των μηχανικών της.+1
-
Διστυχως δεν εχω βρει καπου να συγκρινουν ρεπριζ του Diesel Yaris και του 1.33
Που και που ειναι περιπου 1 φορα τον μηνα κατα μεσο ορο.
Με τις προσπερασεις το ψαχνω πολυ γιατι τρελενομαι οταν ειναι φορτηγο/λεωφορειο μπροστα. Θελω απλα να το περασω και μετα να συνεχισουμε να πηγαινουμε με ιδια ταχυτητα. Δεν μπορω κατι να μου κρυβει τον δρομο/θεα. (παραξενια, το ξερω, αλλα ολοι εχουμε τις παραξενιες μας στην οδηγηση :Ρ)
Για Diesel/Βενζινη δεν το σκεφτομαι καν πλεον μετα απο ολα που διαβασα εδω περα, Diesel 100%, εκλεισα σε αυτο το θεμα!
(Ευχαριστω για ολες τις απαντησεις παντως μεχρι τωρα, οσο κουραστικος και ψειρας αν εχω γινει)
-
Γεια σας
Θα ήθελα να σας ρωτήσω, ενδιαφέρομαι για αγορά Toyota Yaris 2012 μοντέλο και 1350 κυβικά (Βενζίνη)
Εισαγωγή Γερμανίας και χωρίς Σκουριές, με 100.000 χιλ χιλιόμετρα και φουλ εξοπλισμό
Είναι γενικά αξιόπιστο αμάξι? Βγάζει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα?
Ευχαριστώ...
-
Toyota Yaris 2012, D4-D ή 1.33?