-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
κι εγω θεωρω αστείο που δεν υπάρχει το impreza sti.
Κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το χιούμορ μερικών ανθρώπων
+1
Δεν πειράζει. Καλή καρδιά.
Εξ'άλλου όπως λένε και οι γραφές: 'μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι' -
αυτό είναι το μυστικό της ευτυχίας σου;
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
+1
Εξ'άλλου όπως λένε και οι γραφές: 'μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι' -
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
+1
Εξ'άλλου όπως λένε και οι γραφές: 'μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι'Είπες χαζομαρα , δεν γέλασε κανείς , τι ψάχνεις τώρα ;
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Συγνώμη, αλλά δεν θέλουν όλοι απόλυτο στήσιμο, σαζμάν.. δίχρονου (σε ό,τι αφορά τις σχέσεις) και κινητήρα που να αποδίδει μετά τις 4-5-6000 στροφές!! Υπάρχουν και αυτοί (πολλοί; οι περισσότεροι; ) που ζητούν καλές έως πολύ καλές επιδόσεις με πιο ήπια συμπεριφορά (*), άνεση (χωρίς βουητό στην εθνική) και ευκολία οδήγησης (πχ προσπέραση σε επαρχιακό δρόμο χωρίς αλλαγές στον κόφτη). Για όλους αυτούς, αυτοκίνητα διαφορετικά του Clio RS και παρόμοια με το Polo GTI μπορούν κάλλιστα να προσφέρουν οδηγική απόλαυση.- Ω ναι, υπάρχουν άνθρωποι που κυκλοφορούν σε πόλεις και κανονικούς δρόμους!
Δηλαδη τα Gti πρεπει να ειναι μονο τουρμπατα, (γιατι μονο εκει αποδιδεις πιο κατω απο τις 4-5-6.000 στροφες) και να εχουν ηρεμο κινητηρα και 6η για overdrive?
Μαλλον Mercedes θες εσυ...
Το οτι το τουρμπο και το 6ταχυτο κιβωτιο εχει καποια πλεονεκτηματα (μαλλον ευκολιες) δε σημαινει οτι δε μπορουν να βγουν αμαξια για οδηγικη απολαυση χωρις αυτα. -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Συγνώμη, αλλά δεν θέλουν όλοι απόλυτο στήσιμο, σαζμάν.. δίχρονου (σε ό,τι αφορά τις σχέσεις) και κινητήρα που να αποδίδει μετά τις 4-5-6000 στροφές!! Υπάρχουν και αυτοί (πολλοί; οι περισσότεροι; ) που ζητούν καλές έως πολύ καλές επιδόσεις με πιο ήπια συμπεριφορά (*), άνεση (χωρίς βουητό στην εθνική) και ευκολία οδήγησης (πχ προσπέραση σε επαρχιακό δρόμο χωρίς αλλαγές στον κόφτη). Για όλους αυτούς, αυτοκίνητα διαφορετικά του Clio RS και παρόμοια με το Polo GTI μπορούν κάλλιστα να προσφέρουν οδηγική απόλαυση.
- Ω ναι, υπάρχουν άνθρωποι που κυκλοφορούν σε πόλεις και κανονικούς δρόμους!
Συγγνώμη αλλά είσαι
Ω ναι, αυτό που περιγράφεις δεν είναι GTi.
Μια χαρά είναι το σύγχρονο GTI, δεν είμαι καθόλου off.. Και μάλιστα δεν είναι καν τα σημερινά GTI που έχουν μαλακώσει, από τους πρώτους που το έκαναν ήταν η Πεζώ με τα 205 και 106 GTI, τα οποία συντροφεύονταν από τις πιο 'καθαρές' εκδόσεις Rallye. Αυτά μεταξύ 85-95 έτσι; Δεν είμαστε χθεσινοί.. Ακόμα θυμάμαι τους διάφορους 'γλήγορους' της εποχής που μίλαγαν για 'νερό στο κρασί' της Πεζώ, ότι αυτά δεν ήταν GTI αφού είχαν ερ-κοντίσιον και ηλεκτρικά παράθυρα και διάφορα τέτοια 'έξυπνα'.. Απλώς, για κάποιους ο χρόνος κινείται πιο αργά και οι εξελίξεις τους προσπερνούν. Σήμερα, τα αυτοκίνητα αυτά θεωρούνται απόλυτες κατασκευές...
Να το πω και αλλιώς; Με ένα σημερινό GTI μπορείς να πας πιο γρήγορα απ' ότι με ένα του τότε ('καθαρό' GTI) με λιγότερο κόπο και περισσότερη ασφάλεια σχεδόν παντού. Το 'σχεδόν' μόνο και μόνο για την περίπτωση που στο παλιό έχεις χειριστή με 'χέρια', αλλιώς το παλιό δεν έχει ελπίδα και μάλλον διατρέχει κίνδυνο.
Ότι το σημερινό GTI δεν παρέχει την ίδια αίσθηση με το παλιό, γεγονός αναμφισβήτητο. Αν όμως και τα σύγχρονα δεν παρείχαν αίσθηση και ικανοποίηση, προφανώς κανείς γρήγορος (ή 'γλήγορος') δεν θα τα προτιμούσε.
-
Τα 4τροχα στρίβουν κατα κυριο λόγο με το πλαίσιο .-
Όλα τα αλλα είναι φθηνή ημιμαθη ειρωνεία ...Aν ήταν έτσι, τα σαξόραλλα δε θα έστριβαν ποτέ.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Συγνώμη, αλλά δεν θέλουν όλοι απόλυτο στήσιμο, σαζμάν.. δίχρονου (σε ό,τι αφορά τις σχέσεις) και κινητήρα που να αποδίδει μετά τις 4-5-6000 στροφές!! Υπάρχουν και αυτοί (πολλοί; οι περισσότεροι; ) που ζητούν καλές έως πολύ καλές επιδόσεις με πιο ήπια συμπεριφορά (*), άνεση (χωρίς βουητό στην εθνική) και ευκολία οδήγησης (πχ προσπέραση σε επαρχιακό δρόμο χωρίς αλλαγές στον κόφτη). Για όλους αυτούς, αυτοκίνητα διαφορετικά του Clio RS και παρόμοια με το Polo GTI μπορούν κάλλιστα να προσφέρουν οδηγική απόλαυση.
- Ω ναι, υπάρχουν άνθρωποι που κυκλοφορούν σε πόλεις και κανονικούς δρόμους!
Δηλαδη τα Gti πρεπει να ειναι μονο τουρμπατα, (γιατι μονο εκει αποδιδεις πιο κατω απο τις 4-5-6.000 στροφες) και να εχουν ηρεμο κινητηρα και 6η για overdrive?
Μαλλον Mercedes θες εσυ...
Το οτι το τουρμπο και το 6ταχυτο κιβωτιο εχει καποια πλεονεκτηματα (μαλλον ευκολιες) δε σημαινει οτι δε μπορουν να βγουν αμαξια για οδηγικη απολαυση χωρις αυτα.Την τρίχα την κάνουμε τριχιά, έτσι; Ποιος μίλησε για απαίτηση για τούρμπο, 'ήρεμο' κινητήρα και overdrive; Όλοι οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες είναι VTEC ή σαν του Clio RS; Απλά τα πράγματα, όπου μπορείς έχεις κυβικά, όπου δεν μπορείς έχεις τούρμπο! Έχεις οδηγήσει ας πούμε εξακύλινδρη 3άρα BMW; Αν ναι, τότε θα έχεις ιδίοις όμασι εμπειρία ατμοσφαιρικού μοτέρ με δύναμη παντού. Τώρα, ότι στα συγκεκριμένα σκάφη (μικρά) δεν χωράνε τα πολλά κυβικά είναι αδιαμφισβήτητο και οδηγεί τους κατασκευαστές (από την εποχή του Ούνο Τούρμπο) στην τουρμπίνα.
Φυσικά και τα τούρμπο - 6τάχυτο κιβώτιο ενώ είναι ικανά για να δώσουν οδηγική απόλαυση, δεν είναι αναγκαία.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Όλα τα αλλα είναι φθηνή ημιμαθη ειρωνεία ...Aν ήταν έτσι, τα σαξόραλλα δε θα έστριβαν ποτέ.
Α γειά σου!
-
Όλα τα αλλα είναι φθηνή ημιμαθη ειρωνεία ...αρα τι θες να πεις? εχει προβλημα το σασί κ το αμαξι δεν μπορεί να κάνει σλαλομ?
για να ξεμπερδευτείς, αυτό το πλαισιο με άλλα σετ απ ρίχνει πολύ ξύλο σε μιτο κ αρκετα άλλα
όσο άσχετος κ να είσαι, πρέπει να καταλάβεις πως το αμάξι είχε λάστιχο 185/60/15 κ πολύ μαλακό σετ απ. αναλογες δοκιμασιες εχουν γίνει σε άλλες εκδόσεις του κ όλα ήταν μια χαράμαρεσει που οι δημοσιογραφοι είναι για του πουτσο, πουλημένα τομάρια κ δεν πιανουν τίποτα μπροστά σας αλλά όταν λένε κάτι που σας 'συμφερει'... ΤΕΛΟΣ το ότι το ίδιο το περιοδικο λέει πως τα πράγματα είναι διαφορετικά με τις ρυθμίσεις της highline κ άλλα λάστιχα, το διάβασες? Έτσι βγαίνει η ημιμάθεια
-
γιατι?τι κακο εχουν τα σαξοραλλα στο σασι τους?μπορει να μην ειναι ιδιαιτερως ακαμπτο κ ασφαλες σε συγκρουση(αν αυτο εννοεις) αλλα κατα τα αλλα μια χαρα κατανομη βαρων,μεταξονια,μετατροχια εχουν.
συμφωνω με τον ρεντ με λιγα λογια στο θεμα του πλαισιου. -
Έλεος, τα καθημερινά αυτοκίνητα που αγοράζουμε δεν είναι καρτ!! Φυσικά, το πλαίσιο παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά υπάρχουν και (πολλοί) άλλοι παράγοντες, αρθρώσεις, ενδοτικότητα / ελαστικότητα μετάλλων, σκληρότητα ελατηρίων, απόσβεση, μη αναρτούμενο βάρος, πλάτος / ύψος ελαστικού.. ένας σορός παράμετροι!
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
γιατι?τι κακο εχουν τα σαξοραλλα στο σασι τους?μπορει να μην ειναι ιδιαιτερως ακαμπτο κ ασφαλες σε συγκρουση(αν αυτο εννοεις) αλλα κατα τα αλλα μια χαρα κατανομη βαρων,μεταξονια,μετατροχια εχουν.
συμφωνω με τον ρεντ με λιγα λογια στο θεμα του πλαισιου.Ο,τι να'ναι
Άλλο είπε ο ταύρος. πως τα 1000αρια 106 στρίβαν λόγω υπερμαλακων αναρτήσεων με τρομερή μεταφορά βαρους ενώ τα σοξοραλλα ήταν ποιημα μιλάμε για ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετική συμπεριφορά, αν κ ειχαν το ίδιο πλαισιοΈλεος, τα καθημερινά αυτοκίνητα που αγοράζουμε δεν είναι καρτ!! Φυσικά, το πλαίσιο παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά υπάρχουν και (πολλοί) άλλοι παράγοντες, αρθρώσεις, ενδοτικότητα / ελαστικότητα μετάλλων, σκληρότητα ελατηρίων, απόσβεση, μη αναρτούμενο βάρος, πλάτος / ύψος ελαστικού.. ένας σορός παράμετροι!
+κέντρο βάρους σε σχέση με το χαμήλωμα των αναρτήσεων
-
συγνωμη φιλτατε αν καταλαβα λαθος,δεν ειχα παρατηρησει οτι αναφεροταν σε 106 1λτ.οπως κ να εχει ευχαριστω για το οτιναναι..
απο την αλλη να πω ομως οτι,κατα την ταπεινη μου-οτιναναι-αποψη,τα 106-σαξο των 1λτ-11λτ ειχαν πολυ πιο διασκεδαστικη οδικη συμπεριφορα απο αλλα αυτοκινητα της ιδιας κατηγοριας..πιθανολογω ελεω πλαισιου..
εκτος κ αν διαφωνεις.
καλη συνεχεια.. -
Με ανάρτηση - σούπα, τι ρόλο μπορεί να παίζει το πλαίσιο;;
-
παρτο αναποδα.βαζεις ακριβως τις ιδιες αφτερ μαρκετ αναρτησεις,με τις ιδιες ρυθμισεις,σε 2 διαφορετικα αυτοκινητα.ποιο πιστευεις θα ειναι καλυτερο?η πιστευεις οτι θα ειναι ιδια?εφοσον το πλαισιο δεν παιζει σημαντικο ρολο..
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Γιατί ειρωνεύεσαι? Το Polo έχει ότι ακριβώς ψάχνει ένας άνθρωπος με σπορ αναζητήσεις
Το άλλο είναι απλα κακό αυτοκινητο.Καίει πολύ και σκούζεικαι δεν έχει μαλακά πλαστικά.
Συγχαρητήρια για τα εποικοδομητικά σχόλια... αυτό λέγεται και trolling...
Ευτυχώς που το επισημαίνεις γιατί μου διέφευγε
Σούπα λοιπόν η ανάρτηση του 106
Λοιπον φίλε μου κι εγώ κάτι τέτοιο πάνω κάτω έλεγα κι εγώ μέχρι που πήγα Μέγαρα προχθές
Ε τα 106 χαίρετε η ψυχούλα σου να τα βλέπεις να στρίβουν αντίθετα το πιο fun to drive προσθιοκίνητο του VAG (λέγε με Leon cupra) και καλα πάντα πραγματικά για να στρίψει σφιγγόταν, πιεζόταν πως να στο πω.Πάντως άνετα και με τη χάρη που το κάνει ένα 106 δυστυχώς που θα σε στεναχωρήσω αλλα δεν το έκανε
Στο φίλο που ψάχνει πρότασή μου.Πάρε ρε φίλε ένα DS3 να το ευχαριστηθείς -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
παρτο αναποδα.βαζεις ακριβως τις ιδιες αφτερ μαρκετ αναρτησεις,με τις ιδιες ρυθμισεις,σε 2 διαφορετικα αυτοκινητα.ποιο πιστευεις θα ειναι καλυτερο?η πιστευεις οτι θα ειναι ιδια?εφοσον το πλαισιο δεν παιζει σημαντικο ρολο..παίζουν 1000 παράγοντες ρόλο, οπότε δεν μπορεί να ειπωθεί πως το πλαίσιο μόνο του κάνει τη διαφορά.
για να μη γενικεύουμε
εσύ πιστεύεις πως το πολο gti δεν πρέπει να το παρει κανείς γιατί το 1200 με τις μαλακές αναρτησεις δεν κάνει σλαλομ, οπότε είναι μπουρδέλο το πλαισιο της vag? -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
[...] Σούπα λοιπόν η ανάρτηση του 106 [...]Τεμπελιάζεις στην ανάγνωση βλέπω...
συγνωμη φιλτατε αν καταλαβα λαθος,δεν ειχα παρατηρησει οτι αναφεροταν σε 106 1λτ.οπως κ να εχει ευχαριστω για το οτιναναι..
απο την αλλη να πω ομως οτι,κατα την ταπεινη μου-οτιναναι-αποψη,τα 106-σαξο των 1λτ-11λτ ειχαν πολυ πιο διασκεδαστικη οδικη συμπεριφορα απο αλλα αυτοκινητα της ιδιας κατηγοριας..πιθανολογω ελεω πλαισιου..
εκτος κ αν διαφωνεις.
καλη συνεχεια..Με ανάρτηση - σούπα, τι ρόλο μπορεί να παίζει το πλαίσιο;;
Προφανώς, η ανάρτηση - σούπα ανήκει στο bold / underlined. Δεν νομίζω να είδες στα Μέγαρα να στρίβει 106 1.0 ή 1.1...
-
το πολο γτι δεν θα το επαιρνα ΕΓΩ επειδη δεν βρισκω να εχει τπτ που να αξιζει την διαφορα χρηματων ενατνι του φαμπια κ ιμπιθα.
δεν θα επαιρνα πολο-φαμπια-ιμπιθα αν ηθελα οτι πιο σπορ σε αυτη την κατηγορια,επειδη υπαρχουν τα 207-κλιο-κουπερ που ειναι σαφως πιο σπορ,κατα την ΔΙΚΗ ΜΟΥ ταπεινη οτιναναι αποψη.
εν ετει 2002 προτιμησα μινι κουπερ σκετο,απο πολο γτι,επειδη ηθελα κατι πιο σπορ σε αισθηση κ οχι κυριως επιδοσεις σε ευθεια(που ουδεποτε με ενδιεφεραν)..κλιοντραηβερ,εκεινη την εποχη δεν δοκιμαζαν τα διαφορα περιοδικα,τα αυτοκινητα καθε κατηγοριας σε πιστες?κ εξαλλου,η διασκεδαστικη οδικη συμπεριφορα δεν νομιζω να φαινεται αποκλειστικα στην πιστα(παντα συγκρινομενα με αυτοκινητα ιδιας κατηγοριας)..εκτος κ αν εχεις δει εσυ ας πουμε ατος η πολο 1λ να γυρνανε στα μεγαρα κ στις σερρες..
Τα μικρά GTi