-
... Διευκρινήσεις επί του κανονισμού 'defensive-driving' που θα ισχύσει το 2012
'More than one change of direction to defend a position is not permitted. Any driver moving back towards the racing line, having earlier defended his position off-line, should leave at least one car width between his own car and the edge of the track on the approach to the corner,'
... και η μετάφραση από το F1Grip ...
'Παραπάνω από μία αλλαγή κατεύθυνσης προς υπεράσπιση της θέσης δεν επιτρέπεται. Όποιος οδηγός κινείται πίσω προς την αγωνιστική γραμμή, αφού πριν έχει υπερασπιστεί τη θέση του κινούμενος εκτός γραμμής, θα πρέπει να αφήνει πλάτος τουλάχιστον ενός μονοθεσίου μεταξύ του δικού του μονοθεσίου και του ορίου της πίστας κατά την προσέγγιση στην στροφή.'
... όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ , **μπορεί **να επιστρέψει - και - στην αγωνιστική γραμμή **αρκεί **να αφήνει χώρο ενός μονθεσίου από την άκρη της πίστας. Προφανώς εννοεί από την πλευρά της αγωνιστικής γραμμής γιατί από την άλλη πλευρά έχει όσο ΄χωρο θέλει.
-
'More than one change of direction to defend a position is not permitted. Any driver moving back towards the racing line, having earlier defended his position off-line, should leave at least one car width between his own car and the edge of the track on the approach to the corner,'
'Παραπάνω από μία αλλαγή κατεύθυνσης προς υπεράσπιση της θέσης δεν επιτρέπεται. Όποιος οδηγός κινείται πίσω προς την αγωνιστική γραμμή, αφού πριν έχει υπερασπιστεί τη θέση του κινούμενος εκτός γραμμής, θα πρέπει να αφήνει πλάτος τουλάχιστον ενός μονοθεσίου μεταξύ του δικού του μονοθεσίου και του ορίου της πίστας κατά την προσέγγιση στην στροφή.'
... όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ , **μπορεί **να επιστρέψει - και - στην αγωνιστική γραμμή **αρκεί **να αφήνει χώρο ενός μονθεσίου από την άκρη της πίστας. Προφανώς εννοεί από την πλευρά της αγωνιστικής γραμμής γιατί από την άλλη πλευρά έχει όσο ΄χωρο θέλει.
-
-
Ναι, ακριβώς.
Στην ουσία δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στη γραμμή του. Πρέπει να προνοήσει να αφήσει χώρο για ένα μονοθέσιο.
-
Αν όμως η αγωνιστική γραμμή απέχει ήδη 1 πλάτος μονοθεσίου από την άκρη της πίστας τότε ο κανονισμός δεν προσφέρει τίποτα πέρα την εξασφάλησης μιας - ήδη υπάρχουσας - ασφαλούς διεξόδου εντός πίστας.
Εκτιμώ ότι δεν θα δούμε κάτι εξαιρετικό από αυτόν τον κανονισμό ( ίσως κάτι στις στενές πίστες ... χμ πόσες έχουν μείνει ? ) ... πέρα ατέρμονων διαφωνιών εάν ήταν επιτρεπόμενη ή όχι η επιστροφή στην αγωνιστική γραμμή.
υγ #1 ... πλάτος μονοθεσίου '...180 cm wide...'
-
Με άλλους τεχνικούς κανονισμούς για τα μονοθέσια όλες αυτές οι μπούρδες θα ήταν εκτός από αστείες και περιττές.
-
Νομίζω είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόμασταν. Καλύπτει την περίπτωση της κίνησης πάνω στη ζώνη φρεναρίσματος (μερικές φορές επικίνδυνο, μερικές όχι, αλλά ας ξεκαθαριστεί έτσι) και δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς που 'νιώθουν' να παίξουν με την αξιοποίηση του ελεύθερου χώρου.
Πρακτικά αν δει κάποιος τη Monza (ή αντίστοιχη περίπτωση στον Καναδά) υπάρχουν άπειρα παραδείγματα που π.χ. ο Schumacher άφηνε ακριβώς ένα πλάτος μονοθεσίου, όταν υπήρχε η υποψία ότι έστω και η πτέρυγα του Hamilton έφτανε στον πίσω τροχό. Μερικές φορές που εξασφάλιζε ότι ήταν εντελώς μπροστά άνοιγε λίγο παραπάνω. Αυτό το τελευταίο πλέον απαγορεύεται και υποχρεώνεσαι να αφήνεις ένα πλάτος μέχρι και την στροφή.Υ.Γ. Ευχαριστώ για την αναφορά της μετάφρασης Εννοείται ότι πάντα τις κάνουμε in house και δεν εμπιστευόμαστε άλλα sites. (κι εννοείται παίρνουμε και την ευθύνη για τις όποιες ανακρίβειες...)
-
εμένα ο κανονισμός μου θυμίζει το ατύχημα Σιαγόνα-Βέττελ στην τουρκια το 2010 όπου ο σιαγόνας κινούνταν στην μέση της διαδρομής κ έκλεινε προς την αριστερή στροφή με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετος χώρος (space) για τον Φέττελ. αν σκεφτομαι κανονικά - αν ίσχυε ο κανονισμός, εφόσον ο Φέττελ είχε κάνει κίνηση για προσπέρασμα ο Σιαγόνας θα έπρεπε να κάνει αρκετά δεξιά ώστε αφησει αρκετό χώρο (180 εκ) για τον Φέττελ.
επίσης μου θυμίζει κάτι απο Μάσσα-Χάμιλτον
όπότε ο κανονισμός ωφελέι τους επιτιθέμενους, που τους δίνει το δικαιωμα του 'ζωτικού χώρου' σε περίπτωση που Χαμιλτόνιανλυ χώσουνε την μπροστινή πτέρυγα δίπλα απο το μονοθέσιο του αμυνόμενου.
Τα είπα σωστά? -
Μια καλή μεταγραφή στη Ferrari: o Hirohide Hamashima head of tire development.
Και ο Steve Clark head of race engineers.
-
'Reports coming out of Italy suggest that Robert Kubica has broken his leg after falling over on ice. Am chasing up confirmation.'
-
Από ότι διαβάζω ξανασπασε το δεξί του πόδι. Μάλλον αυτό θα είναι το τέλος της καριέρας του...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ναι, λένε ότι άνοιξε πάλι τη πληγή του.
-
Εεε, ελεος πλεον...
-
Ας περάσουμε κ σε ευχάριστη είδηση
που είσαι βρε geoF1 να καμαρώσεις το καμάρι?
ο Νάντος άργησε, αλλά ανακάλυψε ποιες είναι οι καλύτερες γκόμενες του πλανήτη
http://topsportracing.com/xenia-tchoumi ... ndo-alonso
-
εναντιον
fair trade, nando
-
Ο χρήστης KaragouniS έγραψε:
fair trade, nandoΜπορείτε να ξεγράψετε το φετεινό πρωτάθλημα από τώρα...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
fair trade, nando
Μπορείτε να ξεγράψετε το φετεινό πρωτάθλημα από τώρα...
έως το 2016 θα έλεγα εγώ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
fair trade, nando
έως το 2016 θα έλεγα εγώ...
τότε θα πάρει σύνταξη ο Newey?
μια χαρά γκόμενα είναι, θα τα βλέπει όλα πολύ καλύτερα τώρα
από το 2007 κ μετά άλλαξε χαρακτήρα, εμείς θέλουμε Αλόνσο του 2003-04-05 κ 06
εκείνα τα χρόνια είχε ωραίες γκόμενες που του εφτιαχναν την ψυχολογία
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
fair trade, nando
αν η Φερραρι φανει εξυπνη, θα πριμοδοτησει στα κρυφα την δεσποινιδα για να λεει στον ναντο πως θα του δινει 'δωρα' μονο εαν κερδιζει τους αγωνες . Και τοτε να δεις σερι νικες μεχρι το απειρο
-
Ποια ειναι αυτη η Τσουλιτσεβα ρε παιδια; Ειναι τουλαχιστον καλη κοπελλα;
Διαφορα Νεα - Ιαν/ Φεβ / Mάρτιος 2012