-

By ar3375 at 2012-01-03
Το πρώτο τεύχος που βρέθηκε στα χέρια μου Γενάρης 1982, και το τελευταίο Ιανουάριος 2012, πέρασαν τριάντα χρόνια, δεν ξέρω εάν καταχωρώ το θέμα από νοσταλγία ή από ένδειξη σεβασμού σε αυτούς που μας έδειξαν τον δρόμο, 'τον δρόμο τον καλό ' είχε γράψει κάποτε ο Κώστας Καββαθάς.
Στο τεύχος έγραφαν τότε, οι Κώστας Καββαθάς, Δημήτρης Κληρονόμος, Κώστας Λούβαρης, Π.Αλεβαντής, Πάνος Φιλιππακόπουλος
και καθώς το διάβασα ξανά μετά από χρόνια βρήκα στις σελίδες με τα γράμματα αναγνωστών, δύο ονόματα που εμένα κάτι μου θυμίζουν από το σήμερα, Γιώργος Πολίτης και Βασίλης Καλλιακούδας.
Θυμήθηκα ότι τότε ανυπομονούσα να βγεί το τεύχος κάθε μήνα το οποίο διάβαζα από εξώφυλλο σε εξώφυλλο.
Τάκης. -

By ar3375 at 2012-01-03
Το πρώτο τεύχος που βρέθηκε στα χέρια μου Γενάρης 1982, και το τελευταίο Ιανουάριος 2012, πέρασαν τριάντα χρόνια, δεν ξέρω εάν καταχωρώ το θέμα από νοσταλγία ή από ένδειξη σεβασμού σε αυτούς που μας έδειξαν τον δρόμο, 'τον δρόμο τον καλό ' είχε γράψει κάποτε ο Κώστας Καββαθάς.
Στο τεύχος έγραφαν τότε, οι Κώστας Καββαθάς, Δημήτρης Κληρονόμος, Κώστας Λούβαρης, Π.Αλεβαντής, Πάνος Φιλιππακόπουλος
και καθώς το διάβασα ξανά μετά από χρόνια βρήκα στις σελίδες με τα γράμματα αναγνωστών, δύο ονόματα που εμένα κάτι μου θυμίζουν από το σήμερα, Γιώργος Πολίτης και Βασίλης Καλλιακούδας.
Θυμήθηκα ότι τότε ανυπομονούσα να βγεί το τεύχος κάθε μήνα το οποίο διάβαζα από εξώφυλλο σε εξώφυλλο.
Τάκης. -

By ar3375 at 2012-01-03
Τάκης. -
Γιωργος Πολιτης της ''Αριστερης λωριδας'' και του ''Μπαρουτι και μελι''?
-
εχεις κρατήσει τα τεύχη 30 χρόνων?
εγώ τα σουτάρω/ανακυκλώνω ανά 3ετιασε ότι αφορά τα τεύχη, με αυτό του 2012, ο ΚΚ δεν έχει ασχοληθεί καθόλου, ούτε έχει γράψει
κ καλά κάνει, ας κάνει κ αυτός ζωαρα επιτέλους (κ δε το λεω ειρωνικα) -
Ήθελα να βάλω στη φωτογραφία και τα τεύχη Ιανουάριος 1992 και Ιανουάριος 2002, αλλά θα έπρεπε να αδειάσω όλη την ντουλάπα στην αποθήκη.
Τάκης. -
viewtopic.php?f=9&t=49204
-

By ar3375 at 2012-01-03
IKE ευχαριστώ, το έχω δεί το θέμα σου, πόσο να πουλούσα τα τεύχη 1 & 2 μαζί.
Τάκης. -
Τα 2 τεύχη μαζί, ΑΝ είναι σε άριστη κατάσταση κανονικά πωλούνται 2001 ευρώ.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τα 2 τεύχη μαζί, ΑΝ είναι σε άριστη κατάσταση κανονικά πωλούνται 2001 ευρώ.Το 1ο μονο του?
-
2000 ευρώ εγώ το δίνω (σε άριστη κατάσταση όμως)
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
2000 ευρώ εγώ το δίνω (σε άριστη κατάσταση όμως)Μιλαμε για την επανακυκλοφορηση του, γυρω στο 2000 αν θυμαμαι καλα, την οποια πηρα και εγω, με ενα κοστος
γυρω στα 10ευρω σημερινα λεφτα...Πιστευεις οτι υπαρχει κανενας που ειναι διατεθιμενος να δωσει ποσο που αντιστοιχει με αυτο ενος μικρου μτχ αυτοκινητου, για το πρωτο τευχος ενος Ελληνικου περιοδικου αυτοκινητου?
Η πλακα νομιζω εχει και τα ορια της... -
Πιστεύω πως 2000 ευρώ για ένα ιστορικής αξίας κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού (και σε ΑΡΙΣΤΗ όπως είπα κατάσταση) είναι πολύ καλή τιμή.
Εσύ αν θες πάρε ένα μτχ αυτοκίνητο (χρέπι), δε σε υποχρεώνει κανείς να το αγοράσεις.
-
Θεωρώ υπερβολικό ποσό τα 2000, αλλά σε περίοδο κρίσης μια τιμή μέχρι 1500 ευρώ είναι λογική για το πρώτο τεύχος. (όχι την επανέκδοση)
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Θεωρώ υπερβολικό ποσό τα 2000, αλλά σε περίοδο κρίσης μια τιμή μέχρι 1500 ευρώ είναι λογική για το πρώτο τεύχος. (όχι την επανέκδοση)Mιλαμε για την επανεκδοση...Αυτη τουλαχιστον ειπε οτι εχει ο IKE. Επανεκδοση εχω και εγω. Δεν θυμαμαι ακριβως εαν εγινε
δυο φορες, ή μια, εγω ειδα πριν λιγο απο την αποδειξη που ειχα με σφραγιδα ταχυδρομειου, ημερομηνια παραλαβης, 6/10/1994...P.S Γενικοτερα, τα πρωτα τευχη περιοδικων, (το πρωτο για την ακριβεια) εχουν μια καποια αξια, ειτε ειναι Μικυ Μαους, ειτε το πιο επιστημονικο περιοδικο της αγορας. Οι επανεκδοσεις ομως, οχι τοσο...
-
Δεν υπάρχει διαφορά στην επανέκδοση, απλώς είναι σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση. Αν το δικό σου δεν είναι και το έχεις κάνει φύλο και φτερό δε σου φταίει κανεις.
Κάπου έχω και τα πρώτα τεύχη Μίκυ Μάους, αλλά δεν είναι προς πώληση.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
P.S Γενικοτερα, τα πρωτα τευχη περιοδικων, (το πρωτο για την ακριβεια) εχουν μια καποια αξια, ειτε ειναι Μικυ Μαους, ειτε το πιο επιστημονικο περιοδικο της αγορας. Οι επανεκδοσεις ομως, οχι τοσο...
Εγώ έχω την πρώτη έκδοση του Μίκυ Μάους σε επανέκδοση. Να ζητήσω και εγώ 3-4 μώβ ή μήπως να αυξήσω το κασέ?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δεν υπάρχει διαφορά στην επανέκδοση, απλώς είναι σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση. Αν το δικό σου δεν είναι και το έχεις κάνει φύλο και φτερό δε σου φταίει κανεις.Κάπου έχω και τα πρώτα τεύχη Μίκυ Μάους, αλλά δεν είναι προς πώληση.
Πραγματι δεν υπαρχει, στην υλη και εμφανιση αυτης, υπαρχει ομως στην υφη του χαρτιου...
Εκει εκτιμαται και η διαφορετικοτητα, σπανιοτητα, οπως θελεις πες το, ενος περιοδικου που ειναι του 1970, σε σχεση με μια
επανεκδοση, αρκετων ετων μετα. Για την ιστορια και το δικο μου τευχος ειναι σε ΥΠΕΡΑΡΙΣΤΗ κατασταση, αλλα περαν του οτι δεν το πουλαω, δεν εχω και την καιροσκοπικη διαθεση να ζηταω 2,000ευρω για μια επανεκδοση (σε αριστη κατασταση, ενταξει μας το ειπες...)
Θα ηταν αντιθετως, ακρως τιμητικο, να ζηταγες τοσα και παραπανω αν γινοταν, για να διατεθουν για καποιο φιλανθρωπικο σκοπο, δικης σου προτιμησης... -
Το χαρτί είναι ίδιας ποιότητας και υφής.
Αυτό για το φιλανθρωπικό σκοπό έχει ενδιαφέρον, άσε με να το σκεφτώ λίγο.
-
Μήπως να τα διαθέταμε για την αγορά/προκαταβολή ενός Scirocco;
Ή εναλλακτικά αν δεν φτάσουν τα λεφτά, για ένα Lada Niva που είναι ότι πιο κοντά σ' αυτό;Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο... Και φυσικά το τεύχος θα έβγαινε σε δημοπρασία και μιας και ο σκοπός είναι η φιλανθρωπία, θα χτυπάγαμε αρκετά ψηλά, μιλάμε για εντελώς off-balance ύψη, χωρίς αστεία.
4Τροχοί 30 χρόνια μετά......