-
TYH-77
XNI-7378 -
ΟΕΒ 406
ΒΝΙ 384Ο χρήστης rafi έγραψε:
TYH-77
XNI-7378Έχεις δει ΤΥΖ 9** ; Νομίζω ότι είναι προχωρημένο το ΤΥΗ 77 και υποπτεύομαι ότι μπορεί να είναι και εκτός σειράς, άλλωστε στα Χανιά το ξέρουν καλά το άθλημα...
-
ΗΑΝ 7516 σε Giulieta και αν δεν έχει γίνει τίποτα κουλό,νέος κλάδος Αμαλιάδας από ΗΑΝ 7501 εώς 9999.
ΕΕΕ 5593 σε Volvo XC90.
ΗΕΑ 292.
Επίσης να διορθώσω,μιας και το ξαναείδα:ΙΟΚ 7454 σε λευκό Polo επαγγελματικό και όχι 7054 που είχα γράψει. -
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
ΗΑΝ 7516 σε Giulieta και αν δεν έχει γίνει τίποτα κουλό,νέος κλάδος Αμαλιάδας από ΗΑΝ 7501 εώς 9999.
ΕΕΕ 5593 σε Volvo XC90.
ΗΕΑ 292.
Επίσης να διορθώσω,μιας και το ξαναείδα:ΙΟΚ 7454 σε λευκό Polo επαγγελματικό και όχι 7054 που είχα γράψει.Eίναι της Αμαλιάδας, το είχε πει πιο παλιά και ο thaliarque ότι αυτός θα δινόταν ο συνδυασμός
-
Αν συγκρινεις με την προηγουμενη παρατηρηση μου, οντως ειναι πολύ προχωρημενο, αλλα τα δικυκλα δεν τα κοιταω συστηματικα, αλλα τα αναφερω μονο αν δω καποιο τυχαια, οποτε ειναι μεγαλυτερες οι πιθανοτητες να ειναι εντος..
-
PEM 6652 λευκό νοικιάρικο - με πρόλαβες άτιμε rafi
ΑΝΜ 1325,6,7,8 new new Panda Budget 2 ασπράκια και 2 μπορντωροδοκόκκινα -
HKY 9139 Yaris νοικιάρικο
Είδα και το πρώτο ΑΝΜ 6003 σε Jimny -
ΖΧΝ-7207
ΥΤΑ-4799
ΟΖΥ 297
ΟΙΚ 555
ΕΗΧ 335 -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
PEM 6652 λευκό νοικιάρικο - με πρόλαβες άτιμε rafi
ΑΝΜ 1325,6,7,8 new new Panda Budget 2 ασπράκια και 2 μπορντωροδοκόκκιναΨαχνε για ΡΕΜ-67** πλεον.. Εδω καποια χανιωτικα rac, ψωνισανε citroen με πινακιδα ΡΕΜ, απο Ρεθυμνο, ΧΝΙ-662* C4,C3&C1
-
NHX-4702 σε peugeot 208 και ΝΗΧ-4718 ή 19 σε ford orion 20ετίας
-
Μετά από πολύ καιρό.... ΡΟΧ-3475 σε παλιό 316
-
Ούτε 1, ούτε 2 αλλά 6 λευκά Polo είδα πάνω σε μια πλατφόρμα το πρωί. Απο τη μια ήθελα να γελάσω και απο την άλλη ήθελα να κλάψω. Υποψιάζομαι ότι θα είναι της Budget οπότε θα έχουμε καλύτερα νούμερα σε 1-2 μέρες ή απο βδομάδα.
-
Γειά σας και πάλι
Κατ΄αρχήν να ευχαριστήσω όσους έδωσαν κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα που είχα θέσει πρίν περίπου 2 εβδομάδες...ακολουθούν και υπόλοιπα, και κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
1- Τι είναι οι μικρές πράσινες τετραψήφιες πινακίδες (άσπρο φόντο, πράσινα γράμματα), συνήθως με το γράμμα Α, Β ή Τ;
2- Η αρίθμηση κάθε συνδυασμού ξεκινάει απο το 1000 ή απο το 1001;
3- Εκτός απο το ΕΧ, ΙΧ και το ΚΚ, ποιοί άλλοι διγράμματοι συνδυασμοί δεν εκδόθηκαν ή δεν ολοκληρώθηκαν και γιατί; Το ΕΧ, ΙΧ και το ΚΚ για ποιό λόγο εξαιρέθηκαν;
3α- Το ΚΥ ήταν το μόνο διγράμματο που εξαιρέθηκε και εκδόθηκε σε άλλη μορφή; Η διάδοχη μορφή του είναι το ΚΗΥ;
4- Τα γράμματα 'ΦΛ' τι σημαίνουν σε πινακίδες ΔΟΚ;
5- Οι πινακίδες ρυμουλκών Ρ, ξεκινούν την αρίθμηση απο το 10000; Είναι μεταβιβάσιμες;
6- Ποιοί είναι ιστορικά όλοι οι συνδυασμοί με κόκκινα γράμματα και με τι σκεπτικό επιλέχθηκαν αυτοι; ΑΜΟ κλπ.
7- Ποιό το καθεστώς των αυτοκινήτων του Αγίου Όρους; Μόνο αυτοκίνητα Μονών παίρνουν τις πινακίδες αυτές; Αυτά τα αυτοκίνητα πληρώνουν τα ίδια τέλη ή είναι σαν διπλωματικά;
8- Το Α κάτω απο την διαχωριστική παύλα σε κάποιες πινακίδες τι σημαίνει;
9- Ποιά είναι τα γεωγραφικά όρια αρμοδιότητας ανάμεσα στις υπηρεσίες ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης;
10- Οι πινακίδες με το όνομα του νομου επάνω που ξεκινούν απο 50000+, είναι μόνο για αγροτικά οχήματα; Έχω δει τζιπάκια κ διάφορα παρόμοια να κυκλοφορούν, όχι μόνο τρακτερ.
11- Με τι κριτήριο ένα φορτήγο η γερανός ή κάτι τέτοιο θα πάρει πινακίδες ΜΕ και πως θα πάρει κανονικές;
12- Μιας και το ανέφερα, οι κίτρινες πινακίδες ΜΕ γιατί έχουν ακόμα τις διαστάσεις των παλιών 6ψήφιων;
13- Έχει παρατηρηθεί πολλές πινακίδες νέου τύπου να ξεφλουδίζουν χωρις εμφανές χτύπημα ή άλλο λόγο. Γιατί γίνεται αυτό και υπάρχει πρόνοια για να αντιμετωπιστεί απο τον κατασκευαστή;
14- Υπήρχε ειδικό καθεστώς για τα διγράμματα ΕΥ; Όσα έχω δεί είναι συνήθως μεγάλα και πολυτελή, ενώ έχω δει και 520 νομίζω το '92 με ΕΥ (το οποίο θέμα το αναλύσαμε την πρώτη φορά)
15- (και τελευταία για την ώρα) - Το μόνο ερώτημα στο οποίο δεν υπήρξε καν απόπειρα απάντησης απο την τελευταία φορά ήταν αυτό που αφορούσε τις παλιές κόκκινες πινακίδες των ταξί. Για να ξεκινήσω, θυμάμαι σίγουρα οτι η Θεσσαλονίκη είχε τα χαμηλά νούμερα του Μ, ενώ επίσης Μ νομίζω είχε η Ημαθία ή το Κιλκίς. Ν για την υπόλοιπη Μακεδονία και Κ θυμάμαι αμυδρά να είχε η Ρόδος. Η Αττική θυμάμαι Α, Β, Ε και ίσως Ζ, ενώ αμυδρά επίσης θυμάμαι Τ στην Θεσσαλία και Λαμία, Χ στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο. Κ πρέπει να είχε και η Κρήτη. Ι, Ο, Ρ, Υ, δεν θυμάμαι να τα είδα ποτέ μου...Αυτές γιατί τις άλλαξαν με τις ΤΑΑ/ΤΑΒ κλπ δεν κατάλαβα ποτέ μου...Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Καλό ψάξιμο..
-
- Η αρίθμηση ξεκινάει από το 1000.
- Το ΕΧ εξαιρέθηκε μάλλον για να μην δημιουργείται σύγχυση με την Ελληνική Χωροφυλακή και το ΚΚ για ευνόητους λόγους (εκείνη την εποχή).
- Οι πρώτες κόκκινες ήταν οι ΑΜΟ στα τέλη της δεκαετίας του '80 (88 ή 89). Ακολούθησαν τα ΑΜΡ/ΑΜΤ/ΑΜΥ/ΑΜΧ κλπ/ Όπως και τα ΜΟΙ, ΜΟΟ, ΜΟΥ κλπ αφορούν εξαιρούμενους συνδυασμούς διαφόρων νομών με λίγες ταξινομήσεις. Π.χ. το ΜΟΟ θα μπορούσε να αφορά τη Σάμο (ΜΟΑ, ΜΟΒ, ΜΟΕ) που όμως με τους ρυθμούς που έχει μάλλον δε θα χρειαστεί ποτέ στο νομό Σάμου να χρησιμοποιηθεί.
- Οι πινακίδες ΜΕ σημαίνουν Μηχάνημα Έργου (π.χ. γερανούς ή ανυψωτικά μηχανήματα).
- Οι ΕΥ πινακίδες έχουν καταργηθεί και αν δε κάνω λάθος είχαν αντικατασταθεί από τις 3γράμματες ΕΥΥ. Έχω να δω τέτοιες πάρα πολύ καιρό όμως. Nαι αυτά ήταν σε ειδικό καθεστώς όσως αφορά τέλη, δασμούς κλπ.
-
Ο χρήστης CA5MIU960 έγραψε:
Γειά σας και πάλιΚατ΄αρχήν να ευχαριστήσω όσους έδωσαν κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα που είχα θέσει πρίν περίπου 2 εβδομάδες...ακολουθούν και υπόλοιπα, και κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
1- Τι είναι οι μικρές πράσινες τετραψήφιες πινακίδες (άσπρο φόντο, πράσινα γράμματα), συνήθως με το γράμμα Α, Β ή Τ;
2- Η αρίθμηση κάθε συνδυασμού ξεκινάει απο το 1000 ή απο το 1001;
3- Εκτός απο το ΕΧ, ΙΧ και το ΚΚ, ποιοί άλλοι διγράμματοι συνδυασμοί δεν εκδόθηκαν ή δεν ολοκληρώθηκαν και γιατί; Το ΕΧ, ΙΧ και το ΚΚ για ποιό λόγο εξαιρέθηκαν;
3α- Το ΚΥ ήταν το μόνο διγράμματο που εξαιρέθηκε και εκδόθηκε σε άλλη μορφή; Η διάδοχη μορφή του είναι το ΚΗΥ;
4- Τα γράμματα 'ΦΛ' τι σημαίνουν σε πινακίδες ΔΟΚ;
5- Οι πινακίδες ρυμουλκών Ρ, ξεκινούν την αρίθμηση απο το 10000; Είναι μεταβιβάσιμες;
6- Ποιοί είναι ιστορικά όλοι οι συνδυασμοί με κόκκινα γράμματα και με τι σκεπτικό επιλέχθηκαν αυτοι; ΑΜΟ κλπ.
7- Ποιό το καθεστώς των αυτοκινήτων του Αγίου Όρους; Μόνο αυτοκίνητα Μονών παίρνουν τις πινακίδες αυτές; Αυτά τα αυτοκίνητα πληρώνουν τα ίδια τέλη ή είναι σαν διπλωματικά;
8- Το Α κάτω απο την διαχωριστική παύλα σε κάποιες πινακίδες τι σημαίνει;
9- Ποιά είναι τα γεωγραφικά όρια αρμοδιότητας ανάμεσα στις υπηρεσίες ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης;
10- Οι πινακίδες με το όνομα του νομου επάνω που ξεκινούν απο 50000+, είναι μόνο για αγροτικά οχήματα; Έχω δει τζιπάκια κ διάφορα παρόμοια να κυκλοφορούν, όχι μόνο τρακτερ.
11- Με τι κριτήριο ένα φορτήγο η γερανός ή κάτι τέτοιο θα πάρει πινακίδες ΜΕ και πως θα πάρει κανονικές;
12- Μιας και το ανέφερα, οι κίτρινες πινακίδες ΜΕ γιατί έχουν ακόμα τις διαστάσεις των παλιών 6ψήφιων;
13- Έχει παρατηρηθεί πολλές πινακίδες νέου τύπου να ξεφλουδίζουν χωρις εμφανές χτύπημα ή άλλο λόγο. Γιατί γίνεται αυτό και υπάρχει πρόνοια για να αντιμετωπιστεί απο τον κατασκευαστή;
14- Υπήρχε ειδικό καθεστώς για τα διγράμματα ΕΥ; Όσα έχω δεί είναι συνήθως μεγάλα και πολυτελή, ενώ έχω δει και 520 νομίζω το '92 με ΕΥ (το οποίο θέμα το αναλύσαμε την πρώτη φορά)
15- (και τελευταία για την ώρα) - Το μόνο ερώτημα στο οποίο δεν υπήρξε καν απόπειρα απάντησης απο την τελευταία φορά ήταν αυτό που αφορούσε τις παλιές κόκκινες πινακίδες των ταξί. Για να ξεκινήσω, θυμάμαι σίγουρα οτι η Θεσσαλονίκη είχε τα χαμηλά νούμερα του Μ, ενώ επίσης Μ νομίζω είχε η Ημαθία ή το Κιλκίς. Ν για την υπόλοιπη Μακεδονία και Κ θυμάμαι αμυδρά να είχε η Ρόδος. Η Αττική θυμάμαι Α, Β, Ε και ίσως Ζ, ενώ αμυδρά επίσης θυμάμαι Τ στην Θεσσαλία και Λαμία, Χ στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο. Κ πρέπει να είχε και η Κρήτη. Ι, Ο, Ρ, Υ, δεν θυμάμαι να τα είδα ποτέ μου...Αυτές γιατί τις άλλαξαν με τις ΤΑΑ/ΤΑΒ κλπ δεν κατάλαβα ποτέ μου...Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Καλό ψάξιμο..
- Αφορουν ατελωνιστα αυτοκινητα δινονται για βραχεια κυκλοφορια (επανεξαγωγη, μεχρι τον εκτελωνισμο κλπ.) και χορηγουνται απο το Τελωνειο
- Ξεκιναει απο το 1000
- Το ΕΧ ειναι πραγματι αποριας αξιο. Η Χωροφυλακη ειχε ΕΒΧ, ισως να υπηρχε καποια σκεψη να δωσουν και στα οχηματα αυτα κανονικου τυπου πινακιδες. Το ΚΚ δεν δοθηκε λογω παραπομπης εκει που παει το μυαλο σου, ενω για το ΙΧ ειναι λιγο μπερδεμενα τα πραγματα. Επικρατεστερο ειναι οτι δεν δοθηκε για την αποφυγη συγχυσεων με την εννοια του ως χρηση. Υπαρχουν ομως και καποιες αναφορες βασει των οποιων ηταν να δοθει μαζι ως συνεχεια του ΙΥ στην αρχικη κατανομη.
- Φορτηγα - Λεωφορεια. Αναλογα Ε για επιβατικα και Μ για δικυκλα
- Ξεκινανε απο το 1. Δυσκολο να δεις στον δρομο τετοιο νουμερο βεβαια. Αν εννοεις αν συνοδευουν εσαει μια αδεια οπως οι κιτρινες νομιζω πως οχι και μεταβιβαζεται μαζι με το οχημα. Πρεπει ομως να το επιβεβαιωσω.
- ΑΜΟ-ΑΜΡ-ΑΜΤ-ΑΜΥ-ΑΜΧ, ΚΧΟ-ΚΧΥ-ΚΧΧ, ΜΗΟ-ΜΗΥ, ΜΟΙ-ΜΟΟ-ΜΟΥ, ΡΑΙ-ΡΑΟ-ΡΑΥ, ΕΕΕ και οτι πιθανως ξεχναω. Κριτηριο ηταν οι χαμηλοι ρυθμοι ταξινομησεων των συγκεκριμενων νομων, αναλογα και για τις πορτοκαλι και τις παλιες των Εθνικων ΦΔΧ (ΡΝΙ-ΡΝΜ-ΡΝΝ-ΡΝΟ-ΡΝΡ)
- Ναι μονο τα αυτοκινητα των μονων εχουν ΑΟ, χωρις να αποκλειεται να εχουν και κανονικες, συνηθως ΧΚ* για ευνοητους λογους. Απαλλασονται απο καθε τελος.
- Σετ πινακιδων αντικαταστασης. Ενα διαστημα στα τελη των 90ς και μεχρι τις αρχες των 00ς αν καταστρεφοταν οι πινακιδες σου επαιρνες τον ιδιο αριθμο που επανατυπωνωταν φεροντας το Α. Συμβαινει ακομη στις κιτρινες.
- Κανενας διαχωρισμος.
- Ναι ειναι για αγροτικα μηχανηματα χορηγουμενες απο το Υπουργειο Γεωργιας. Τα τζιπακια αυτα ειναι ταξινομημενα ως ελκυστηρες.
- Αν ειναι γερανος θα παρει ΜΕ, αν ειναι φορτηγο με γερανο θα παρει κανονικες. Εφοσον ειναι μηχανημα παιρνει ΜΕ (χορηγηση απο το πρωην ΥΠΕΧΩΔΕ - οπως το λενε τωρα)
- Δεν εχει αλλαξει. Δεν υπαρχει καποιο αλλο κριτηριο. Ισως δουμε συντομα αλλαγη μετα τις σχετικες σε ΔΣ και ΞΑ.
- Συνηθως ειναι απο χτυπημα. Δεν νομιζω να υπαρχει σχετικη μεριμνα - πολυ πιο εκτεταμενο το φαινομενο αυτο σε πινακιδες τελων 80ς.
- Δινονται σε οχηματα υπηκοων ξενων κρατων που μενουν στην Ελλαδα για μεγαλο χρονικο διαστημα για επαγγελματικους λογους. Μου ειχε εξηγησει καποιες λεπτομερειες ο Πρελεβιτς που ειχε τετοιες σε ενα Grand Cherokee που ειχε αλλα δεν θυμαμαι πολλες λεπτομερειες. Διαδοχος κατασταση ειναι τα ΕΥΥ.
- Α-Β-Ε-Ζ-Η Αθηνα, Πειραιας, Κ Κρητη και νησια, Μ Θεσσαλονικη, Κιλκις, Ημαθια, Χαλκιδικη, Ν Υπολοιπη Μακεδονια και Θρακη (και βορειο Αιγαιο νομιζω), Ρ ρυμουλκουμενα, Τ Θεσσαλια, Υ Στερεα και Ευβοια, Χ Πελοπονησσος και Δυτ. Στερεα. Ι-Ο δεν μπορω να θυμηθω ισως δεν δοθηκαν για να μη συγχεονται με τους αναλογους αριθμους (1,0) ενω δεν θυμαμαι τι εδινε σε Ηπειρο και Επτανησα. Αλλαχθηκαν οπως και στα φορτηγα στα πλαισια της απογραφης των ΔΧ για να πιασουν τις 'μαϊμουδες'.
Αυτα.
-
Για τις κόκκινες, τελευταία φορά είχα δει ταξί Seat το 2006 ή 7 (πιο πιθανόν το πρώτο) με πινακίδα που ξεκίναγε από Η. Φυσικά ήταν παράνομο φαντάζομαι και δεν έχω δει άλλο από τότε με τέτοιες πινακίδες. Είμαι 100% σίγουρος γι' αυτό γιατί το κοίταξα πάρα πολύ προσεκτικά, είχα βγάλει και φώτο τότε με το κινητό, αλλά πλέον δεν την έχω
-
@Njo: Αν ήταν όντως το ΝΗΧ-4719 κι όχι 8 τότε έχω να αντιπαραθέσω το:
ΝΗΧ-4619 σε μαύρο FIAT PANDA 4x4 Diesel προ ώρας στο Ντεπώ!!!
@CA5MIU960: -14: Off shore εταιριών, φορολογούνται με ειδικό καθεστώς...
-15: Βόρειο Αιγαίο= Τ -
Για το #5 να πω πως τα οχηματα με τετοιες πινακιδες δεν μπορουν να εξελθουν απο τον νομό που εχουν ταξινομηθει.
-
Ο χρήστης garvanitis έγραψε:
- Το ΕΧ ειναι πραγματι αποριας αξιο. Η Χωροφυλακη ειχε ΕΒΧ, ισως να υπηρχε καποια σκεψη να δωσουν και στα οχηματα αυτα κανονικου τυπου πινακιδες.
Το EBX αφορούσε την Ελληνική Βασιλική Χωροφυλακή. Μετά τη κατάργηση της βασιλείας, μετά το 1974, έγινε Ελληνική Χωροφυλακή, μέχρι τη κατάργησή της στα 80s.
-
Ο χρήστης EEE333 έγραψε:
@Njo: Αν ήταν όντως το ΝΗΧ-4719 κι όχι 8 τότε έχω να αντιπαραθέσω το:ΝΗΧ-4619 σε μαύρο FIAT PANDA 4x4 Diesel προ ώρας στο Ντεπώ!!!
Απλά μου έκανε εντύπωση ότι ένα ολοκαίνουργιο και ένα παλιό είναι στην ίδια 100δα ...
σήμερα ΝΙΤ-904* χάρτινο σε opel corsa
Πινακίδες κυκλοφορίας 2012