-
Οσον αφορα τον επισκευαστη της Φιλοθεης.Ειχα παραγγειλει απο εκει το Α3 το 2004,μου ειχε κανει τη μεγαλυτερη εκπτωση (1000 ευρω) και ειχα το αυτοκινητο σε μια βδομαδα (ετοιμοπαραδοτο γαρ).Αλλαξαν πολλα που χρειαζονταν και πολλα που δεν χρειαζονταν εντος εγγυησης και το καλο ειναι οτι μετα το περας της εγγυησης (διετια,δεν ειχα κανει επεκταση) το αυτοκινητο δεν εβγαλε το παραμικρο ξανα.Σερβις ετησιο εκανα εκει και αυτο οφειλεται κυριως σε 2-3 ατομα που δουλευαν εκει,δεν δουλευουν πλεον και με τα οποια ειχα καλη σχεση.Στα κακιστα καταλογιζω οτι μου ζητουσαν να αλλαζω τακακια καθε 30000 km ενω μπορουσαν να βγαζουν ευκολα 50-60000...Κοστος 250 ευρω επιπλεον...Παντως το Α3 μου συντηρηθηκε σωστα και με γνησια ανταλλακτικα-τα τσεκαρα.Για την ιιστορια το τελευταιο σερβις που εκανα πριν ενα μηνα,το εκανα σε ανεξαρτητο συνεργειο ενος παλιου συμμαθητη και αλλαξα τα παντα με 130 ευρω-εβαλα και καλυτερο λαδι απο οτι μου εβαζαν και το αυτοκινητο δουλευει πιο στρωτα.
Συγνωμη για το off topic.
Μαρια ωραιο το Α1,εχω ακουσει στα ειδικα audoforums οτι εχει βγαλει αρκετα προβληματα νεοτητας-αναμενομενο για νεο audi.Συν τοις αλλοις θεωρω οτι το Α1 1.2 και 1.4 ειναι ακριβο για τον εξοπλισμο του καθιστωντας το 1.4 185ps στα 26500 full extra σχεδον ευκαιρια...Θελω να πω δηλαδη οτι αν θελεις να περιοριστεις μεχρι τα 18-19000 στη κατηγορια των supermini θα κοιταζα ΜιΤο και polo gti.Aπο την αλλη το Α3 ειναι πιο αυτοκινητο για τα λεφτα του.Για τα αλλα δεν μπορω να εκφερω αποψη γιατι δεν τα εχω ζησει.
Ευχομαι να κανεις τη καλυτερη δυνατη επιλογη.
-
πως και δεν προτεινε κανεις το golf η το scirocco ακομη? περιεργα πραγματα...
-
Δύσκολοι καιροί για 'premium' VW
To μεν γκολφ δεν ειναι σε καμία περίπτωση σπορτίφ, το δε σιροκο ξεφευγει σε τιμή.
Οπότε αρκούμαστε σε πόλο.
-
Συμφωνω με ΙΚΕ.. αργησα, γμτ!
-
δεν ξεχναω κανεναν...συνεχιστε τις ενδιαφερουσες προτασεις!
-
ήδη έχουν καταλήξει και έχει αρχίσει να χαλαρώνει . Τι άλλο περιμένεις ?
-
Καλημέρα και από μένα Μαρία,χρόνια πολλά.Αν σκέφτεσαι να το κρατήσεις 3-4 χρόνια,πάρε turbo.Αν το θέλεις για περισσότερα,χωρίς προβλήματα,χωρίς συνεργεία κάθε λίγο και λιγάκι,πάρε Mazda,ή το 2 ή το 3(ανάλογα τους χώρους που θέλεις).Δεν είναι τα πιό γρήγορα,αλλά είναι τα κορυφαία σε οδηγική αίσθηση και οδική συμπεριφορά στη κατηγορία τους.Με υπέρπλήρη εξοπλισμό και τα πιό φθηνά service.Και είναι ξεχωριστά σχεδιαστικώς.
ΥΓ.Πρίν αγοράσεις,κάνε οπωςδήποτε test drive...
ΥΓ2.Σε όποιο και να καταλήξεις,να'ναι καλοτάξιδο και να το ευχαριστηθείς.Καλή χρονιά με υγεία.
ΥΓ3.Άν 'πας' σε Mazda,έρχεται η νέα τεχνολογία Skyactiv...Ψάξτο λίγο.... -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Καλημέρα και από μένα Μαρία,χρόνια πολλά.Αν σκέφτεσαι να το κρατήσεις 3-4 χρόνια,πάρε turbo.Αν το θέλεις για περισσότερα,χωρίς προβλήματα,χωρίς συνεργεία κάθε λίγο και λιγάκι,πάρε Mazda,ή το 2 ή το 3(ανάλογα τους χώρους που θέλεις).Δεν είναι τα πιό γρήγορα,αλλά είναι τα κορυφαία σε οδηγική αίσθηση και οδική συμπεριφορά στη κατηγορία τους.Με υπέρπλήρη εξοπλισμό και τα πιό φθηνά service.Και είναι ξεχωριστά σχεδιαστικώς.
ΥΓ2.Σε όποιο και να καταλήξεις,να'ναι καλοτάξιδο και να το ευχαριστηθείς.Καλή χρονιά με υγεία.
ΥΓ3.Άν 'πας' σε Mazda,έρχεται η νέα τεχνολογία Skyactiv...Ψάξτο λίγο....-
ποιος σου είπε οτι τα συμπιεστά μετά από 4 χρόνια χαλάνε ? πως φαντάζεσαι το τούρμο , σαν διαστημική τεχνολογία ??
-
ούτε κορυφαία αίσθηση έχουν, ούτε πιο γρήγορα είναι , ούτε την καλύτερη συμπεριφορά έχουν ... μη μιλήσω για τιμές αντ/κων...
2/2 fail
-
-
τις εποχες που ζουμε κρατα τα λεφτα σου...
κοιτα μεταχειρισμενο, ετσι και αλλιως μεχρι 6αετιας τα τεκμηρια ειναι το ιδιο, οποτε γλυτωνεις αρκετα λεφτα... -
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
τις εποχες που ζουμε κρατα τα λεφτα σου...
κοιτα μεταχειρισμενο, ετσι και αλλιως μεχρι 6αετιας τα τεκμηρια ειναι το ιδιο, οποτε γλυτωνεις αρκετα λεφτα...ο ανθρωπος θέλει καινούργιο ... για να το λέει έχει τα λεφτά...
-
σημερα οδηγησα για αλλη μια φορα την μιτο ενος φιλου και εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο σε αυτη την κατηγορια.
το αυτοκινητο ''ειναι αλλου'' και αυτο το λεει και ο ιδιος και ο κολλητος του (μιτο εχει και αυτος) οι οποιοι προηγουμενως ειχαν opel astra και peugeot 207 αντιστοιχα ενω συμφωνω και εγω.
ειναι ομορφο, με πολυ καλη συμπεριφορα (=ασφαλεια), γρηγορο(=ασφαλεια) και υπερπληρες απο εξοπλισμο. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ποιος σου είπε οτι τα συμπιεστά μετά από 4 χρόνια χαλάνε ? πως φαντάζεσαι το τούρμο , σαν διαστημική τεχνολογία ??
-
ούτε κορυφαία αίσθηση έχουν, ούτε πιο γρήγορα είναι , ούτε την καλύτερη συμπεριφορά έχουν ... μη μιλήσω για τιμές αντ/κων...
Καταρχάς Χρόνια πολλά με υγεία.
1.Δεν είπα ότι στα 4 χρόνια χαλάνε,απλώς οτι βγάζουνε πολλά προβλήματα.Και δεν το λέω εγώ.Κάνε μια 'βόλτα' σε όποιο forum θες και θα το δείς...(VAG,PSA)κλπ...
2.Ξαναδιάβασε το post μου,δεν αναφέρω οτι είναι τα πιο γρήγορα(αν βάλουμε βέβαια το MPS αλλάζει το θέμα).
3.Όσο για οδική συμπεριφορά και οδηγική αίσθηση...οδήγησε τα πρώτα.Αν τα έχεις οδηγήσει(όχι τι σου έχουν πεί),πιστεύω και εσύ ο ίδιος μέσα σου ,ξέρεις τι γίνεται.Απλώς δεν δέχεσαι αλήθειες...Πρόσεξε,μιλάω για συνδυασμό διαφόρων κατηγοριών,σε ένα αυτοκίνητο(Αξιοπιστία,σχεδίαση,ποιότητα κατασκευής,χρηστικότητα,ποιότητα κύλισης,φθηνά service).Τα ανταλλακτικά(καπώ,πόρτεςκλπ.)όντως,είναι λίγο πάνω από τον μέσο όρο,για ευνόητους λόγους..Ιαπωνία γαρ...[Η σχεδίαση ίσως είναι το μόνο υποκειμενικό στοιχείο].
4.Χωρίς προσωπική κόντρα,χωρίς πουλ-μουρ από μέρος μου.Κουβέντα κάνουμε...
5.Καλή χρονιά να έχεις και να έχουμε όλοι,με υγεία.. -
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
σημερα οδηγησα για αλλη μια φορα την μιτο ενος φιλου και εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο σε αυτη την κατηγορια.
το αυτοκινητο ''ειναι αλλου'' και αυτο το λεει και ο ιδιος και ο κολλητος του (μιτο εχει και αυτος) οι οποιοι προηγουμενως ειχαν opel astra και peugeot 207 αντιστοιχα ενω συμφωνω και εγω.
ειναι ομορφο, με πολυ καλη συμπεριφορα (=ασφαλεια), γρηγορο(=ασφαλεια) και υπερπληρες απο εξοπλισμο.με αντιπάλους τα astra και 207 σαν να κλέβεις εκκλησία είναι ...
-
Τα Mazda είναι όντως φοβερά στημένα στο δρόμο, σε επίπεδο Alfa και BMW.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
-
Καταρχάς Χρόνια πολλά με υγεία.
1.Δεν είπα ότι στα 4 χρόνια χαλάνε,απλώς οτι βγάζουνε πολλά προβλήματα.Και δεν το λέω εγώ.Κάνε μια 'βόλτα' σε όποιο forum θες και θα το δείς...(VAG,PSA)κλπ...
2.Ξαναδιάβασε το post μου,δεν αναφέρω οτι είναι τα πιο γρήγορα(αν βάλουμε βέβαια το MPS αλλάζει το θέμα).
3.Όσο για οδική συμπεριφορά και οδηγική αίσθηση...οδήγησε τα πρώτα.Αν τα έχεις οδηγήσει(όχι τι σου έχουν πεί),πιστεύω και εσύ ο ίδιος μέσα σου ,ξέρεις τι γίνεται.Απλώς δεν δέχεσαι αλήθειες...Πρόσεξε,μιλάω για συνδυασμό διαφόρων κατηγοριών,σε ένα αυτοκίνητο(Αξιοπιστία,σχεδίαση,ποιότητα κατασκευής,χρηστικότητα,ποιότητα κύλισης,φθηνά service).Τα ανταλλακτικά(καπώ,πόρτεςκλπ.)όντως,είναι λίγο πάνω από τον μέσο όρο,για ευνόητους λόγους..Ιαπωνία γαρ...[Η σχεδίαση ίσως είναι το μόνο υποκειμενικό στοιχείο].
4.Χωρίς προσωπική κόντρα,χωρίς πουλ-μουρ από μέρος μου.Κουβέντα κάνουμε...
5.Καλή χρονιά να έχεις και να έχουμε όλοι,με ΥΓΕΙΑ.2/2 fail
από την μια μου λες να έχω προσωπική άποψη και από την άλλη με παραπέμπεις σε διάφορα φόρα...
επειδή έχω προσωπική ,για τα συμπιεστά, α΄ποψη ( όχι μόνο τα σημερινά , αλλά και πολύ παλαιότερα ) σου λέω οτι είναι ιστορίες για αγρίους... ξαναλέω , η υπερπλήρωση σαν υλοποίηση είναι αρχαία τεχνολογία... χρησιμοποιείται ολοκληρες δεκαετίες και δεν εμφανίζει πλέον παιδικές ασθένειες... ή αν θες καλύτερα έχει ποσοστό αστοχίας παρόμοιο με τις ατμοσφαιρικές υλοποίήσεις...
έχω οδηγήσει το 3 και πολύ πάρα πολύ το 2... δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει κάτι (η φίλη μου έχει από τα πρώτα ) αλλά το αυτοκίνητο έχει (-) σε σχέση με τον ανταγωνισμό... το 3αρη δεν είναι κακό , μου άρεσε , το 2 όμως όχιπροφανώς και χωρίς καμία διάθεση πικαρίσματος... καλή χρονία να έχουμε
-
-
Η'προσωπική άποψη',είχε να κάνει με τα Mazda και τα forums με τα turbo.
Γενικότερα πάντως,, πιστεύω πως δεν έχουμε φτάσει σε ένα αξιόλογο επίπεδο αξιοπιστίας των turbo,σε ότι έχει να κάνει με τον συνδυασμό τεχνολογίας turbo-ποιότητας καυσίμου-καιρικών συνθηκών-κυκλοφοριακών συνθηκών.Πόσο περισσότερο με τα diesel....
Σαφώς και δεν είμαι κατά των turbo,αλλά για παράδειγμα θα προτιμούσα να το έχω και να το δουλεύω στην επαρχία,σε ανοιχτούς δρόμους....
Anyway βγήκαμε για λίγο off topic......Χρόνια πολλά.
ΥΓ.Μαρία,όποιο και να πάρεις,να το πάρεις γιατί το γουστάρεις.... -
προκαταλήψεις και τίποτα παραπάνω...
-
Xronia polla !
Μπορει ο κυριος REd monster να μας πει τι αυτοκινητο εχει ή θελει να προτεινει ή τελος παντων σε ποια μοντελα αναφερετε και θεωρει με τεκμηριωμενα στοιχεια οτι ειναι καλυτερα ?
Θα συμφωνησω με τον κυριο m3 touring σε οτι αναφερετε γιατι ο ανθρωπος γνωριζει απο οδηγησιμοτητα και οχι απο ενα αυτοκινητο ''σειρας'' ή αυτοκινητο marketing! -
Ο χρήστης Antonis82 έγραψε:
Xronia polla !
Μπορει ο κυριος REd monster να μας πει τι αυτοκινητο εχει ή θελει να προτεινει ή τελος παντων σε ποια μοντελα αναφερετε και θεωρει με τεκμηριωμενα στοιχεια οτι ειναι καλυτερα ?
Θα συμφωνησω με τον κυριο m3 touring σε οτι αναφερετε γιατι ο ανθρωπος γνωριζει απο οδηγησιμοτητα και οχι απο ενα αυτοκινητο ''σειρας'' ή αυτοκινητο marketing!το μαζντα 2 δεν είναι αυτοκινητο της σειράς ??
βγάλε της παροπίδες και εδώ είμαστε... -
Δεν απαντησατε στις ερωτησεις που εκανα προς εσας αλλα απαντατε παλι με ερωτηση
Οχι το mazda 2 δεν ειναι σειρας !Σειρας ειναι το yaris to polo to punto to corsa to fiesta που εχουν ανακυρηχθει best seller και ειναι πρωτα σε πωλησεις! Η mazda ειναι εταιρεια που απευθυνεται σε κοσμο που εχει την λατρεια της οδηγησιμοτητας και δεν αρκειται σε αυτοκινητα τα λεγομενα ''ανθρωπομεταφορεις''και επειδη αναφερθηκατε για παροπιδες σας διαβεβαιωνω οτι για εταιρειες οπως η mazda , subaru , honda , Lancia ,alfa , bmw εχουν ξεχωριστο χαρακτηρα και απευθυνονται σε συγκεκριμενα ατομα !Τα υπολοιπα θεωρουνται απλα διαφημισεις!
ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ..ΔΩΣΤΕ ΓΝΩΜΗ !!