-
Όπως λέει και ο τίτλος του θέματος ενδιαφέρομαι να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο(σαν φοιτητής και εγώ) και έχω ανάγκη από συμβουλές . Καταρχάς να ενημερώσω ότι ενδιαφέρομαι για μεταχειρισμένο και max τιμή 4000-4500(όσο πιο φθηνό πακέτο τόσο καλύτερα).. Βασικά κριτήρια:
Α) Χαμηλή κατανάλωση
Β)1000/1200(λόγος τα τέλη, κατά προτίμηση 1200 θα εξηγήσω παρακάτω)
Γ)Σχετικά με τις επιδόσεις δεν ενδιαφέρομαι για σκοτώστρες κλπ, αν είναι και αξιοπρεπές και όχι απλά κουτί καλοδεχούμενο
Δ)Να χει ABS( αν έχει και ESP ακόμα καλύτερα) και γενικά μια κάποια ασφάλεια
Αν ξέχασα κάτι θα το συμπληρώσω (είναι πρωί και δεν επικοινωνώ καλα )Ενδιαφέρομαι να το έχω για μέσα στην πόλη άλλα επειδή είμαι φοιτητής στην κρήτη θα πρέπει να γυρνάω και στην πόλη μου(Βόλος) οπότε χρειάζομαι αμάξι που να μπορεί να κάνει τέτοιες διαδρομές(δλδ ασφάλεια, ιδέα επιδόσεων κλπ) οπότε πιστεύω καποιο 1200 θα ταν λίγο καλύτερη επιλογή, αν διαφωνείται παρακαλώ διαψεύστε με, αυτό ζητάω εδώ ;)..
Από αυτά που έχω κοιτάξει έχω κάνει κάποιες σκέψεις αλλά γενικά είμαι στο ψήσιμο ακόμα. Να ενημερώσω ότι τρελαίνομαι για τα MINI (δεν είναι στις επιλογές μου εννοείται, απλά για να μην με παρεξηγείται αν αποκλείω αμάξια λόγω εμφάνισης ). Γενικά μου άρεσει και το Swift αλλά από αυτά που έχω βρει μακρύ κιβώτιο, συχνά σερβις κλπ ψιλό το έχω αποκλείσει(οδηγάω peugeot 206 και με εκνευρίζει αφάνταστα η διαφορά 1ης-2ας..) Τέσπα αρκετά πολυλόγησα ορισμένες επιλογές:
*Nissan micra 1.2(επιλογή κυρίως λόγω αξιοπιστίας nissan που ακούγεται γενικά. Γενικά μου αρέσει αλλά μερικές φορές το κοιτάω στο δρόμο και μου φαίνεται υπερβολικό.. Γενικά δεν ξέρω τι θέλω με λίγα λόγια.. )
*VW polo 1.2(γενικά αυτό μου αρέσει λόγω εξωτερική εμφάνισης, δεν έχω πρόβλημα με το λιτό εσωτερικό, ακούω ότι από επιδόσεις είναι σχετικά καλό, και γενικά ότι βγάζει τα προβληματάκια του, δεν είναι και από τα πιο οικονομικά αλλά σαν μικρό δεν μπορείς να τ κρίνεις υπερκαταναλωτικό)
*Toyota yaris 1.3-1.0(κυρίως πιστεύω συμφέρει το 1ο λόγο του ότι θα ναι πολύ πιο άνετο εκτός πόλης, όσο για οικονομία δεν πιστεύω οτι έχουν μεγάλες διαφορές, γενικά τα toyota από προσώπική εμπειρία αλλά και γενικά από αυτά που ακούγονται θεωρούνται ανθεκτικτά αμάξια, και για το yaris έχω ακούσει ότι είναι αθάνατα. Για επιδόσεις ξέρω ότι δεν είναι και τα κορυφαία αλλά τρώγονται. Σχετικά οικονομικά για την κατηγορία τους, το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρατήρησα είναι ότι για να βρεις σ' αυτά τα λεφτά πρέπει να ψάξεις παλαιότερα μοντέλα, πχ συγκριτικά με το micra. Πέρα απ' αυτό δεν έχω βρει κάτι αρνητικό, εμφανισιακά και εξωτερικά και εσωτερικά είναι αρκετά καλο)
*Opel corsa 1.2(Εδώ οι γνώμες δυίστανται, εγώ δεν το βρίσκω τρομερά ελκυστικό εξωτερικά/εσωτερικά, τώρα για τις επιδόσεις άλλοι τα αποκαλούν βάρκες, άλλοι ότι μαμάνε, γενικά έχω την εντύπωση ότι επικρατούν αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν είναι αξιόπιστο αμάξι. Όσοι έχουν μπορούν να μου πουν και για τις δικές τους εμπειρίες
*Citroen C2/C3(δεν μου γεμίζουν το μάτι παρόλο που έχω βρει αγγελίες που τα παρουσιάζουν όλα ανθιρά, στις αγγελίες τα βλέπω να χουν επιδόσεις και να ναι και οικονομικά, γενικά όμως ακούω ότι κανένα απο τα δυο δεν ισχύει και μάλιστα ότι είναι και αμάξια που βγάζουν συχνά προβλήματα, έχω μάθει όμως να μην βασίζομαι μόνο σε υποκειμενικές γνώμες οπότε τα κρατάω στην λίστα μου. Για το C3 έχω την εντύπωση ότι θα ναι βάρκα με τόσο μικρό κινητήρα, αλλά μπορεί να μην ισχύει)
*Kia picanto 1.100(κυρίως εμφανίζεται στις επιλογές μου γιατί το βρίσκεις με το τσουβάλι σ' όλα τα site με μεταχειρισμένα, σχεδιαστικά μου αρέσει, από επιδόσεις είναι κουτί, καταναλωτικά είναι από τα οικονομικά, και γενικά το βρίσκεις και με εξοπλισμό που να δίνει κάποια ασφάλεια)(δεν είναι ίδια κατηγορία με τα άλλα και αποτελεί τελευταία εναλακτική)Αυτά για να πάρετε μια ιδέα, παρακαλώ προτάσεις!
-
Όπως λέει και ο τίτλος του θέματος ενδιαφέρομαι να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο(σαν φοιτητής και εγώ) και έχω ανάγκη από συμβουλές . Καταρχάς να ενημερώσω ότι ενδιαφέρομαι για μεταχειρισμένο και max τιμή 4000-4500(όσο πιο φθηνό πακέτο τόσο καλύτερα).. Βασικά κριτήρια:
Α) Χαμηλή κατανάλωση
Γ)Σχετικά με τις επιδόσεις δεν ενδιαφέρομαι για σκοτώστρες κλπ, αν είναι και αξιοπρεπές και όχι απλά κουτί καλοδεχούμενο
Αν ξέχασα κάτι θα το συμπληρώσω (είναι πρωί και δεν επικοινωνώ καλα )Ενδιαφέρομαι να το έχω για μέσα στην πόλη άλλα επειδή είμαι φοιτητής στην κρήτη θα πρέπει να γυρνάω και στην πόλη μου(Βόλος) οπότε χρειάζομαι αμάξι που να μπορεί να κάνει τέτοιες διαδρομές(δλδ ασφάλεια, ιδέα επιδόσεων κλπ) οπότε πιστεύω καποιο 1200 θα ταν λίγο καλύτερη επιλογή, αν διαφωνείται παρακαλώ διαψεύστε με, αυτό ζητάω εδώ ;)..
Από αυτά που έχω κοιτάξει έχω κάνει κάποιες σκέψεις αλλά γενικά είμαι στο ψήσιμο ακόμα. Να ενημερώσω ότι τρελαίνομαι για τα MINI (δεν είναι στις επιλογές μου εννοείται, απλά για να μην με παρεξηγείται αν αποκλείω αμάξια λόγω εμφάνισης ). Γενικά μου άρεσει και το Swift αλλά από αυτά που έχω βρει μακρύ κιβώτιο, συχνά σερβις κλπ ψιλό το έχω αποκλείσει(οδηγάω peugeot 206 και με εκνευρίζει αφάνταστα η διαφορά 1ης-2ας..) Τέσπα αρκετά πολυλόγησα ορισμένες επιλογές:
*Nissan micra 1.2(επιλογή κυρίως λόγω αξιοπιστίας nissan που ακούγεται γενικά. Γενικά μου αρέσει αλλά μερικές φορές το κοιτάω στο δρόμο και μου φαίνεται υπερβολικό.. Γενικά δεν ξέρω τι θέλω με λίγα λόγια.. )
*VW polo 1.2(γενικά αυτό μου αρέσει λόγω εξωτερική εμφάνισης, δεν έχω πρόβλημα με το λιτό εσωτερικό, ακούω ότι από επιδόσεις είναι σχετικά καλό, και γενικά ότι βγάζει τα προβληματάκια του, δεν είναι και από τα πιο οικονομικά αλλά σαν μικρό δεν μπορείς να τ κρίνεις υπερκαταναλωτικό)
*Toyota yaris 1.3-1.0(κυρίως πιστεύω συμφέρει το 1ο λόγο του ότι θα ναι πολύ πιο άνετο εκτός πόλης, όσο για οικονομία δεν πιστεύω οτι έχουν μεγάλες διαφορές, γενικά τα toyota από προσώπική εμπειρία αλλά και γενικά από αυτά που ακούγονται θεωρούνται ανθεκτικτά αμάξια, και για το yaris έχω ακούσει ότι είναι αθάνατα. Για επιδόσεις ξέρω ότι δεν είναι και τα κορυφαία αλλά τρώγονται. Σχετικά οικονομικά για την κατηγορία τους, το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρατήρησα είναι ότι για να βρεις σ' αυτά τα λεφτά πρέπει να ψάξεις παλαιότερα μοντέλα, πχ συγκριτικά με το micra. Πέρα απ' αυτό δεν έχω βρει κάτι αρνητικό, εμφανισιακά και εξωτερικά και εσωτερικά είναι αρκετά καλο)
*Opel corsa 1.2(Εδώ οι γνώμες δυίστανται, εγώ δεν το βρίσκω τρομερά ελκυστικό εξωτερικά/εσωτερικά, τώρα για τις επιδόσεις άλλοι τα αποκαλούν βάρκες, άλλοι ότι μαμάνε, γενικά έχω την εντύπωση ότι επικρατούν αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν είναι αξιόπιστο αμάξι. Όσοι έχουν μπορούν να μου πουν και για τις δικές τους εμπειρίες
*Citroen C2/C3(δεν μου γεμίζουν το μάτι παρόλο που έχω βρει αγγελίες που τα παρουσιάζουν όλα ανθιρά, στις αγγελίες τα βλέπω να χουν επιδόσεις και να ναι και οικονομικά, γενικά όμως ακούω ότι κανένα απο τα δυο δεν ισχύει και μάλιστα ότι είναι και αμάξια που βγάζουν συχνά προβλήματα, έχω μάθει όμως να μην βασίζομαι μόνο σε υποκειμενικές γνώμες οπότε τα κρατάω στην λίστα μου. Για το C3 έχω την εντύπωση ότι θα ναι βάρκα με τόσο μικρό κινητήρα, αλλά μπορεί να μην ισχύει)
*Kia picanto 1.100(κυρίως εμφανίζεται στις επιλογές μου γιατί το βρίσκεις με το τσουβάλι σ' όλα τα site με μεταχειρισμένα, σχεδιαστικά μου αρέσει, από επιδόσεις είναι κουτί, καταναλωτικά είναι από τα οικονομικά, και γενικά το βρίσκεις και με εξοπλισμό που να δίνει κάποια ασφάλεια)(δεν είναι ίδια κατηγορία με τα άλλα και αποτελεί τελευταία εναλακτική)Αυτά για να πάρετε μια ιδέα, παρακαλώ προτάσεις!
-
Α) Χαμηλή κατανάλωση
-
Όσο πιο σύνχρονο τόσο το καλύτερο.
-
Micra:
Θα το ευχαριστηθεις, δεν θα σε πουλήσει, δεν θα σε ξεπαραδιάσει,ταξιδευει πολυ καλά, εχει εξαιρετικό μοτέρακι, αρέσει συνήθως και στις φοιτήτριες (το βρίσκουν γουτσου - γουτσου!)
Δεν έχει ESP σε καμμία έκδοση...
-
Ford fiesta 1.25 trend 2003 και μετά ?Είναι το πιο οδηγοκεντρικό και καλοστημένο μέχρι τα 1300 κυβικά.Διαφορετικά micra 1.2 2003 και μετά,corsa 1.2 2003 και μετά,punto 1.2 16v sporting,clio 1.2 16v 76 ps f/l 2002 και μετά,yaris 1.3 1ης γενιάς f/l,ibiza 1.2 2003 και μετά.Ότι και να πάρεις να είναι μοντέλο από 2002 και μετά,να έχει abs και 2 airbags τουλάχιστον και όχι πάνω από 100000-120000 χλμ.Φυσικά όχι 1000άρι για τη χρήση που θες,καθώς αν το φορτώσεις και είστε 4 άτομα καλοκαιριάτικα με a/c θα κάνεις προσπέραση σε 2 βδομάδες .
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Micra:Θα το ευχαριστηθεις, δεν θα σε πουλήσει, δεν θα σε ξεπαραδιάσει,ταξιδευει πολυ καλά, εχει εξαιρετικό μοτέρακι, αρέσει συνήθως και στις φοιτήτριες (το βρίσκουν γουτσου - γουτσου!)
Δεν έχει ESP σε καμμία έκδοση...
Για τα 5 πρώτα και μόνο μου επιβεβαιώνεις ό,τι έχω ακούσει, το τελευταίο ας μην το ακούσει η κοπέλα μου, άλλο θα με βάλει να πάρω .. Όσο για το ESP ε εντάξει τι να κάνουμε, ουδείς τέλειος!
Ford fiesta 1.25 trend 2003 και μετά ?Είναι το πιο οδηγοκεντρικό και καλοστημένο μέχρι τα 1300 κυβικά.Διαφορετικά micra 1.2 2003 και μετά,corsa 1.2 2003 και μετά,punto 1.2 16v sporting,clio 1.2 16v 76 ps f/l 2002 και μετά,yaris 1.3 1ης γενιάς f/l,ibiza 1.2 2003 και μετά.Ότι και να πάρεις να είναι μοντέλο από 2002 και μετά,να έχει abs και 2 airbags τουλάχιστον και όχι πάνω από 100000-120000 χλμ.Φυσικά όχι 1000άρι για τη χρήση που θες,καθώς αν το φορτώσεις και είστε 4 άτομα καλοκαιριάτικα με a/c θα κάνεις προσπέραση σε 2 βδομάδες .
Δυστυχώς το Fiesta, παρόλο που ακούω ότι είναι από τα πιο αξιοπρεπή αυτής της κατηγορίας, το βρίσκω απαίσιο εμφανισιακά, οπότε αν και θα το σκεφτώ αν βρώ κάτι πολύ καλό(φθηνό και με πολλά extra) σχεδόν αποκλείεται απ' αυτό. Micra βρίσκεται εύκολα σ' αυτά τα λεφτά πάνω από 2003 οπότε προς 1η επιλογή το κόβω αλλά περιμένω και γνώμες να με αποτρέψουν . Corsa και αυτό αλλά δεν μου αρέσει εμφανισιακά όπως ανέφερα και πιο πάνω.. Το punto αποκλείεται λόγω του πατέρα μου που δεν θέλει ούτε να ακούει για fiat μιας και όσοι μα όσοι γνωστοι του είχαν και έχουν fiat τρέχουν όλη την ώρα στα συνεργία, οπότε ξέρετε στον χρηματοδότη ποτέ δεν πάμε κόντρα !
Το clio το κόβω ότι καίει πολύ αν ξέρει κάποιος παραπάνω γι' αυτό ας πει την γνώμη του,+ότι την renault δεν την έχω και σε πολύ υπόληψη ακούγονται γενικά διάφορα αν και ξέρω ότι δεν υφίστανται όλα... Το yaris από ποια χρονιά δηλαδή; τα toyota πιστεύω είναι καλή επιλογή ιδιαίτερα για μεταχειρισμένα, δεν συμφωνείτε; το ibiza αν και μου ψηλοαρέσει τόσο συχνά που το βλέπω στον δρόμο το έχω συχαθεί+ότι πρέπει να καίει πιο πολύ από το micra οπότε έρχεται σε επόμενη θέση. ABS εννοείται! Δεν σκοπεύω να το fullarw αλλά ποτέ δεν ξέρεις οπότε συμφωνώ καλύτερα 1200 για μεγαλύτερη άνεση! Γενικά δεν είμαι και των γρήγορων ρυθμών οπότε και σε εθνική δεν θα το παίζω ραλίστας αλλά δεν είναι κακό να χω και την δυνατότητα προσπέρασης να μην είναι και τελείως χολέρα.. -
Δεν έχει ESP σε καμμία έκδοση...Στο τελευταίο του 2011 βλέπω έχει και από την βασική έκδοση μάλιστα..
-
Κριμα που δεν μπορεις να πας σε punto γιατι φανταζει η καλυτερη επιλογη.Ειδικα με το MK2 προ f/l που ειναι στα κυβικα που θες δεν θα ειχες και το αγχος με το τιμονι του.
Απο κει και περα το corsa ειναι ενα αξιοπρεπεστατο αυτοκινητο γι αυτα που ζητας οπως και το C2.Βεβαια το Citroen επειδη το ξερω στο ταξιδι ειδικα και με αλλο ατομο θα καψει αρκετα αλλα αν δεν γινεται τακτικα δεν εχεις καποιο προβλημα. -
αρέσει συνήθως και στις φοιτήτριες (το βρίσκουν γουτσου - γουτσου!)πολύ καλή ατάκα
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Κριμα που δεν μπορεις να πας σε punto γιατι φανταζει η καλυτερη επιλογη.Ειδικα με το MK2 προ f/l που ειναι στα κυβικα που θες δεν θα ειχες και το αγχος με το τιμονι του.
Απο κει και περα το corsa ειναι ενα αξιοπρεπεστατο αυτοκινητο γι αυτα που ζητας οπως και το C2.Βεβαια το Citroen επειδη το ξερω στο ταξιδι ειδικα και με αλλο ατομο θα καψει αρκετα αλλα αν δεν γινεται τακτικα δεν εχεις καποιο προβλημα.Συγκριτικά με το micra απ΄ ότι είδα κανένα από τα 3 δεν προσφέρει αισθητά καλύτερο πακέτο, και σε αρκετές περιπτώσεις και χειρότερο μάλιστα, αν εξαιρέσεις τους παραπάνω χώρους που προσφέρουν και τα 3.
Για το Punto δλδ από ποια χρονιά και μετά λες να ψάχνω δλδ; (MK2=; )Πιστεύω ότι σε κάθε εταιρία(αν δεν βγεί προβληματικό το αμάξι) βρίσκεις κάτι θετικό, πιστεύω όμως ότι τα γιαπωνέζικα ίσως να είναι λιγο καλύτερες επιλογές, βέβαια η όλη ιδέα ίσως να ναι και υποκινούμενη, αλλά έτσι γενικά έχει επικρατήσει.
ΔΙΟΡΘΩΣΗ
Τα 1300ρια τα punto εννοείς απ ότι κατάλαβα, ναι ειδικά και με 6η νομίζω προσφέρουν αρκετά+ και στην περίπτωση που βρώ κάποιο σε χαμηλή τιμή ίσως σκεφτώ την περίπτωση να το πάρω και να αφήσω στην τράπεζα την διαφορά για να καλύψω τις ζημιές που τυχών προκληθουν, είναι και αυτό μια εναλακτική. Εμφανισιακά πάντως μου φαίνεται αδιάφορο αλλά όχι και άσχημο
Βρήκα 1346-1367 κ.α, γενικά άλλα πληρώνουν τέλη 120 άλλα 240, γενικά ψηλομπερδεύτικα -
αλλα αφου σ αρεσει και το micra τοτε ναι φανταζει κι αυτο καλη επιλογη.
-
βρες ενα toyota starlet toy 99 με ac. 1300 αλλα αθανατο.. αν δε το ειχε τρακαρει η αδερφη μου ακομα θα το χα, και οχι το 106 που πηρα μετα.(1400)
-
Punto η clio μιας και δε σ'αρεσει το fiesta.Το starlet ασχολιαστο...Δεν υπαρχει ποιο αθλιο αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης georgepb έγραψε:
βρες ενα toyota starlet toy 99 με ac. 1300 αλλα αθανατο.. αν δε το ειχε τρακαρει η αδερφη μου ακομα θα το χα, και οχι το 106 που πηρα μετα.(1400)Όχι εντάξει δεν θα πάω τόσο πίσω γιατί σίγουρα δεν θα προσφέρει αυτά που θέλω πάντως για την εποχή του ήταν καλό μικρό
Punto η clio μιας και δε σ'αρεσει το fiesta.Το starlet ασχολιαστο...Δεν υπαρχει ποιο αθλιο αυτοκινητο.
Το punto δείχνει καλή επιλογή αλλά είναι μπέρδεμα, τα παιδιά παραπάνω μου προτείνουν το 16v sporting 1.2 αλλά δεν πουλιούνται πολλά σ' αυτή. Να πώ την αλήθεια και μένα μου άρεσε πιο πολυ με το f/l +ότι συγκριτικά με το micra που μου αρέσει μονο το 6ταχυτο βλέπω να συμφέρει από άποψη επιδόσεων-κατανάλωσης-τιμής. Πιστεύω κι ολας ότι από άποψη αξιοπιστίας(ζημιες κλπ) η nissan δείχνει πιο καλή επιλογή αν και όλα εξαρτώνται από το πώς συμπεριφέρθηκε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, καθώς και από το αν βγήκε προβλημάτικό από το εργοστάσιο. Έτσι όπως είπα και παραπάνω η καλύτερη επιλογή θα ναι να βρώ κάποιο punto sporting 6ταχυτο κοντα στα 3000-3500 και να χω τα υπολοιπα στην άκρη για ζημιες κλπ..
Για το starlet θα διαφωνίσω υπήρξε κάποια στιγμή στην οικογένεια και αν εξαιρέσεις την έλλειψη υδραυλικού τιμονιού, μόνο θετικά άκουγα. Όχι ότι θα πάω για starlet
-
Για punto mk2 κοίτα τα 1.242 κυβικά 16v με 80 άλογα.Το sporting έβγαινε μόνο τρίθυρο και είχε μπάκετ υπέροχα,6 ταχύτητες.Μοντέλα 2001-2003.Μετά κάπου στο τέλος του 2003 έκανε facelift και του βάλανε τον 1.4 με τα 95 άλογα που όμως έχει 240€ τέλη αντί 130€ του προ f/l.Για fiesta το απαίσιο σχεδιαστικά δεν το κατάλαβα,δηλαδή δεν σου αρέσει σχεδιαστικά το st με τις ρίγες ?Μπορείς να πάρεις ένα τρίθυρο trend και να βάλεις και εσύ τις πλαινές ρίγες με κόστος 100-150€ και να το κάνεις αλητεία .Το corsa 1.2 του 2002-4 σε 3-θυρο εκδοση sport ή elegance επίσης καλή επιλογή.Δεν καταλαβαίνω γιατί τα λες άσχημα.Ισα ισα σε 3-θυρα με ζάντες 15άρες και ένα φιμέ λένε .Δηλαδή το micra το έχουμε για όμορφο?Πέρα από τις γυναίκες που σε κάποιες αρέσει,δε νομίζω να αρέσει σε κανένα νέο άντρα ηλικίας 18-30 Επίσης το τιμόνι του σαν αίσθηση δεν λεει πολύ να ξες,δεν έχει πληροφόρηση είναι πολύ ελαφρύ και αναίσθητο.Εγώ προτείνω κάτι μεταξύ punto-corsa-fiesta 1.2 και τα 3 με 80 αλογακια.
-
Απο αυτά που αναφέρεις το Micra παίζει μόνο. Η καλύτερη, πιο οικονομική και πιο ασφαλής επιλογή είναι το Panda. Μην ψάξεις αλλού. Το θέμα επιδόσεων είναι ανύπαρκτο στα λεφτά που διαθέτεις δεν γίνεται να βάζεις φωτιά στην άσφαλτο.
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Για punto mk2 κοίτα τα 1.242 κυβικά 16v με 80 άλογα.Το sporting έβγαινε μόνο τρίθυρο και είχε μπάκετ υπέροχα,6 ταχύτητες.Μοντέλα 2001-2003.Μετά κάπου στο τέλος του 2003 έκανε facelift και του βάλανε τον 1.4 με τα 95 άλογα που όμως έχει 240€ τέλη αντί 130€ του προ f/l.Για fiesta το απαίσιο σχεδιαστικά δεν το κατάλαβα,δηλαδή δεν σου αρέσει σχεδιαστικά το st με τις ρίγες ?Μπορείς να πάρεις ένα τρίθυρο trend και να βάλεις και εσύ τις πλαινές ρίγες με κόστος 100-150€ και να το κάνεις αλητεία .Το corsa 1.2 του 2002-4 σε 3-θυρο εκδοση sport ή elegance επίσης καλή επιλογή.Δεν καταλαβαίνω γιατί τα λες άσχημα.Ισα ισα σε 3-θυρα με ζάντες 15άρες και ένα φιμέ λένε .Δηλαδή το micra το έχουμε για όμορφο?Πέρα από τις γυναίκες που σε κάποιες αρέσει,δε νομίζω να αρέσει σε κανένα νέο άντρα ηλικίας 18-30 Επίσης το τιμόνι του σαν αίσθηση δεν λεει πολύ να ξες,δεν έχει πληροφόρηση είναι πολύ ελαφρύ και αναίσθητο.Εγώ προτείνω κάτι μεταξύ punto-corsa-fiesta 1.2 και τα 3 με 80 αλογακια.Τα 1.4 δεν με συμφέρουν οπότε αποκλείονται, σχετικά με το fiesta τώρα σε trend βρίσκω μόνο 1.4 οπότε προφανώς πάμε στα ambiente. Τώρα το κατά πόσο ένα αυτοκίνητο είναι ωραίο είναι υποκειμενικό, ναι το st με ρίγες έτσι όπως φαίνεται στο google είναι όμορφο, αλλά έτσι όπως είναι όλα τα μεταχειρισμένα που έχω δει(χωρις τις ρίγες αλλά όπως είπες αυτές τις προσθέτεις αν θες) μου φαίνονται πολύ πλαστικούρα. Το corsa απλά δεν μου γεμίζει το μάτι :p, άσε που γενικά προτιμώ 4πορτα οπότε σε no-sport εκδόσεις δεν λέει και πολλά(προσωπική άποψη). Το micra μου φαίνεται όμορφο εμένα, εσύ το έθεσες πολύ ευγενικά όχι απλά δεν αρέσει στους περισσότερους, αλλά το βρίσκουν απεχθές, το θέμα όμως είναι να αρέσει σε μένα ;). Για το τιμόνι το έχω ακούσει ξανά και λογικά θα ναι ένα μειων, αν όντως είναι πρόβλημα θα φανεί στο test drive.
Απο αυτά που αναφέρεις το Micra παίζει μόνο. Η καλύτερη, πιο οικονομική και πιο ασφαλής επιλογή είναι το Panda. Μην ψάξεις αλλού. Το θέμα επιδόσεων είναι ανύπαρκτο στα λεφτά που διαθέτεις δεν γίνεται να βάζεις φωτιά στην άσφαλτο.
Το panda όντως είναι πιο οικονομικό, εμφανισιακά δεν μου ελκύει το ενδιαφέρον, μου δίνει την αίσθηση ενός κουτιού. Γιατί είναι ασφαλής επιλογή, αν μπορείς ανέλυσε το μου λίγο μπας και το σκεφτώ κι αυτό. Καλά σίγουρα δεν βρίσκεις σκοτώστρα με αυτά τα λεφτά, αλλά κάτι αξιοπρεπές βρίσκεις(τουλάχιστον να μπορεί να σε βγάλει ΕΟ)
-
Οδηγάω εκατοντάδες αυτοκίνητα καθημερινά λόγω δουλειάς. Panda έχω οδηγήσει πάνω απο 300 1100 και 1200. Eίναι ένα αμάξι με απίστευτα χαμηλή κατανάλωση, είναι ποιοτικό με πολύ καλούς χώρους, έχει αξιοπρεπέστατες επιδόσεις, ειδικά το 1200, μπαίνει στις στροφές και στρίβει γενικά ωραιότατα και έχει καταπληκτικούς χώρους. Το σχήμα του είναι λογικό να μην σε τρελαίνει σαν φοιτητής αλλά τί να κάνουμε δεν μπορείς να τα έχεις όλα!!!
Προσωπικά το βρίσκω πολύ όμορφο αλλά περι ορέξεως... -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Οδηγάω εκατοντάδες αυτοκίνητα καθημερινά λόγω δουλειάς. Panda έχω οδηγήσει πάνω απο 300 1100 και 1200. Eίναι ένα αμάξι με απίστευτα χαμηλή κατανάλωση, είναι ποιοτικό με πολύ καλούς χώρους, έχει αξιοπρεπέστατες επιδόσεις, ειδικά το 1200, μπαίνει στις στροφές και στρίβει γενικά ωραιότατα και έχει καταπληκτικούς χώρους. Το σχήμα του είναι λογικό να μην σε τρελαίνει σαν φοιτητής αλλά τί να κάνουμε δεν μπορείς να τα έχεις όλα!!!
Προσωπικά το βρίσκω πολύ όμορφο αλλά περι ορέξεως...Γενικά παντού βλέπω για το panda οπότε θα το ψάξω κι αυτό φαίνεται ενδιαφέρον.. Οι χώροι δεν είναι πρόβλημα γενικά δεν με απασχολούν αυτή την στιγμή.. Εκτός πόλης λέει τίποτα; Το 2011 έχει και 4χ4, τα παλαιότερα έχουν; Μου φαίνεται πολυεργαλειο
οπότε αποκτάει αρκετά ατού
Για το Vw polo και το yaris έχει κανείς καμιά παραπάνω πληροφορία. Ακόμα και αρνητικά αλλά με αιτιολόγηση, για να αρχίζω να αποκλείω μερικά γιατί έχω μεγάλη λίστα .. Τουλάχιστον να τα ταξινομήσω..
Αγορά πρώτου αυτοκινήτου!