-
Να προτείνω και εγώ με την σειρά μου το POLO GTI........Μια χαρά σαν επιτάχυνση,μέγιστη ταχύτητα ,κατανάλωση και μιας και βλέπω μια γενική ανησυχία για το ESP και την ομορφιά του αυτοκινήτου (την οποία μεταξύ μας εχει και με το παραπάνω το PUNTO) σας θυμίζω πως σαν τουτουνι το Polaki δεν είναι κακό σαν ομορφιά( καλύτερο απο το cupra κατα την γνώμη μου) καθώς και το ESP του ειναι μη απενεργοποιησημο.Επίσης σαν επιτάχυνση η οποία υποθέτω σε ενδιαφέρει μιας και διάλεξες αυτα τα μοντέλα ειναι 0-100 σε 6,9sec πράγμα που σημαίνει πως (σε ευθεία τουλάχιστον) πατάς κάτω τα άλα δυο αυτοκίνητα.Η κατανάλωση επίσης ειναι χαμηλή (αν θημάμε καλά γύρο στα 8 λίτρα) οπως και η τελική ταχύτητα που ειναι κοντά στα 230 km/h.Σαν χώρους απο οτι εχω ακούσει είναι καλό ακόμα και για τους πίσω όπου χωράνε άνετα άτομα ύψους 1,85m.Σαν οδήγηση βέβαια υστερεί κάπως σε σχέση με τα αλα λόγω του ''υπερπροστατευτικού'' ESP.....Αυτά τα ολίγα.Ελπίζω να βοήθησα
-
Ο χρήστης georgepb έγραψε:
Ξερω οτι δεν υπαρχουν αυτες μονο οι επιλογες, αλλα εγω σε αυτες εχω καταληξει. Προφανως, δεχομαι και οποιαδηποτε αλλη προταση, κατα προτιμηση τεκμηριωμενη, χωρις τις κλασσικες προκαταληψεις. Η καρδια μου λεει το Abarth punto evo, καινουργιο, αλλα η λογικη προσταζει Ibiza Cupra. Βρισκομαι ενα βημα πριν τη παραγγελια του Abarth, αλλα ηθελα να ακουσω και αποψεις απο ανθρωπους πιο εμπειρους στο χωρο. Εγω ειμαι νεος ακομα..Καλησπερα και απο εμενα. Δεν νομιζω οτι μεταξυ των δυο αυτοκινητων τιθεται σε αυτο τον βαθμο το διλημμα, τυπου 'λογικη vs συναισθημα'...Η μονη 'λογικη' που διαφαινεται στο cupra ειναι η σχετικα λιγο πιο χαμηλη μεση καταναλωση, που θα μπορει να εχει, λογω συνδυασμου twincahrger με 7αρι ημιαυτοματο...Κατα τα αλλα και το Cupra απευθυνεται κυριως σε...συναισθημα. Για εμενα το διλημμα ουσιαστικα συνοψιζεται ως εξης: χειροκινητο hot hatch vs ημιαυτοματο hot hatch.
Eκει νομιζω βρισκεται πρωτιστως το ζουμι, ειδικοτερα για νεους 'ανησυχους' οδηγους, υποθετω οπως και εσυ.
Απο την στιγμη που διαλεξεις/ξεκαθαρισεις τι σου αρεσει-ταιριαζει-προτιμας, σε επιπεδο μεταδοσης/κιβωτιου, τοτε η επιλογη θα ειναι και πιο ευκολη, αλλα και συνειδητοποιημενη. Απο εκει και περα σαφεστατα μικροδιαφορες στα δυο αυτοκινητα, σε επιπεδο οδικης συμπεριφορας -περα απο την καθαρα υποκειμενικη εμφανιση, μεσα-εξω-, υπαρχουν, αλλα πιθανοτατα θα ειναι ανευ ουσιας ή/και δυσδιακριτες, για ενα ευλογο χρονικο διαστημα, στην πιθανοτατα σχετικα περιορισμενη οδηγικη εμπειρια, λογω του νεαρου της ηλικιας σου.
Το ibiza Cupra, περα απο την διαφορετικοτητα του εξαιρετικου ημιαυτοματου (τελεια λειτουργια, ειδικα σε καθημερινες συνθηκες, αρκετα καλη σε σβελτους ρυθμους, και απλως καλη(?) αν καποια στιγμη αναζητησεις το κατι παραπανω σε διαδρομη με στροφες, αλλα με περιορισμους οπως, αναγκαστικη αυτοματη αλλαγη σε επομενη σχεση οταν βρεθεις στον κοφτη, αλλα και αναγκαστικη λειτουργια Kickdown, αν βυθισεις αποτομα το γκαζι στο πατωμα, ολα αυτα ακομα και στην θεση 'S' του κιβωτιου), παταει αρκετα καλα στο δρομο, εχει σχετικα καλη αισθηση το τιμονι, για ηλεκτρικο, και το XDS -ηλεκτρομπλοκε- βοηθαει αρκετα στα σφιχτα κομματια.
Οδηγωντας το, νιωθεις, χαρις και με τα paddles που εχει στο τιμονι, oτι βρισκεσαι σε μια 'κυριλλε' πολεμικη μηχανη για το δρομο. Το μονο μειονεκτημα που προσωπικα βρηκα, -περα απο την συγκριτικα μειωμενη συμμετοχικοτητα εξαιτιας του ημιαυτοματου- ηταν η καπως σκληρη για τα γουστα μου αναρτηση. Εχει ειπωθει απο αρκετους δοκιμαστες οτι αυτη του FR αγγιζει την χρυση τομη, και το κανει ιδανικοτερο στην καθημερινη συμβιωση. Υπαρχει και χρηστης του forum, κατοχος FR, ο ddl449, ο οποιος θα μπορει πιθανοτατα και να σε διαφωτισει περαιτερω.
Το Evo Punto Abarth δεν το εχω οδηγησει, ειχα την χαρα να οδηγησω για λιγο το GP Αbarth SS, και το βρηκα ακομα πιο 'πολεμικο' απο το Cupra, και μαλιστα με old school χαρακτηριστικα για hot hatch, με λιγο παραπανω turbo lag απο το αναμενομενο, αλλα και σχεδον αγωνιστικo feeling, απο τις τελειες αναρτησεις, πανισχυρα φρενα και σφιχτο πλαισιο.
Στο 'απλο' evo Punto Abarth, λεγεται οτι εχει περασει σε μεγαλο βαθμο το στησιμο που ειχε το GP SS, και επιπλεον υπαρχει και η λειτουργια ενος ηλεκτρομπλοκε, παρομοιο με το εξαιρετικο που εχουν και οι AR.
Xαρις τον Multiair και τα +10 αλογα σε σχεση με το απερχομενο GP Αbarth, οι επιδοσεις, και ιδιαιτερα οι ρεπριζ ειναι πιο κοντα με το προηγουμενο SS και πιθανοτατα με λιγοτερο turbo lag, και με μεγαλυτερο διαθεσιμο ευρος ισχυος/ροπης.
Συνοπτικα, το cupra ειναι σχετικα πιο ευκολο να το πας γρηγορα, αλλα παραλληλα νιωθεις οτι συμμετεχεις λιγο λιγοτερο στα οδηγικα δρωμενα. Με το Evo Punto Abarth, ισχυει μαλλον το αντιθετο. Θελει λιγο μεγαλυτερη προσηλωση για να παει αντιστοιχα γρηγορα, αλλα παραλληλα, ανταμοιβει τον οδηγο του σε μεγαλυτερο βαθμο.
Ελπιζω να βοηθησα... -
το ειχα σκεφτει και το polo gti. 3θυρο ομως. αν δεν παρω τωρα 3θυρο, ποτε θα το παρω? ναι, τεχνικα το gti ειναι πιο εξελιγμενο, αλλα το βρισκω πολυ συντηρητικο σε θεμα εμφανισης.. τωρα για το qv, το πηρε ο κολλητος μου, ευχαριστημενος πολυ, αν και πινει, αλλα δεν παιρνω το ιδιο.. επισης, δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο στοιχειο, αλλα evo και qv κυκλοφορουν λιγοτερα στο δρομο, και σιγουρα δεν περνουν απαρατηρητα. τα cupra και gti, λιγα ματια τα καταλαβαινουν. Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι κανεις δεν μιλαει για το 207 RC....
-
το ειχα σκεφτει και το polo gti. 3θυρο ομως. αν δεν παρω τωρα 3θυρο, ποτε θα το παρω? ναι, τεχνικα το gti ειναι πιο εξελιγμενο, αλλα το βρισκω πολυ συντηρητικο σε θεμα εμφανισης.. τωρα για το qv, το πηρε ο κολλητος μου, ευχαριστημενος πολυ, αν και πινει, αλλα δεν παιρνω το ιδιο.. επισης, δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο στοιχειο, αλλα evo και qv κυκλοφορουν λιγοτερα στο δρομο, και σιγουρα δεν περνουν απαρατηρητα. τα cupra και gti, λιγα ματια τα καταλαβαινουν. Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι κανεις δεν μιλαει για το 207 RC....Απο αρκετους -και οχι αδικα- εχει θεωρηθει το καλυτερο 'πακετο' hot-hatch με την τιμη, και τον συνδυασμο αυτων που προσφερει, στην χωρα μας. Απλως μετραει αρκετα χρονια πλεον στην αγορα, και οδευει προς αντικατασταση. Ηδη εχει κανει επισημως την εμφανιση του το νεο 208, θα αρχισουν οι πωλησεις του κατα την ανοιξη πιθανοτατα, και αναμενονται φυσικα οι δυνατες εκδοσεις του...
-
Το οτι οδεύει σε αντικατάσταση δεν ειναι απαραίτητα κακό, πλην της μεταπώλησης που έτσι κι αλλιως όπως ειναι τα πράγματα στη χώρα δεν πρέπει να τη σκεφτόμαστε και ιδιαίτερα. Από την άλλη έχει λύσει όλες τις παιδικές ασθένειες, υπάρχουν πιο πολλές λύσεις για βελτίωση κτλ.
Και βεβαια η τιμη σε αυτές τις περιπτώσεις ειναι εξωφρενικά χαμηλή. -
-
αστους φιλε μου ας αγορασουν τα λαδοφιδα vw που πρεπει να εχουν ενα μπουκαλι λοαδι παντα μεσα στο αμαξι τους οταν τα ταπεινα fiatakia δεν καινε τιποτα ή οπως αναφερθηκε παραπανω απο κάποιον ας παρουν AR ααα να σημειωσω για οσους δεν ξερουν ολο το αμαξι ειναι το punto προηγουμενης γενιας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!με αλλο ταμπλο και αμαξωμα!!!!!!! Όντως άλλο αμάξι καμία σ΄χεση
-
Το πρόβλημα δεν είναι το αν χρειάζεται να έχουν ένα μπουκάλι λάδι στο πορτ-μπαγκάζ. Το πρόβλημα είναι το ότι τσακώνονται για το αν είναι σωστό να τους επισκευάσουν το μοτέρ ή να τους το αλλάξουν ολόκληρο.
Σκέψου κατάντια, να αγοράζεις καινούριο αυτοκινητάκι από (υποτίθεται) αξιόπιστη εταιρεία και ήδη από το στρώσιμο να αρχίζουν τόσο σοβαρά προβλήματα.
-
φιλε dimsabas το διαβαζω τωρα το φορουμ.... πραγματι, καινουργιο αμαξι και θελει ανοιγμα κινητηρα... αυτο ομως που με επηρεασε περισσοτερο ειναι οτι η ιδια η vw ειχε δωσει εντολη ηλεκτρονικα να γινει η αλλαγη στα gti... οποτε εσυ συμφωνεις με το abarth, ή εχεις καποια αντιπροταση?
-
και τα δυο αυτοκινητα ειναι Super πηγαινε να τα δεις απο κοντα να τα οδηγησεις κιολας και αποφασιζεις μην βαζεις επιπλεον διλληματα στον ευατο σου. Εγω ημουν μεταξυ GP abarth και corsa opc, αν εβαζα και αλλα στο παιχνιδι ακομα χωρις αμαξι θα ημουν
-
τα εχω δει και τα δυο απο κοντα, και μεσα. μονο το cupra εχω οδηγησει, το abarth σε μια εβδομαδα.
-
φιλε dimsabas το διαβαζω τωρα το φορουμ.... πραγματι, καινουργιο αμαξι και θελει ανοιγμα κινητηρα... αυτο ομως που με επηρεασε περισσοτερο ειναι οτι η ιδια η vw ειχε δωσει εντολη ηλεκτρονικα να γινει η αλλαγη στα gti... οποτε εσυ συμφωνεις με το abarth, ή εχεις καποια αντιπροταση?Έχω δύο φίλους που έχουν Ibiza. Ο ένας έχει το FR. Έχει ήδη αλλάξει μία φορά τα μέταλλα (κάπου στις 17Κ), έστρωσε ευλαβικά για δεύτερη φορά, αλλά η κατανάλωση παρέμεινε. Οπότε, του άλλαξαν όλο τον κινητήρα στις 23Κ. Πέρα από την ταλαιπωρία και τα ερωτηματικά για το μέλλον αυτού του μοτέρ, σκέψου μόνο το σπάσιμο να στρώνεις 3 φορές μέσα σε 23Κ χλμ. Να έχεις τέτοια γκάζια και να πηγαίνεις σαν κυρία...
Ο άλλος έχει το Cupra. Αλλαγή μοτέρ στις 30Κ χλμ.
Ο FRάκιας μού έλεγε πως έχει γίνει πλέον φιλαράκι στη συγκεκριμένη Seat που του έκανε όλες τις εργασίες και ότι τον ενημέρωσαν πως όσοι άλλαξαν μοτέρ, άλλαξαν. Ελέω κρίσης, δε δικαιολογούνται πλέον τέτοιες εργασίες. Μόνο όσοι το τραβήξουν πολύ έντονα δικαστικά μπορεί να τύχουν διαφορετικής αντιμετώπισης, και αυτό αφού πρώτα η Seat θα έχει εξαντλήσει κάθε ενδεχόμενο να αποφύγει την εργασία. Αυτά μου λέει, αυτά σου γράφω.
Όπως καταλαβαίνεις, δε θα αγόραζα αυτοκίνητο με αυτό το μοτέρ, όσο φθηνά και να το έβρισκα.Από εκεί και πέρα, οι προτάσεις είναι πολλές και αξιόλογες. Αλλά το να μπαίνω σε ένα φόρουμ και αντί να εξυμνούν το νεοαποκτηθέν καμάρι τους (που συμβαίνει σε όλα τα φόρουμ του κόσμου ), να κοιτούν πώς θα οργανωθούν για να μηνύσουν την VW Group, ε, αυτό είναι από τα Άγραφα.
ΥΓ. Το FR έχει αλλάξει και 3 πολλαπλασιαστές στο ίδιο διάστημα.
-
Ξερω οτι δεν υπαρχουν αυτες μονο οι επιλογες, αλλα εγω σε αυτες εχω καταληξει. Προφανως, δεχομαι και οποιαδηποτε αλλη προταση, κατα προτιμηση τεκμηριωμενη, χωρις τις κλασσικες προκαταληψεις. Η καρδια μου λεει το Abarth punto evo, καινουργιο, αλλα η λογικη προσταζει Ibiza Cupra. Βρισκομαι ενα βημα πριν τη παραγγελια του Abarth, αλλα ηθελα να ακουσω και αποψεις απο ανθρωπους πιο εμπειρους στο χωρο. Εγω ειμαι νεος ακομα..ABARTH χωρίς δεύτερη σκέψη.
-
μηπως γνωριζει καποιος αν οι μετρησεις στην καταναλωση του abarth γινονται στη θεση sport? γιατι αν γινονται στο normal, και εχει 6, που υποτιθεται οτι ειναι αρκετα πιο οικονομικο απο το sport, τοτε στο σπορ, η μικτη καταναλωση θα παει 7 και..
-
Οι διαφορές στην κατανάλωση είναι αμελητέες. Πιο σημαντικό είναι ότι όταν αποφασίσεις να το βάλεις στο Sport σημαίνει ότι θα αλλάξει ο τρόπος οδήγησης, οπότε η όποια αύξησης της κατανάλωσης θα προκύπτει από αυτό. Ενδεικτικά, πάντως, κάτοχοι Mito με το DNA που είναι το ίδιο πράγμα στην ουσία, έχουν δει μέχρι και μείωση της κατανάλωσης στο D (=Sport) πχ σε ταξίδι.
Είναι λάθος τακτική όμως να αναζητάς τόσο χαμηλές καταναλώσεις και να κοιτάς αυτοκίνητα 170-180 ίππων. Οτιδήποτε κάτω από 8,5-9,5λτ πιστεύω είναι εκτός πραγματικότητας για αυτά τα αμάξια.
-
Abarth κ απο εμενα,λογω χειροκινητου σαζμαν κ επιθετικου στησιματος.Κουτσουρο μεν αλλα στριβει πολυ καλα.
Το Cupra το οδηγησα κ αυτο αλλα οσο κ να προσπαθουσα το dsg σε καποια σημεια εκανε τα δικα του κ με χαλασε πολυ.
Χωρια που με 13.000χλμ(τοσα ειχε αυτο που οδηγησα)ετριζε απο παντου(πορτες,κονσολα,εταζερα).
Οσον αφορα τη καταναλωση συμφωνω με τον stefan.Δεν μπορουμε να τα εχουμε κ ολα.Οσο κ να μην θες την τουρμπινα θα την γυριζεις συχνα.Πιστεψε με.Το ιδιο παθαινω με το Colt. Καλοταξιδο οποιο κ αν παρεις. -
ενταξει εχετε δικιο.. χαλαλι λιγη βενζινη παραπανω.. δεν παιρνω και matiz... η porsche στη φωτο? σου καιει πολλα?
-
ενταξει εχετε δικιο.. χαλαλι λιγη βενζινη παραπανω.. δεν παιρνω και matiz... η porsche στη φωτο? σου καιει πολλα?Δεν ειναι δικια μου
Φιλος την εχει με παχυ πορτοφολι!Μεικτα καιει ενα 20αρικο στα 100χλμ!Λιτρα! -
ενταξει εχετε δικιο.. χαλαλι λιγη βενζινη παραπανω.. δεν παιρνω και matiz... η porsche στη φωτο? σου καιει πολλα?Δεν ειναι δικια μου
Φιλος την εχει με παχυ πορτοφολι!Μεικτα καιει ενα 20αρικο στα 100χλμ!Λιτρα!
Abarth punto evo ή Ibiza Cupra