-
Επιμένω...
Ο χρήστης xenos έγραψε:
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
καλα, τρολλαρει τροπος του λεγειν...
ωραια η προταση της βεσπας, αλλα εχει αποκλεισει τα σκουτερ τωρα, θελει μηχανη!Δεν έχω αποκλείσει τα σκούτερ τώρα. Είχα αποκλείσει όλα τα σκούτερ εκτός του T-max, που μου άρεσε λόγω τοποθέτησης μοτέρ και φυσικά εμφάνισης. Τόσα λεφτά, δεν δίνω όμως.
Η Vespa είναι κούκλα, αλλά δεν είναι το μηχανάκι που ψάχνω. Είναι σούπερ για την πόλη συμφωνώ, αλλά οι μικροί τροχοί και το μεγάλο βάρος πίσω (που σημαίνει τιμόνι πούπουλο...) με τρομάζουν.
Η Transalp είναι μια από τις μηχανές που κοιτάζω: είναι πιο λογική επιλογή από την AfricaTwin, ενώ είναι και πιο καινούρια και σε καλύτερες τιμές. Απλά δεν γνωρίζω πολλά γι' αυτήν, πχ ποια γενιά είναι καλή, ποια με προβλήματα (αν υπάρχουν) κλπ κλπ. Γενικά, βρίσκεις μηχανάκι 8ετίας το πολύ, κάτω από 3Κ.
Τα σχόλια για την ηλικία, θα τα προσπεράσω...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Η Transalp είναι μια από τις μηχανές που κοιτάζω: είναι πιο λογική επιλογή από την AfricaTwin, ενώ είναι και πιο καινούρια και σε καλύτερες τιμές. Απλά δεν γνωρίζω πολλά γι' αυτήν, πχ ποια γενιά είναι καλή, ποια με προβλήματα (αν υπάρχουν) κλπ κλπ.
Διάβασε: http://www.mybike.gr/topic/46955-xl650v-owner-review/
http://www.mybike.gr/topic/22424-honda-xl700v-transalp/ -
Τα σχόλια για την ηλικία να μη τα αγνοείς γιατί αν πας να πουλήσεις τόσο παλιό μηχανάκι σε μάντρα θα σε διώξουν.
-
To Fazer το απορρίπτω όπως και κάθε τετρακύλινδρο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προτιμήσω κάτι τέτοιο, εγώ θέλω να σουλατσάρω ήρεμα, θέλω ροπή χαμηλά και άνεση. Επίσης, όπως κάθε τετρακύλινδρο, είναι πιο ακριβό στην συντήρηση.Το τετρακύλινρο για χαλαρές βόλτες και 'σουλατσάρισμα' όπως λες, είναι η καλύτερη επιλογή. Μπορεί να μην έχει πολύ ροπή χαμηλά αλλά έχει μακράν την μεγαλύτερη ελαστικότητα που είναι και αυτό που μετράει πιο πολύ. Ο δικύλινδρος σκορτσάρει χαμηλά και στις βόλτες είναι πολύ πιο σπαστικό από την έλλειψη ροπής. Με τον τετρακύλινδρο ανοίγεις το γκάζι από το ρελαντί και επιταχύνει, νωχελικά μεν αλλά απόλυτα ομαλά χωρίς να χρειάζεται συνέχεια να κατεβάζεις ταχύτητες για να μην σκορτσάρει.
-
Ο χρήστης ozzy1948 έγραψε:
To Fazer το απορρίπτω όπως και κάθε τετρακύλινδρο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προτιμήσω κάτι τέτοιο, εγώ θέλω να σουλατσάρω ήρεμα, θέλω ροπή χαμηλά και άνεση. Επίσης, όπως κάθε τετρακύλινδρο, είναι πιο ακριβό στην συντήρηση.
Το τετρακύλινρο για χαλαρές βόλτες και 'σουλατσάρισμα' όπως λες, είναι η καλύτερη επιλογή. Μπορεί να μην έχει πολύ ροπή χαμηλά αλλά έχει μακράν την μεγαλύτερη ελαστικότητα που είναι και αυτό που μετράει πιο πολύ. Ο δικύλινδρος σκορτσάρει χαμηλά και στις βόλτες είναι πολύ πιο σπαστικό από την έλλειψη ροπής. Με τον τετρακύλινδρο ανοίγεις το γκάζι από το ρελαντί και επιταχύνει, νωχελικά μεν αλλά απόλυτα ομαλά χωρίς να χρειάζεται συνέχεια να κατεβάζεις ταχύτητες για να μην σκορτσάρει.
αν έχεις σωστά ρυθμισμένη αλυσίδα και σωστά συντηρημένο μηχανάκι σκορτσάρει πολύ χαμηλά ...
έχει ο ι4 μεγαλύτερη ελεστικότητα από τον v2?? -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα σχόλια για την ηλικία να μη τα αγνοείς γιατί αν πας να πουλήσεις τόσο παλιό μηχανάκι σε μάντρα θα σε διώξουν.σε μάντρα ίσως, σε ιδιώτη ?
οι τιμές είναι ήδη χώμα ... τα χρήματα που θα χάσεις θα είναι αναλογικά ελαχιστα σε σχέση με την αρχική του απαξίωση... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Τα σχόλια για την ηλικία να μη τα αγνοείς γιατί αν πας να πουλήσεις τόσο παλιό μηχανάκι σε μάντρα θα σε διώξουν.
σε μάντρα ίσως, σε ιδιώτη ?
οι τιμές είναι ήδη χώμα ... τα χρήματα που θα χάσεις θα είναι αναλογικά ελαχιστα σε σχέση με την αρχική του απαξίωση...H ηλικία αναφερόταν στον... αναβάτη και όχι στην μηχανή!
Με 2-3Κ τώρα και να ψάχνεις να την πουλήσεις σε καλή τιμή... Ε, δεν νομίζω πως καίγεσαι να χάσεις και 500€... Θα πουληθεί αν χρειαστεί. Οι ακριβές έχουν θέμα, οι φτηνές δεν νομίζω.Τώρα για τις διατάξεις των μοτέρ και το τράβηγμα, εγώ ξέρω πως single > twin > I4. Γι' αυτό και δεν θέλω τετρακύλινδρο.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
έχει ο ι4 μεγαλύτερη ελεστικότητα από τον v2??
Ελεστικότητα, δεν ξέρω. Ελαστικότητα στις χαμηλές στροφές ναι, εχει. Δεν μιλάω για ροπή ούτε για τράβηγμα. Μιλάω για την ικανότητα που έχει να κινείται με χαμηλές στροφές χώρις να σκορτσάρει.
-
έχει ο ι4 μεγαλύτερη ελεστικότητα από τον v2??
Ελεστικότητα, δεν ξέρω. Ελαστικότητα στις χαμηλές στροφές ναι, εχει. Δεν μιλάω για ροπή.
πως ορίζεις το μέγεθος ελαστικότητα ?
αν έχουμε 2 600αρια το ένα i4 και το άλλο v2 και ανοίξουμε απότομα το γκάζι , ποιο θα αρπάξει πιο εύκολα και πιο ομοιογενή ? -
Έκανα εντιτ, αλλά δεν σε πρόλαβα.
-
Έκανα εντιτ, αλλά δεν σε πρόλαβα.το θέμα στα 2κύλινδρα είναι οτι λόγω δύναμης χαμηλά επηρεάζονται πολύ περισσότερο από την κατάσταση της αλυσίδας...
μια καλή ευρωπαική αλυσίδα ( αν έχει και ο ρινγκ ακόμα καλύτερα) σωστά ρυθμισμένη (κάθε 1000km έλεγχος) δίνει τελείως διαφορετικά αποτελέσματα... -
σε μάντρα ίσως, σε ιδιώτη ?
οι τιμές είναι ήδη χώμα ... τα χρήματα που θα χάσεις θα είναι αναλογικά ελαχιστα σε σχέση με την αρχική του απαξίωση...H ηλικία αναφερόταν στον... αναβάτη και όχι στην μηχανή!
Με 2-3Κ τώρα και να ψάχνεις να την πουλήσεις σε καλή τιμή... Ε, δεν νομίζω πως καίγεσαι να χάσεις και 500€... Θα πουληθεί αν χρειαστεί. Οι ακριβές έχουν θέμα, οι φτηνές δεν νομίζω.Τώρα για τις διατάξεις των μοτέρ και το τράβηγμα, εγώ ξέρω πως single > twin > I4. Γι' αυτό και δεν θέλω τετρακύλινδρο.
Aυτό που έχω πει πολλές φορές εδώ μέσα ειναι οτι η λιγότερη ροπή του 4κύλινδρου στις χαμηλές ειναι περισσότερο καλό στις καθημερινές μετακινήσεις, παρά κακό. Δεν ειναι τόσο λίγη ώστε να δυσκολεύεσαι να ακολουθήσεις την κινηση (το αντίθετο θα έλεγα, εγώ κινούμαι όταν θέλω να παω χαλαρά μέχρι τις 4500 σαλ και πάλι προηγούμαι στα φανάρια) και από την άλλη δεν έρχεται μαζεμένη όπως σε ένα μονοκύλινδρο ή σε ένα δικύλινδρο, πράγμα που δυσκολεύει όταν συμβαίνει σε γλιστερές συνθήκες.
-
από την άλλη θα μπορούσε να σου πει κάποιος οτι η ροπή του 2κύλινδρου είναι ομοιογενής και γραμμική και δεν έχει ξεσπάσματα...
μάλλον περισσότερο θέμα γούστου...
-
Σαφώς. Αλλά αν μιλάμε για μια βροχερή μέρα, με αρκετά γλιστερούς δρόμους, (η απλά έναν τυπικό ελληνικό δρόμο, το ιδιο κάνει ) στους οποίους έτσι κι αλλιώς δε θα φτάσεις τις 7Κ σαλ που ξεσπάει ο 4κύλινδρος, δε θα προτιμούσες τη χαμηλότερη ροπή που σου προσφέρει στις χαμηλές από αυτη που έρχεται μαζεμένη από τον δικύλινδρο?
-
ΟΧΙ
-
Γούστα.
-
εδιτ
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Σαφώς. Αλλά αν μιλάμε για μια βροχερή μέρα, με αρκετά γλιστερούς δρόμους, (η απλά έναν τυπικό ελληνικό δρόμο, το ιδιο κάνει ) στους οποίους έτσι κι αλλιώς δε θα φτάσεις τις 7Κ σαλ που ξεσπάει ο 4κύλινδρος, δε θα προτιμούσες τη χαμηλότερη ροπή που σου προσφέρει στις χαμηλές από αυτη που έρχεται μαζεμένη από τον δικύλινδρο?προσωπικά ?? τσου... μου αρέσει η γραμμικότητα του 2κύλινδρου ... μπορεί να στερείται ιπποδύναμης αλλά έχω ανα πάσα στιγμή την δύναμη διαθέσιμη... δεν έχει λαγκ καρντιά μου...
τα 4κύλινδρα είναι για ταξίδια... εκεί μάλιστα , όσο είχα ένα cbr600f (δανεικό μεν αρκετό για να εκτιμήσεις δε) ρόλαρα με 150 χωρίς τον παραμικρό κραντασμό...
-
Ρε σεις, μιλάτε λες και το 4κυλινδρο μου ειναι κανένα ψοφίμι χαμηλα.
Τι διαολο, δεν ξέρω τι καβαλάω τοσα χρόνια?
Έχεις 2500€, τι θ' αγόραζες;