-
μου κάνει εντύπωση να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από έλληνες μετανάστες, γιατί είμαστε ξεχωριστή ράτσα ανθρώπου
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν για Αυστραλία, τώρα ζουν σε ξενώνες λαθρομεταναστών!
Ενα πρωτοφανές κύμα μετανάστευσης, που όμοιό του είχε να γνωρίσει η Ελλάδα από τη δεκαετία του '60, βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό. Χιλιάδες Έλληνες φεύγουν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, μακριά από τους φόρους, τα χαράτσια, τις μειώσεις μισθών και την ανεργία.Όμως, η φυγή δεν είναι εύκολη υπόθεση και πολλοί συμπατριώτες μας καταλήγουν σε ξενώνες με τους ντόπιους να τους αντιμετωπίζουν σαν λαθρομετανάστες.
Όπως αναφέρει σήμερα στο κύριο θέμα του το «Πρώτο Θέμα», μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες, περίπου 1000 Έλληνες έχουν φθάσει στην Αυστραλία με τουριστική βίζα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρουν μια δουλειά για να καταφέρουν να μείνουν στη χώρα. Όλοι τους έφυγαν κατά την περίοδο της μεγάλης πολιτικής αστάθειας, του προηγούμενου μήνα. Πολλοί ταξίδεψαν υπό καθεστώς πανικού, χωρίς να έχουν κάνει την παραμικρή προεργασία ή προετοιμασία.
Ο γραμματέας της ελληνικής κοινότητας στη Μελβούρνη, Κ.Μάρκου προειδοποιεί τους επίδοξους μετανάστες, ότι η υπόθεση «Αυστραλία» δεν είναι εύκολη. «Όσοι μεταναστεύουν θεωρούν ότι ερχόμενοι στην Αυστραλία, θα βρουν αμέσως δουλειά. Κάνουν λάθος. Η εύρεση εργασίας είναι μία χρονοβόρα διαδικασία και χρειάζεται πολύ ψάξιμο».
Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, καθώς η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει δώσει οδηγία στην πρεσβεία στην Αθήνα, να περιορίσει δραστικά την έκδοση βίζας για Έλληνες πολίτες, ιδίως για όσους δεν μπορούν να τεκμηριώσουν το λόγο του ταξιδιού τους.
Πικρή η αλήθεια... Δυστυχώς έτσι είναι και ενώ έχω ξαναβρεθεί σε αυτά τα μέρη με εντελώς άλλη εντύπωση, πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα έτσι όταν έφτασα εκει (και λόγω δουλειάς έχω πάει σε πολλά μέρη αρκετά αφιλόξενα)... μας 'διάλεξαν' απο το σωρό, μας έλεγξαν χειροαποσκευές και βαλίτσες, μέχρι τα παπούτσια μας έβγαλαν! Στη συνέχεια μας κράτησαν όλα τα στοιχεία σε ξεχωριστό δωμάτιο ενώ, επειδή σου ζητούν να δηλώσεις τόπο διαμονής και τηλέφωνα, ενόχλησαν και τον αδερφό μου! .
και Γερμανία πχ εάν μπεις στη χώρα με αυτοκίνητο κ δηλώσεις ότι θα φτάσεις στο τάδε σπίτι την τάδε ώρα, πηγαίνει αστυνομικος να ρωτήσει εάν έφτασες στο σπίτι που είπες
-
-edit-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
μου κάνει εντύπωση να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από έλληνες μετανάστες, γιατί είμαστε ξεχωριστή ράτσα ανθρώπου
Οι άνθρωποι έχουν πει ότι προτιμούν μορφωμένους λευκούς και μάλιστα συγκεκριμένες ειδικότητες, όχι τον κάθε τυχάρπαστο ανειδίκευτο Ελληναρά που πάει να πλύνει πιάτα ή να δουλέψει στα Mac να κάνει μια καλή μπάζα και να φύγει μετά από λίγους μήνες.
Ο σοβαρός υποψήφιος μετανάστης διαθέτει και το ανάλογο πακέτο € ώστε να μείνει κάπου σαν άνθρωπος.
Όχι μόνο ο σοβαρός... οποιοσδήποτε κάνει αίτηση (η οποία στοιχίζει περι τα 5-10χιλιάδες AUD ανάλογα με την ειδικότητα και το ποιος θα σε ελέγξει) θέλει και άλλα 20χιλιάρικα κατατεθημένα στην τράπεζα ώστε αν ξεμείνεις να έχεις να φας...αλλιώς βίζα γιοκ.
Vengas, δεν κατάλαβες ακριβώς... πήραν τηλέφωνο επιτόπου (δε θυμάμαι τι ώρα ήταν αλλά ήταν πολύ αργά) για να δουν αν τα στοιχεία είναι πλαστά και του εξήγησαν ότι είναι υπεύθυνος (μι πιανς; ) για εμάς όσο είμαστε εκεί αλλά και ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ. Ξεφτίλα, λέμε...
Δική τους χώρα είναι βέβαια, ό,τι θέλουν κάνουνε. Μακάρι και εμείς να είχαμε παρόμοια ασφάλεια όταν έπρεπε. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μου κάνει εντύπωση να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από έλληνες μετανάστες, γιατί είμαστε ξεχωριστή ράτσα ανθρώπουΕίναι προφανέστατη συνομωσία Σιωνιστικών σκοτεινών κέντρων εξουσίας! Ας μην ξεχνάμε ότι το νησί των καγκουρό είναι Αγγλο-Σαξωνικό και άρα ελέγχεται από το παγκόσμιο σιωνιστικό κεφάλαιο (Σόρος και δεν συμμαζεύεται...)
Αδιάβαστο σε πιάνω!
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
Χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν για Αυστραλία, τώρα ζουν σε ξενώνες λαθρομεταναστών!
Ενα πρωτοφανές κύμα μετανάστευσης, που όμοιό του είχε να γνωρίσει η Ελλάδα από τη δεκαετία του '60, βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό. Χιλιάδες Έλληνες φεύγουν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, μακριά από τους φόρους, τα χαράτσια, τις μειώσεις μισθών και την ανεργία.Όμως, η φυγή δεν είναι εύκολη υπόθεση και πολλοί συμπατριώτες μας καταλήγουν σε ξενώνες με τους ντόπιους να τους αντιμετωπίζουν σαν λαθρομετανάστες.
Όπως αναφέρει σήμερα στο κύριο θέμα του το «Πρώτο Θέμα», μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες, περίπου 1000 Έλληνες έχουν φθάσει στην Αυστραλία με τουριστική βίζα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρουν μια δουλειά για να καταφέρουν να μείνουν στη χώρα. Όλοι τους έφυγαν κατά την περίοδο της μεγάλης πολιτικής αστάθειας, του προηγούμενου μήνα. Πολλοί ταξίδεψαν υπό καθεστώς πανικού, χωρίς να έχουν κάνει την παραμικρή προεργασία ή προετοιμασία.
Ο γραμματέας της ελληνικής κοινότητας στη Μελβούρνη, Κ.Μάρκου προειδοποιεί τους επίδοξους μετανάστες, ότι η υπόθεση «Αυστραλία» δεν είναι εύκολη. «Όσοι μεταναστεύουν θεωρούν ότι ερχόμενοι στην Αυστραλία, θα βρουν αμέσως δουλειά. Κάνουν λάθος. Η εύρεση εργασίας είναι μία χρονοβόρα διαδικασία και χρειάζεται πολύ ψάξιμο».
Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, καθώς η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει δώσει οδηγία στην πρεσβεία στην Αθήνα, να περιορίσει δραστικά την έκδοση βίζας για Έλληνες πολίτες, ιδίως για όσους δεν μπορούν να τεκμηριώσουν το λόγο του ταξιδιού τους.
Πικρή η αλήθεια... Δυστυχώς έτσι είναι και ενώ έχω ξαναβρεθεί σε αυτά τα μέρη με εντελώς άλλη εντύπωση, πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα έτσι όταν έφτασα εκει (και λόγω δουλειάς έχω πάει σε πολλά μέρη αρκετά αφιλόξενα)... μας 'διάλεξαν' απο το σωρό, μας έλεγξαν χειροαποσκευές και βαλίτσες, μέχρι τα παπούτσια μας έβγαλαν! Στη συνέχεια μας κράτησαν όλα τα στοιχεία σε ξεχωριστό δωμάτιο ενώ, επειδή σου ζητούν να δηλώσεις τόπο διαμονής και τηλέφωνα, ενόχλησαν και τον αδερφό μου! .
και Γερμανία πχ εάν μπεις στη χώρα με αυτοκίνητο κ δηλώσεις ότι θα φτάσεις στο τάδε σπίτι την τάδε ώρα, πηγαίνει αστυνομικος να ρωτήσει εάν έφτασες στο σπίτι που είπες
πού θα το δηλώσεις αυτο?
-
έτυχε σε γνωστό του πατέρα μου, αλλά δεν θυμάμαι εάν το δήλωσε όταν μπήκε στη χώρα ή σε αστυνομικό που τον σταμάτησε στο δρόμο
του είπε που πηγαίνει κ πότε θα φτάσει
μόλις έφτασε, σε λίγη ώρα τους επισκέφτηκε αστυνομικος να ρωτήσει αν όντως ήταν εκεί -
Αν παντρευτούμε καμια αυστραλέζα παίρνουμε άδεια παραμονής κι εργασίας;
(αν και καλύτερα άνεργος κι ελεύθερος, παρά εργαζόμενος και παντρεμένος). -
Άμα παντρευτείς, ναι. Γενικά η χώρα έχει πολύ 'σκληρή' πόρτα για τους υπόλοιπους.
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Αν παντρευτούμε καμια αυστραλέζα παίρνουμε άδεια παραμονής κι εργασίας;
(αν και καλύτερα άνεργος κι ελεύθερος, παρά εργαζόμενος και παντρεμένος).κ αυτές θα χρεώνουν αρκετά
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
κ αυτές θα χρεώνουν αρκετάΌχι μωρέ, ένα ψυχικό θα το κάνουν οι κοπέλες μπροστά στην ανάγκη. Αλλά θα πρέπει κι εσύ να κάνεις μερικές υποχωρήσεις. Μην περιμένεις καμιά Elle McPherson να σε περιμένει με ανοιχτές αγκάλες...
-
-
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
κ αυτές θα χρεώνουν αρκετά
Όχι μωρέ, ένα ψυχικό θα το κάνουν οι κοπέλες μπροστά στην ανάγκη. Αλλά θα πρέπει κι εσύ να κάνεις μερικές υποχωρήσεις. Μην περιμένεις καμιά Elle McPherson να σε περιμένει με ανοιχτές αγκάλες...
http://images.t-nation.com/forum_images ... lyGirl.jpg
υπάρχει τρόπος να αποφύγει κανείς τέτοιες, κ να πετύχει το σκοπό του με πολύ λιγότερο ρίσκο
κ επίσης να μη του βγει ο κούκος αηδόνι, ούτε να τον απειλεί η άλλη ότι χωρίς αυτήν θα πάρει πόδι -
2011 Quality of Living worldwide city rankings – Mercer survey
Άντε και καλή μετακόμιση....
http://www.mercer.com/articles/quality- ... eport-2010
-
Ο χρήστης Orson Wells έγραψε:
Στην Ελβετία πεντακόσια χρόνια δημοκρατίας και ειρήνης και ποιό ήταν το μεγαλύερο επιτευγμά τους; Το ρολόϊ κούκος! -
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
2011 Quality of Living worldwide city rankings – Mercer surveyΆντε και καλή μετακόμιση....
Μα πόσο ελεύθερο χρόνο έχετε και τι προσπαθείτε να αποδείξετε πλέον; Σαν μικρά παιδιά κάνετε εδώ και μήνες και δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι οι ανάγκες, οι συνθήκες και τα γούστα διαφέρουν.
Έχω ζήσει σε μια από αυτές τις 'top πόλεις' 4 χρόνια. Η πεθερά μου έχει στο όνομά της σπίτι σε μία άλλη.
Δεν θα πήγαινα να ζήσω εκεί ούτε υπό την απειλή ΑΚ-47. Για αυτό έχω 200 προσωπικούς λόγους και εξηγήσεις.
Συνεχίζετε τις κατινιές και τις ειρωνίες, 'τη δικιά μου πόλη την έχω μακρύτερη'. δεν βαρεθήκατε πλέον; -
-edit-
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
2011 Quality of Living worldwide city rankings – Mercer survey
Άντε και καλή μετακόμιση....
Μα πόσο ελεύθερο χρόνο έχετε και τι προσπαθείτε να αποδείξετε πλέον; Σαν μικρά παιδιά κάνετε εδώ και μήνες και δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι οι ανάγκες, οι συνθήκες και τα γούστα διαφέρουν.
Έχω ζήσει σε μια από αυτές τις 'top πόλεις' 4 χρόνια. Η πεθερά μου έχει στο όνομά της σπίτι σε μία άλλη.
Δεν θα πήγαινα να ζήσω εκεί ούτε υπό την απειλή ΑΚ-47. Για αυτό έχω 200 προσωπικούς λόγους και εξηγήσεις.
Συνεχίζετε τις κατινιές και τις ειρωνίες, 'τη δικιά μου πόλη την έχω μακρύτερη'. δεν βαρεθήκατε πλέον;Πολύς κόσμος νομιίζει ότι ευτυχία είναι αυτό που 'χει στο μυαλό του. Τελεία.
Ο,τιδήποτε διαφορετικό απ' αυτό, είναι απλά δυστυχία. -
Μπουζούκια, πιτόγυρα και φραπόγαλα δεν μπαίνουν στην κατάταξη.
Αντιθέτως μπαίνουν κάτι μαλακίες του στυλ κυκλοφοριακός φόρτος, ΜΜΜ, προσβασιμότητα σε αεροδρόμια, καθαριότητα, ρύπανση, πράσινο, επίπεδο λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών, νοσοκομεία, κ.α. Είναι πολύ πίσω οι ξένοι λέμεεεεε...
Συγκρίσεις χωρών (Ελλάδα vs. Ελβετία, ΗΠΑ, Νεπαλ...) [Διάσπα