-
Έχω φίλους που είτε έκαναν μέρος της ειδικότητας είτε εξακολοθούν να κάνουν ακόμη ειδικότητα στην Ελβετία.
Πέρα από το ακριβό κόστος ζωής, η ζωή στα χωριουδάκια της Ελβετίας είναι λίγο ψυχοπλακωτική...
Τα νοσοκομεία είναι μικρά, σαν κέντρα υγείας, η καθημερινή ζωή είναι ψιλοβαρετή εκτός αν κάποιος είναι τύπος που στις 7 το απόγευμα μαζεύεται σπίτι του καθώς όλα έξω είναι κλειστά.
Αντιθέτως φίλοι μου που ενώ αρχικώς ξεκίνησαν ειδικότητα Ελβετία, όταν ήρθαν Ντύσσελντορφ για να τη συνεχίσουν είδαν το φως τους!!! -
Έχω φίλους που είτε έκαναν μέρος της ειδικότητας είτε εξακολοθούν να κάνουν ακόμη ειδικότητα στην Ελβετία.
Πέρα από το ακριβό κόστος ζωής, η ζωή στα χωριουδάκια της Ελβετίας είναι λίγο ψυχοπλακωτική...
Τα νοσοκομεία είναι μικρά, σαν κέντρα υγείας, η καθημερινή ζωή είναι ψιλοβαρετή εκτός αν κάποιος είναι τύπος που στις 7 το απόγευμα μαζεύεται σπίτι του καθώς όλα έξω είναι κλειστά.
Αντιθέτως φίλοι μου που ενώ αρχικώς ξεκίνησαν ειδικότητα Ελβετία, όταν ήρθαν Ντύσσελντορφ για να τη συνεχίσουν είδαν το φως τους!!! -
Χάος γίνεται μ'αυτη την ιστορία, μάλλον θα το πάρουν πίσω στο τέλος. Πάντως είναι καλύτερα από τους 5000 της Peugeot....
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Αντιθέτως φίλοι μου που ενώ αρχικώς ξεκίνησαν ειδικότητα Ελβετία, όταν ήρθαν Ντύσσελντορφ για να τη συνεχίσουν είδαν το φως τους!!!Λειπουν δηλαδη οι συγκινησεις του στυλ θα με κλεψουν στο κεντρο της πολης με μαχαιρι/θα μπουκαρουν με καλασνικοφ στο σπιτι Αν εχεις οικογενεια, ειναι μια χαρα αυτος ο τροπος ζωης,τωρα αν εισαι νεο γιατρος που επι 25 χρονια δεν εχεις κανει κατι αλλο απο το να διαβαζεις και να χεζεις,ναι ειναι λογικο να αναρωτιεσαι ποτε θα δεις κατι αλλο.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αντιθέτως φίλοι μου που ενώ αρχικώς ξεκίνησαν ειδικότητα Ελβετία, όταν ήρθαν Ντύσσελντορφ για να τη συνεχίσουν είδαν το φως τους!!!Λειπουν δηλαδη οι συγκινησεις του στυλ θα με κλεψουν στο κεντρο της πολης με μαχαιρι/θα μπουκαρουν με καλασνικοφ στο σπιτι Αν εχεις οικογενεια, ειναι μια χαρα αυτος ο τροπος ζωης,τωρα αν εισαι νεο γιατρος που επι 25 χρονια δεν εχεις κανει κατι αλλο απο το να διαβαζεις και να χεζεις,ναι ειναι λογικο να αναρωτιεσαι ποτε θα δεις κατι αλλο.
Και αν είσαι συνταξιούχος με τη μασέλα είναι ακόμη καλύτερα, χαίρω πολύ...
Μιλάμε για 30άρηδες, που θέλουν να 'σπρώξουν' κ λίγο
Για μένα ο καλύτερος τρόπος ζωής είναι σε προάστιο μονακατοικιών έξω από μεγαλούπολη... Γεύεσαι τη χαρά της μονοκατοικίας κ της ήσυχης ζωής, έχεις τον κήπο σου με τον σκύλο σου κ σε 15 λεπτά έχεις ένα πολύ γ@μ@το εστιατόριο να ξεσκάσεις, έχεις μία πολύ καλή αγορά να πας κ χίλιες άλλες 2 επιλογές (πχ πίστα βενζινοκίνητων, ποδηλατάδες σε δάση, κτλ...) Αυτό συναντάται ως επί το πλείστον στη Γερμανία... -
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Χάος γίνεται μ'αυτη την ιστορία, μάλλον θα το πάρουν πίσω στο τέλος. Πάντως είναι καλύτερα από τους 5000 της Peugeot....Με απογοήτευσες. Περίμενα τουλάχιστον μια απάντηση του τύπου 'οι απολύσεις είναι η φυσική αναγέννηση του εργατικού δυναμικού'. Κάπως σαν τις φυσικές φωτιές στα πευκοδάση. Πρέπει να υπάρχουν για να εξελίσσεται ομαλώς το φυσικό δυναμικό. αλλιώς δημιουργούνται επικίνδυνα βλαβερά συσσωματώματα.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Χάος γίνεται μ'αυτη την ιστορία, μάλλον θα το πάρουν πίσω στο τέλος. Πάντως είναι καλύτερα από τους 5000 της Peugeot....
Με απογοήτευσες. Περίμενα τουλάχιστον μια απάντηση του τύπου 'οι απολύσεις είναι η φυσική αναγέννηση του εργατικού δυναμικού'. Κάπως σαν τις φυσικές φωτιές στα πευκοδάση. Πρέπει να υπάρχουν για να εξελίσσεται ομαλώς το φυσικό δυναμικό. αλλιώς δημιουργούνται επικίνδυνα βλαβερά συσσωματώματα.
Συγνώμη για την απογοήτευση, όταν κάποιος έχει συνηθίσει σε υψηλά επίπεδα είναι κατανοητό να απογοητεύεται με οτιδήποτε κατώτερο. Στην Ελλάδα βέβαια όπου η οικονομία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ανάπτυξης (dixit Καραμανλής, το υψηλότερο επίπεδο ανάπτυξης στη Ευρωζωνη, κάθε χρόνο νέο ρεκόρ, κλπ.) οι απολύσεις ίσως είναι επακόλουθο αυτού που λες.
Σε άλλες, υποδεέστερες, οικονομίες οι λόγοι των απολύσεων είναι πολλαπλοί και έχουν, συνήθως, να κάνουν με οικονομικά κριτήρια της κάθε εταιρίας και διεύθυνσης. Συνήθως οι μαζικές απολύσεις συνοδεύονται δε και με τα λεγόμενα social plans όπου οι απολυμένοι λαμβάνουν υψηλότερες από τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις και επωφελούνται άλλων μέτρων για τη βοήθεια εύρεσης εργασίας. Πάντα όμως είναι στο σπιτάκι τους και όχι σε διάφορα γραφεία του εκάστοτε δημοσίου τομέα να πίνουν καφέ διαβάζοντας εφημερίδες η παίζοντας πασιέντζες καθόσον λαμβάνουν επιδόματα και συμπληρωματικές αμοιβές για τις υπερωρίες των.
Yours truly. -
μη συνεχίζεις, γιατί στεναχωριέμαι.
Η καλοπέραση σε έχει αποχαυνώσει.Προφανώς και τα της κάθε εταιρείας γίνονται με οικονομικά κριτήρια. Και η φωτιά στο δάσος από κάποια σπίθα μπαίνει. Η σπίθα όμως δεν καταλαβαίνει το γενικότερο ρόλο του κύκλου της φωτιάς στη διαρκή ζωή του συνόλου του πευκοδάσους. Αναγνωρίζει μονάχα τις τοπικές της συνθήκες, κάποια τριβή, κάποια αύξηση θερμοκρασίας, την παρουσία ενός κατόπτρου.
Το ζήτημα είναι ότι οι απολύσεις, τα οικονομικά κριτήρια κλπ είναι η απαραίτητη έκφανση της εξέλιξης των εργασιακών συνθηκών, θέσεων, τομέων κλπ που μας οδηγούν μπροστά φέρνοντας όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα στην κοινωνία μας, απομακρύνοντας τον κόσμο από απαρχαιωμένες πρακτικές και ωθώντας τον να αναζητήσει πιο σύγχρονες, πιο αποδοτικές, πιο κοινωνικά επωφελείς -τέλος τέλος- εργασιακές θέσεις.
Οι εκάστοτε διευθύνσεις απλώς παρατηρούν και πραγματώνουν εν είδει τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα [sic] εν γένει, τις οποίες βεβαίως και δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν κατά μόνας [ευτυχώς δεν έχουμε τπτ σταλινικούς κρατισμούς και κεντρικούς σχεδιασμούς ωσάν τροχοπέδη στη φυσική εξέλιξη ]Η μνεία σου στα social plans, με φοβίζει. Ο ρόλος τους είναι στ' αλήθεια αντιδραστικός γιατί αποκοιμίζουν τους ανθρώπους από το να βρίσκονται σε μια διαρκή εγρήγορση εξέλιξης. Ίσως έχεις αρχίσει να γερνάς και η αβεβαιότητα σε γεμίζει περισσότερο με φόβο παρά με ελπίδα.
Δες τι ωραία στην ΗΠΑμερική, στους πραγματικά ζωντανούς και γοργά εξελισσόμενους χώρους όπως των τραπεζικών αγορών, όταν σε απολύουν παίρνεις τ@@ σου και συν αυτώ χάνεις και ό,τι αποταμίευση είχες κάνει ενόσω δούλευες [βλ. ό,τι bonus είχες πάρει] -
Είχα καιρό να μπω στο τόπικ αλλά φαίνεται σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος. Πόσο ελεύθερο χρόνο και πόσο κόμπλεξ μπορεί να έχει κανείς για να συνεχίζει επί μήνες να υποστηρίζει την απόφασή του να αφήσει την Ελλάδα για μιά καλύτερη ζωή στην Ελβετία ή οπουδήποτε αλλού;
Εγώ αρνήθηκα το 80 μια θέση στην Ελβετία επειδή τότε ήμουν νέος και την έβρισκα βαρετή -πήγα στην Β. Αμερική για να καταλήξω μετά για χψζ λόγους στην Ελλάδα.Δικό μου γούστο και δικό μου θέμα. Άλλος βρήκε τον επαγγελματικό του δρόμο στην Γερμανία και περνάει καλά, ένας τρίτος δουλεύει στη Σαουδική αλλά θα ήθελε να γυρίσει, ο τέταρτος σπουδάζει στην Αγγλία και θα ήθελε να ζήσει κάπου νοτιότερα, κάποιοι άλλοι δουλεύουν στην Ανατολική Ευρώπη και θέλουν να πάνε πιο δυτικά.
Καθένας μας έχει μιά ιστορία από εργασία και αμοιβές και λοιπά που λέει και ο τίτλος και θα περίμενα να ανταλλάξουμε εμπειρίες και γνώμες. Δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος μπορεί να κάνει ιδεολογία του τον χλευασμό της χώρας που γεννήθηκε και να κάθεται μέρα-νύχτα καθημερινές και αργίες αγκαλιά με το πληκτρολόγιο.
Ο tryphon βγάζει τα νεανικά του συμπλέγματα και οι υπόλοιποι κάθεστε και τσακώνεστε μαζί του. Αν δεν έχετε εργασία, δεν έχετε τίποτα πιο δημιουργικό να γράψετε; -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
μπλα, μπλα, μπλα, μπουρδες, κλπ.
Ίσως έχεις αρχίσει να γερνάς και η αβεβαιότητα σε γεμίζει περισσότερο με φόβο παρά με ελπίδα.Κι'αλλες μπουρδες, μπλα, μπλα, κλπ.
Μα καλά τι παίρνεις, θέλω το ίδιο, ζεις σε ένα κράτος που καταρρέει εν ριπή οφθαλμού τίγκα στην ανεργία και την εξαθλίωση και λες σε μένα που ζω σε ένα από τα πλουσιότερα κράτη του πλανήτη με την ανεργία σε επίπεδα που ποτέ η Ελλάδα δεν έχει γνωρίσει και μισθούς που ούτε στο όνειρο σου δεν έχεις δει για αβεβαιότητα, γήρας και φόβο;
Εσύ αγόρι μου ζεις στον μαγικό κόσμο των Στρουμφ. -
Ίσως έχεις αρχίσει να γερνάς και η αβεβαιότητα σε γεμίζει περισσότερο με φόβο παρά με ελπίδα.Κι'αλλες μπουρδες, μπλα, μπλα, κλπ.
Μα καλά τι παίρνεις, θέλω το ίδιο, ζεις σε ένα κράτος που καταρρέει εν ριπή οφθαλμού τίγκα στην ανεργία και την εξαθλίωση και λες σε μένα που ζω σε ένα από τα πλουσιότερα κράτη του πλανήτη με την ανεργία σε επίπεδα που ποτέ η Ελλάδα δεν έχει γνωρίσει και μισθούς που ούτε στο όνειρο σου δεν έχεις δει για αβεβαιότητα, γήρας και φόβο;
Εσύ αγόρι μου ζεις στον μαγικό κόσμο των Στρουμφ.Όμως ένας συμμαθητής σου που αντί να πάει στην Ελβετία και να τον σκίσουν στη δουλειά, μπήκε στη ΔΕΗ ή στον ΟΤΕ και έπαιρνε τα ίδια λεφτά που παίρνεις εσύ χωρίς να κάνει τίποτε. Τώρα είναι συνταξιούχος παίρνει 3-4 χιλιάρικα σύνταξη και κάνει βόλτες με το σκάφος που πήρε με το εφάπαξ των 300.000 ευρώ.
Εσύ κάτσε και δούλευε. -
ειναι αυτο που λεμε με ξενο κ@λο π@@στης....
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εσύ αγόρι μου ζεις στον μαγικό κόσμο των Στρουμφ.Όμως ένας συμμαθητής σου που αντί να πάει στην Ελβετία και να τον σκίσουν στη δουλειά, μπήκε στη ΔΕΗ ή στον ΟΤΕ και έπαιρνε τα ίδια λεφτά που παίρνεις εσύ χωρίς να κάνει τίποτε. Τώρα είναι συνταξιούχος παίρνει 3-4 χιλιάρικα σύνταξη και κάνει βόλτες με το σκάφος που πήρε με το εφάπαξ των 300.000 ευρώ.
Εσύ κάτσε και δούλευε.Τεμπέληδες, καταστρέψατε τη χώρα σας και τώρα το καυχιεστε και από πάνω, η δουλειά δεν είναι ούτε για τα κορόιδα ούτε ντροπή, δεν πειράζει όμως ο καθένας τη νοοτροπία του.
-
Εσύ κάτσε και δούλευε.Τεμπέληδες, καταστρέψατε τη χώρα σας και τώρα το καυχιεστε και από πάνω, η δουλειά δεν είναι ούτε για τα κορόιδα ούτε ντροπή, δεν πειράζει όμως ο καθένας τη νοοτροπία του.
Μαγκιά μας και δεν σου πέφτει λόγος.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Για άλλη μια φορά είσαι λάθος άπλα γιατί φαινομενικά αγνοείς ότι και το κράτος μου πληρώνει σοβαρά λεφτά στα ταμεία αλληλεγγύης της ΕΕ άρα και δικά μου λεφτά πληρώνουν τις κονσέρβες που τρως. Kisses.
-
Για άλλη μια φορά είσαι λάθος άπλα γιατί φαινομενικά αγνοείς ότι και το κράτος μου πληρώνει σοβαρά λεφτά στα ταμεία αλληλεγγύης της ΕΕ άρα και δικά μου λεφτά πληρώνουν τις κονσέρβες που τρως. Kisses.
Για αυτο σε εχει πιασει τετοιο κοψιμο;
-
Βασική λειτουργία ενός κοινωνικού κράτους (ένωσης στην προκειμένη περίπτωση) είνα η αναδιανομή του πλούτου. Σε ευχαριστούμε για τα λεφτά σου, θα τα τρώμε στην υγεία σου!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Για αυτο σε εχει πιασει τετοιο κοψιμο;
Καθόλου, το 'κόψιμο' έχει σχέση με την νοοτροπία της παραλίας, της σύνταξης στα 45 και της ιδεολογίας ότι τα ξένα κεφάλαια και οι μασόνοι θέλουν το κακό σας. Μόνοι σας οδηγηθήκατε εκεί, σε λίγο μόνοι σας θα κολυμπάτε. Όσο υπάρχουν τέτοιες διατυπώσεις και ιδεολογίες θα είμαι εδώ και θα γελάω, θενκς αγκαιν.
-
Εσύ αγόρι μου ζεις στον μαγικό κόσμο των Στρουμφ.μιλάω, και μάλλον θα επιμείνω γιατί οι μπούρδες για το κράτος της ελβετίας δεν βλέπω πως αναφέρονται σε οτιδήποτε από αυτά που σου έγραψα.
Κάποτε πρέπει να ήσουν μεγάλος, γιατί πως αλλιώς να έχεις φτάσει σε μια τόσο οικονομικά καλή θέση άλλωστε, αλλά τώρα έχεις γίνει πολύ μικρός και ψάχνεις επιβεβαίωση σε μαλακίες [Γιατί να αντλείς επιβεβαίωση από το κράτος σου -πολλώ δε μάλλον του συγκεκριμένου-; Γιατί να αντλείς επιβεβαίωση από μια υπόθεση μικρότητας για το πόσα λεφτά βγάζω ή δεν βγάζω; ].
Δυστυχώς εκ των πραγμάτων μοιάζεις τελειωμένος [πορεία από μεγάλος->μικρός ]
Άλλος ένας που απλώς καταναλώνει πόρους του πλανήτη μας. Τι να κάνεις, έτσι πάνε τα πράγματα, φέρνουν τον κύκλο τους.Α ναι, από αυτό που παίρνω πιθανότατα έπαιρνες κάποτε, αλλά δεν μπορείς πλέον.
Συγκρίσεις χωρών (Ελλάδα vs. Ελβετία, ΗΠΑ, Νεπαλ...) [Διάσπα