-
Περιεκτικός ο Νass-ος!
Περιμένουμε τώρα από Ολλανδία, Αγγλία κτλ.
-
Πως ειναι η περιθαλψη;
Πως ειναι για την οικογενεια που επισκεπτεται;Ειναι μεσω της εταιρειας η κρατικη και ολα πληρωμενα;
Πχ αν εχεις σπασει ενα χερι στο σπιτι μπορεις απλως να πας στο πρωτων βοηθειων (emergency room);
τι γινεται μετα το νοσοκομειο τι γινεται κανονιζουν αυτοι για φυσικοθεραπεια, τι γινεται με την δουλεια; Πληρωνεσαι κανονικα οσο καιρο δεν πας μεσα;
Υποθετω οτι ναι μεν δεν εχεις προσωπικη φορολογια αλλα τι γινεται με το συνταξιοδοτικο; Υπαρχει κατι που γεφυρωνει με την Ελλαδα; η πρεπει να το κανει μονος.
Πως σε αντιμετωπιζει η Ελλαδα. Πρεπει να πληρωσεις φορους οταν ερχεσαι πισω με δεκαδες χιλαδες ευρω; Τι γινεται με το ποθεν εσχες.
Απλως τα πρωτα πραγματα που μου ηρθαν στο μυαλο.
Νικος
-
Δεν ξέρω λεπτομέρειες, δεν έχω αρρωστήσει αλλά η εικόνα που έχω είναι ότι αν έχεις ιδιωτική περίθαλψη (πχ. το συμβόλαιό μου με την εταιρεία περιλαμβάνει και ιδιωτική ασφάλιση και μάλιστα με όρο no prior conditions δηλ. ό,τι και να έχεις από πριν να ασφαλιστείς, σε καλύπτουν) τότε είναι ένα μικρό ποσό (πχ. €20) και τα υπόλοιπα όλα πληρωμένα. Δεν διαπίστωσα να υπάρχουν κρατικά νοσοκομεία με δωρεάν ανασφάλιστη περίθαλψη αλλά δεν ξέρω κιόλας. Σίγουρα όμως δεν υπάρχει υποχρεωτική ασφάλιση σε κάποιο Ταμείο -οπότε και συνταξιοδοτικό αναγκαστικά ιδιωτικό (ή συνεχίζεις να πληρώνεις τα εξαιρετικά ελληνικά Ταμεία με τη λογική ότι κάποτε θα γυρίσεις Ελλάδα). Αν διαλέξεις κάποια ιδιωτική ασφάλιση ζωής με παρουσία στην Ελλάδα τότε πιθανά να μπορείς να τα 'γεφυρώσεις'.
Σε ό,τι αφορά τα φορολογικά στην Ελλάδα, μπορείς να μεταφερθείς στη ΔΟΥ Εξωτερικού, όπου δεν πληρώνεις φόρο για τα χρήματα που βγάζεις στο εξωτερικό (μέχρι στιγμής... ) και μπορείς να τα φέρεις πίσω νόμιμα χωρίς φόρο (μέχρι στιγμής... ) αλλά δεν έχεις καθόλου αφορολόγητο (αυτό το τεράστιο των €5000) και πληρώνεις φόρο από το πρώτο € για τα εισοδήματα που αποκτάς στην Ελλάδα (+ό,τι προκύπτει από τεκμήρια κτλ. εμ βέβαια ). Διαφορετικά σε 'κανονική' ΔΟΥ πρέπει να δηλώσεις τα εισοδήματα που απέκτησες έξω και να φορολογηθείς για αυτά με τη διαφορά του ελληνικού από τον ξένο συντελεστή δηλ. αν έξω είναι 0% και εδώ 40% τότε 40%... (παίζει ρόλο και αν η χώρα έχει συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης με την Ελλάδα, τα ΗΑΕ δεν έχουν, το Κατάρ υπέγραψε πρόσφατα, μια τέτοια συμφωνία προϋποθέτει ανταλλαγή φορολογικών στοιχείων...)
-
Expatriate life in Dubai
http://crap-free.com/dubai-expat/ -
Γιατί είχαμε παύση ποστ στο παρόν θέμα; Άντε, συνεχίστε...
-
Διότι λείπει ο Τρύφωνας. Έχει λήξει η τιμωρία του?
-
Η τιμωρία του ίσως να έχει λήξει, αλλά παίζει να νιώθει κάπως καλύτερα με τον εαυτό του και να μην χρειάζεται το φόρουμ!
-
Θα ζητήσουμε αμοιβή;
-
Τι αμοιβή; Και που ασχολήθηκε, πολύ σας είναι...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν ξέρω λεπτομέρειες, δεν έχω αρρωστήσει αλλά η εικόνα που έχω είναι ότι αν έχεις ιδιωτική περίθαλψη (πχ. το συμβόλαιό μου με την εταιρεία περιλαμβάνει και ιδιωτική ασφάλιση και μάλιστα με όρο no prior conditions δηλ. ό,τι και να έχεις από πριν να ασφαλιστείς, σε καλύπτουν) τότε είναι ένα μικρό ποσό (πχ. €20) και τα υπόλοιπα όλα πληρωμένα.μπορεί να κάνω λάθος, αλλά το bold το ερμηνεύω οτι δεν έχεις κάποιο υφιστάμενο πρόβλημα υγείας ή παλιότερες περιπέτειες.
τσέκαρε το, αχρείαστο να είναι. -
Φίλη γύρισε πρόσφατα από επαγγελματικό ταξίδι στην Ελβετία.
Μου είπε ότι σε κάποιες πολυκατοικίες απαγορεύεται βάσει κανονισμού να τραβάς το καζανάκι μετά από κάποια ώρα το βράδυ για λόγους κοινής ησυχίας... -
Πολιτισμός....
Το έχω ακούσει και εγώ αυτό.
-
Σεβασμός στην κοινή ησυχία
Ηχομόνοση δεν έχουν; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μου είπε ότι σε κάποιες πολυκατοικίες απαγορεύεται βάσει κανονισμού να τραβάς το καζανάκι μετά από κάποια ώρα το βράδυ για λόγους κοινής ησυχίας...και πολύ καλά κάνουν
να κλείσουν το καπάκι της τουαλέτας και να πατήσουν καζανάκι το πρωίΕίχα γείτονα αρχικοπρώσκυλο, ερχόταν στις 5 το πρωί σπίτι, γκντουπ γκντουπ τα πόδια στις σκάλες, στρανγκ στρανγκ τα κλειδιά για να ανοίξει....άπειρες φορές ξύπνησα κ μου ήρθε να βγω έξω και να τον αρχίσω στις κλωτσιές
-
Κυριοι για .... ηρεμήστε λιγο [mod]
-
πρέπει να μάθεις πότε κάνουμε χαβαλέ και πότε ρίχνουμε γαμωσταβρίδια κανονικά
δεν είδα βέβαια αν έγραψε κάτι ο Това́рищ μετα το τελευταιο μου μήνυμα αλλα τεσπα
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
πρέπει να μάθεις πότε κάνουμε χαβαλέ και πότε ρίχνουμε γαμωσταβρίδια κανονικάδεν είδα βέβαια αν έγραψε κάτι ο Това́рищ μετα το τελευταιο μου μήνυμα αλλα τεσπα
Και ο 'χαβαλες' εχει ορια
-
Και εγώ που μπήκα χαρούμενος το πρωί και είδα τελευταίο ποστ του BILL και περίμενα ότι θα διάβαζα ένα εκτενές ποστ για τη ζωή στην Τρίπολη...
-
Ενδιαφέρουσα πόλη, μέχρι που αποφάσισαν οι κάτοικοι ότι ο Καντάφι ήταν λέρα.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μου είπε ότι σε κάποιες πολυκατοικίες απαγορεύεται βάσει κανονισμού να τραβάς το καζανάκι μετά από κάποια ώρα το βράδυ για λόγους κοινής ησυχίας...O απο κατω μας ηρθε και μας εκανε παρατηρηση για τα νερα, πλυντηριο κτλ μετα τις 1030, το θεμα ειναι οτι ηταν οι απο πανω μας, μονωση δεν ειναι και η καλυτερη, απο την αλλη δεν εχει μεσημεριανο ωραριο ησυχιας οπως εχουμε εμεις
Συγκρίσεις χωρών (Ελλάδα vs. Ελβετία, ΗΠΑ, Νεπαλ...) [Διάσπα