-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Σύμφωνοι, τα λεφτά δεν είναι το παν. Η υγεία (που αν χτύπα ξύλο πάθεις κάτι, πρέπει να πληρώσεις), η σιγουριά, η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και η ευημερία είναι.
Κι εγώ εδώ κάθομαι, δεν φεύγω...όμως λοξοκοιτάζω για το εξωτερικό κι αν κάτσει τα μαζεύω και φεύγω. Με ένα αεροπλάνο σε 3 ώρες είμαι στην Ελλάδα φθηνότερα και γρηγορότερα απ'όσο κάνω το Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Η ποιοτητα ζωης περιλαμβανει και τα υπολοιπα που λες. Ομως, ποιοτητα ζωης ειναι και το να μην αφησεις πισω σου φιλους, οικογενεια κτλ.
Κοίτα, πάνω απ'όλα βάζω την οικογένειά μου (γυναίκα, παιδί κλπ). Μετά έρχονται οι γονείς μου και μετά οι φίλοι μου.
Οπότε πρώτα πρέπει να βρεις τρόπο να επιβιώσεις καλύπτοντας όλες τις παραπάνω ανάγκες που αναφέρεις συνολικά ως ποιότητα ζωής και μετά τα υπόλοιπα.
Τώρα αν φύγεις εκτός Ευρώπης...ναι, ρίχνεις μαύρη πέτρα. Αν μείνεις εντός, σε 3 ώρες είσαι πίσω.
Αν όμως εδώ που είσαι, είσαι καλά...προφανώς και δεν έχει νόημα να φύγεις, όπως κάνω κι εγώ για παράδειγμα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τώρα αν φύγεις εκτός Ευρώπης...ναι, ρίχνεις μαύρη πέτρα. Αν μείνεις εντός, σε 3 ώρες είσαι πίσω.
Μη το βλεπεις τοσο ευκολο. Στη ζωη τυχαινουν και εκτακτα και οι 3 ωρες μοιαζουν αιωνας...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Θα προσπαθήσω να μιλήσω σοβαρά αν και ο Τρύφων με φούντωσε!
Πολυ ευκολα φουνωνεις, η πειθαρχια που σε διδαξε ο ΕΣ δεν επιασε τοπο
Ασ'τον μωρε, και εσυ αν ξενιτευοσουν θα ειχες τις μαυρες σου.Δεν θες να το δεις αυτό φίλε μου...
-
-
Μαμάτο νινάκι αυτό ρε ΙΚΕ! μας ταύλωσες νυχτιάτικα! Να είσαι καλά, η γυνάικα του καθενός θα σε ευγνωμονεί!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Άντε ρε! Δουλεύουμε περισσότερο από τους Γερμανούς;;;!!! ΠΑΡΑΛΟΓΟ! (Αρχίζω και συμπονώ τον ΙΚΕ που τρολλάρει τα πάντα όλα!)
Ελβετια δεν βλεπω στον πινακα.
Δεν παιρνουν συνταξη εκει;Βασίλη οι χωρες της Ευρωπαικής Ενωσης είναι στο πίνακα!
Ολοι θα το ηθελαν.
Αλλα προσωπικα προτιμω να μεινω στη χωρα μου και να μη ξενιτευτω. Υπαρχουν (για μενα) περισσοτερα που με κραταν εδω και ειναι υπερανω χρηματων. Φιλοι, οικογενεια, ο 'τοπος' μου με τις ομορφιες του αλλα και τις ασχημιες του.
Τα λεφτα σα νουμερο δε μου λεν τιποτα: το θεμα ανεκαθεν ηταν τι και ποσην ωρα κανεις για να τα βγαλεις και βεβαια τι αγοραζεις με αυτα. Προτιμω λοιπον 'εδω' με τις οποιες δυσκολιες, παρα 'εκει' με το προβλημα 'λυμενο*' αλλα ολα πισω μου.Σ'αυτό θα συμφωνήσω.
Όμως αν τίποτα δεν σε κρατάει εδώ και τα πράγματα είναι σκούρα για το μέλλον...οι επιλογές είναι συγκεκριμένες και το εξωτερικό μονόδρομος.
Σύμφωνοι, τα λεφτά δεν είναι το παν. Η υγεία (που αν χτύπα ξύλο πάθεις κάτι, πρέπει να πληρώσεις), η σιγουριά, η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και η ευημερία είναι.
Κι εγώ εδώ κάθομαι, δεν φεύγω...όμως λοξοκοιτάζω για το εξωτερικό κι αν κάτσει τα μαζεύω και φεύγω. Με ένα αεροπλάνο σε 3 ώρες είμαι στην Ελλάδα φθηνότερα και γρηγορότερα απ'όσο κάνω το Αθήνα-Θεσσαλονίκη.Kαι θα συμφωνήσω και θα διαφωνήσω! Βγηκα έξω και ήθελα να γυρίσω πίσω. Γυρισα πίσω και σκεφτόμουν αν έκανα σωστά. Απαντηση δεν έχει δωθεί ακόμα πάντως!
Δεν εγκαταλείπω το 'καραβι' παρόλο που μπορεί να ήμουν εξω ... σε cruiser! Υπάρχουν συναισθηματα υπεράνω λεφτά, αυτοκίνητα και όμορφα σπίτια με επώνυμους γείτονες. Εξαλλου ... 'καλύτερα πρώτος στο χωριο παρα δευτερος στην πολη'.Παρακαλώ παντως τον Τρυφωνα του τυριού που είπε ο SV2 να με βγαλει απο το ισοπεδωτικό όλοι οι Ελληνες φταίνε διότι στα 19 χρόνια ΜΙΣΘΩΤΗΣ υπηρεσίας δεν μπορεσα να αποκρύψω ούτε δεκάρα! Και έχω αποδεικτικά γι' αυτο ... το παρελθόν μου αλλά και την αγανακτηση όλων των μισθωτών Ελλήνων!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εσύ τα έφαγες Νίκο; Αν ναι. να τα επιστρέψεις! Γιατί εγώ όσο ήμουν κρατικός υπάλληλος, δεν πήρα Ευρώ παραπάνω!Αμ τη μυρίστηκα εγώ τη δουλειά, δε στο είπα; Κάνετε μπαμ....άκου λέει δε θέλει να ψάχνει....
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Εσύ τα έφαγες Νίκο; Αν ναι. να τα επιστρέψεις! Γιατί εγώ όσο ήμουν κρατικός υπάλληλος, δεν πήρα Ευρώ παραπάνω!
Αμ τη μυρίστηκα εγώ τη δουλειά, δε στο είπα; Κάνετε μπαμ....άκου λέει δε θέλει να ψάχνει....
Αν τολμάς να κατηγορήσεις στρατιωτικό από κοντά γιωτάκο για κατάχρηση κάνε το!!! Περιμένω!
-
Πάντως cosneo αν το καράβι βυθιζόταν όπως ο Τιτανικός, θα προτιμούσες να είχες μπει σε βάρκα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πάντως cosneo αν το καράβι βυθιζόταν όπως ο Τιτανικός, θα προτιμούσες να είχες μπει σε βάρκα.Στον Τιτανικο φανταζομαι όλοι οι επιβάτες ήθελαν να σωθούν Νικο. Το ποιοι καταφεραν και μπήκαν στην βαρκα και ποιοι όλοι νομίζω δεν είναι ... επιλογη μου!
-
Αφιερωμένο στον Τρύφωνα http://www.youtube.com/watch?v=rHrrHRf3rE8&feature=related
Γμτ...δεν έχει υπότιτλους. -
Αν τολμάς να κατηγορήσεις στρατιωτικό από κοντά γιωτάκο για κατάχρηση! Περιμένω!Έτσι απο περιέργια μιας και το έχεις αναφέρει και σε εμένα, γιατί να μην τολμήσει κάποιος να σου πει από κοντά ότι σου λέει στο φόρουμ? πχ θα τον δείρεις? Για να ξέρω και εγώ τι με περιμένει δηλαδή.
Οι στρατιωτικοί είναι όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, σε μεγάλο ποσοστό βασιλευει το ρουσφέτι, η σπατάλη και η αναξιοπιστία. Ειδικά στον τομέα αυτό οι περισσότεροι που έχουν πάει φαντάροι το έχουν δει από πρώτο χέρι, δεν είναι κάτι που 'τους έχουν πει'.
Προφανώς δεν είναι όλοι ανάξιοι, σημαντικό ποσοστό όμως είναι και αυτό φαίνεται από διάφορες εκφάνσεις τους.
ΥΓ. Η ικανότητα ή γιώτα εκτός από περιπτώσεις λαμογιές (βλ. ακριβώς από πάνω) είναι κάτι που αφορά την φυσική ή και πνευματική κατάσταση του καθενός. Όσο άθλιο είναι να κοροιδεύεις κάποιον πχ που έχει ζαχαρώδη διαβήτη άλλο τόσο άθλιο είναι να τον κοροϊδεύεις επειδή είναι Ι4 ή Ι5 λόγω κάποιας ιδιαιτερότητας του. Ας προσέχουμε λίγο τι λέμε και η γαϊδουριά έχει κάποια όρια.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σοβαρά τώρα...δε ξέρω τι λέτε, αλλά προσωπικά θα ήθελα να δουλεύω απ'το σπίτι μου (το έκανα για ένα διάστημα όταν ήμουν κι εγώ στην ΗΡ), να παίρνω 140Κ και η γυναίκα μου να μεγαλώνει τα παιδιά.
Κι εγώ θα το ήθελα, αλλά στην Ελλάδα ο κύρης του σπιτιού πρέπει να πηγαίνει στη δουλειά όπως ο πατέρας και ο παππούς του, η γυναίκα του σπιτιού πρέπει να σουτάρει τα κουτσούβελα στον παιδικό ή τη μάνα της για να έχει την ανεξαρτησία της και όλα καλά.
Δυστυχώς δεν παρέχονται επιλογές, είναι πολύ στριφνό το εργασιακό καθεστώς. Το ίδιο και οι εργοδότες, ακόμα κι αν μιλάμε για το κράτος.Τι εννοείς πρέπει? Επειδή ο παππούς μου κυκλοφορούσε με γαϊδούρι στη Ξάνθη θα πρέπει να το κάνω κι εγώ βρε?
Εξελισσόμαστε και αν υπάρχουν (που υπάρχουν) αυτές οι επιλογές είναι ευπρόσδεκτες και όχι κατακριτέες.
Ο Τρύφων είναι προφανώς καλός σ'αυτό που κάνει και έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει και μπράβο του. Πολλοί θα ήθελαν να δουλεύουν από το σπίτι τους, με 137Κ το χρόνο και τα παιδιά τους πλάι τους.
Απλά χάνει το δίκιο του με τον τρόπο που τα χώνει και ειρωνεύεται.
Φίλε μου τα λεφτά δεν είναι αυτοσκοπός, και ο μισθός που παίρνω είναι σχετικά μικρός. Έχω φίλους που περνούν πάνω από διπλά. Έμενα μ'αρεσει η δουλειά μου και ξέρω ότι για να πάρω παραπάνω πρέπει να κάνω μια δουλειά που δεν μου αρέσει, αρκούμαι σ'αυτα. Η ποιότητα ζωής είναι ένα σύνολο πραγμάτων βασικός όμως παράγοντας της είναι να ξέρεις τι σου ξημερώνει (και να συμφωνείς μα το συγκεκριμένο ξημέρωμα) και να μπορείς να προγραμματίσεις. Έτσι ένα μεγάλο άγχος για την οικογένεια σου αφαιρείται από τους ώμους σου. Από κει και πέρα αν μπορείς να προσθέτεις θετικά τόσο το καλύτερο.
-
Είχα καιρό να μπω στο topic, επειδή είχε πει ο Τρύφωνας πως θα σταματήσει να γράφει σε αυτό. Είχα χάσει κάθε ενδιαφέρον Ευτυχώς, έχει επανέλθει δριμύτερος Λατρεύουμε Τρύφωνα!
-
Ναι θα τον δείρω! Εντάξει Γιαννάκη;
-
Εγώ πάντως συμφωνώ με τον Τρύφωνα σε πολλά......Ο μικρός μου ανιψιός τελειώνοντας ΤΕΙ τουριστικών στην Σίνδο πήρε δάνειο για να κάνει μεταπτυχιακό στο Montreux. Τελειώνοντας έψαξε για δουλειά και βρήκε σε ιδιωτική τράπεζα με ικανοποιητικότατο μισθό στην Γενεύη και συχνά για δουλειές στο Μονακό.Νοίκιασε μικρό σπίτι στο κέντρο και του έμεναν λεφτά για αποταμίευση......Aποπλήρωσε το δάνειο αγόρασε αυτoκίνητο SMART 84PS και τουλάχιστον μιά φορά το μήνα εμφανιζόταν στην Θεσσαλονίκη για Σαββατοκύριακο. Πρίν έναν χρόνο και κάτι δέχτηκε πρόταση από άλλη μεγάλη εταιρία (άσχετη από τον τραπεζικό ή τουριστικό τομέα) με μεγαλύτερο μισθό και ποσοστά επί πωλήσεων.....(με στόχους φυσικά ). Πήγε σε καλύτερο σπίτι, αγόρασε και σκούτερ για να μην χάνει χρόνο με το SMART και από φέτος νοίκιασε και σπίτι στην Megeve (χιονοδρομικό κέντρο στην Γαλλία) και περιμένει σε ένα μήνα και το RANGE ROVER EVOQUE . Ούτε να ακούσει θέλει για Ελλάδα.Η διασκέδαση είναι εξαιρετική σχεδόν καθημερινή και ποιοτική (από έμψυχο υλικό που βλέπω στο facebook). Μόνο για χαβαλέ είναι εδώ όπως λέει......και δεν είναι ακόμα ούτε 30 χρονών.....
-
Ποιότητα ζωής θεωρεί ότι έχει το καναρίνι στο χρυσό κλουβί του.
Αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ το καναρίνι που ζει ελεύθερο δεν αλλάζει πάντα την ελευθερία του με το χρυσό κλουβί κ την ... σιγουριά για το αύριο.
Εμένα, ας πούμε, αυτή η σιγουριά για το αύριο μου μυρίζει φορμόλη. Έχει τόσα όρια, που θα προτιμούσα να αλλάζω δουλειά κάθε μέρα παρά να την αποδεχτώ.
Τεσπα, άφεριμ... -
Ναι θα τον δείρω! Εντάξει Γιαννάκη;προσεχε πως μιλας για εισαι ΔΥ κλεφτης
-
Ναι ρε γμτ... έκλεψα 3 πολυβόλα!
-
Ναι θα τον δείρω! Εντάξει Γιαννάκη;(αυτό κανονικά χρειάζεται και φωτογραφία, κρίμα να μη γελάσουν και οι υπόλοιποι )
ΥΓ. Ο Γιαννάκης ποιος είναι? Έχουν σχηματιστεί τόσα πολλά παρεάκια και τα μικρά ονόματα πέφτουν βροχή.
Συγκρίσεις χωρών (Ελλάδα vs. Ελβετία, ΗΠΑ, Νεπαλ...) [Διάσπα