-
Χτες ήμουν στο Κατάρ και είχε 25 βαθμούς, ωραιότατα ήταν. Βασικά αυτές οι χώρες είναι χάλια Ιούνιο με Οκτώβριο αλλά Νοέμβριο με Μάιο είναι όπως στην Ελλάδα το Μάιο (20-30 βαθμούς). Καμιά φορά λίγο περισσότερη υγρασία. Οπότε από άποψη καιρού είναι μια χαρά, τολμώ μάλιστα να πω καλύτερα από όλες τις μη Μεσογειακές ευρωπαϊκές χώρες.
tryphon το έθεσες σωστά ως προς σε ποιά χώρα θα ήθελε ο καθένας μας να μεγαλώνουν τα παιδιά του. Και η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα αυτή την εποχή ...δεν Από την άλλη είναι τόσες πολλές οι χώρες που, για διάφορους λόγους, ...δεν (παραδείγματα: ΗΠΑ, Μεγ. Βρετανία, Φινλανδία...), που το πρόβλημα είναι πολύ δύσκολο... Ε, όσο την έχω ζήσει την Ελβετία (δεν την επισκέφθηκα απλώς όπως εσύ ενδεχομένως το Κατάρ, αν και συνεχίζω να την επισκέπτομαι τακτικά...), επίσης ...δεν (Ολα αυτά ΙΜΗΟ). Συγνώμη διότι προφανώς εσύ ή ο φίλος μας ο vrax έχετε διαφορετικά κριτήρια, όπως και είναι δικαίωμά σας φυσικά. Το πρόβλημά σου σε αυτό το Forum είναι ότι δε δείχνεις με τα γραπτά σου να σέβεσαι τα κριτήρια και τις επιλογές των άλλων.
Χώρες που ...ναι
Καναδάς, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Σουηδία, Δανία, Κύπρος, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, ...
-
Κοίτα να δεις, η Ελβετία είναι γεμάτη Γάλλους, Ισπανούς και Ιταλούς (και Πορτογάλους και Άγγλους) είναι ήδη εδώ και δεν θέλουν να πάνε πίσω με τίποτα. Αυτοί κάτι ξέρουν...
Έχω βέβαια και πρώην συνάδελφο Γάλλο που ήταν Καναδά ήρθε εδώ και δεν του άρεσε και έφυγε πίσω Καναδά. Δεν είχε αρκετό χιόνι εδώ. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Χτες ήμουν στο Κατάρ και είχε 25 βαθμούς, ωραιότατα ήταν. Βασικά αυτές οι χώρες είναι χάλια Ιούνιο με Οκτώβριο αλλά Νοέμβριο με Μάιο είναι όπως στην Ελλάδα το Μάιο (20-30 βαθμούς). Καμιά φορά λίγο περισσότερη υγρασία. Οπότε από άποψη καιρού είναι μια χαρά, τολμώ μάλιστα να πω καλύτερα από όλες τις μη Μεσογειακές ευρωπαϊκές χώρες.tryphon το έθεσες σωστά ως προς σε ποιά χώρα θα ήθελε ο καθένας μας να μεγαλώνουν τα παιδιά του. Και η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα αυτή την εποχή ...δεν Από την άλλη είναι τόσες πολλές οι χώρες που, για διάφορους λόγους, ...δεν (παραδείγματα: ΗΠΑ, Μεγ. Βρετανία, Φινλανδία...), που το πρόβλημα είναι πολύ δύσκολο... Ε, όσο την έχω ζήσει την Ελβετία (δεν την επισκέφθηκα απλώς όπως εσύ ενδεχομένως το Κατάρ, αν και συνεχίζω να την επισκέπτομαι τακτικά...), επίσης ...δεν (Ολα αυτά ΙΜΗΟ). Συγνώμη διότι προφανώς εσύ ή ο φίλος μας ο vrax έχετε διαφορετικά κριτήρια, όπως και είναι δικαίωμά σας φυσικά. Το πρόβλημά σου σε αυτό το Forum είναι ότι δε δείχνεις με τα γραπτά σου να σέβεσαι τα κριτήρια και τις επιλογές των άλλων.
Χώρες που ...ναι
Καναδάς, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Σουηδία, Δανία, Κύπρος, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, ...
Αγγλία, ή μαλλον Λονδίνο, αν βγάζεις αρκετά λεφτά είναι περισσότερο από μια χαρά. Τουλάχιστον αυτό έχω αποκομίσει βλέποντας την οικογένεια της αδερφής μου.
Από τις υπόλοιπες χώρες που αναφέρεις, μόνο Αυστραλία [κυρίως] - Νέα Ζηλανδία [αν είσαι φυσιολάτρης και δεν σε πολυνοιάζει η αστική ζωή] θα ήταν για 'μένα καλές επιλογές. Αλλά προφανώς κάνεις ταυτόχρονα την επιλογή να αποκοπείς πρακτικά πλήρως από την οποιαδήποτε πρότερη ζωή σου [time zone μη-επιτρέποντος]
Αν και εκεί μάλλον θα πρέπει να έχεις σημαντικά εισοδήματα, γιατί η ζωή δεν είναι καθόλου φτηνή.Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που θα μπορούσαμε να βάζουμε σιγά σιγά, π.χ. ιστορία, ντέχνες, πολιτιστικές ιδιαιτερότητες
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Χτες ήμουν στο Κατάρ και είχε 25 βαθμούς, ωραιότατα ήταν.Χώρες που ...ναι
Και δεν εκανες ενα τηλεφωνο... !!!
θα προσεθετα οτι δεν εχει καρχαριες.... ποιος τα διαδιδει αυτα... για τον Περσικο.... ουτε στα εμιρατα υπαρχουν.... και ναι μετα τον Σεπτεμβριο μεχρι Ιουνιο οι θερμοκρασιες ειναι μια χαρα... ακομα και Barbour χρειαζεται.....
Καμια αμμοθυελα ναι ποτε ποτε .... και οι ντοπιες με τον φερετζε που σε βαζουν στην απορια αν το υπολοιπο προσωπο ειναι τοσο ωραιο ωσο και τα ματια τους.... ομως βενζινη 20 λεπτα!!! και δεν σε κλεβει κανενας..... αν δε ξεχασεις κατι καπου, η σε κυνηγανε να στο δωσουν..., η αν γυρισεις εκει που το αφησες στο εχουν φυλαξει με επιμελεια...
-
Σκεψη βαθια και επιπονη: αν εχεις τα πολλα λεφτα και η Ελλας φοβερη ειναι...και η Αιθιοπια το ιδιο φανταζομαι...
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Όσα δε φτάνει η κουρελού τα κάνει μανιτάρια....τρέχα στη γιαγιά σου τώρα να τσοντάρει να τελειώσεις το μηνά.
Έχετε καμιά συγγένεια ή πρόκειται για απλή συνωνυμία; -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Σκεψη βαθια και επιπονη: αν εχεις τα πολλα λεφτα και η Ελλας φοβερη ειναι...και η Αιθιοπια το ιδιο φανταζομαι...Δεν συμφωνώ, όπως έχω πει και παλαιότερα όσα λεφτά και να έχεις το μολυσμένο αέρα θα τον αναπνεύσεις το νερό με το εξασθενισμένο χρώμιο θα το πιεις, στο δρόμο τους πιθηκανθρώπους θα τους έχεις δίπλα σου να οδηγούν με το χάρο συνεπιβάτη, κοκ. Μερικά πράγματα ακόμα και σε γκέτο πλουσίων με private security και τανκς γύρω-γύρω δεν τα γλυτώνεις.
-
Όσα δε φτάνει η κουρελού τα κάνει μανιτάρια....τρέχα στη γιαγιά σου τώρα να τσοντάρει να τελειώσεις το μηνά.Ποιος ειναι ο Μηνάς?
Χτες ήμουν στο Κατάρ και είχε 25 βαθμούς, ωραιότατα ήταν. Βασικά αυτές οι χώρες είναι χάλια Ιούνιο με Οκτώβριο αλλά Νοέμβριο με Μάιο είναι όπως στην Ελλάδα το Μάιο (20-30 βαθμούς). Καμιά φορά λίγο περισσότερη υγρασία. Οπότε από άποψη καιρού είναι μια χαρά, τολμώ μάλιστα να πω καλύτερα από όλες τις μη Μεσογειακές ευρωπαϊκές χώρες.
tryphon το έθεσες σωστά ως προς σε ποιά χώρα θα ήθελε ο καθένας μας να μεγαλώνουν τα παιδιά του. Και η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα αυτή την εποχή ...δεν Από την άλλη είναι τόσες πολλές οι χώρες που, για διάφορους λόγους, ...δεν (παραδείγματα: ΗΠΑ, Μεγ. Βρετανία, Φινλανδία...), που το πρόβλημα είναι πολύ δύσκολο... Ε, όσο την έχω ζήσει την Ελβετία (δεν την επισκέφθηκα απλώς όπως εσύ ενδεχομένως το Κατάρ, αν και συνεχίζω να την επισκέπτομαι τακτικά...), επίσης ...δεν (Ολα αυτά ΙΜΗΟ). Συγνώμη διότι προφανώς εσύ ή ο φίλος μας ο vrax έχετε διαφορετικά κριτήρια, όπως και είναι δικαίωμά σας φυσικά. Το πρόβλημά σου σε αυτό το Forum είναι ότι δε δείχνεις με τα γραπτά σου να σέβεσαι τα κριτήρια και τις επιλογές των άλλων.
Χώρες που ...ναι
Μ. Βρετανία δεν είναι μόνο η Αγγλία. Υπάρχουν ωραιότατα μέρη να μεγαλώσεις τα παιδιά σου, όπως πχ η Σκωτία.
Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί Φιλανδία δεν... αλλά Σουηδία ναι. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Όσα δε φτάνει η κουρελού τα κάνει μανιτάρια....τρέχα στη γιαγιά σου τώρα να τσοντάρει να τελειώσεις το μηνά.
Έχετε καμιά συγγένεια ή πρόκειται για απλή συνωνυμία;
Είσαι πανέξυπνο αγόρι πάντως εσύ, κάνει μπαμ από μακριά, που'σαι την pizza με μανιτάρια ε, αλλιώς δεν έχει πουρμπουάρ.
-
Απλώς αρκετά λεφτά μπορείς να βγάλεις αλλού ευκολότερα κι αλλού πολύ δύσκολα.
Στην Ελλάδα άνοιγες πριν 10 χρόνια ένα σουβλατζίδικο και κυκλοφορούσες με mercedes leasing, έφτιαχνες εξοχικό, έκανες διακοπές σε πεντάστερα. Πάνε αυτά.Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Δεν συμφωνώ, όπως έχω πει και παλαιότερα όσα λεφτά και να έχεις το μολυσμένο αέρα θα τον αναπνεύσεις το νερό με το εξασθενισμένο χρώμιο θα το πιεις, στο δρόμο τους πιθηκανθρώπους θα τους έχεις δίπλα σου να οδηγούν με το χάρο συνεπιβάτη, κοκ. Μερικά πράγματα ακόμα και σε γκέτο πλουσίων με private security και τανκς γύρω-γύρω δεν τα γλυτώνεις.Μια χαρά είναι ο αέρας, εκτός αν ζεις δίπλα στην Ομόνοια. Εξασθενές χρώμιο κατά τόπους μόνο, τους οποίους μπορείς ν' αποφύγεις. Πιθηκανθρώπους που απειλούν τη ζωή σου βρίσκεις και στην Ολλανδία.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ποιος ειναι ο Μηνάς?
Χώρες που ...ναι
Μ. Βρετανία δεν είναι μόνο η Αγγλία. Υπάρχουν ωραιότατα μέρη να μεγαλώσεις τα παιδιά σου, όπως πχ η Σκωτία.
Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί Φιλανδία δεν... αλλά Σουηδία ναι.Γιατί τι έχει η Αγγλία; Ωραιότατη είναι! Το θέμα είναι να μην μπεις στο rat race και δυστυχώς το αγγλοσαξονικό σύστημα εργασιακών σχέσεων το ενισχύει αυτό σε αντίθεση με το germanic ή το nordic και εν μέρει το γαλλικό.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Σκεψη βαθια και επιπονη: αν εχεις τα πολλα λεφτα και η Ελλας φοβερη ειναι...και η Αιθιοπια το ιδιο φανταζομαι...Με λεφτα δεν το συζητω οτι θα ζουσα Ελλαδα... οχι απαραιτητα πολλα με νομισμα Ευρω... αλλα με 2500 - 3000 καθαρο εισοδημα.. ναι θα χαιρομουνα το κλιμα μας και τα υπεροχα βουνα - θαλασσες - νησια ασε δε και μερικα στροφιλικια που υπαρχουν ακομα, και τωρα με τους αυτοκινητοδρομους εχουν λιγη κινηση... ομως με ενα ορο, να μην εχεις να κανεις με Ελληνικη Γραφειοκρατεια.... γενικως... δλδ να εισαι expatriate στην ιδια σου τη χωρα....
-
Είσαι πανέξυπνο αγόρι πάντως εσύ, κάνει μπαμ από μακριά, που'σαι την pizza με μανιτάρια ε, αλλιώς δεν έχει πουρμπουάρ.Ουάου, αυτό θα πεις largeίλα! Θα παραγγείλεις πίτσα από το Λονδίνο;
Δυστυχώς να ξέρεις ότι θα αργήσει λίγο, το αφεντικό μας έχει δώσει κάτι μισοδιαλυμένα παπάκια που πάνε πιο αργά και από ποδήλατο...
Με λεφτα δεν το συζητω οτι θα ζουσα Ελλαδα... οχι απαραιτητα πολλα με νομισμα Ευρω... αλλα με 2500 - 3000 καθαρο εισοδημα.. ναι θα χαιρομουνα το κλιμα μας και τα υπεροχα βουνα - θαλασσες - νησια ασε δε και μερικα στροφιλικια που υπαρχουν ακομα, και τωρα με τους αυτοκινητοδρομους εχουν λιγη κινηση... ομως με ενα ορο, να μην εχεις να κανεις με Ελληνικη Γραφειοκρατεια.... γενικως... δλδ να εισαι expatriate στην ιδια σου τη χωρα....
+100%. Πραγματικά συμφωνώ απόλυτα.
Από εκεί και πέρα, παρόμοια τοπία και κλίμα με την Ελλάδα έχει και στη νότια Γαλλία (ειδικά στη Provence-Alpes-Côte d'Azur) και τη California.
-
Το θέμα 'τοπίο' είναι εντελώς υποκειμενικό. Άλλος την βρίσκει με τα λιβάδια της κεντρικής Ευρώπης, άλλος με τα δάση της βόρειας Ευρώπης και Μ. Βρετανίας, άλλος με τα αλπικά τοπία της Β. Ιταλίας και Αυστρίας, άλλος με τα νησιά και τις παραλίες της Μεσογείου.
-
Και άλλος με τις αγελάδες της Ελβετίας.
-
Πάντως είναι απίστευτο με πόση μπουρδολογία μπορείς να διανθίσεις ότι η δουλειά σου είναι system support, αυτό δεν παίζει να στο μάθανε στην ελβετία
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πάντως είναι απίστευτο με πόση μπουρδολογία μπορείς να διανθίσεις ότι η δουλειά σου είναι system support, αυτό δεν παίζει να στο μάθανε στην ελβετίαΑηδίες. Δουλεύουμε απλά στις 'services or technology arenas'. Mη σου πω και στο Αθηνών Αρένα με τη Φουρέιρα.
ΥΓ. HP Athens 00-02.... χμμμμμ πολύ ενδιαφέρον
-
Program Delivery Manager Team Lead - Greece, Cyprus & Malta at EMC
Έλα ρε θηρίο, delivery ε; -
Program Delivery Manager Team Lead - Greece, Cyprus & Malta at EMC
Έλα ρε θηρίο, delivery ε;Ξέρω ντελιβερά που είναι πιο ευτυχισμένος από κουμπάρο με ΠΟΛΛΑ λεφτά...
Και υπάρχουν Έλληνες με αρκετά χρήματα, που περνάνε καλύτερα από το μέσο Ελβετό.
Το θέμα με τον μέσο Έλληνα είναι ότι μικρότερη αγοραστική δύναμη από τον αντίστοιχο Ελβετό-Γερμανό κλπ -
Successfully managed a project team composed of 15 members over a period of 9 months to develop and deploy an Internet Portal comprising both hardware and software platforms.
μεταφ: επί 9 μήνες, 15 άτομα και εγώ φτιάχναμε ένα σάιτ και το στήσαμε σε ένα pc το οποίο έτρεχε και τη βάσηείσαι θεός τελικά, σε είχαμε παρεξηγήσει
Συγκρίσεις χωρών (Ελλάδα vs. Ελβετία, ΗΠΑ, Νεπαλ...) [Διάσπα