-
Ο χρήστης zoros έγραψε:
Seat Ibiza 1.2 MK1 http://en.wikipedia.org/wiki/File:SEATIbizaMk1SXI.jpg (αυτό με το System Porche )Το πήρα μεταχειρισμένο με 120Κ χλμ το '96 (η άδεια ήταν του '88).
Νομίζω πως είχαν χαλάσει σχεδόν τα πάντα: ηλεκτρικά, δεν έπαιρνε μπροστά, χειρόφρενο στο χέρι, καμένες φλάτζες (δεν τολμούσα να κάνω ταξίδι με πάνω από 100χλμ/ώρα) κλπ κλπ. Ήταν τόσο πολλά που δεν τα θυμάμαι πλέον...
Πάλι καλά που με τράκαραν (χωρίς να πάθω κάτι) και η ασφαλιστική με πλήρωσε για ολική καταστροφή, αλλιώς δεν θα τολμούσα να το δώσω ούτε τζάμπα.Ενα τέτοιο 1.2 GXL έχει ο θείος μου.Το πήρε καινούργιο την δεκαετία του 80 και μέχρι σήμερα έχει κάνει πάνω από 450.000 χλμ δεν έχει παρουσιάσει απολύτως τίποτα και το έχει σαν κοινούργιο.....Σε λίγο θα γίνει και ιστορικό.
-
Ο χρήστης alroad87 έγραψε:
Καλα τα λες φιλε μου, τα αυτο/τα ηταν φτιαγμενα τοτε για τους δρομους της Ρωσιας.
Εξακολουθουν να ειναι γερα σχεδον απο ατσαλι (οσον αφορα το υλικο) αλλα οσο γερα ειναι τοσο αναξιοπιστα.
(μιλαμε για ολα τα αμαξια ΓΑΖ, ΒΑΖ, ΥΑΖ, ΖΙΛ κτλ κτλ εκεινης της εποχης τουλαχιστον).
Τεσπα, μπορει να μην κανουμε καλα αμαξια, ειμαστε πολυ μπροστα σε αλλους τομεις
Οπως κι να εχει, τον γερμανο δεν τον πιανει κανενας οσον αφορα την αυτοκινητοβιομηχανια.Το αναξιόπιστα που λες πρέπει να το κρίνουμε και βάσει συνθηκών. Πόσο περισσότερο θα άντεχε ένα γερμανικό για παράδειγμα σε τέτοιες εξτρίμ συνθήκες κλίματος και δρόμων;
Για τα γερμανικά που λες πάντως, στα σούπερκαρς οι Ιταλοί απλά τους ξεφτυλίζουν, ενώ και οι Ιάπωνες τους κοντράρουν γερά σε πολλές κατηγορίες.
-
Renault megane cc 1.6 2005!!!!!!
Μου το ελεγαν αλλα δεν το πιστευα!!!!
Τι να πρωτοπω?
Τα προβληματα αρχησαν μετα τα 2,5 χρονια!
1.Πολλαπλασιαστες
2.Σερπαντινα αεροσακου
3.Καταλυτης
4.Μπλοκαρισμα καρτας (διακοπτης)
5.Γρυλοι παραθυρων
6.Εβαζε νερο απο παντου(αυτο ηταν απο την αρχη)
Και το κοστος γενικα ηταν πολυ μεγαλο!!Π.χ γρυλος 400 ευρω (μου εσπασαν 3)
Ευτυχως καταφερα και το εδωσα το 2010!!!
Ποτε ξανα renault!!!!!! -
Περιμένω να δει αυτό το νήμα ο Κυρ80 και να αρχίσει τους διθυράμβους για το Scenic!
-
...και παρεμβαση Ορεστη μετα...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Περιμένω να δει αυτό το νήμα ο Κυρ80 και να αρχίσει τους διθυράμβους για το Scenic!Ακριβώς... Renault scenicII 1.6 2004.
ΤΡΙΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.
Ξανά ούτε φτυάρι. Δεν υπάρχει κάτι που να μην έχει αλλαχτεί στα ηλεκτρικά.
Παράθυρα
Κάρτα(αντί για κλειδί)
Κρεμαγιέρα(Χ2)
Κλειδαριά
Ηλεκτρονικό καντράν
Ηλεκτρική οροφή
Ηλεκτρικό χειρόφρενο
και πολλά άλλα που κάηκαν στη μνήμη μου...
Δεν υπήρχε καμιά απολύτως περίπτωση να το πάρω για ταξίδι.Θυμάμαι ήμουνα φαντάρος στην Αθήνα, και το Υ που είχα ακόμα το είχανε χτηπήσει, και πήρα το αμάξι της πεθεράς μου αντι του Scenic που ήταν 1 έτους.
Μαμιέται η Ρενώ και ο Σαρκοζί. -
Δε νομιζω οτι σ αυτη την κατηγορια χωραει οτιδηποτε αλλο εκτος απο παλια καλα Ιταλικα!!!
Ενδεικτικα και ξεχναω παρα πολλα ειμαι σιγουρος.
Αlfa 146 ts 1.4
Σε 170.000 χιλιομετρα :-3 φορες ιμαντες + πολλα ρουλεμαν στο ενδιαμεσο
-φουσκες ημιαξονιων
-2 πολλαπλασιαστες + καμενα καλωδια (4 μερες να βρουν τι φταιει)
-αισθητηρας λ και αισθητηρας ρελαντι 4-5 φορες
-Ψαλιδια εμπρος 2 φορες
-Στηριγμα λεβιε ταχυτητων σπασμενο
-Απειρες ασφαλειες + ενα γενικο μπλακαουτ στην εθνικη οδο βραδυ
-κλειδαριες οδηγου συνοδηγου
-μοτερακι παραθυρου συνοδηγου
-πισω φαναρια μπαζουν νερα
-Τα πισω φωτα ασχολιαστα. Ποτε δε δουλεψαν για παραπανω απο 10 λεπτα σωστα, παντα καποιο καιγοταν μολις αλλαζες το προηγουμενο που ειχε καει.
-Το ρελαντι του βαραει ο,τι θελει. με ζεστο αυτοκινητο μπορει να το δεις απο τις 1300 μεχρι τις 800 απο φαναρι σε φαναρι. (απο την μανα του ετσι ηταν)Συνολο το αμαξι αγοραστηκε 4 εκατομμυρια δραχμες ~12.000 ευρω και εχει βγαλει ζημιες και σερβις γυρω στα 7.000 ανετα.
Αλλα το γαμηδι οταν στροφαρει στις 7.200 rpm θες να την βγαλεις εξω...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το αναξιόπιστα που λες πρέπει να το κρίνουμε και βάσει συνθηκών. Πόσο περισσότερο θα άντεχε ένα γερμανικό για παράδειγμα σε τέτοιες εξτρίμ συνθήκες κλίματος και δρόμων;
Για τα γερμανικά που λες πάντως, στα σούπερκαρς οι Ιταλοί απλά τους ξεφτυλίζουν, ενώ και οι Ιάπωνες τους κοντράρουν γερά σε πολλές κατηγορίες.
χμμμ συμφωνω, οι συνθηκες ειναι δυσκολες εκει, καθως το καλοκαιρι στη ρωσια εχει 35-40 βαθμους κι το χειμωνα απο 0 εως -40 οποτε για αυτο κι οι δρομοι ειναι μπουρδελο καθως καμια ασφαλτος δεν αντεχει τετοιες αλλαγες θερμοκρασιας για πολυ καιρο καθως κι οι δρομοι στη ρωσια ειανι απεριοριστοι αρα οι δαπανες για αυτους κι την συντηρηση τους ειναι πανακριβες τεσπα, για να μην ξεφυγουμε απο το θεμα, συμφωνουμε κι οι δυο σε αυτα που λεμε, απλα πιστευω οτι δεν τιθεται θεμα συγκερησης των γερμανικων με τα ρωσικα αμαξια σε οποιεςδηποτε καιρικες συνθηκες (νομιζω κι συ εισαι συμφωνος με αυτο). γενικα με ποναει πολυ το γεγονος οτι η χωρα μου δεν εμαθε ποτε να φτιαχνει σωστα αυτοκινητα εχωντας φτιαξει πυραυλους κι διαστιμοπλια..........
Οσον αφορα την συγκριση - κοντρα των γερμανικων μοντελων με τα ιταλικα κι ιαπονεζικα, μιας κι αναφερθηκες στη κατηγορια των σουπερκαρς, συμφωνω, κι μενα μου αρεσει πιο πολυ απο ολα η ferrari 458 italia κι δε θα τη συγκρινω με καμια porsche κι ισως με καμια lambo (''ισως'' γιατι δεν εχω δει ακομα live την aventador για να μπορω να υποστιριξω την 458 ;).
Ολα αυτα οσον αφορα επιδωσεις κι τα σχετικα, οσον αφορα την αξιοπιστια ομως, εδω ειναι δυσκολο να απαντησει κανεις καθως τα ferrariκά πιανουν φωτιά καθε τρεις κι λιγο για διαφορους λογους, κατι που κατα καιρους εχει προβληματισει τον ιδιο οικο..τεσπα, αυτη η κοντρα (γερμανος-ιταλος) καλα κρατει κι θα κραταει για πολυ καιρο ακομα. απο θεμα επιδωσεων δε τιθεται θεμα - μακαροναδες κι παλι μακαροναδες
Οι ιαπονες...πιστευω το GTR απλα πεταια στην κυριολεξια, δεν ειναι τυχαιο οτι εριξε κατι δευτερολεπτα στην F430 SCUDERIA κατι δευτερολεπτα στον γνωστο γυρω της ιαπονιας (αν δε κανω λαθος) απλα δεν μπορουμε ακομα να τους συγκρινουμε με την παραπανω κατηγορια, οσο ναναι αλλο το NISSAN κι αλλο FERRARi-PORSCHE etc -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Δε νομιζω οτι σ αυτη την κατηγορια χωραει οτιδηποτε αλλο εκτος απο παλια καλα Ιταλικα!!!Ενδεικτικα και ξεχναω παρα πολλα ειμαι σιγουρος.
Αlfa 146 ts 1.4
:έχω 2 γνωστούς που μετά από 146 ούτε ιταλικά μακαρόνια δεν ξανατρώνε μετά...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Δε νομιζω οτι σ αυτη την κατηγορια χωραει οτιδηποτε αλλο εκτος απο παλια καλα Ιταλικα!!!
Αlfa 146 ts 1.4
:έχω 2 γνωστούς που μετά από 146 ούτε ιταλικά μακαρόνια δεν ξανατρώνε μετά...
Λογικο?
-
Δε νομιζω οτι σ αυτη την κατηγορια χωραει οτιδηποτε αλλο εκτος απο παλια καλα Ιταλικα!!!Ενδεικτικα και ξεχναω παρα πολλα ειμαι σιγουρος.
Αlfa 146 ts 1.4
Μα ο κατασκευαστής λέει ανά 60k χλμ αλλαγή τους ιμάντες. Αναλώσιμο είναι.
-
Ο χρήστης alroad87 έγραψε:
Το αναξιόπιστα που λες πρέπει να το κρίνουμε και βάσει συνθηκών. Πόσο περισσότερο θα άντεχε ένα γερμανικό για παράδειγμα σε τέτοιες εξτρίμ συνθήκες κλίματος και δρόμων;
χμμμ συμφωνω, οι συνθηκες ειναι δυσκολες εκει, καθως το καλοκαιρι στη ρωσια εχει 35-40 βαθμους κι το χειμωνα απο 0 εως -40 οποτε για αυτο κι οι δρομοι ειναι μπουρδελο καθως καμια ασφαλτος δεν αντεχει τετοιες αλλαγες θερμοκρασιας για πολυ καιρο καθως κι οι δρομοι στη ρωσια ειανι απεριοριστοι αρα οι δαπανες για αυτους κι την συντηρηση τους ειναι πανακριβες τεσπα, για να μην ξεφυγουμε απο το θεμα, συμφωνουμε κι οι δυο σε αυτα που λεμε, απλα πιστευω οτι δεν τιθεται θεμα συγκερησης των γερμανικων με τα ρωσικα αμαξια σε οποιεςδηποτε καιρικες συνθηκες (νομιζω κι συ εισαι συμφωνος με αυτο). γενικα με ποναει πολυ το γεγονος οτι η χωρα μου δεν εμαθε ποτε να φτιαχνει σωστα αυτοκινητα εχωντας φτιαξει πυραυλους κι διαστιμοπλια..........
Οσον αφορα την συγκριση - κοντρα των γερμανικων μοντελων με τα ιταλικα κι ιαπονεζικα, μιας κι αναφερθηκες στη κατηγορια των σουπερκαρς, συμφωνω, κι μενα μου αρεσει πιο πολυ απο ολα η ferrari 458 italia κι δε θα τη συγκρινω με καμια porsche κι ισως με καμια lambo (''ισως'' γιατι δεν εχω δει ακομα live την aventador για να μπορω να υποστιριξω την 458 ;).
Ολα αυτα οσον αφορα επιδωσεις κι τα σχετικα, οσον αφορα την αξιοπιστια ομως, εδω ειναι δυσκολο να απαντησει κανεις καθως τα ferrariκά πιανουν φωτιά καθε τρεις κι λιγο για διαφορους λογους, κατι που κατα καιρους εχει προβληματισει τον ιδιο οικο..τεσπα, αυτη η κοντρα (γερμανος-ιταλος) καλα κρατει κι θα κραταει για πολυ καιρο ακομα. απο θεμα επιδωσεων δε τιθεται θεμα - μακαροναδες κι παλι μακαροναδες
Οι ιαπονες...πιστευω το GTR απλα πεταια στην κυριολεξια, δεν ειναι τυχαιο οτι εριξε κατι δευτερολεπτα στην F430 SCUDERIA κατι δευτερολεπτα στον γνωστο γυρω της ιαπονιας (αν δε κανω λαθος) απλα δεν μπορουμε ακομα να τους συγκρινουμε με την παραπανω κατηγορια, οσο ναναι αλλο το NISSAN κι αλλο FERRARi-PORSCHE etcΣίγουρα τα γερμανικά αυτοκίνητα δεν συγκρίνοντα με τα ρώσικα, ούτε εν είδει ανεκδότου! Πάντως τα γερμανικά άρματα στον Β ΠΠ κώλωναν στο κρύο, εν αντιθέσει με τα σοβιετικά που δεν καταλάβαιναν Χριστό και Παναγιά! Από αντοχή, όταν θέλουν οι Ρώσοι, κεντάνε!
Στα σούπερκαρς που λες (αν και οφ-τόπικ, οι μοντς μας αγαπάνε και δεν θα μας μαλώσουν ), ΟΛΑ τα κεντρομήχανα αναφλέγονται. Έχουν καεί Ferrari, Lamborghini, R8, Carrera GT και άλλα διάφορα. Ανεβάζουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην κίνηση. Αυτά τα τέρατα είναι για ανοιχτούς δρόμους και πίστες. Η Aventador είναι τέρας και η μόνη Ferrari που θα μπορεί να την κοντράρει θα είναι η νέα 599 (που θα λέγεται αλλιώς φυσικά). Η 458 είναι στην κατηγορία της Gallardo αλλά φυσικά ανώτερή της.
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Αlfa 146 ts 1.4
Το αλλαζω τους ιμαντες ανα 60κ χλμ εχει διαφορα με το 'τους αλλαζω στα 60κ χλμ γιατι σπασανε και κανανε 3.000 ευρω ζημια στ αμαξι.'
-
Οι ιμάντες στους TS αλλάζονται ανά 45.000 με οδηγία του εργοστασίου. Δεν είχες ενημερωθεί αρμοδίως;
-
Αlfa 146 ts 1.4
Το αλλαζω τους ιμαντες ανα 60κ χλμ εχει διαφορα με το 'τους αλλαζω στα 60κ χλμ γιατι σπασανε και κανανε 3.000 ευρω ζημια στ αμαξι.'
Φάνηκε αυτό έτσι όπως το έγραψες? Επειδή τυχαίνει να έχω διαβάσει αρκετά για την AR έκανα την παράθεση.
Για αυτό κόψε σε παρακαλώ πολύ τα (ειρωνεία) .
-
Ρε αρπαγμένοι είστε όλοι; Χαλαρώστε...
-
συμφωνω, το ενα ειναι V8 κι το αλλο V12 αν δε κανω λαθος
τα ανεφερα αυτα τα δυο γιατι ειναι τα τελευταια μοντελα των δυο γιγαντων
Οσον αφορα το κρυο κτλ - να ναι καλα κι αυτο - επαιξε καθοριστικο ρολο στα γεγονοτα τοτε (οφφ τοπικ παντα λολ)
τεσπα, θα με βοηθησει κανεις στην απορια μου στο τοπικ του ΜΙΝΙ ΚΟΥΠΕΡ Σ ? ))) -
Ρενώ 21 GTS του 87, 1721 κ.εκ..
Καρμπυρατέρ (stallαρε στις αριστερές στροφές, σα Σπιτφάιρ). Έπαιρνε μπρος 'με κλωτσιές'. (Μας πήδηξε).
Κύκλωμα ψύξης γενικώς (μας ξέσκισε).
Από ηλεκτρικά δεν είχε τίποτα για να χαλάσει (ευτυχώς)
Το έλιωσε η πρέσσα πρόσφατα, μετά από 200.000+ χλμ.
Όταν πάντως λειτουργούσε, ήταν εξαιρετικός συνδυασμός κρατήματος και άνεσης, με αξιοπρεπέστατες επιδόσεις για οικογενειακό της εποχής (50-110 με 3η συγκρίσιμο χρόνο με την Μπεμβέ 318is). Ζύγιζε μόλις 1000 κιλά, αμάξι μήκους 4.465 -
Πάντα μου άρεσε αυτό το αυτοκίνητο, όπως και το 25άρι.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Περιμένω να δει αυτό το νήμα ο Κυρ80 και να αρχίσει τους διθυράμβους για το Scenic!
Ακριβώς... Renault scenicII 1.6 2004.
ΤΡΙΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.
Ξανά ούτε φτυάρι. Δεν υπάρχει κάτι που να μην έχει αλλαχτεί στα ηλεκτρικά.
Παράθυρα
Κάρτα(αντί για κλειδί)
Κρεμαγιέρα(Χ2)
Κλειδαριά
Ηλεκτρονικό καντράν
Ηλεκτρική οροφή
Ηλεκτρικό χειρόφρενο
και πολλά άλλα που κάηκαν στη μνήμη μου...
Δεν υπήρχε καμιά απολύτως περίπτωση να το πάρω για ταξίδι.Θυμάμαι ήμουνα φαντάρος στην Αθήνα, και το Υ που είχα ακόμα το είχανε χτηπήσει, και πήρα το αμάξι της πεθεράς μου αντι του Scenic που ήταν 1 έτους.
Μαμιέται η Ρενώ και ο Σαρκοζί.Απο χθες που ανοιχτηκε το thread το παρακολουθουσα συστηματικα γι αυτο και μονο το ποστ.
Για αυτό κόψε σε παρακαλώ πολύ τα (ειρωνεία) .
Ειρωνικο ειναι???
Το χρησιμοποιω αρκετα ειτε γιατι το παταω καταλαθος εναντι του και βαριεμαι να το σβησω ( ) ειτε γιατι τα θεωρω παρομοια και μ αρεσει περισσοτερο.
Νομιζω ειρωνικο ειναι το
Το πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο που είχατε ποτέ