-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Και όμως, κάποιες 'ασθένειες' που εμφανίστηκαν και θεραπευτηκαν νωρίς, δεν εμφανίστηκαν ποτέ ξανά στο δικό μου. Και έχω ακουσει και άλλες αντίστοιχες πριπτώσεις.Ναι... βασικά υπάρχουν μερικές εταιρείες που όταν ένα ανταλλακτικό βγει προβληματικό το βελτιώνουν... Υπάρχουν άλλες που χρησιμοποιούν τους ίδιους γρύλους παραθύρων 15 χρόνια επειδή χαλάνε κατά μέσο όρο μόνο κάθε 3,69 ώρες...
-
Ας πιάσω τα σκόρδα, τρέχω να χτυπήσω ξύλα, κάνω σβούρες στην περιστρέφομενη καρέκλα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω ταλαιπωρηθεί από αυτοκίνητα που οδηγώ. Και ναι είχα και εγώ 'ιάπωνα εποχής απόσυρσης' που δεν μπορώ να πω ότι ήταν το απόλυτο τέρας αξιοπιστίας με τα σημερινά δεδομένα, αλλά ήταν τέρας αξιοπιστίας σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά των οποίων οι οδηγοί συχνά πυκνά με καλούσαν να τους μαζέψω. Ε αν πάμε στα οικογενειακά ιστορίες ταλαιπωρίας έχω ακούσει για προ έιτις μοντέλα αλλά πιστεύω πως τότε ήταν αναμενόμενες. Πάντως σήμερα πιστεύω ότι πρέπει να πέσεις σε χοντρό λεμόνι για να την πατήσεις.
-
ΜΑΖΝΤΑ CΧ-7 αγορασμένο 4ο του 2008 στα 35οοο km παρέδωσε εγκέφαλο...
-
Ο χρήστης verbas έγραψε:
ΜΑΖΝΤΑ CΧ-7 αγορασμένο 4ο του 2008 στα 35οοο km παρέδωσε εγκέφαλο...Aυτό είναι μια βλάβη. Η αξιοπιστία δεν βασίζεται σε 35000 χλμ μόλις. Να λεγες έχει 180000χλμ και έχει βγάλει το τάδε, το τάδε, να πω οκ.
-
ΜΕ δουλεύεις;; ξέρεις τι σημαίνε εγκέφαλος καιπόσο κοστίζει;;; μάλλον δουλεύεις για τη μάζντα... κατάλαβα...
-
Ο χρήστης verbas έγραψε:
ΜΕ δουλεύεις;; ξέρεις τι σημαίνε εγκέφαλος καιπόσο κοστίζει;;; μάλλον δουλεύεις για τη μάζντα... κατάλαβα...Καθόλου δε σε δουλεύει και σίγουρα δε δουλεύει εκεί. Δεν σου καλύφθηκε η βλάβη στην εγγύηση;
-
Ναι αλλα το τόπικ λέγεται 'Το πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο που είχατε ποτέ', δε λέγεται 'Πείτε ένα αναξιόπιστο αυτοκίνητο' γενικά και αόριστα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί παρεξηγείστε μερικοί λες και θα λεκιάσει η φήμη μιας εταιρείας. Εδώ έχουν γραφτεί άλλα τέρατα...Αν ο άνθρωπος λοιπόν δεν είχε άλλο αυτοκίνητο ποτέ,
τότε ναι και για αυτόν το Mazda ήταν το πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο.ΥΓ: Όπως επίσης και αν ανοίξει άλλο τόπικ 'Το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο που είχατε ποτέ' πάλι θα έγραφε εκεί.
ΥΓ2: Στα σοβαρά καταλαβαίνω ότι ο άνθρωπος θεωρεί πως για τα λεφτά που έδωσε και τη φήμη της μάρκας, δε θα έπρεπε να έχει χαλάσει έτσι εύκολα ένα τόσο σημαντικό εξάρτημα όπως ο εγκέφαλος. -
είμαι 6 μήνες εκτός εγγύησης και καλούμαι να πληρώσω ένα κατασκευαστικό λάθος των....!!! βρε πάτε καλά μιλάμε για αμάξι 40000 ε!!! τι να πω μάλλον είμαι παράλογος.....και μέσα στην εγγύηση ν αμουν θα το φτιαχνα και πούλημα...
-
Ο χρήστης verbas έγραψε:
είμαι 6 μήνες εκτός εγγύησης και καλούμαι να πληρώσω ένα κατασκευαστικό λάθος των....!!! βρε πάτε καλά μιλάμε για αμάξι 40000 ε!!! τι να πω μάλλον είμαι παράλογος.....και μέσα στην εγγύηση ν αμουν θα το φτιαχνα και πούλημα...Έγραψα παραπάνω ότι 'Στα σοβαρά καταλαβαίνω ότι ο άνθρωπος θεωρεί πως για τα λεφτά που έδωσε και τη φήμη της μάρκας, δε θα έπρεπε να έχει χαλάσει έτσι εύκολα ένα τόσο σημαντικό εξάρτημα όπως ο εγκέφαλος.'
Αλήθεια ρώτησες αν στο καλύπτει η αντιπροσωπεία έστω και χαριστικά;
Πολλές φορές για τόσο μικρό διάστημα εκτός εγγύησης (ή και μεγαλύτερο πολλές φορές ακόμα) στη ζούλα συμβαίνει οι αντιπρσοωπείες να αναλαμβάνουν το κόστος ή να κάνουν γενναίες εκπτώσεις αποδεχόμενες εργοστασιακό-κατασκευαστικό σφάλμα.
Αυτό σημαίνει ποιότητα και υπευθυνότητα στο after sales service.
Αν η ελληνική αντιπροσωπεία Mazda δεν έδωσε σημασία, τότε μένουμε να βγάζουμε αρνητικά συμπεράσματα και μόνο (δυστυχώς). -
Ο χρήστης verbas έγραψε:
είμαι 6 μήνες εκτός εγγύησης και καλούμαι να πληρώσω ένα κατασκευαστικό λάθος των....!!! βρε πάτε καλά μιλάμε για αμάξι 40000 ε!!! τι να πω μάλλον είμαι παράλογος.....και μέσα στην εγγύηση ν αμουν θα το φτιαχνα και πούλημα...Πράγματι ατυχία, αλλά κυρίως επειδή συνέβη εκτός εγγύησης και όντως είναι περίεργο για Mazda. Σαν βλάβη πάντως δεν είναι ανήκουστη γενικά. Αυτοκίνητο 13 εκ Δρχ ακινητοποιήθηκε στα 3.000 χλμ και αλλάχθηκαν και οι 16 βαλβίδες, προφανώς στην εγγύηση αφού ήταν μόλις μερικών μηνών.
Πίεσε για να περαστεί στην εγγύηση ή έστω για γενναία έκπτωση. Εναλλακτικά, ψάξε για μεταχειρισμένο εγκέφαλο σε μαντράδες.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
είμαι 6 μήνες εκτός εγγύησης και καλούμαι να πληρώσω ένα κατασκευαστικό λάθος των....!!! βρε πάτε καλά μιλάμε για αμάξι 40000 ε!!! τι να πω μάλλον είμαι παράλογος.....και μέσα στην εγγύηση ν αμουν θα το φτιαχνα και πούλημα...
Πράγματι ατυχία, αλλά κυρίως επειδή συνέβη εκτός εγγύησης και όντως είναι περίεργο για Mazda. Σαν βλάβη πάντως δεν είναι ανήκουστη γενικά. Αυτοκίνητο 13 εκ Δρχ ακινητοποιήθηκε στα 3.000 χλμ και αλλάχθηκαν και οι 16 βαλβίδες, προφανώς στην εγγύηση αφού ήταν μόλις μερικών μηνών.
Πίεσε για να περαστεί στην εγγύηση ή έστω για γεννάικα έκπτωση. Εναλλακτικά, ψάξε για μεταχειρισμένο εγγέφαλο σε μαντράδες.
Απλά τον άνθρωπο τον πείραξε που του τη λέμε και από πάνω, ενω αυτός που είναι και παθών έχει καεί στο χυλό με την αξιοπιστία Mazda.
Και η διαφορά επίσης είναι ότι για τα άλλα αυτοκίνητα που θα κάψουν ένα ηλεκτρονικό δεν έχει κυκλοφορήσει η φήμη του αξιόπιστου, ενώ για αυτό έτσι του τα έλεγαν (που το αγόρασε συν τοις άλλοις και 40 χιλαρικάκια)...
Κάποιες φορές ας μην τους αποπαίρνουμε τους ταλαίπωρους συνφορουμίτες γιατί δικαιολογημένα ίσως είναι αγανακτισμένοι. -
για μενα η αξιοπιστια δεν οριζεται απο μια και μονο βλαβη οσο και αν κοστιζει αυτη(καταλαβαινω απολυτα το φιλο....πολλα τα λεφτα ΑΡΗ)αλλα απο το πληθος αυτων ακομη και αν αφορα λαμπες και πρεπει να τις αλλαζεις καθε λιγο και λιγακι....
οκ υπερβολικο το παραδειγμα μου..... -
Aν ενα αυτοκίνητο 2 ετίας και ακριβό μοντέλο, μένει 'ξερό' απο εγκέφαλο και λέμε ... 'ε, δεν είναι σημαντική βλάβη', τότε να αλλάξουμε τον τίτλο του τοπικού σε 'Αυτοκίνητα που πήραν φωτιά', ωστε πράγματι να έχει και λίγο σασπένς !!!
Πόσο νερό βάζει στο κρασί του ο καθένας, είναι απίστευτο !
Δεκτόν ότι είναι 'μηχανές' και μπορεί να χαλάσουν, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις η εταιρεία ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ των προτιμήσεων, ειδικά αν δεν αποκαθιστά δωρεάν τη βλάβη.
-
Λοιπ'ον επανέρχομαι γιατί διαβάζω διάφορα...Το αμάξι είναι ακινητοποιημένο απο 30-10-11.Επικοινώνησα με την εταιρία για κάληψη καλής θελήσεως πού λένε αλλά ούτε κουβέντα!!ανοίχτηκε ο εγκέφαλος απο γνώστη μπας και φτιαχτει και βρέθηκαν μέσα του ίχνη διάβρωσης ...λόγω κακής μόμωσης υποθέτω...Πριν ανοιχτεί έγινε προσπάθεια επαναπρογρ αλλά,,,,Τεσπά σ αυτό το διαστημα ψάχνω για μεταχ αλλά τίποτα...Αντι λοιπόν να με καλέσουν να μου πουν τι μπορούμε να κάνουμε να φτιαχτεί λίγο ανώδυνα και για μένα , γιατίμιλάμε για 3000 ε κόστος , κάθομαι και συζητάω για το τι είναι αναξιόπιστο...ΚΑΙ το πιστεύω όταν δίνεις τόσα λεφτά περιμένεις καλύτερη αντιμετώπιση .....Σκέφτομαι και ανατριχιάζω ο΄ταν είχα παει σε κάτι απόμακρα μέρη με χιόνι τι θα τράβαγα αν μ άφηνε εκεί...ΕΊΝΑΙ το 3 ο αμάξι όλα είχαν μικροπροβλήματα αλλά κανένα δεν μάφησε..
Για συμπέρασμα αναξιοποιστία σημαίνει ανασφάλεια.. όπως δεν εμπιστευεσαι έναν φίλο που σε πούλησε το ίδιο δεν εμπιστεύεσαι ένα αμάξι και μια εταιρία που δεν είναι πλάι σου..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ' -
Ενα αναξιόπιστο αμαξι μπορεί να χαλαει αλλα θα φτιαχτεί. Απο τις αναξιοπιστες αντιπροσωπίες πως γλυτώνουμε?
-
καλημερα κι απο μένα
εχω την εντύπωση πως υπάρχει ένα μέρος συνφορουμιστών που το θεωρεί ''προσβλητικό'' να αναφέρει κάποιο πρόβλημα για το αυτοκίνητο που έχει. Αν κάποιος αναφέρει κάτι τρώει και κράξιμο. Πραγματικά το θεωρώ αν όχι γελοίο θα το έλεγα αντιδεοντολογικό όσον αφορά τη φιλοσοφία που στήθηκε αυτό το φόρουμ. Κύριοι αν δεν συζητάμε εδω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και πως θα δώσουμε πιο άμεσα και αποτελεσματικά λύση , τότε που θα τα λέμε? Δεν είναι εδω ο χώρος μονο για να λέμε πόσο όμορφο , ψηλό , γρήγορο κλπ κλπ αμάξι έχουμε.
Κλέινω εδω την παρένθεση για να απαντήσω κι εγω στον φιλο verbas. Φίλε πραγματικά σε καταλαβαίνω , για να μη λεω μεγαλοστομίες, νομίζω το πιο άμεσο και πρακτικό είναι να το επισκευάσεις σε επίσημη αντιπροσωπεία για να έχεις και αμάξι να κυκλοφορείς και μετά εφόσον θέλουν εξόφληση , κυνήγημα στα δικαστήρια.
Α και το πιο κύριο σ αυτές τις περιπτώσεις , ζήτα να σου δώσουν ΕΓΓΡΑΦΩΣ βεβαίωση ότι δεν ήταν κατασκευαστικό λάθος (ουσιαστικά γι αυτό σου ζητούν να πληρώσεις) , αν επιμένουν να πληρωσεις , πληρώνεις αφου πάρεις το χαρτί.
Μετά παίρνεις τον χαλασμένο εγκέφαλο πας σε ένα πιστοποιημένο φορέα που σου δίνει ΕΓΓΡΑΦΩΣ ότι ήταν κατασκευαστικό λάθος και μετα τους πας δικαστήριο και τους σκίζεις κανονικά!!!! όχι 3000 αλλά 333.000 θα σου δωσουν!!!!!
Το ότι έληξε η εγγύηση δε σημαίνει τίποτα για κάτι τόσο σημαντικό , δηλαδή τι , το κάνουν να αντέχει για 3 χρόνια και μετά πρέπει να διαλυθεί το αυτοκίνητο?
Μη δεχτείς καμμιά έκπτωση , κι αν σε βάλουν να υπογράψεις βάλε απο κάτω ''με κάθε νόμιμη επιφύλαξη''.
Υπάρχουν πολλοι φορείς με το μέρος σου που μπορούν να το κυνηγήσουν , ΙΝΚΑ , συνηγορος του πολίτη κλπ κλπ -
Να θυμίσω - σε αντιδιαστολή με το Mazda - ότι και το Q5 συνφορουμίτη ναι μεν αντιμετώπισε πρόβλημα με τον εγκέφαλο στο κιβώτιο,
όμως η αντιπροσωπεία δεν τον έκλασε και έδειξε καλή θέληση:Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Τελικά η αγαπητή μας Karenta σε συνδυασμό με τη μαμά Audi έκαναν το χρέος τους και μας απάλλαξαν από οποιαδήποτε χρέωση. ...Να αναφέρω για άλλη μια φορά την φανταστική εξυπηρέτηση της Καρέντα Αμαρουσίου και συγκεκριμένα του εξαιρετικού κου Ξερικού που χειρίστηκε προσωπικά την υπόθεση.
Να τα λέμε αυτά.
Και επίσης δεν ξέρω αν υπάρχει θέμα,
αλλά θα μπορούσε να ανοίξει χωριστό τόπικ όχι για το αξιόπιστο αυτοκίνητο που είχατε ποτέ,
αλλά για την αξιόπιστη συμπεριφορά από αντιπροσωπείες,
καθώς και για τη χειρότερη αντιμετώπιση που είχατε από αντιπροσωπεία.
Γιατί αξιοπιστία σημαίνει και after sales. -
Re: Το πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο που είχατε ποτέ
από cooperS_JCW » 20/12/11 10:35Golf GTI toy 93 και με μικρη διαφορα Α4 ΤQ του 97 ........ δε θυμαμαι πιο χαλαγε συχνοτερα ......... αλλα το GTI ειχε το ρεκορ στα σασμαν!!!!!!!!!!! Πρεπει να αλλαξα 3 σε 3 χρονια! http://www.minifans.gr ..... O Daffy ειναι εδω!
cooperS_JCW
4TF A5 DriverΔημοσιεύσεις: 357
Last Visit: 21/12/11 10:53
Προσωπικό μήνυμα ΚορυφήΑναφέρετε αυτήν την δημοσίευσηΑπάντηση με παράθεση Re: Το πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο που είχατε ποτέ
από taurus » 20/12/11 11:43Τροφή για σκέψη...
Οδηγώ εδώ και εννιά χρόνια ένα αυτοκίνητο που γενικά έχει κατηγορηθεί για την αντοχή του κιβωτίου του. Δεν το εχω χαϊδεψει, το εχω όμως οδηγήσει όπως του αρμόζει. Παρόλα αυτα το κιβώτιο δεν έχει κάνει κιχ.
Αναρωτιέμαι μήπως κάποιος που πήρε 3 κιβώτια στο χέρι μέσα σε 3 χρόνια,γνωρίζοντας ενδεχομένως μετά το πρώτο ή το δεύτερο οτι κάποιο πρόβλημα υπάρχει με αυτό γενικά,δεν είναι άμοιρος ευθυνών...@ taurus : Η αληθεια ειναι οτι τα εγραψα πολυ γενικα και σκορπια οποτε , για το GOLF που ηταν βελτιωμενο μηχανικα και δεν αντεχε την επιπλεον ροπη και εσπαγε τα σασμαν (καβουκι) ας πουμε οτι εφταιγα εγω αφου δεν αρκεστηκα στα 150 αλογα του κατασκευαστη .... αλλα μη φανταστεις οτι το εκανα 300 , αλλα απο εκει και περα το air flow meter γεμιζε λαδια απο την επιστροφη των αναθυμιασεων (που κανονικα υπηρχε για τη λιπανση των βαλβιδων) και συχνα πυκνα μου δημιουργουσε προβληματα ,και στα δυο αυτοκινητα αυτο, ενω και στα δυο αυτοκινητα παλι σε ταξιδι στην Ε.Ο με αφησε απο φωτα και δεν ηταν ασφαλεια ..... αλλα διακοπτης κεντρικος!!!!!!!! ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ (στο μπρελοκ με τα κλειδια δεν ειχα τιποτα αλλο παρα το κλειδι του αυτοκινητου) Παραθυρα το Α4 ..... αν και σε γρυλους παραθυρων πρωταθλητης ηταν ενα Χ5 που ειχα που τους αλλαξα σε μια 5ετια ΟΛΟΥΣ! Το Golf εσπαγε βασεις μηχανης και σασμαν ανα τακτικα χρονικα διαστηματα , και γενικα εκεινη την εποχη ειμουν ο καλυτερος πελατης του Παζαροπουλου της Καρεντα και γενικα ειχα την αισθηση οτι στην cosmocar στην ονομαστικη μου εορτη πρεπει να εκαναν παρτυ μεγαλυτερο απο αυτο που εκανα σπιτι μου στην υγεια του ΠΑΠΑΡΑ .
Μιας και ανεφερες το SAXO VTS το ειχα απο 11/97 μεχρι 1/99 (η' 4ο του 99) το οποιο αν και αδυναμο (Φ.Π.Ε δεν ειδα και καμια τρελη διαφορα , αντε να πηγε 135 αλογα) το πουλησα με 108000 χλμ και μερικες φορες μ αρεσε σε επαρχιακες διαδρομες , ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΙΧ! Μπορει να μην ειχα αλλαξει ουτε λαμπα απο φλας .Γενικα και Φιατ UNO TURBO ειχα ... παλι φτιαγμενο και αρκετα BMW (τα οποια περα απο τα παραθυρα του Χ5 και ψαλιδια μπροστα που ειχαν φθορες που ηταν πολυ βαρυ αυτοκινητο) δεν μου εβγαλαν το παραμικρο. -
εμπειρίες από αντιπροσωπίες θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον, do it
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ενα αναξιόπιστο αμαξι μπορεί να χαλαει αλλα θα φτιαχτεί. Απο τις αναξιοπιστες αντιπροσωπίες πως γλυτώνουμε?Αυτό είναι το βασικότερο θέμα...
Μιλάει πικρή εμπειρία...
εμπειρίες από αντιπροσωπίες θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον, do it
Όντως... θέλω κάπου να ξεδώσω αυτό τον καιρό...
Το πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο που είχατε ποτέ