-
παντως μην τραγικοποιουμε μερικα πραγματα ολα θεμα συνηθειας ειναι. μια χαρα θα μαθεις να παρκαρεις το αστρα οπως και το λεον οπως και το φιεστα. εδω με ινσιγκνια τα καταφερνουμε.δε νομιζω πια οτι κανουν τοσο τεραστια διαφορα 10-15 εκατοστα στο παρκινγκ.
Και για να μη με λετε κολλημενο οπελακια καλυτερα για μενα χτυπα ενα megane turbo 'η ενα fiat bravo που ειναι και κουκλι στο μπορντο του. με το λεον σε ενα χρονο αν δε κανω λαθος θα εχεις παλιο μοντελο. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Αχ καλέ, τσακώνονται για πάρτη μου!
Οδήγησα το Astra 1.4 140 άλογα και το Corsa 1.4 100 άλογα. Και τα δύο μόνος μου για κανένα μισάωρο.
Συγγρού και στενάκια Καλλιθέας και Ν. Σμύρνης.
Για το Corsa δεν έχω να πω κάτι το ιδιαίτερο, σα νοικιάρικο αμάξι. Δε μπορούσα να βρω δε, από που άλλαξε συχνότητα το ραδιόφωνο, εκτός από τα χειριστήρια στο τιμόνι. Δεν έχει παράθυρα πίσω, το φλας του είναι εκνευριστικό γιατί δεν μαγκώνει στο αριστερά/δεξιά, επιστρέφει στη θέση του και είτε σβήνει μόνο του είτε πρέπει να το γυρίσεις εσύ προς την αντίθετη φορά. Μερικές φορές ανάβει το αντίθετο φλας μετά. Επιδόσεις meh, εσωτερικό meh, εμφάνιση double meh. Συμπεριφορά στο δρόμο ουδέτερη. Πίσω δεν βλέπεις και πολλά, αλλά ξέρεις οτι τελειώνει το αμάξι μαζί με το παράθυρο. Τριτοτέταρτη επιλογή, αν επιλέξουμε τελικά .
Το Astra... Καλά το λέω διαστημόπλοιο. καμιά εικοσαριά κουμπιά στη κονσόλα, πανικός.
Έχει μικροσκοπικό διακοπτάκι για το ηλεκτροχειρόφρενο, που απενεργοποιείται αυτόματα αν πατήσεις φρένο/γκάζι/συμπλέκτη/γάτα δε θυμάμαι. Το hill assist χρήσιμο, δεν αγχώνεσαι για κανέναν λόγο για συμπλεξη σε ανηφόρα.
Στο δρόμο, είναι λες και δεν είσαι εκεί. Ένιωθα αποσυνδεδεμένος, το τιμόνι πολύ μαλακό (είχε και σπορ ρύθμιση, αλλά δε κατάλαβα κάποια διαφορά), το παρμπριζ τόσο μακριά που ήταν λες και παρακολουθούσες ταινία. Πολύ γκάζι. Κατανάλωση 11λιτρα/100χλμ . Και στη μέση κατανάλωση και στην άλλη που δε θυμάμαι πως την λενε. Σε συνδυασμό με τέλη, λάστιχα, ασφάλιστρα, άντε γειά. Όγκος τεράστιος, αγχώθηκα απίστευτα, πάρκαρα στο περίπου, χωρίς αισθητήρες δε γίνεται δουλειά, εκτός και αν έχεις θέση για φορτηγό.Κάτι που έχω παρατηρήσει σε όλα τα αμάξια της μικρομεσαίας, κάθεσαι λες και είσαι θαμμένος, λες και είσαι σε τανκ. Και δεν είμαι κοντός γμτ (1.85)! Κάτι άλλο, μη με πάρετε για ψυχοπαθή όμως. Μου φαίνεται οτι σε πολλά από τα αμάξια που είδα, το τιμόνι δεν ειναι ακριβώς τη μέση του καθίσματος. Μου φαίνεται οτι είναι λίγο αριστερά .
Είδα και το Fiesta.
tbc γιατί δεν έχω κοιμηθεί σαν άνθρωπος εδώ και μια βδομάδα.
If Astra Vs Leon, money irrelevant, then Astra.
Εχει κουμπάκια που μετράνε, έχει gadgetries, σε έχει ποιο αποκομμένο/ηχομονωμενο απο τον δρόμο για να σαι και ατσαλάκωτος, είναι ποιο καινούργιο, και έχει ποιο ποιοτικό εσωτερικό.
Εννοείται πως μικρομεσαίο χωρίς parking sensors, δεν παρκάρεται πλεον.
Αυτά βεβαια εαν η οποια χρηματική διαφορά δεν μας νοιάζει. Βεβαια αν είναι να πάρεις γυμνο Astra, τότε Leon full extra.
Σε κάθε περίπτωση σαν αμαξια είναι καλα, και εαν η τιμή ειναι και σωστή... τοτε θα κάνεις μια πετυχημένη αγορα.
Αει πάρε κάτι... 10 σελίδες φτάσαμε... απαράδεκτον! Αμάξι περνεις...οχι σπίτι.
-
Put the festonero down
Sent from my MB525 using nuclear power
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
If Astra Vs Leon, money irrelevant, then Astra.
Epic fail επιλογή το Άστρα σε σχέση με Λεόν.
ΥΓ: Το μοναδικό σύγχρονο αυτοκίνητο που έκανα στην άκρη και το έδωσα στον ιδιοκτήτη του για να μας γυρίσει πίσω, ήταν ένα Astra 1.4 προηγούμενης γενιάς. Δεν άντεξα, δεν έχω οδηγήσει ποτέ μεγαλύτερη μαλακία (για στάνταρντς σύγχρονου μικρομεσαίου... σε απόλυτα κριτήρια έχω οδηγήσει πολλά τραγικά χρέπια 20-30 ετών)!
-
Γιατί epic fail? Αν δεν σε ενδιαφέρει το οδηγικοκεντρικό κομμάτι, μια χαρά επιλογή είναι νομίζω.
-
26 χρονων παιδι ρε παιδια... Ας παρει Astra οταν φτασει 36 δε πειραζει! Θα χει λεφτα τοτε!
Με την μαουνα απο τα 26 του? -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί epic fail? Αν δεν σε ενδιαφέρει το οδηγικοκεντρικό κομμάτι, μια χαρά επιλογή είναι νομίζω.γέρασες ή σε επηρέασαν τα πολλά Vauxhall που βλέπεις εις τας βρετανικάς νήσους;
-
Το βρήκες
Ξαναδιάβασε την δημοσίευσή μου τώρα.
-
Ντίνο θεωρώ ότι όποιος γράφει εδώ μέσα, ενδιαφέρεται και δύο δράμια για την οδηγική εμπειρία. Όποιο Όπελ έχω οδηγήσει ήταν δυσάρεστο ακόμα και για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα, πόσο μάλλον για κάποιον που την ψάχνει.
-
Έχουμε συμφωνήσει ότι διαφωνούμε στο συγκεκριμένο θέμα. O petrolhead δεν είναι μονοσήμαντος ορισμός.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το βρήκεςΞαναδιάβασε την δημοσίευσή μου τώρα.
Ξέρω να διαβάζω, πλάκα κάνω. Εξού και το
-
Ξαναδιαβάστε τα ποστ του φίλου και θα δείτε πόσο οδηγοκεντρικός είναι
**Δε μπορούσα να βρω δε, από που άλλαξε συχνότητα το ραδιόφωνο
Πίσω δεν βλέπεις και πολλά, αλλά ξέρεις οτι τελειώνει το αμάξι μαζί με το παράθυρο
Το hill assist χρήσιμο, δεν αγχώνεσαι για κανέναν λόγο για συμπλεξη σε ανηφόρα.
Το παρμπριζ τόσο μακριά που ήταν λες και παρακολουθούσες ταινία.
Πολύ γκάζι ----> (για το) Astra 1,4Τ . . .
11λιτρα/100χλμ . Και στη μέση κατανάλωση και στην άλλη που δε θυμάμαι πως την λενε
Όγκος τεράστιος, αγχώθηκα απίστευτα, πάρκαρα στο περίπου
χωρίς αισθητήρες δε γίνεται δουλειά, εκτός και αν έχεις θέση για φορτηγό.
όλα τα αμάξια της μικρομεσαίας, κάθεσαι λες και είσαι θαμμένος είμαι (1.85)!
το τιμόνι δεν ειναι ακριβώς τη μέση του καθίσματος. Μου φαίνεται οτι είναι λίγο αριστερά **@Zeus , για πες τώρα , πόσο οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο θέλεις να προτείνεις
-
Μια Ελίζ νομίζω είναι ό,τι πρέπει για τον φίλο!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μια Ελίζ νομίζω είναι ό,τι πρέπει για τον φίλο!Η Ελιζ δεν εχει γκαζι
-
Πες στο στον Ποπολάρο αυτό αν σου βαστάει...
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Μια Ελίζ νομίζω είναι ό,τι πρέπει για τον φίλο!
Η Ελιζ δεν εχει γκαζι
προφανώς , βενζίνη καίει...
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Ξαναδιαβάστε τα ποστ του φίλου και θα δείτε πόσο οδηγοκεντρικός είναι**Δε μπορούσα να βρω δε, από που άλλαξε συχνότητα το ραδιόφωνο
Πίσω δεν βλέπεις και πολλά, αλλά ξέρεις οτι τελειώνει το αμάξι μαζί με το παράθυρο
Το hill assist χρήσιμο, δεν αγχώνεσαι για κανέναν λόγο για συμπλεξη σε ανηφόρα.
Το παρμπριζ τόσο μακριά που ήταν λες και παρακολουθούσες ταινία.
Πολύ γκάζι ----> (για το) Astra 1,4Τ . . .
11λιτρα/100χλμ . Και στη μέση κατανάλωση και στην άλλη που δε θυμάμαι πως την λενε
Όγκος τεράστιος, αγχώθηκα απίστευτα, πάρκαρα στο περίπου
χωρίς αισθητήρες δε γίνεται δουλειά, εκτός και αν έχεις θέση για φορτηγό.
όλα τα αμάξια της μικρομεσαίας, κάθεσαι λες και είσαι θαμμένος είμαι (1.85)!
το τιμόνι δεν ειναι ακριβώς τη μέση του καθίσματος. Μου φαίνεται οτι είναι λίγο αριστερά **@Zeus , για πες τώρα , πόσο οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο θέλεις να προτείνεις
Προσωπικά με βάζω στους κάζουαλ petrolhead.
Δεν έχω το αμάξι για να πάω από το Α στο Β ακούγοντας ΣΚΑΙ. Μου αρέσει να πηγαίνω βόλτες.
Θυμίζω οτι η εμπειρία μου είναι το ibiza του 2001. Έχω οδηγήσει καμιά 10αριά αμάξια (Golf, Swift, Yaris, 206, CRV, Omega, C3, C2, Atos, Accent, i10, κ όλο κ κάποιο μου'χει ξεφύγει) σε ικανές αποστάσεις, αλλά τα πολλά χιλιόμετρα τα'χω κάνει με το Ibiza. Έχει μόνο 75-80 άλογα, οπότε τα 140 του άστρα μου φάνηκαν φόρμουλα 1.
Το άστρα δεν μου άρεσε γιατί ήταν πολύ 'αποκομμένο'. Δε μπορώ να το περιγράψω καλύτερα.
Τα υπολοιπα, είναι απλά καθημερινά πράγματα που συναντας στη χρήση.
Το hill assist ή πως το λένε, είναι χρήσιμο, ιδίως σε τόσο μεγάλο αμάξι και για κάποιον που δεν το'χει λειτουργήσει ξανά.
Τώρα για τα υπόλοιπα, αυτή η εντύπωση μου έχει δοθεί.
Οδήγησα το Yaris, καλό ήταν, κ με τη κάμερα οπισθοπορείας. Από εμπειρία οδήγησης προφανώς μαλακίες.
Το ίδιο και το Τζαζ, πλην της κάμερας. Κοιτάζουμε και υβριδικό.
Άμα είναι να μη πάρουμε την 'οδηγική εμπειρία ακα λεόν' να πάρουμε κανένα χρηστικό εργαλείο τουλάχιστον.
Δευτέρα πάμε για Λεόν, Αουρις και Φιέστα.
Ελπίζω Δευτέρα βράδυ να έχουμε καταλήξει. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Το άστρα δεν μου άρεσε γιατί ήταν πολύ 'αποκομμένο'. Δε μπορώ να το περιγράψω καλύτερα.Όταν μιλάω εγώ...
-
Ντίνο θεωρώ ότι όποιος γράφει εδώ μέσα, ενδιαφέρεται και δύο δράμια για την οδηγική εμπειρία. Όποιο Όπελ έχω οδηγήσει ήταν δυσάρεστο ακόμα και για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα, πόσο μάλλον για κάποιον που την ψάχνει.Δυσάρεστο; Μιλούσε για βαριές ασθένειες, για θανάτους ή σου πετούσε πέτρες στο κεφάλι;
Μην τρελαινόμαστε, για τον οδηγό που δεν ενδιαφέρεται για πίεση στα στροφιλίκια, μια χαρά αυτοκίνητα είναι τα περισσότερα Όπελ. Ευκολοδήγητα, στιβαρά σαν πλαίσια και ηχομονωμένα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, μόνο δυσάρεστες διαδρομές δεν κάνουν. Το αν βοηθάει το πίσω μέρος στην τοποθέτηση ή η αποκομμένη αίσθηση σε τιμόνι και κιβώτιο είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και αφορά αυτούς που 'την ψάχνουν'. Φυσικά και κάποιος που νιώθει, μπορεί να κάνει παπάδες και με τέτοιο.
-
Το άστρα δεν μου άρεσε γιατί ήταν πολύ 'αποκομμένο'. Δε μπορώ να το περιγράψω καλύτερα.
Όταν μιλάω εγώ...
Βρήκες και εσύ petrolhead να απλώσεις μπουγάδα .
Πάντως Festoero , για την καθημερινή μετακίνηση και τα ταξίδια τα 'αποκομμένα' , ήσυχα , αυτοκίνητα είναι σαφώς λιγότερα κουραστικά απο αυτά που μετράς μέχρι και σελίδα αν πέσει κάτω .
Νέο αυτοκίνητο, μάλλον Leon...