-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Αυτο με τα δωρα πρωτη φορα τ'ακουω... Μια καταγγελια στα κεντρικα θα ηταν μια καλη ιδεα...- 1 Αν και ξέχασα να το πω . Πολύ Σωστό . Ίσως διεκδικήσεις από τα κεντρικά κάποια έκπτωση ή δωρεάν Service .
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Πουθενά δεν χρεώνουν τα δώρα δηλαδή;
Εσενα οταν σου δινουν κατι δωρο το πληρωνεις;
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Αν τα χρέωναν δεν θα τα έλεγαν δώρα. 2 Κινεζιές σου έβαλε που σε αυτόν δεν κοστίζουν ούτε 100€. Από τη στιγμή που παρέλαβες και πλήρωσες πλέον είναι αργά...
Το πολύ πολύ να τον απειλήσεις ότι δεν θα ξαναπατήσεις στο μαγαζάκι του και ότι θα τον ξεφωνίσεις σε όλα τα forum μπας και σου δώσει 2-3 χρόνια δωρεάν service ή την επέκταση της εγγύησης.
Την επέκταση την έχω ήδη κάνει.
Τι μου προτείνετε να κάνω;
Τι με παίρνει να απαιτήσω;
Είμαι βλάκας σε κάτι τέτοια ρε γαμώτο και θα καταφέρει να με τουμπάρει.Επίσης, το φαρμακείο που δίνει δώρο είναι τραγικό, μόνο γάζες ένα ψαλιδάκι και γάντια έχει μέσα.
-
αστο ρε φαστονερο
προφανώς ανέλαβες να παρεις κάτι, με αλλων λεφτά (των γονιών σου? ) που προφανώς δεν σας λείπουν, σε πήραν χαμπάρι ότι είσαι 'large' στην αντιπροσωπεία κ σε πηδήξαν κανονικά. αφού πλήρωσες ένα χιλιάρικο παραπάνω από ότι έπρεπε
μόνο έτσι μπορώ να το δω το θέμα εξηγώντας γιατί πλήρωσες 400 ευρώ την απόσυρση που όλοι παίρνουν τσάμπα ή με 100ευρώ, δεν πήρες καμία έκπτωση επιπλέον, στο τέλος πλήρωσες κ τα δώρα χ2 μάλιστα στη τιμή που θα τα έβαζες έξω
Τί να κάνεις τώρα, μετά την συναλλαγή, άστο κάντο γαργάρα κ ευχαριστήσου το αμαξάκι
απλά για την ιστορία, σε ποια σεατ πήγες?
υγ τα πάνω στα λεω τελείως φιλικά -
φεστο απλα πες οτι αστειευεσαι οτι γινανε ολα τα παραπανω, θα βαλω ενα και τελος..
αλλιως... -
Seat Autolux στη Συγγρού.
Όταν ανακάλυψα οτι χρεωνόμαστε τα αξεσουάρ και την απόσυρση, είχαμε ήδη εξοφλήσει το αμάξι, οπότε δεν μπορούσε να γίνει κάτι.
Έτσι όπως μου τα είπε ο πωλητής κατάλαβα ότι είναι κοινή πρακτική η χρέωση της απόσυρσης, υποθέτω η απόσυρση κοστίζει κάποιο ποσό για να αποκτηθεί. 400 ευρώ όμως είναι πολλά. Ο πωλητής μου είχε πει οτι 'θα μου κάνει απόσυρση με δικό του αμάξι'.
Τα αξεσουάρ, τα οποία μου είπε οτι θα μου κάνει δώρο, δε μου είπε προφανώς οτι θα μου τα χρεώσει. Μου είπε οτι θα μου κάνει 2 δώρα (συναγερμό+αισθητήρες, πέρα από πατάκια και τρίγωνο/φαρμακειο), τα οποία έγιναν 3 (έκπτωση 80€ στην επέκταση εγγύησης).
Το τιμολόγιο μου το εξήγησε ως εξής:
Το αυτοκίνητο κοστίζει 15.290€ μετά την έκπτωση της Seat για τη βενζίνη (938€).
Σ'αυτό προσθέτουμε +200€ το χρώμα (όχι μεταλλικό).
Σύνολο 15490€.
Απ'αυτό αφαιρούμε τα -960€ της απόσυρσης
και πάμε στα 14530€.
Αφαιρούμε -400€ για την απόσυρση και -200 για τα αξεσουάρ
και πάμε στα 13.930€ για την αξία του αυτοκινήτου.Όλα αυτά μου τα είπε μετά την εξόφληση, όταν η Seat έστειλε το τιμολόγιο στον ασφαλιστή μου ο οποίος με πήρε τηλέφωνο για να με ρωτήσει γιατί του είπα αξία 15100€ ενώ το αμάξι αξίζει 13.930€. Δεν ήξερα να του απαντήσω οπότε πήρα τηλέφωνο την autolux και μου τα εξήγησε.
Στη σελίδα της Seat με τις τιμές για το Leon (προσοχή .pdf), γράφει:
Αρχική τιμή 16.228€
Τιμή με προσφορά βενζίνης Seat 15.290€
Τιμή μετά την απόσυρση 14.330€.
Δεν λέει πουθενά στον εξοπλισμό για συναγερμό ή αισθητήρες.
Μπορώ να κάνω φασαρία για τη χρέωση των έξτρα;
Για την απόσυρση;
Μπορώ να ζητήσω πίσω τα 400+200 ευρώ κερατιάτικα;
Με τη ταξινόμηση τι μπέρδεμα έγινε πάλι;
ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΑΜΩΤΟ; -
Σύνολο 15490€.
και πάμε στα 14530€.
και πάμε στα 13.930€ για την αξία του αυτοκινήτου.εδώ φαίνεται σαν να αφαιρείς 2 φορές την απόσυρση.
για ξεκαθάρισε το.και επίσης κουλάρισε. απο τη στιγμή που υπέγραψες οτι περιλαμβάνει το δελτίο παραγγελίας, στην τιμή που αναφέρει, και μετά παρέλαβες, τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
γιαυτό είναι σημαντικό όλα όσα σου υπόσχονται να περιλμβάνονται στο δελτίο παραγγελίας. είτε σαν δώρα είτε σαν έκπτωση.
κατά την παραλαβή δεν πήρες τιμολόγιο/απόδειξη πληρωμής? -
Seat Autolux στη Συγγρού.
να θυμάμαι τί αλήτες είναι κ να μη πατήσω ποτέ
κ σου είπα ρε συ να πέρναγες από το μακρή στη νεα ιωνία. θα είχες τουλαχιστον 800 ευρώ κέρδος σε σχέση με τους αλήτες που πήγες +1 τουλάχιστον 50% έκπτωση στην επεκταση εγγύησης κ στα πρώτα σέρβις -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Σύνολο 15490€.
και πάμε στα 14530€.
και πάμε στα 13.930€ για την αξία του αυτοκινήτου.εδώ φαίνεται σαν να αφαιρείς 2 φορές την απόσυρση.
για ξεκαθάρισε το.και επίσης κουλάρισε. απο τη στιγμή που υπέγραψες οτι περιλαμβάνει το δελτίο παραγγελίας, στην τιμή που αναφέρει, και μετά παρέλαβες, τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
γιαυτό είναι σημαντικό όλα όσα σου υπόσχονται να περιλμβάνονται στο δελτίο παραγγελίας. είτε σαν δώρα είτε σαν έκπτωση.
κατά την παραλαβή δεν πήρες τιμολόγιο/απόδειξη πληρωμής?Ουσιαστικά υπολογίζω την αξία του αυτοκινήτου από την ανάποδη.
Το αμάξι με φόρους και τέλη ταξινόμησης κοστίζει 13.930€.
Σε αυτά προσθέτουμε 400+200€ για την απόσυρση και τα έξτρα, και φτάνουμε στα 14.530€.
Προσθέτουμε και 560€ τα έξοδα μεταβίβασης/τελη κλπ και πάμε στα 15.090€.Μου πουλήσανε 960€ απόσυρση στη τιμή των 400€. Μου δώσανε 960€ έκπτωση, αλλά με χρέωσαν γι'αυτή 400€.
Το δελτίο παραγγελίας το βλέπεις. Τα αξεσουάρ δεν έχουν κάποια τιμή και στην ανάλυση κάτω δεξιά δεν γράφει τιμή πώλησης αξεσουάρ. Τα εντάσουν δηλαδή στην αρχική τιμή, του καταλόγου. Αυτό είναι σωστό ή λάθος;
Αν ήξερα οτι θα μου τα χρέωνε 200€ δεν θα τα έβαζα και θα ζητούσα έκπτωση στο αμάξι. Μπορεί βέβαια να μη μου την έδινε.
Έχω και ένα 5ο χαρτί που λέει 'Δελτίο αποστολής' με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, που γράφει παράδοση 1 Leon 1.2 TSI Copa λευκό και αριθμό πλαισίου.
Δε γράφει κάτι άλλο.Απ'ότι καταλαβαίνω όλα σωστά έγιναν, απλά με πιάσανε κώτσο για 600€ περίπου (λιγότερα, αν βγάλουμε κάποιο κόστος για την απόσυρση), γιατί θεώρησα οτι κάνουμε μια τίμια συναλλαγή. Άμα ήθελα να με κλέψουν θα πήγαινα σε κανέναν μαντρά να μου πουλήσει τροπέτο με γυρισμένα χιλιόμετρα για αυτοκίνητο γιατρού.
Πρέπει να κοιτάξω αν έχω διπλοχρεωθεί τα τέλη ταξινόμησης (τα γράφει στο παραστατικό αλλά και στα έξοδα μεταβίβασης/τελη κλπ).
Η όλη κατάσταση ήταν ως εξής: Έλα πάρε το αμάξι, είναι έτοιμο, α και σε έχουμε χρεώσει 600€ χωρίς να σου το διευκρινίσουμε.
Γι'αυτό στη Honda μου έδιναν μόνο 500€ απόσυρση και μου φάνηκαν τσίπηδες. -
τα έχεις μπλέξει.
η Seat δίνει τιμή καταλόγου με απόσυρση 14330. χωρίς τέλη κλπ. ΟΧΙ 13930 που λες εσύ ΜΕ τέλη.
το πρώτο σφάλμα κατ'εμέ είναι οτι χρεώθηκες το μη μεταλλικό.
το δεύτερο είναι οτι πήρες απόδειξη μικρότερη του ποσού που κατέβαλες. απόδειξη + σήμα τελών = 15.090. οτιδήποτε λιγότερο είναι μεμπτό.κατά τα λοιπά πήγαινε στη Seat Μακρής ή δεν ξέρω που και κάνε ένα παζάρι να δεις πόσο θα το έπαιρνες αλλού.
-
[quote='FestoNero'] Σε αυτά προσθέτουμε 400+200€ για την απόσυρση και τα έξτρα, και φτάνουμε στα 14.530€. quote]
τα 200 ευρώ χρέωση είναι για το μεταλλικό λευκό, αν έχεις το Metallic Nevada White έχει καλώς.
Δεν προκύπτει ότι πλήρωσες κάτι για τα extra, στα 560 μέσα ειναι και το σήμα τελών κυκλοφορίας , αυτο πρέπει να ειναι του 2012, αν ναι, είσαι οκ. Τέλος, καλορίζικο το όχημα.! -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
τα έχεις μπλέξει.
η Seat δίνει τιμή καταλόγου με απόσυρση 14330. χωρίς τέλη κλπ. ΟΧΙ 13930 που λες εσύ ΜΕ τέλη.
το δεύτερο είναι οτι πήρες απόδειξη μικρότερη του ποσού που κατέβαλες. απόδειξη + σήμα τελών = 15.090. οτιδήποτε λιγότερο είναι μεμπτό.κατά τα λοιπά πήγαινε στη Seat Μακρής ή δεν ξέρω που και κάνε ένα παζάρι να δεις πόσο θα το έπαιρνες αλλού.
Άλλο και αυτό με τις αποδείξεις.
Έχω το παραστατικό για το αυτοκίνητο+ταξινομηση που γράφει 13.930€.
Έχω τα αξεσουάρ που κάνουν 200€.
Έχω τα τέλη κυκλοφορίας που κάνουν 132€.
Έχω απόδειξη προκαταβολής 300€.
Σύνολο 14562€.
Δεν έχω απόδειξη της προκοπής για την απόσυρση που είναι 400€, οπότε πάει στα 14962€.
Τα υπόλοιπα 128€ δεν έχουν απόδειξη. Υποθέτω οτι είναι τα έξοδα μεταφοράς και προετοιμασίας.τα 200 ευρώ χρέωση είναι για το μεταλλικό λευκό, αν έχεις το Metallic Nevada White έχει καλώς.
Δεν προκύπτει ότι πλήρωσες κάτι για τα extra, στα 560 μέσα ειναι και το σήμα τελών κυκλοφορίας , αυτο πρέπει να ειναι του 2012, αν ναι, είσαι οκ. Τέλος, καλορίζικο το όχημα.!Έχω το απλό λευκό, το B4B4. Από τα πρώτα πράγματα που μου είπε είναι οτι το απλό χρώμα (3πλής επίστρωσης νομίζω) κάνει 200 και το μεταλλικό είναι +250.
Επίσης το σήμα είναι του 2011, όχι του 2012. Η ημερομηνία πάνω στο χαρτάκι για τα τέλη είναι 30/11/11.
Πες μου τώρα οτι έπρεπε να έχω και του 12...Βάζοντας όλη τη κατάσταση πριν καταλήξουμε σε αμάξι και τη κατάσταση που δημιουργήθηκε με δώρα+απόσυρση, έχω απογοητευτεί αρκεετά και η όλη εμπειρία μου'χει βγει ξινή.
Τουλάχιστον το αυτοκίνητο είναι απολαυστικό στην οδήγηση, ακόμα και στο στρώσιμο. -
Οχι δεν επρεπε να εχεις και του 2012,αυτα μονος σου θα τα αγορασεις.
-
τα έχεις μπλέξει.
Άλλο και αυτό με τις αποδείξεις.
Έχω το παραστατικό για το αυτοκίνητο+ταξινομηση που γράφει 13.930€.
Έχω τα αξεσουάρ που κάνουν 200€.
Έχω τα τέλη κυκλοφορίας που κάνουν 132€.
Έχω απόδειξη προκαταβολής 300€.
Σύνολο 14562€.
Δεν έχω απόδειξη της προκοπής για την απόσυρση που είναι 400€, οπότε πάει στα 14962€.
Τα υπόλοιπα 128€ δεν έχουν απόδειξη. Υποθέτω οτι είναι τα έξοδα μεταφοράς και προετοιμασίας.τα 200 ευρώ χρέωση είναι για το μεταλλικό λευκό, αν έχεις το Metallic Nevada White έχει καλώς.
Δεν προκύπτει ότι πλήρωσες κάτι για τα extra, στα 560 μέσα ειναι και το σήμα τελών κυκλοφορίας , αυτο πρέπει να ειναι του 2012, αν ναι, είσαι οκ. Τέλος, καλορίζικο το όχημα.!Έχω το απλό λευκό, το B4B4. Από τα πρώτα πράγματα που μου είπε είναι οτι το απλό χρώμα (3πλής επίστρωσης νομίζω) κάνει 200 και το μεταλλικό είναι +250.
Επίσης το σήμα είναι του 2011, όχι του 2012. Η ημερομηνία πάνω στο χαρτάκι για τα τέλη είναι 30/11/11.
Πες μου τώρα οτι έπρεπε να έχω και του 12...Βάζοντας όλη τη κατάσταση πριν καταλήξουμε σε αμάξι και τη κατάσταση που δημιουργήθηκε με δώρα+απόσυρση, έχω απογοητευτεί αρκεετά και η όλη εμπειρία μου'χει βγει ξινή.
Τουλάχιστον το αυτοκίνητο είναι απολαυστικό στην οδήγηση, ακόμα και στο στρώσιμο.Καλή χρονιά με υγεία.Απ'τη στιγμή που τον παίρνεις τήλ. 9 η ώρα για να σε περιμένει.......καλώς τα παιδιά,καλώς τα3-0.....
Βρίσκουν και τα κάνουν...
Μή μασάς..αν δεν την πατήσεις,δεν μαθαίνεις.Τώρα,θα ξέρεις και θα φυλάγεσαι..
Καλοτάξιδο και κοίταξε να το ευχαριστηθείς.
Νέο αυτοκίνητο, μάλλον Leon...