-
Μια και μόλις είδα μια καλή προσφορά για το CBR250R ABS 2011 και μου περνάει η ιδέα από το μυαλό να ανταλλάξω το HORNET δεν ρίχνεις και μια ματιά προς τα εκεί?
Και το Ninja 250 πιστεύω θα σε βολέψει..
Κακά τα ψέματα...καλό χρυσό το naked αλλά τα 100 άλογα είναι τρομακτικά πολλές φορές αν είναι το πρώτο που καβαλάς.
-
Κατ'αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Όντως δεν έχω εμπειρία αλλά πιστεύω πως πλέον έχω βάλει μυαλό και δύσκολα θα κινδυνεύσω από δικό μου λάθος.
Το γκάζι δεν είναι on-off οπότε αν έχει πολλά άλογα απλά θα το ανοίγω μέχρι εκεί που πρέπει.
Φυσικά πριν πάρω κάτι θα το οδηγήσω οπότε αν δω και με τρομάζει πάω στο επόμενο.Τα on-off είναι μια καλή σκέψη και με περισσότερες επιλογές αλλά δυστυχώς δε μου αρέσουν ιδιαίτερα εκτός από μερικές ακριβές σχετικά εξαιρέσεις.
Βέβαια αν υπάρχει κάτι αξιόλογο θα το σκεφτόμουν.Το άλλο που σκεφτόμουν είναι πως μιας και οι τιμές σε αυτά που έγραψα είναι ήδη χαμηλές αν πιο μετά θελήσω να το πουλήσω για να πάω σε κάτι πιο καινούριο θα χάσω και λιγότερα στη μεταπώληση.
Είμαι περίπου 1.78 και αυτή τη στιγμή στα 100 κιλά με πτωτικές τάσεις.
Αν μου βγαίναν τα λεφτά και δεν το ήθελα και για μέσα στην πόλη θα είχα πάρει ήδη Monster.
Τα έχω σκεφτεί και αυτά αλλά μου φαίνονται λίγο αδύναμα.
Βέβαια λογικά θα έχουν το πλεονέκτημα της χαμηλής κατανάλωσης. -
Τι θα πρότεινα εγώ:
Bmw F 650 GS '02 - € 2.300
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1855272/
ή αν θέλουμε ιάπωνα:
Kawasaki ER6-n ABS '08 - € 3.000
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1692330/Η ΒΜW είναι γνωστή ποσότητα στους ελληνικούς δρόμους και κυκλοφορεί πολύ. Επίσης, έχει μια χαρά μεταπώληση. Αυτή θα σου πρότεινα και οι δύο έχουν ABS που το θεωρώ εντελώς απαραίτητο για νέο οδηγό.
-
Αυτό το Kawasaki το έχω δει και εγώ και μου φαίνεται πολύ καλή περίπτωση.
Το κακό είναι πως και τα 2 είναι εκτός Αθηνών.Βέβαια αν είναι να πάρω κάτι καλό δε θα έλεγα όχι σε ένα ταξιδάκι ώστε να το φέρω οδικώς.
Τα on-off πως είναι στην πόλη;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Κατ'αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Όντως δεν έχω εμπειρία αλλά πιστεύω πως πλέον έχω βάλει μυαλό και δύσκολα θα κινδυνεύσω από δικό μου λάθος.
Το γκάζι δεν είναι on-off οπότε αν έχει πολλά άλογα απλά θα το ανοίγω μέχρι εκεί που πρέπει.
Φυσικά πριν πάρω κάτι θα το οδηγήσω οπότε αν δω και με τρομάζει πάω στο επόμενο.Τα on-off είναι μια καλή σκέψη και με περισσότερες επιλογές αλλά δυστυχώς δε μου αρέσουν ιδιαίτερα εκτός από μερικές ακριβές σχετικά εξαιρέσεις.
Βέβαια αν υπάρχει κάτι αξιόλογο θα το σκεφτόμουν.Το άλλο που σκεφτόμουν είναι πως μιας και οι τιμές σε αυτά που έγραψα είναι ήδη χαμηλές αν πιο μετά θελήσω να το πουλήσω για να πάω σε κάτι πιο καινούριο θα χάσω και λιγότερα στη μεταπώληση.
Είμαι περίπου 1.78 και αυτή τη στιγμή στα 100 κιλά με πτωτικές τάσεις.
Αν μου βγαίναν τα λεφτά και δεν το ήθελα και για μέσα στην πόλη θα είχα πάρει ήδη Monster.
Τα έχω σκεφτεί και αυτά αλλά μου φαίνονται λίγο αδύναμα.
Βέβαια λογικά θα έχουν το πλεονέκτημα της χαμηλής κατανάλωσης.Πίστεψε με τα ίδια έλεγα κι εγώ αλλά μετά την σημερινή μου βόλτα άρχισα να το σκέφτομαι....τα 600cc με 100 άλογα είναι κάτι που μένει ανεκμετάλλευτο μέσα στην πόλη και το γκάζι είναι γλυκό...πολύ γλυκό.
Κι εγώ 1 μήνα πριν τα 30 λέω πως έχω βάλει μυαλό αλλά έπιασα τον εαυτό μου σήμερα να κάνει ανοίγματα 2α-3η και όταν σκέφτηκα το τί μπορεί να συμβεί αναθεώρησα λίγο.
Την μηχανή την έχω μόλις ένα μήνα και ήδη το σκέφτομαι....στα κιλά είμαστε το ίδιο με 5cm παραπάνω εγώ.Σήμερα κάθισα και διάβασα άπειρα reviews και forums για τα 250αρια τύπου Ninja και CBR250R και τελικά για entry level μηχανές φαίνονται ιδανικές, έχουν πολύ καλό χειρισμό, κατανάλωση (κάτω από 5λίτρα) και αρκετό νεύρο...σκέψου ότι έχουν 0-100 κάτω από 9sec, γρηγορότερα από τα περισσότερα αυτοκίνητα...οπότε η δύναμη δεν θα σου λείψει.
Δες τις παρακάτω αγγελίες...από ότι φαίνεται με κάτω από 3000€ μπορείς να πάρεις μια χαρά μηχανή που θα είναι και πολύ πιο οικονομική σε βενζίνες/σερβις/ανταλακτικά (λάστιχα πχ)
http://www.car.gr/classifieds/bikes/?en ... iant=ninja
http://www.car.gr/classifieds/bikes/?en ... ariant=cbr
-
Θα προσπαθήσω να τα οδηγήσω και αυτά όταν έρθει η ώρα ώστε να έχω άποψη.
-
Εγώ δεν θα έπαιρνα 250άρι, γιατί ναι μεν είναι γρήγορα αν τα ζορίζεις, αλλά... ζορίζεσαι: θα είσαι διαρκώς με τον συμπλέκτη στον χέρι, θέλουν στροφάρισμα κλπ.
Το μονοκύλινδρο on-off είναι ό,τι καλύτερο θεωρώ, γι' αυτό στο προτείνω. BMW σαν αυτή που σου πρότεινα και σε τιμές εκεί γύρω, υπάρχουν και στην Αθήνα, με λίγο ψάξιμο στο Car.gr θα βρεις πολλές γύρω στα 2.500€...Κι όσο γι' αυτό που ρωτάς, στην πόλη ένα on-off(που δεν είναι ακριβώς τέτοιο το F650, πολύ... soft για να είναι on-off! ) είναι σαφώς καλύτερο από τα χαμηλά, αφού έχεις καλύτερη ορατότητα και δεν κινδυνεύεις από τις λακούβες. Στην Ελλάδα δεν είναι τυχαίο πως τα on-off είναι περισσότερα από τα άλλα!
Και στην Αθήνα το ίδιο εννοείται... Κοίτα γύρω σου!
-
angel φαίνεται οτι είσαι ώριμος , αλλά το γκάζι είναι γλυκό και όσο εγρατής και να είσαι κάποια στιγμή θα το ανοίξεις και τότε
οδηγάω 2 2κύλινδρα με 35 και 135 άλογα αντίστοιχα και ο τρόπος που με κανιβαλίζει το μεγάλο δεν λέγεται...
προσωπική άποψη είναι να ξεκινήσεις από ένα ηπιο και φιλικό bros... τα σχεδόν 40 άλογα που έχει δεν είναι αμελητέα ποσότητα ειδικά για κάποιον που δεν έχει επαφή με μηχανές ... σκέψου οτι 0-100 έχει 6s... και όταν το διώξεις φεύγει πανεύκολα... το δικό μου μετά από 3 χρόνια κατοχής το είχα βάλει για πλάκα αγγελία και με πήραν τηλ με 200ε παραπάνω από ότι το αγόρασα...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
το δικό μου μετά από 3 χρόνια κατοχής το είχα βάλει για πλάκα αγγελία και με πήραν τηλ με 200ε παραπάνω από ότι το αγόρασα... -
το δικό μου μετά από 3 χρόνια κατοχής το είχα βάλει για πλάκα αγγελία και με πήραν τηλ με 200ε παραπάνω από ότι το αγόρασα...
πιο παλία τα bros κρατάγανε τρελές τιμές λόγο μονόμπρατσου και αξιοπιστίας... πλέον έχουν μεν παλιώσει αλλά είναι στανταρτ οι βλάβες και αν πιάνουν τα χέρια σου είναι πολύ εύκολο να το λύσεις... μηχανολογία δεν σπουδάζεις ?? ευκαιρία και για πρακτις...
-
Ναι μηχανολογία αλλά καλό θα ήταν να μη χρειαστεί να κάνω εξάσκηση εκεί.
Αν θέλω να χαλάσω κάτι έχουμε κινητήρες και στο ΤΕΙ. -
Μια χαρα μηχανη ειναι η hornet. Εχω βγαλει πολλες ωρες και σαν οδηγος και σαν συνοδηγος.Το μηχανακι ειναι δυνατο,εχει πολυ καλα φρενα και η αναρτηση του ειναι μια χαρα.Ουτε πολυ κοπαναει και ουτε αναπηδαει πολυ στις ανωμαλιες του δρομου.Ο ξαδερφος μου εχει γυρω στα 7 λιτρα ανα 100χλμ στον μικτο κυκλο και ειναι πολυ ευχαριστημενος με τη μηχανη.
έχεις καβαλήσει τίποτα άλλο πέρα από το χόρνετ και το παπί ?? τι μάρκα κράνος φοράς?
Οτι βρω το βαζω στο κεφαλι μου. Επισης ποιος σου ειπε οτι χρειαζεται το κρανος?
-
Από συντήρηση ξέρουμε τι παίζει για όλα αυτά που λέμε;
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Μια χαρα μηχανη ειναι η hornet. Εχω βγαλει πολλες ωρες και σαν οδηγος και σαν συνοδηγος.Το μηχανακι ειναι δυνατο,εχει πολυ καλα φρενα και η αναρτηση του ειναι μια χαρα.Ουτε πολυ κοπαναει και ουτε αναπηδαει πολυ στις ανωμαλιες του δρομου.Ο ξαδερφος μου εχει γυρω στα 7 λιτρα ανα 100χλμ στον μικτο κυκλο και ειναι πολυ ευχαριστημενος με τη μηχανη.
έχεις καβαλήσει τίποτα άλλο πέρα από το χόρνετ και το παπί ?? τι μάρκα κράνος φοράς?
Οτι βρω το βαζω στο κεφαλι μου. Επισης ποιος σου ειπε οτι χρειαζεται το κρανος?
το κράνος είναι ανάλογο της εκτίμησης που έχεις για το κεφάλι σου... εγώ είμαι ομορφόπαιδο με μυαλό... δεν το βγάζω ούτε μέχρι το περίπτερο...
-
Από συντήρηση ξέρουμε τι παίζει για όλα αυτά που λέμε;για το bros ας πούμε?
-
εγώ είμαι άσχημος... δεν το βγάζω ούτε όταν είμαι δίπλα σε γυναίκα... -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
εγώ είμαι άσχημος... δεν το βγάζω ούτε όταν είμαι δίπλα σε γυναίκα...
-
Από συντήρηση ξέρουμε τι παίζει για όλα αυτά που λέμε;
για το bros ας πούμε?
Και για αυτό.
-
τώρα διάβασα το παραλήρημα του dimik και άμα δεν ήταν μακριά θα πήγαινα σπίτι του να τον αρχίσω στις ψιλές.
τι 250 ρε! παλάβωσε το παλικάρι απο το πολύ χαλούμιν?
400 και πάνω, ιδανικά 600 είσαι σούπερ.Αngel το on-off είναι μια χαρά και πολύ ταιριαστό στους ελληνικούς δρόμους. εγώ με το στρώμα χώνομαι παντού σχεδόν και μόνο παπιά περνάνε όπου δεν περνάω εγώ. όλα τα άλλα, γυμνά, 250κκ+ σκούτερ, στρεεταδικα κλπ πάνε ακριβώς όπου πάω και εγώ.
γνώμη μου είναι να πάρεις ένα με ABS. το ερ6 που έβαλαν πιο πάνω είναι καλή φάση, είναι και 2κ που έχει μεγαλύτερη ελαστικότητα ο κινητήρας απο 4κ. στο ίδιο στυλ(συνδυάζει 2κ, ΑBS, τύπου ον οφφ, και φέρνει λίγο σε γυμνό) μπορείς να δεις και το versys αν και νομίζω οτι παίζει λίγο πιο ψηλά απο τιμή.
γενικά ψάξτο στο θέμα μτχ. αν το μηχανάκι δεν έχει πρόβλημα αλλά απλώς θέλει στα πλαίσια της συντήρησης λάστιχα-αλυσίδα-τακάκια, σου φεύγουν 500 χαλλλαρά. οπότε μην κοιτάς μόνο τη τιμή κτήσης αλλά και τα άμεσα πρώτα κόστη.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
εγώ είμαι άσχημος... δεν το βγάζω ούτε όταν είμαι δίπλα σε γυναίκα...
όταν ο ταύρος κοιμόταν... εγώ ήμουν ατακτούλης... ταύρε προσοχή όταν λείπεις στον ασπρόπυργο...
1/2 ποστ που κοουτάροντε από τον ταύρο ... ρε μπας και με γουσταρίζει το γουοναμπι τζόβενο?
Πρώτη μηχανή - Naked