-
Παιδιά μέχρι στιγμής στις αντιπροσωπίες της FORD που έχω πάει μου δίνουν τιμή με το κλειδί στο χέρι (εκπτώσεις + όφελος απόσυρσης) για την έκδοση Trend 1.6 150 άλογα 18.400 και το σκέφτομαι σοβαρά γιατί με στον εξοπλισμό που δίνει (που είναι υπερπλήρης) και με αυτό τον κινητήρα ο ανταγωνισμός είναι πολύ παραπάνω.. σίγουρα η Giuletta είναι ένα πολύ καλό κ προσεγμένο αυτοκίνητο αλλά για την 170αρα αν χρειάζεται να σκάσω 24-25.000 ανεβαίνει πολύ κ δεν παίζει... με προβληματίζει μόνο το ότι είναι σχετικά καινούργιος ο κινητήρας της FORD (ecoboost όπως τον λέει) κ ως εκ τούτου δεν έχει δοκιμαστεί στην πράξη....
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Φυσικά και Focus με τα 150hp. Αρκεί να σου αρέσει . Ολόφρεσκο , ικανό , και μάλλον το κορυφαίο της κατηγορίας .
Σε καμία περίπτωση...
Γιατί όχι?Το 150άρι trend έχει πλέον με τις εκπτώσεις 19000€ και το sport 150 γύρω στα 20000€ .Πολύ καλές τιμές,όπως και τα ρεαλιστικά 19850€ του golf 1.4 tsi generation.Aν αναφέρεσαι στην gulietta αξίζει μόνο η 170άρα dinstinctive που έχει όμως 24000€ και χωρίς έξτρα(λείπουν cruise control,αναδιπλούμενοι καθρέπτες και κάποια άλλα) (μιας και η 120 είναι πιο αδύναμη αισθητά σε γκάζι από το 150άρι focus και καίει παραπάνω λόγω παλιού t-jet και έχει και αρκετά παραπάνω τέλη λόγω ρύπων).H gulietta είναι ίσως το καλύτερο αυτοκίνητο αρκεί να δώσεις 24-25000€ για την 170άρα(αν και απέναντι έχει το επίσης αξιολογότατο golf 160 r-line dsg με 25000€)
Ναι, αλλά αν οδηγήσεις το golf μετά δεν θα θέλεις ούτε να δεις το focus...
Και επειδή η προηγούμενη κακή μου εμπειρία με την VW δεν με αφήνει να προτείνω golf, προτείνω το Leon (που είναι το ίδιο αμάξι με άλλο σχέδιο, πιο λογικές τιμές και πιο σπορτίφ ρυθμίσεις στην ανάρτηση). Τι κι αν αλλάζει, παραμένει κορυφαίο σε στρίψιμο και σίγουρα ΚΑΜΙΑ σχέση με το focus... Και δεν είναι απαραίτητο να το πάρεις με την σπορ ανάρτηση ή τις 17άρες ζάντες...
Δυστυχώς, το focus ΕΙΧΕ κορυφαίο συνδυασμό στριψίματος-άνεσης, πλέον δεν έχει ούτε το πρώτο, αλλά ακόμα χειρότερα ούτε λέει τίποτα το ιδιαίτερο και στο δεύτερο...
Παιδιά μέχρι στιγμής στις αντιπροσωπίες της FORD που έχω πάει μου δίνουν τιμή με το κλειδί στο χέρι (εκπτώσεις + όφελος απόσυρσης) για την έκδοση Trend 1.6 150 άλογα 18.400 και το σκέφτομαι σοβαρά γιατί με στον εξοπλισμό που δίνει (που είναι υπερπλήρης) και με αυτό τον κινητήρα ο ανταγωνισμός είναι πολύ παραπάνω.. σίγουρα η Giuletta είναι ένα πολύ καλό κ προσεγμένο αυτοκίνητο αλλά για την 170αρα αν χρειάζεται να σκάσω 24-25.000 ανεβαίνει πολύ κ δεν παίζει... με προβληματίζει μόνο το ότι είναι σχετικά καινούργιος ο κινητήρας της FORD (ecoboost όπως τον λέει) κ ως εκ τούτου δεν έχει δοκιμαστεί στην πράξη....
Αν πάντως, το ΟΔΗΓΗΣΕΣ και σου άρεσε, τι να πω... πάω πάσο... καλορίζικο!
-
Ο χρήστης kostas85 έγραψε:
Παιδιά μέχρι στιγμής στις αντιπροσωπίες της FORD που έχω πάει μου δίνουν τιμή με το κλειδί στο χέρι (εκπτώσεις + όφελος απόσυρσης) για την έκδοση Trend 1.6 150 άλογα 18.400 και το σκέφτομαι σοβαρά γιατί με στον εξοπλισμό που δίνει (που είναι υπερπλήρης) και με αυτό τον κινητήρα ο ανταγωνισμός είναι πολύ παραπάνω.. σίγουρα η Giuletta είναι ένα πολύ καλό κ προσεγμένο αυτοκίνητο αλλά για την 170αρα αν χρειάζεται να σκάσω 24-25.000 ανεβαίνει πολύ κ δεν παίζει... με προβληματίζει μόνο το ότι είναι σχετικά καινούργιος ο κινητήρας της FORD (ecoboost όπως τον λέει) κ ως εκ τούτου δεν έχει δοκιμαστεί στην πράξη....Προχώρα φίλε μου,πολύ καλό αυτοκίνητο το νέο φόκους και με τέτοια τιμή σούπερ.Αν μπορείς πάνε για την έκδοση sport 150 με τον πιο πλούσιο εξοπλισμό(σπορ ανάρτηση,καθίσματα,διζωνικό κλίμα και κάτι άλλα ωραία ψιλά).Για τον κινητήρα μην φοβάσαι η φόρντ είναι αξιόπιστη εταιρία,άλλωστε αυτό το μοτέρ το φοράει και το volvo s60 χώρια την 5ετή εγγύηση της φόρντ.
-
ειναι fiestaros approved??? χρυση εγγυηση;
-
Άρα να αποκλείσω τελείως το νέο ASTRA και να πάω στο FOCUS με κλειστά μάτια??
Θα ήθελα να ακούσω κ τη γνώμη κάποιου που το έχει αγοράσει ήδη το νέο FOCUS - να μου πει τις εντυπώσεις του.
Ευχαριστώ όλους όσους έχουν απαντήσει μέχρι τώρα!! -
Ο χρήστης kostas85 έγραψε:
Άρα να αποκλείσω τελείως το νέο ASTRA και να πάω στο FOCUS με κλειστά μάτια??
Θα ήθελα να ακούσω κ τη γνώμη κάποιου που το έχει αγοράσει ήδη το νέο FOCUS - να μου πει τις εντυπώσεις του.
Ευχαριστώ όλους όσους έχουν απαντήσει μέχρι τώρα!!Πάρε ένα από την τριπλέτα ford focus 1.6 150 trend ή sport,vw golf 1.4 tsi generation,renault megane 1.4 tce dynamic.Ασε το astra μπροστά σε αυτά δεν.
-
Παιδιά η σειρά DS της CITROEN τι λέει ? Είδα το DS4 κ μου άρεσε πολύ εμφανισιακά (βέβαια σε σχέση με το FOCUS ανεβαίνω πολύ σε τιμή) Ξέρει κάποιος κάτι?
Ευχαριστώ -
Ωραίο αυτοκίνητο, αλλά όπως είπες κι εσύ ανεβαίνεις πολύ σε τιμή. Και κατά την άποψη μου αυτό που κυρίως πληρώνεις παραπάνω είναι το στυλ. Οπότε σε τέτοιους καιρούς μάλλον πεταμένα λεφτά.
-
Επειδή μου άρεσε και εμένα , πήγα πριν λίγες μέρες να το περιεργαστώ
Για να πάρεις αυτό που βλέπεις στο φυλλάδιο θέλει πολλά και δεν αξίζει
Δείχνει 4ποτο αλλά στις πίσω πόρτες τα παράθυρα δεν ανοίγουν .
Δείχνει 4-5 θέσιο αλλά συνεπιβάτης πίσω με μέτριο ανάστημα '1,78 και πάνω' ή θα έχει σκυφτό κεφάλι ή θα βρίσκει στον ουρανό.
Δείχνει hatch-back αλλά αν πας να μπεις πίσω και την γλυτώσεις από την γωνία της πόρτας 'Δολοφονική παγίδα' την ώρα που ανοίγει θα σπάσεις την κεφάλα σου στο πλαίσιο καθώς μπαίνοντας μέσα.
Το να βγεις έξω είναι σχεδόν το ίδιο δύσκολο με ένα 2πορτο .
Μόλις μπεις και κάτσεις σε μία από τις πλαϊνές θέσεις νιώθεις το κάθισμα να έχει την τάση να σε πετάει έξω .
Τα μαξιλαράκια του είναι πολύ μαλακά στο πλάι με αποτέλεσμα να γέρνεις .
Στο εσωτερικό Εμπρός είναι όμορφο αλλά μόνο στην πλούσια έκδοση . Στις απλές είναι . . . άνοστο.αυτά ,
όχι δεν το οδήγησα , δεν είχαν ούτε θα έφερναν εντός του μήνα , /οχι ότι με ένοιαζε πλέον ....
-
Άρα τρώει ένα ωραιότατο χ το DS4 με αυτά που μου λές ... είναι ακριβός ο λόγος που φεύγω από το μικρό 3πορτο CORSAki μου για να πάρω ένα καινούργιο, ασφαλές, αξιόπιστο και με άνεση χώρων στη καμπίνα!!
-
Μείνε στο Focus , Astra . Golf
Δες τελικές τιμές με παραπλήσιο εξοπλισμό , Οδήγησε και διάλεξε . -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Μείνε στο Focus , Astra . Golf
Δες τελικές τιμές με παραπλήσιο εξοπλισμό , Οδήγησε και διάλεξε .Στο focus-golf συμφωνώ,στο astra όχι και τόσο γιατί η τιμή στο 140άρι sport ακουμπά στα ίδια επίπεδα με τα focus 150 trend-golf 1.4 tsi generation και θεωρώ ότι είναι υποδεέστερο.Αντι αυτού θα έλεγα megane 1.4 tce dynamic με 17690€ ή και χαμηλότερα με 5 χρόνια εγγύηση και δωρεάν 3 χρόνια σέρβις.Στην ίδια αυτή τιμή με του megane παίρνει μόνο το 120άρι astra edition που επίσης θεωρώ υποδεεέστερη επιλογή έναντι του megane.
-
Μηπως εισαι ο τυπας που εχεις ποσταρει και στο CFH που εισαι αναμεσα σε focus 125-150 ps και εχεις ενα opel astra φτιαγμενο? Ειπαμε το 150αρι θα παρεις!
-
@fiestaros
Προσωπικά το Megane μου αρέσει μόνο το coupe. Τα 2 από τα 3 στα οποία συμφωνούμε είναι ολόφρεσκα με πρώτο το Ford.
Απλά κοιτώντας τις τιμές βλέπω ότι το Cosmo ( το οποίο έχει πολύ εξοπλισμό) . Και ας μην τρελαθούμε είναι αξιόλογο αυτοκίνητο .
Έφτιαξα αυτό . http://www.4troxoi.gr/?pname=CompareModels&panel=2&m1=645&m2=6372&m3=5848&m4=6286
Δε ξέρω τι εκπτώσεις παίζουν . Αν τα 2 πρώτα είναι κοντά θα πήγαινα στο Ford κυρίως για τον κινητήρα. In real life θα αποδειχτεί οικονομικότερος και ευκολότερος στα ταξίδια.
Επίσης είναι τα μόνα 2 από τα 4 με ρύπους κάτω από το 140 .
Στο service επίσης θεωρώ ότι έχουν πλεονέκτημα . Διατηρώ επιφύλαξη για το Megane ( δεν γνωρίζω τίποτα )
Σαν κατασκευή πάλι θα προτιμούσα το Focus .
Αλλά πάντα αν η διαφορά είναι μικρή . Αν ξεπερνάει τα 2,5-3 χιλιάρικα θα πήγαινα στο Astra.Για να είμαι όμως δίκαιος όπως είπαν και κάποιοι προλαλήσαντες αν ο φίλος μπορεί να φτάσει την Giuletta ( κάτι ακούω ότι παίζουν εκπτώσεις και άτοκο διακανονισμό ) τότε θα επέλεγα αυτή .
Το διαμόρφωσα καλύτερα . http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=CompareModels&panel=3&m1=645&m2=6372&m3=5848&m4=6777 -
Ο χρήστης cool13pao έγραψε:
Έχω το Auris 1.6 132 και είναι πιό γρήγορο από tsi 122 και ίσως από 140. Δοκιμασμένο. Άπειρες κόντρες με tsi και τα περνάει από πάνω. Και οικονομικό κοίταξέ το. Βέβαια είναι Toyota όπότε θα πληρώσεις. Αλλά εσύ θέλεις Ιταλικό από ότι κατάλαβα. Καλή τύχη.Σιγά το αυτοκίνητο....πέρασε ένα τέτοιο από τα χέρια μου για κάποιους μήνες.Απλά ένας καλός και αξιόπιστος μεταφορέας.
-
Δε βγαίνει με CVT αυτό, να γίνει εξαιρετικό;
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Δε βγαίνει με CVT αυτό, να γίνει εξαιρετικό;Το είχα ΜΜΤ....καλούτσικο.
-
Χάλι μαύρο είναι το mmt βασικά, αλλά τέσπα.
-
Είχα το προηγούμενο corolla 1.6 με CVT . απλά απαράδεκτο .
Έκαιγε σαν 2λιτρο , όταν άλλαζε ταχύτητα προλάβαινες να δεις ταινία , έπαιρνε κλίσεις ιστιοπλοϊκού . -
Ο χρήστης botanic έγραψε:
Βασικά η Toyota είναι πρώτη σε πωλήσεις παγκοσμίως οπότε κάτι παραπάνω ξέρουν. Ο καθένας κρίνει με βάση τα γούστα του βέβαια.Και τα McDonald's πρώτα σε πωλήσεις είναι... αλλά δεν είναι και τα καλύτερα στον κόσμο!
Συμβουλή για αγορά νέου αυτοκινήτου