-
Ξεχνάς ότι υπάρχουν ακόμα στον κόσμο δισεκατομμύρια παρθένοι πελάτες του καπιταλισμού, ανέγγιχτοι από το iPhone. Μέχρι να γίνουν και αυτοί πελατάκια, μια χαρά μπορεί να κάνει τη μικρή του επανάσταση o EDDIE_147.
@REALZEUS
Δε λέμε για 10 διαφορετικά fastfood-άδικα λέμε για βασικά αγαθά όπως ένα πλυντήριο (το αυτοκίνητο λόγω καλών ΜΜΜ δεν ήταν βασικό αγαθό).Βασικά αν δεν ξόδευαν τόσο πάνω από τις δυνάμεις τους σε εξοπλισμούς (και είσαι και περήφανος για αυτό ) ίσως να είχαν περίσσεμα παραγωγικής δυνατότητας για να εξασφαλίζουν στους πολίτες τους τα στοιχειώδη. Και ίσως να μην είχαν καταρρεύσει και να τους νοσταλγούσε όντως ο κόσμος, όχι 10-15% που παίρνει το πρώην ΚΚΣΕ (the proof of the pudding is in the eating όπως ξέρεις).
Επίσης αυτό με την παραγωγικότητα δεν είναι αστείο, προφανώς ο Σταχάνοβ ήταν εξαίρεση αλλά αν κρίνω από την παραγωγικότητα των περισσότερων ελλήνων ΔΥ μπορώ να φανταστώ πόσο καλή θα είχαν στη χώρα της βότκας...
-
Το σκληρό πρόσωπο του καπιταλισμού
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Να το πούμε πιο απλά; Εκεί, το κράτος σου εξασφάλιζε σπίτι, δουλειά, παιδεία και υγεία.
Πάντως και εδώ δεν σε αναγκάζει κάποιος να αλλάξεις αμάξι κάθε τόσο, να πάρεις στεγαστικό δάνειο, να αλλάζεις κινητό κάθε χρόνο, να μην αφήνεις μπιχλιμπίδι για μπιχλιμπίδι, να παίρνεις καινούρια ρούχα κάθε χρόνο κλπ
Κανένας απολύτως... με τη βία τουλάχιστον.
Οπότε μια χαρά μπορεί να ζήσει κάποιος και στο καπιταλιστικό σύστημα με τα στοιχειώδη.Το θέμα είναι ότι μας ωθεί σε ένα συγκεκριμένο καταναλωτικό μοντέλο ο τρόπος ζωής.
Άλλο αυτό και άλλο ότι αναγκαστικά στον καπιταλισμό κάποιοι πρέπει να μείνουν άστεγοι, να πεινάσουν κλπ για να πλουτίσουν κάποιοι άλλοι.Σαν ένα φίλο (χαμηλόμισθο προς αποφυγή παρεξήγησης) που μου είπε κάποια στιγμή για μια τηλεόραση 3D, σούπερ χάι φάι κλπ ότι 'Έ τους πούστηδες, θες σχεδόν ένα μισθό σήμερα για να πάρεις τηλεόραση'...
Εγώ που έχω μείνει με τηλεόραση 17ετίας και κινητό 3ετίας δεν χρειάζεται να δώσω κανένα μισθό για τηλεόραση και κινητό.
Άλλοι δίνουν 2 μισθούς το χρόνο για τα παραπάνω.Πρόβλημα τους...
Ο οπλοφόρος που θα μπουκάρει στο σπίτι μου για να με αναγκάσει να πάω να πάρω iphone δεν έχει έρθει ακόμα και όπως το κόβω θα αργήσει...Μια μονο ερωτηση γιατι αυτη η λογικη (ο Θεος να την κάνει) βγαζει ματι, αν ολοι ειχαν παρομοια συμπεριφορα με την δικη σου η Αpple θα υπηρχε ως εταιρεια?
Και για να μην γινει παρανοηση να το κανω ταληρα, ακομα και αν το ατομο υποστηριζε οτι διατηρει ακεραια την δυνατοτητα του να εκφραζει σε οικονομικο επιπεδο την βουληση του και παραλληλα την ηθικη του-κατι που κανεις κι εσυ- (δλδ να παραγει και να καταναλωνει κατα βουληση) η εταιρεια δεν μπορει να υποστηριξει το ιδιο, γιατι πολυ απλα θα εβλεπε την χρηματιστηριακη της αξια να χανει μηδενικα ανα δευτερολεπτο.
ΑΡΑ ΔΕΝ χρειαζεται να σε απειλησει κανεις για να παρεις νεο κινητο, αν δεν το κανεις η αναπαραγωγη του κεφαλαιου θα καταρρευσει με οτι συνεπαγεται και για σενα, ειναι δλδ μια τετοια σχεση και οχι => ή
Τα μεσα λοιπον που μεταχειριζεται μια εταιρεια για να πεισει για την αναγκαιοτητα των προϊοντων της πρεπει να ειναι αναγκαια και ικανα για την κερδοφορια της, οχι ομως και για την ηθικο-λογικη καθαρση του χρηστη καταναλωτη, ΟΤΑΝ ομως αυτος ταυτισει την χρηση και καταναλωση του προϊοντος με μια ηθικο-λογικη ερμηνεια της πραξης του, (οικολογια,υγεια,σοσιαλισμος) απλα αυτοπαγιδευεται σε κατι που ηταν περιττο για την εταιρεια αλλα απειρα εκμεταλλευσιμο απο αυτη. (Φετιχισμος προϊοντων, free trade, αθλητισμος κλπ.) ρουα ματ μαγκες εκ μερους του παγκοσμιου καπιταλιστικου φορουμ.Γιατί τους βάζεις δύσκολα και τους βραχυκυκλώνεις;
Η φενάκη του καπιταλισμού είναι η ψευδαίσθηση της ελεύθερης επιλογής. Τελικά οι άνθρωποι γουστάρουν να περνάνε σκατά, αρκεί να είναι τα σκατά που οι ίδιοι πιστεύουν ότι επέλεξαν!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Παντα εξαρταται και απο το ΠΟΥ εμενε ο ιαντ και ποια η κοινωνικη του θεση και της οικογενειας του.
Χωρίς να θέλω να επισέλθω σε προσωπικά στοιχεία, στην Γεωργία έμενε και δεν ήταν μέλη του κόμματος οικογενειακώς.
Γκρουζίνος! Πλακα κανω, δεν χρειαζοταν να απαντήσεις εσυ. Καλα εκανες και δεν επεκταθηκες. Τα rolleyes ειναι εκτος, δεν εκανα αναφορα για κομμα.
Εκει καλα περναγανε μεχρι το 93, απο οσο ξερω, δαση, νερα, βουνα, θαλασσα, μετα αλλαξε αποτομα η κατασταση, εγινε της κακομοιρας με τον εμφυλιο και εφυγαν κακην κακως. Εχω γνωστη (πανω σε σας μενει) που ειδαμε την πολη της στο google earth και εβαλε τα κλαματα. Ξερω και αλλο κοσμο που ηρθε απο εκει.ολοι εσεις οι κουμουνιστο λατρεις γιατι δεν πατε να ζησετε σε καποια τετοια χωρα που ολοι εχουν δουλεια, φαι, παιδεια, και γαματα αεροσκαφη;
Μιλούν ελληνικά ή αγγλικά εκεί για να είμαστε άνετοι; Έχουμε τους αγαπημένους μας εκεί; Έχουμε γνώση της τοπικής κοινωνίας και κουλτούρας; Στην Αγγλία έζησα για πολλά χρόνια, η γλώσσα είναι μητρική, ο τρόπος ζωής είναι τόσο οικείος όσο στην Ελλάδα μη σου πω περισσότερο και γενικά νιώθω σαν στο σπίτι μου. Στην Κούβα ρε σύντροφε πως να πάω;
Είναι σαν να σε ρωτάω γιατί δεν πας στην Αμερική και μένεις στην Ελλάδα. Μήπως επειδή δεν σε ενώνει τίποτα με την χώρα;
Αφου δεν μπορεις να πας Κουβα αυτο σημαινει οτι πρεπει να γινει εδω Κουβα?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@gto250swbΞεχνάς ότι υπάρχουν ακόμα στον κόσμο δισεκατομμύρια παρθένοι πελάτες του καπιταλισμού, ανέγγιχτοι από το iPhone. Μέχρι να γίνουν και αυτοί πελατάκια, μια χαρά μπορεί να κάνει τη μικρή του επανάσταση o EDDIE_147.
Σιγά μη γίνουν όλοι πελατάκια της apple
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Και την ουρά στη ΔΕΗ, στην εφορία, στην τράπεζα, στα μαγαζιά της άπλ, τη σαρδελοποίηση στα ΜΜΜ, τα μποτιλιαρίσματα
Εδώ που τα λέμε για αυτά δεν φταίει ο καπιταλισμός. Α η αλήθεια να λέγεται! Στην Αγγλία κάθεσαι άνετα στο λεωφορείο. Το tube είναι λίγο ζόρικο αλλά παλεύεται.
Μήπως λοιπόν οι ουρές δε μας λένε αν ένα σύστημα είναι καλό ή όχι;
Γιατι δεν δοκιμαζεις μονος σου;
Κατσε μια-δυο μερες νηστικος και μετα πηγαινε εξω απο μια τραπεζα και περιμενε στην ουρα να πληρωσεις τον οποιον λογαριασμο εχεις να πληρωσεις ,αργοτερα πηγαινε σε ενα συσσιτιο και περιμενε στην ουρα μπας και παρεις λιγο φαι και την βγαλεις για μερικες ωρες ,γιατι μετα απο λιγο θα ξαναπεινασεις. -
Η φενάκη του καπιταλισμού είναι η ψευδαίσθηση της ελεύθερης επιλογής. Τελικά οι άνθρωποι γουστάρουν να περνάνε σκατά, αρκεί να είναι τα σκατά που οι ίδιοι πιστεύουν ότι επέλεξαν!
Ίσως γι'αυτό καταρρεύσαμε σα χώρα. Μια δεν είχαμε σκατά, μια χαλούσαν τα μαστίγια
Ήρθε η γερμανία και θα τα διορθώσει αυτά
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Και την ουρά στη ΔΕΗ, στην εφορία, στην τράπεζα, στα μαγαζιά της άπλ, τη σαρδελοποίηση στα ΜΜΜ, τα μποτιλιαρίσματα
Εδώ που τα λέμε για αυτά δεν φταίει ο καπιταλισμός. Α η αλήθεια να λέγεται! Στην Αγγλία κάθεσαι άνετα στο λεωφορείο. Το tube είναι λίγο ζόρικο αλλά παλεύεται.
Κατσε μια-δυο μερες νηστικος και μετα πηγαινε εξω απο μια τραπεζα και περιμενε στην ουρα να πληρωσεις τον οποιον λογαριασμο εχεις να πληρωσεις ,αργοτερα πηγαινε σε ενα συσσιτιο και περιμενε στην ουρα μπας και παρεις λιγο φαι και την βγαλεις για μερικες ωρες ,γιατι μετα απο λιγο θα ξαναπεινασεις.Λέω να μείνω προς το παρόν, μια που δεν έχω που να πάω. Εξ άλλου, δημοκρατία έχωμε . Δεν ψηφίζω μόνο εγώ.
-
Ίσως γι'αυτό καταρρεύσαμε σα χώρα. Μια δεν είχαμε σκατά, μια χαλούσαν τα μαστίγια
Ήρθε η γερμανία και θα τα διορθώσει αυτά
γιαυτο σας λεω, παρτε οικογενειες, φιλους, γνωστους και πηγαινετε σε καποιον κομμουνιστικο παραδεισο
σταματηστε να περνατε σκατα και σαλπαρετε για το ονειρο -
Κατσε μια-δυο μερες νηστικος και μετα πηγαινε εξω απο μια τραπεζα και περιμενε στην ουρα να πληρωσεις τον οποιον λογαριασμο εχεις να πληρωσεις ,αργοτερα πηγαινε σε ενα συσσιτιο και περιμενε στην ουρα μπας και παρεις λιγο φαι και την βγαλεις για μερικες ωρες ,γιατι μετα απο λιγο θα ξαναπεινασεις.Ε ποια η διαφορά; Και στην Ελλάδα αυτό γίνεται σήμερα...
-
Κατσε μια-δυο μερες νηστικος και μετα πηγαινε εξω απο μια τραπεζα και περιμενε στην ουρα να πληρωσεις τον οποιον λογαριασμο εχεις να πληρωσεις ,αργοτερα πηγαινε σε ενα συσσιτιο και περιμενε στην ουρα μπας και παρεις λιγο φαι και την βγαλεις για μερικες ωρες ,γιατι μετα απο λιγο θα ξαναπεινασεις.Λέω να μείνω προς το παρόν, μια που δεν έχω που να πάω. Εξ άλλου, δημοκρατία έχωμε . Δεν ψηφίζω μόνο εγώ.
Οταν ζησεις σε ενα κομμουνιστικο κρατος οπου το φαι σου θα εξαρτιεται απο τις αποφασεις καποιων,δεν θα λες ,απλα θα περιμενεις στην ουρα ,ειτε κανει κρυο ειτε ζεστη.
Και καλο θα ειναι να μην πετας την μπαλα στον πλανητη Αρη. -
Οταν ζησεις σε ενα κομμουνιστικο κρατος οπου το φαι σου θα εξαρτιεται απο τις αποφασεις καποιων,δεν θα λες ,απλα θα περιμενεις στην ουρα ,ειτε κανει κρυο ειτε ζεστη.
Και καλο θα ειναι να μην πετας την μπαλα στον πλανητη Αρη.Και τώρα γίνεται αυτό. Μάλιστα το φαί μου και της οικογένειάς μου εξαρτάται από τον επιχειρηματόπουλο που τελείωσε το σχολείο με το ζόρι, ο οποίος δεν θέλει να δώσει 50 ευρώ για ένα ups και μετά διαμαρτύρεται που του χάλασε το τηλεφωνικό κέντρο και με απολύει....
-
Κατσε μια-δυο μερες νηστικος και μετα πηγαινε εξω απο μια τραπεζα και περιμενε στην ουρα να πληρωσεις τον οποιον λογαριασμο εχεις να πληρωσεις ,αργοτερα πηγαινε σε ενα συσσιτιο και περιμενε στην ουρα μπας και παρεις λιγο φαι και την βγαλεις για μερικες ωρες ,γιατι μετα απο λιγο θα ξαναπεινασεις.Ε ποια η διαφορά; Και στην Ελλάδα αυτό γίνεται σήμερα...
Πως το πες αυτο;
Φιλε μου,το γεγονος οτι βγαζει συσσιτια η εκκλησια (που ολοι θαβετε) και η χρυση αυγη (που ολοι θαβετε) δεν σημαινει αυτοματως οτι ολος ο πληθυσμος παει στα συσσιτια.
Οποτε καλο θα ειναι να προσεχεις τι γραφεις. -
@gto
όταν υπεραπλουστεύεις κάποια πράγματα το ποστ βγαίνει εύκολα, αλλά στο βάθος το χάνεις συνολικά.αν ολοι ειχαν παρομοια συμπεριφορα με την δικη σου η Αpple θα υπηρχε ως εταιρεια
Χέστηκε πατόκορφα η Apple αν ο χ Έντης πάρει iphone...
Και λεω χέστηκε γιατί έχει τη δύναμη των μυστικών του σκότους (aka marketing) και μπορεί να ζμπρώχνει χωρίς βία κάποια καλά εκατομύρια κόσμου να πηγαίνουν να στάζουν κάθε τόσο και λιγάκι το υστέρημα τους για να παίρνουν όποια μαλακία πουλάει.
Όμως τα εκατομύρια αυτά κόσμου γουστάρουν και επαναπροσδιορίζουν το νόημα της ζωής κάθε φορά που παίρνουν το καινούριο μπιχλιμπίδι.
Εγώ τους θεωρώ μαλάκες, αυτοί όμως θεωρούν ευκαιρία τα 400 ευρώ για ένα τηλέφωνο...Είτε το γουστάρεις(τε) είτε όχι έτσι είναι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων.
Και ο Ινδιάνος Μάτσου Πίτσου μπορεί να κάνει το σκατό του παξιμάδι για να κοτσάρει καινούριο φτερό στο καπέλο του.Αν όλοι είχαν τη δική μου λογική η Apple θα έφτιαχνε πιο φτηνά τηλέφωνα-συσκευές.
Θα σταματούσε να υπάρχει μόνο αν σταματούσε να κάνει σωστά τη δουλειά της.bonus (επειδή κάποιοι θέλουν να δουν το ανθρώπινο δράμα)
Στο κολαστήρι του studio 54 που ανθρώπινες ψυχές στοιβάζονταν και βασανίζονταν για λίγα ml αλκοόλης.
-
Και καλο θα ειναι να μην πετας την μπαλα στον πλανητη Αρη.Και τώρα γίνεται αυτό. Μάλιστα το φαί μου και της οικογένειάς μου εξαρτάται από τον επιχειρηματόπουλο που τελείωσε το σχολείο με το ζόρι, ο οποίος δεν θέλει να δώσει 50 ευρώ για ένα ups και μετά διαμαρτύρεται που του χάλασε το τηλεφωνικό κέντρο και με απολύει....
Καλα αστο ενταξει.
-
Καλα αστο ενταξει.
Όοοοοοοοοοοοοχι, δεν το αφήνω καθόλου.
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Τι τρελό τόπικ, συγκρίνονται ουρές χιλιάδων ανθρώπων για ένα ζευγάρι παπoύτσια με ουρές στη disneylandθα δεις και αλλα, υπομονη
-
Τα πραματα ειναι απλα,καποιοι στην προσπαθεια τους να το παιξουν αντικαπιταλιστες ,ενω οι ιδιοι ειναι πρωτης ταξεως καπιταλιστες,προσπαθουν να μας πεισουν οτι ο κομμουνισμος ειναι καλυτερος απτον καπιταλισμο.
Η συζητηση ειναι πολυ επιφανειακη, για να μην πω υποκριτικη.
Γειας σας. -
Τα πραματα ειναι απλα,καποιοι στην προσπαθεια τους να το παιξουν αντικαπιταλιστες ,ενω οι ιδιοι ειναι πρωτης ταξεως καπιταλιστες,προσπαθουν να μας πεισουν οτι ο κομμουνισμος ειναι καλυτερος απτον καπιταλισμο.
Η συζητηση ειναι πολυ επιφανειακη, για να μην πω υποκριτικη.
Γειας σας.Μεγάλο παραμύθι αυτό πάλι. Πως να ζήσει ένας μη καπιταλιστής σε ένα περιβάλλον όπου τό μόνο αποδεκτό είναι ο καπιταλισμός; Μόνο η κουβέντα, η σκέψη και η υπομονή μένει.
-
Πως το πες αυτο;
Φιλε μου,το γεγονος οτι βγαζει συσσιτια η εκκλησια (που ολοι θαβετε) και η χρυση αυγη (που ολοι θαβετε) δεν σημαινει αυτοματως οτι ολος ο πληθυσμος παει στα συσσιτια.
Οποτε καλο θα ειναι να προσεχεις τι γραφεις.Γιατί εκεί στα συσσίτια πήγαινε ο κόσμος;
Capitalism vs Communism Mother of all topics