-
Καλησπέρα,
σε διάφορες συζητησεις που παρακολουθώ εδώ κατά καιρούς, μερικες φορές αναφέρονται αγορές απο το ίντερνετ (πχ λαστιχα, λαδια κλπ).
Εφόσον τα οικονομικα μου (και όλης της Ελλάδας) δεν ειναι ανθηρά, θα ήθελα να ρωτήσω τη γνωμη σας για αγορες ανταλλακτικών απο εξωτερικό. Αξίζει τον κόπο να μπει κανεις στη διαδικασία? Θα βρεί πραγματικά τιμες που να δικαιολογούν την 'ταλαιπωρία'. Είναι οι τιμές σε απλα καθημερινα πραγματα (πχ μπουζι-καλώδια, διαφορα φιλτρα, τακακια κλπ) καλες=έχουν διαφορές σε επίπεδο που να δικαιολογει μια τετοια κίνηση?
Η ερωτηση δεν αφορα τις συναλλαγες online καθ' εαυτές, αυτό που δεν ξερω ειναι οι τιμες της εδω αγοράς για τετοια πράγματα. Ουτε απο που να αρχίσω για να μπορώ να συγκρίνω....
Σε ποια καταστήματα online μπαίνετε συνηθως ? τι αγοράζετε συνήθως? Υπαρχουν ελληνικα καταστήματα αξιοπιστα? Αν δεν μπορειτε να τα πειτε στο forum γιατι θα θεωρηθει διαφήμιση, μπορειτε αν θελετε να στειλετε πμ.
Ευχαριατώ.
-
Καλησπέρα,
σε διάφορες συζητησεις που παρακολουθώ εδώ κατά καιρούς, μερικες φορές αναφέρονται αγορές απο το ίντερνετ (πχ λαστιχα, λαδια κλπ).
Εφόσον τα οικονομικα μου (και όλης της Ελλάδας) δεν ειναι ανθηρά, θα ήθελα να ρωτήσω τη γνωμη σας για αγορες ανταλλακτικών απο εξωτερικό. Αξίζει τον κόπο να μπει κανεις στη διαδικασία? Θα βρεί πραγματικά τιμες που να δικαιολογούν την 'ταλαιπωρία'. Είναι οι τιμές σε απλα καθημερινα πραγματα (πχ μπουζι-καλώδια, διαφορα φιλτρα, τακακια κλπ) καλες=έχουν διαφορές σε επίπεδο που να δικαιολογει μια τετοια κίνηση?
Η ερωτηση δεν αφορα τις συναλλαγες online καθ' εαυτές, αυτό που δεν ξερω ειναι οι τιμες της εδω αγοράς για τετοια πράγματα. Ουτε απο που να αρχίσω για να μπορώ να συγκρίνω....
Σε ποια καταστήματα online μπαίνετε συνηθως ? τι αγοράζετε συνήθως? Υπαρχουν ελληνικα καταστήματα αξιοπιστα? Αν δεν μπορειτε να τα πειτε στο forum γιατι θα θεωρηθει διαφήμιση, μπορειτε αν θελετε να στειλετε πμ.
Ευχαριατώ.
-
Καλησπέρα,
Ευχαριατώ.
-
Πρόσφατα έμεινα από πολλαπλασιαστή (έχει δύο το αμάξι, κάηκε ο ένας). Παίρνω τηλ. στη FIAT και είχε 70+ΦΠΑ ο ένας. Παρήγγειλα δύο από μεγάλο εισαγωγέα στην Αγγλία μέσω Internet και πλήρωσα, μαζί με τα μεταφορικά, κάπου 68 ευρώ ΤΟΥΣ ΔΥΟ (αυθεντικοί Marelli)!
Αναμονή είχα κάπου 8 μέρες, αλλά σίγουρα άξιζε.
Ίσως δεν πρέπει να γενικεύσουμε ότι το Internet συμφέρει πάντα και για τα πάντα, αλλά σίγουρα λίγο ψάξιμο αξίζει, ειδικά για ανταλλακτικά που μπορούμε να αλλάξουμε μόνοι μας. -
φιλε αξιζει π.χ. αναλωσιμα για το σερβις του αυτοκινητου μπορεις να παρεις και στο 1/3 της τιμης απο αντιπροσωπειας και καλθυτερης ποιοτητας.ριξε μια ματια trade-wind.gr
-
Γενικά στα ελαφριά πράγματα συμφέρει πολύ περισσότερο απέξω λόγω και μικρότερου κόστους μεταφορικών. Επίσης και τα αναλώσιμα ειναι πολύ φτηνότερα. Στο κόστος αγοράς από εδώ θα πρέπει να βάλεις επίσης το κόστος καυσίμου που θα χαλάσεις μέχρι να πάς στο κατάστημα συν το χρόνο που θα χαλάσεις για την αγορά. Από το ιντερνετ σου έρχεται στο σπίτι ενω΄εισαι στο καναπέ και σαπίζεις σε Gran Tourismo 4....
-
Συμφέρει μόνο στις περιπτώσεις που 1) μπορείς να εγκαταστήσεις το εξάρτημα μόνος σου και 2) όταν είσαι 100% σίγουρος οτι το εξαρτημα που παραγγέλνεις είναι το σωστό
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Συμφέρει μόνο στις περιπτώσεις που 1) μπορείς να εγκαταστήσεις το εξάρτημα μόνος σου και 2) όταν είσαι 100% σίγουρος οτι το εξαρτημα που παραγγέλνεις είναι το σωστόγια το πρωτο κανεις μεγιστο λαθος. στα περισσοτερα συνεργεια μπορεις να πας το ανταλλακτικο και να στο εγκαταστησουν, για το δευτερο εχεις δικιο
Εδω και 4-5 χρονια αγοραζω τα παντα για το αυτοκινητο μου (εκτος απο π.χ. λαδια που τα παιρνω απο λαμπριανιδη-ελλαδα) απο το εξωτερικο. εχω αγορασει απο ΗΠΑ, αυστραλια, ιαπωνια,κινα,νεα ζηλανδια,ευρωπη κτλ κτλ και δεν μιλαω μονο για μικροπραγματα αλλα για τουρμπινες,αεροτομες,προφυλακτηρες,αναρτησεις,λαστιχα κτλ κτλ
μαζι με τα δικα μου εχω παρει και για φιλους πραγματα απο εξω και παντα οι τιμες ηταν απο 20% μεχρι και 200% φτηνοτερες (μαζι με μεταφορικα-τελωνεια) απο ελλαδα
καποια στιγμη ειχα υπολογισει οτι ειχα ριξει πανω στο αυτοκινητο μου εξτρα αξιας 4000 ευρω που απο ελλαδα για να τα παρω ηθελα 11.000 ευρω
Απο στραβες μου εχουν τυχει λιγοτερες απο γνωστους που ψωνιζουν απο ελλαδα και στο 90% των περιπτωσεων πηρα τα χρηματα μου πισω (αλλα μιλαμε για 4-5 φορες στα 5 χρονια)
-
το μονο να προσεξεις ειναι οτικαλυτερα να πληρωσεις με paypal, και να ζητησεις στην αποδειξη να γραφει τον κωδικο καθαρα...
δηλαδη να μην λεει...αντλια τεμαχιο 1
αλλα πχ fuel pump, kingstonian industries XTR34ZZ.........used, new αναλογα με την περισταση..
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Συμφέρει μόνο στις περιπτώσεις που 1) μπορείς να εγκαταστήσεις το εξάρτημα μόνος σου και 2) όταν είσαι 100% σίγουρος οτι το εξαρτημα που παραγγέλνεις είναι το σωστό
Νομίζω φιλέ ότι η παράθεση σου, είναι στην πραγματική διάσταση!...
Όταν μου φέρουν πχ, 4 αμορτισέρ να τα περάσω, παίρνω αμοιβή για εργασία και ευθυγράμμιση.
Όταν τα πουλάω εγώ, τότε είναι δωρεάν η τοποθέτηση και η ευθυγράμμιση, και παίρνει ο πελάτης εγγύηση. Δεν τρέχει σε τράπεζες και έχει αυτό που θέλει, όταν το θέλει και μπορεί… και με ευκολίες!. Σε περίπτωση αστοχίας του υλικού, είμαι υπεύθυνος της αντικατάστασης, και κατ επέκταση ο προμηθευτής μου. Ο δεύτερος πληρώνει και τα εργατικά της αλλαγής, είτε άμεσα σε μετρητά, η με έξτρα έκπτωση στο επόμενο τιμολόγιο!!!..... σίγουρα δεν υπάρχει αμφισβήτηση της γνώμης μου… γιατί εγώ είμαι πελάτης – πελάτης, και όχι περιστασιακός!. Πόσα πράγματα εξασφαλίζονται με μια προσωπική αγορά?.
Πάμε στην Νο2 θέση της παράθεσης σου. Άκουσα για 200% κέρδος!!!.... τότε εγώ που είμαι και εισαγωγέας, με πιάνουν κορόιδο οι κουτόφραγκοι!. Έκτος εάν τους παραγγέλλω τριαντάφυλλα, και μου σταλούν τσουκνίδες!.
Σήμερα για Opel υπάρχουν τακάκια για το ίδιο αυτοκίνητο, με 14ε και ένα καλό και όχι το πρώτο, με 43ε. Ποιος έχει την γνώση να εξηγήσει πριν την κολόνα και το χωράφι στον πελάτη, την διαφορά τους?. Σας πληροφορώ, ότι πουλάμε φρένα καλύτερα από της ‘πρώτης τοποθέτησης’, σε καλύτερες τιμές από ότι πουλάνε οι αντιπροσωπίες. Εμείς τα ξέρουμε, γιατί εμείς τα έχουμε δοκιμάσει.
Σίγουρα μόνον μέσω διαδικτύου ψωνίζω σήμερα. Και με τους έλληνες εμπόρους και με τους του εξωτερικού, δεν υπάρχει γρηγορότερη και ποιο απλή δουλειά. Είναι και ο λόγος που είμαι on lain με όλους. Τους ελέγχω συγκρίνοντας τους μεταξύ τους. Αυτήν την σύγκριση ποιος ιδιώτης μπορεί να την κάνει?.
Σήμερα σε μεγάλο δίκτυο καταστημάτων σε λαμαρίνα, όταν παραγγέλλω πράγματα, η οθόνη, μου δίνει επιλογές, πχ Ευρώπης η Ασίας.
Διαφορά: τα Ευρώπης 40% φτηνότερα και άψογα. Πολλές φόρες και ιδίου εργοστασίου με τα πρώτης τοποθέτησης!.
Η Ασία 60% φτηνότερη από της αντιπροσωπείας!. Μα πολλές φόρες έχουν μικροπροβλήματα εφαρμογής. Όταν κρίνω ότι είναι επουσιώδη, βάζω αυτά για να κερδίζει ο πελάτης.
Μα ποτέ έκπτωση στην ποιότητα των μερών ασφάλειας. Φρένα, αμορτισέρ, ψαλίδια, μπαλάκια κλπ.
Τώρα μιλάμε για λάδια πχ. Οι παραγωγοί, όταν δεν έχουν την φίρμα τους από έξω, σου γεμίζουν τα μπουκάλια με ότι θέλεις!!!!.... άντε να ξεχωρίσει ο μη έχων γνώση, ποια ντομάτα είναι βιολογικής καλλιέργειας, και δεν είναι ποτισμένη με όλα τα κέρατα της αυξητικής καλλιέργειας!....
Απόψεις θα ήθελα…..
Α. -
Έχω δύο αυτοκίνητα, το ένα μικρό και κοινότυπο σε Ελλάδα αλλά σπάνιο σε ευρώπη, το άλλο το ακριβώς αντίθετο.
Για το μικρό, ένα Σταρλετάκι, δεν συμφέρει να φέρεις σχεδόν τίποτα από ΕΕ αφού εδώ τα βρίσκω τα ίδια ή και πιο φθηνά.
Για το δεύτερο έχω κυριολεκτικά σωθεί γιατί πληρώνω το πολύ το 50% που θα έδινα εδώ για να εξυπηρετηθώ, και αυτό μαζί με τα μεταφορικά.
Άρα συμφέρει κατά περίπτωση.
Όλες οι εισαγωγές που κάνω είναι από ΕΕ και μέσω ebay,η πληρωμή τουες μέσω πιστωτικής και πέιπαλ, και η μεταφορά των ειδών στο 99% των περιπτώσεων μέσω κρατικών ταχυδρομείων με διεύθυνση παράδοσης την ποστρεστάντ του τοπικού μου ΕΛΤΑ, μακράν οι πλέον αξιόπιστες υπηρεσίες από τον κάθε πουλ μουρ κούριερ.
Σε κάθε περίπτωση όμως θέλει προσοχή με την παραγγελία και την επιλογή του εξαρτήματος, άρα απαιτεί κάποια ενασχόληση. -
Σε ανταλλακτικά πάντως που δεν είναι ελαφριά, πιστεύω πως τις περισσότερες φορές δεν συμφέρει η αγορά μέσω Internet από το εξωτερικό.
Σ΄αυτές όμως τις περιπτώσεις (όπως και στις περιπτώσεις των ελαφριών ανταλλακτικών επίσης) κάνοντας μια μικρή έρευνα αγοράς σε καταστήματα ανταλλακτικών στην Ελλάδα, μέσω Internet ή και μέσω τηλεφώνου, νομίζω πως ο ιδιώτης (που ξέρει, τι ανταλλακτικό ψάχνει (ακόμη καλύτερα και τον κωδικό του ανταλλακτικού), πετυχαίνει πάρα πολύ καλή τιμή αγοράς τους.
Από την άλλη όμως ... υπάρχει και το κόστος τοποθέτησης , το οποίο πρέπει να το υπολογίσει και αυτό
Δηλ. πιστεύω πως η αγορά του ανταλλακτικού από καταστήματα ανταλλακτικών στην Ελλάδα, μέσω Internet ή και μέσω τηλεφώνου (και με παραλαβή από το κατάστημα ή και δωρεάν στο σπίτι αν η παραγγελία υπερβαίνει ένα μίνιμουμ ποσό ) σίγουρα συμφέρει στις περιπτώσεις που μπορείς να εγκαταστήσεις το εξάρτημα μόνος σου και επιπλέον είσαι 100% σίγουρος οτι το εξαρτημα που παραγγέλνεις είναι το σωστό (όπως ανέφερε παραπάνω και ο dog80)Απ΄την άλλη, φίλε antonis-team, η άποψη μου είναι πως σε αρκετές περιπτώσεις, για εμάς τους ιδιώτες, λόγω της οικονομικής στενότητός μας (όπως και όλης της Ελλάδος) - όπως λέει και ο trident1971 - (που μας αναγκάζει να τα λογαριάζουμε-υπολογίζουμε όλα), μας συμφέρει να το αγοράσουμε το ανταλλακτικό (-ά) με τον τρόπο που ανέφερα παραπάνω και να τα πάμε σε συνεργείο να μας το τοποθετήσουν με την αντίστοιχη χρέωση βέβαια.
Η τελική 'σούμα', είναι σημαντικά χαμηλότερη και σίγουρα υπολογίσιμη για τον ιδιώτη (στη δύσκολη εποχή που διανύουμε). -
«Για το δεύτερο έχω κυριολεκτικά σωθεί γιατί πληρώνω το πολύ το 50% που θα έδινα εδώ για να εξυπηρετηθώ, και αυτό μαζί με τα μεταφορικά.»
Για αμερικανικά μοντέλα, δεν ψωνίζω τίποτα από Ελλάδα. Επειδή ο τρόπος πληρωμής είναι παράξενος στην Αμερική, το εκμεταλλεύονται οι ντόπιοι έμποροι και βαράνε στον σταυρό.
Όπως και για ορισμένα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα ακριβά.
Πάντα λέω πλήρη στοιχεία του αυτοκινήτου, δίνω κωδικούς ανταλλακτικού, και εν ανάγκη και φωτώ για σιγουριά. Έτσι αποφεύγουμε την περίπτωση που έγραψα για τριαντάφυλλα και τσουκνίδες που και τα δυο βγάζουν λουλούδια!.«Η τελική 'σούμα', είναι σημαντικά χαμηλότερη και σίγουρα υπολογίσιμη για τον ιδιώτη (στη δύσκολη εποχή που διανύουμε).»
Την κρίση την νιώθουμε στο πετσί μας όλοι φίλε μου. Και αυτοί που έβγαζαν λίγα, και εμείς που βγάζαμε πολλά. Όλοι απλώσαμε τα πόδια μας στο μέγεθος της κουβέρτας που φτιάξαμε, και τώρα μας την πετσοκόβει η επάρατος διακυβέρνηση.
Μα τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να υπολογίζουμε με το μολύβι, και όχι με το μυαλό μας στο περίπου. Κόστος ανταλλακτικού τσιφ + κόστος τοποθέτησης + χρόνος ενασχόλησης μας + κόστος χρήματος (διότι τα εμβάσματα δεν είναι άτοκα). Και 1ε να κερδίσουμε είναι θετικό. Είναι 3 αυγά, που μερικές φορές λείπουν από το ψυγείο μας.
Α. -
Μαστρο-Αντωνη, εχεις δικιο κι αδικο αναλλογως.
Οταν συγκρινεις τιμες του ιδιου προιοντος, πχ λαστιχα BF Goodrich AT 215-75-15 δεν υπαρχει η περιπτωση διαφοράς στην ποιοτητα. Εκει απλά συγκρινεις τιμες., Κι αν υπολογίσεις και το αν εχεις ΑΦΜ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ και το φπα εχει γινονται ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ενδιαφερουσες...
Επεισεις εχεις σιγουρα μεγαλυτερη ποικιλία, στο ιδιο παραδειγμα και ΝΟΚΙΑΝ Κ.λ.π. ( μην κολλήσεις τυχαια βαζω μαρκες καπως μη γνωστες ) που στην ιδια διασταση εχουν οντως σχεδον τα μισά λεφτα ( προσωπικό παραδειγμα )Μια αλλη λυση ειναι πολλοι ανταλακτικάδες κανουν 'παραεισαγωγή' να την πω, με προιοντα απο τον κατασκευαστη που τα δινει στις αυτοκινητοβιομηχανιες (δες MOBIS = KIA - Huyindai ) οπου μιλάμε για ΤΡΕΛΕΣ διαφορες
Επεισεις προσωπικό παραδειγμα οταν πριν καποια χρονια τιναχτηκε το ψηγειο στον αερα, η Autopoint ηθελε 360 και ΔΕΝ το ειχε, κι ο Μελετης ( ο... ανταλλακτικο-προμηθευτης μου!!) το ειχε ( και σε κουτι ΚΙΑ παρακαλώ και με τις ιριδιζουσες ταινιες κ.λ.π. κ.λ.π. ......) 120..ή 160 δε θυμαμαι, ετσι κι αλλιως η διαφορά ειναι τεραστια.Το προβλημα ειναι στα 'ξαφνικά' εκει δηλ. που η αγορα δεν ειναι προγραματισμενη γιατι προεκειψε ξαφνικά η βλαβη. Εκει ΔΕΝ προλαβαινεις ( ειδικά αν καιγεσαι το αυτοκινητο ) ουτε για ψαξιματα ουτε για αναμονες παραδοσης...
Εξου και το ιντερνετ προτιμαται ( απο τους ιδιωτες οχι εσενα που εισαι online με ΕΛΤΡΕΚΑ ΙΑΠΩΝΙΚΗ κ.λ.π. και βλεπεις ακομα και το στοκ τους και σε ποια αποθηκε το εχουν ) για προγραματισμενα πραγματα ή αξεσουαρ ή που απλά δεν υπαρχουν στην Ελλαδα (λογω ελειψης)...
-
Καλέ μου φιλέ Φωκίωνα!...... Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.
Και είναι ανόμοιο να συγκρίνεις εμένα, με 34 διάβλους σε ανταλλακτικά και στοκ εταιριών παγκοσμία!. Με όσες γνώσεις διαθέτω στο αντικείμενο, και με ευχέρεια προσβάσεως κωδικών αυτοκινητοβιομηχανιών!. Αυτή είναι η δουλειά μου εδώ και μισό αιώνα+.
Μια απόδειξη είναι, ότι το συγκεκριμένο ψυγείο που αγόρασες, σήμερα με παράδοση 24 ώρες, έχει ανωτάτη τιμή λιανικής μετά φορου.108,74!.
Και ποιος?, εσύ που πίνεις ενίοτε καφέ, με καφέ ζάχαρη και….. μουντζούρα!!. Το ψυγείο Valeo a class!.
Οι ιριδίζουσες ταινίες είναι κράχτης αυτών που δεν γνωρίζουν, όχι σε εσένα και πολύ περισσότερο σε εμένα.
Τα σετ συμπλέκτη που αγοράζω, είναι εξωτερικά GZ δεν πουλάνε λιανική. Μέσα είναι πλατό Valeo + δίσκος PHC + ρουλεμάν SKF!. Ένα τρίδυμο δοκιμασμένο επιτυχώς!. Η προμήθεια που μου δίνουν είναι τέτοια, που μπορώ να ευχαριστήσω και οικονομικά και τεχνικά τον πελάτη.
Αυτό κάνουμε όλα τα σοβαρά συνεργεία στην Ελλάδα, και είμαστε εκατοντάδες πανελλαδικά!.
Προτρέπω φανατικά τους πελάτες μου να ‘ψάχνονται’, με βοηθάνε κατά κόρον!!!!......
Αυτοί ψάχνουν και βρίσκουν, εγώ ελέγχω και δικτυώνομε, και όλοι κερδίζουμε!.
Από τον υπολογιστή, βρίσκεις άριστα πράγματα, μα πέφτεις και σε ‘λούμπες’. Και είναι πιθανό, να αγοράσεις και ‘φόλες’!. Να πατήσεις τον αχινό…..
Υπάρχουν πολλά ψαxτήρια, εμπορικά. Μα δεν ξέρουν από ποιότητα. Λειτουργούν με μόνο γνώμονα την τιμή, και παίρνουν προμήθεια.
Το προσωπικό μου ψαχτήρι είναι με εργοστάσια, που δίνουν προδιαγραφές και εγγυήσεις.
Και εδώ κολάει το: η παπάς παπάς, η ζευγάς ζευγάς!.
Σε κάποια άλλη ενότητα, που εγώ ονομάζω ‘ενότητα της δυστυχίας’, όπου μόνον παράπονα ακούω και εξυπνάδες συντεχνιών μου έγραψαν….. «μαστοραααα, αλλάξανε οι καιροί, δεν μπορείς να σκέπτεσαι με το μυαλό πριν 20 – 30 χρόνια….»
«Το μυαλό τους και μια λίρα» σκέπτομαι με το μυαλό των 66 χρόνων, και την πήρα των 50!!!!....
Να ψάχνεστε παλικάρια μου. Να ψάχνεστε για να γίνετε συνειδητοποιημένοι καταναλωτές και πάντα κερδισμένοι. Μα προτού βάλετε το χέρι στην τσέπη, να ρωτάτε αυτούς που ανιδιοτελώς βοηθάμε τους έλληνες και κατ επέκταση την πατρίδα.
Και όχι σαν αυτούς, που βοηθάνε την πατρίδα να μην χρεοκοπήσει, πάντα με ιδιοτέλεια, και να γίνει ένα απέραντο νεκροταφείο…..
Α. -
αντωνη μιλαω καθαρα για ανταλλακτικα αυτοκινητων που εχουν σκοπο την βελτιωση. δεν μιλαω για τακακια του opel corsa, αλλα για προιοντα αξιας.
εχω απειρα παραδειγματα να σου αναφερω για ανταλλακτικα για subaru, ειτε μιλαμε για κολαρα, ψυγεια λαδιου και νερου, intercooler, τουρμπινες,εξατμισεις, μπεκ, αντιστρεπτικες, αναρτησεις, ελατηρια, καθισματα, τιμονια και οτι αλλο μπορει να παει το μυαλο σου που τα περνουμε σε εξευτελιστικες τιμες απο εξωτερικο.
Ενα μονο απλο παραδειγμα, ενα σετ ιμαντα χρονισμου για EJ20, τεντωτηρες, ρουλεμαν κτλ απο αντιπροσωπεια φτανει τα 600 ευρω, στο εμποριο καπου στα 450 και απο ebay 300 ευρω!!!
θες να μιλησουμε για φρενα? τακακια ferodo DS2500 για subaru STI μπρος πισω 300 ευρω, δισκοι brembo 326mm για sti μπροστινοι 120 ευρω
μπορω να γραφω με τις ωρες για ολα αυτα τα ανταλλακτικα που υπαρχουν στο εξωτερικο και ειναι πολυ φτηνοτερα απο οτι στην Ελλαδα. Και ναι εαν εβλεπα οτι το κερδος ειναι 10-20% θα προτιμουσα τον ελληνα εμπορο, αλλα οταν βλεπω αισχροκερδεια τοτε σιγα μην τον προτιμησω. Οσο για την εγγυηση οποτε την εχω χρειαστει με εχουν εξυπηρετησει και δεν ειχα προβλημα, εσυ τι πιστευεις οτι οι εμποροι στο εξωτερικο δεν ειναι φερεγγυοι? παντου μπορεις να την πατησεις, εχω αγορασει καινουργια λαστιχα απο ντοπιο λαστιχά και το ενα (ελεγξα τα 2 και απο μ@λ@κια μου δεν ειδα τα αλλα δυο) ηταν 5 ετων, ενω τα αλλα 3, 9 μηνων. Μετα ο λαστιχας εκανε τον κινεζο!!
Οποτε μην προσπαθεις να πεισεις τον κοσμο οτι καλα κανουν να ψωνιζουν απο Ελλαδα. Τα ζωναρια εσφιξαν, λεφτα στις τσεπες δεν υπαρχουν και ο καταναλωτης θα αγορασει απο εκει που θα βρει καλυτερη τιμη. Ας εχουν λογικες τιμες οι εμποροι στην ελλαδα να τους προτιμησουμε ή στην τελικη ας αγορασουν και αυτοι απο εξωτερικο για να εχουν μεγαλυτερο περιθωριο κερδους. Ξερω εμπορους που παρακαμπτουν τους επισημους εισαγωγεις και τα φερνουν μονοι τους απο εξωτερικο
-
Μαστορα το εξρω οτι ΣΑΦΩΣ κι ΕΣΥ εχεις 800 ακρες παραπανω απο μενα.. Προφανως.
( Η τιμη του ψυγειου το ξερω οτι εχει πεσει απο τοτε που το πηρα εγω... και κατω απο 100 μη σου πω..) -
«Οποτε μην προσπαθεις να πεισεις τον κοσμο οτι καλα κανουν να ψωνιζουν απο Ελλαδα. Τα ζωναρια εσφιξαν, λεφτα στις τσεπες δεν υπαρχουν και ο καταναλωτης θα αγορασει απο εκει που θα βρει καλυτερη τιμη. Ας εχουν λογικες τιμες οι εμποροι στην ελλαδα να τους προτιμησουμε ή στην τελικη ας αγορασουν και αυτοι απο εξωτερικο για να εχουν μεγαλυτερο περιθωριο κερδους. Ξερω εμπορους που παρακαμπτουν τους επισημους εισαγωγεις και τα φερνουν μονοι τους απο εξωτερικο»
Θεωρώ ότι αυτό έχει περισσότερο ουσία που έγραψες. Μα εγώ είχα γράψει αυτό:
‘……..Να ψάχνεστε παλικάρια μου. Να ψάχνεστε για να γίνετε συνειδητοποιημένοι καταναλωτές και πάντα κερδισμένοι. Μα προτού βάλετε το χέρι στην τσέπη, να ρωτάτε αυτούς που ανιδιοτελώς βοηθάμε τους έλληνες και κατ επέκταση την πατρίδα.
Και όχι σαν αυτούς, που βοηθάνε την πατρίδα να μην χρεοκοπήσει, πάντα με ιδιοτέλεια, και να γίνει ένα απέραντο νεκροταφείο…..!!!!!
Και πάντα στόχος μου, περίτρανα διατυπωμένος είναι, να βοηθώ.
Δεν υπάρχει μόνον ο τόπος και τα χρήματα, μα είναι και ο τρόπος!!.... ο τόπος και τα χρήματα, δεν μου πέφτει λόγος. Στον τρόπο, είμαι ιδικός…..
Σίγουρα απόλυτο είναι, ότι οι ασχολούμενοι στην Ελλάδα με βελτιώσεις, θεωρούν ότι ο πελάτης τους πρέπει να περνάει από τον βρόχο των τιμών τους!. Και σίγουρα όχι όλοι.
Και οπωσδήποτε αυτό που έγραψα ακριβώς πάνω από το κείμενο σου, δεν προτρέπει στην τύφλωση του αγοραστικού κοινού από παντού, μα για να βοηθήσω , για έξυπνη επιλογή χωρίς ατυχήματα…
Και εάν εσύ έχεις το περιθώριο να γράφεις ώρες για ατιμίες εμπόρων, εγώ γράφω βιβλίο μεγέθους τηλεφωνικού καταλόγου…..
Ένα μόνον θα σου γράψω: από έλληνα προμηθευτή μου για αμερικανικά, 25 χρόνια ψωνίζω. Ζήτησα πλήρες σετ μετατροπής mustang του 65, για υδραυλικό τιμόνι. Μου ζήτησε 6500ε και 2 μήνες σε μετ/να..
Σε έναν μήνα έφυγε ο πελάτης μου, τελειωμένο με καινούργια , και πλήρωσε 3100.
Ο προμηθευτείς έβγαλε τα μάτια του με τα χέρια του!!.
Και εδώ θα σε ρωτήσω!. Σε 14 μεγάλα μαγαζιά στην Αμερική, έστειλα κωδικούς και φωτώ, το τι ζητούσα, μέχρι και για της χάλκινες ροδέλες!!!!...
Ζητούσα όταν τα μαζέψουν, να στείλω φίλο συνάδελφο να τα δει, και να τους πληρώσει μετά από έμβασμα μου. Τα ζώα μου αργά!.
Τελικά φίλος συνάδελφος αντιπρόσωπος Ford στο Καναδά, μου τα πακετάρισε, τα έτιλε και μου υπε και πόσο κέρδισε!, 250$!.
Όλα αυτά που γράφω είναι για να διδάξω στο μέγεθος του δυνατού και των γνώσεων μου, για να αποφύγετε τους σκοπέλους.
Φιλικά
Α. -
…έκανα μια ερώτηση, και δεν την διατύπωσα!!!!!!....
Ποιος ΙΧης θα μπορούσε μην ξέροντας, να κάνει μια τέτοια «διαβούλευση» ( όπως παραμυθατζιδικα μας βομβαρδίζουν οι ψεύτες…. Καταλαβαίνεις!!...), και να μαζέψει 123 κωδικούς για μια μετατροπή, σε αυτοκίνητο του 1965 η 6?.
Α. -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Μαστορα το εξρω οτι ΣΑΦΩΣ κι ΕΣΥ εχεις 800 ακρες παραπανω απο μενα.. Προφανως.
( Η τιμη του ψυγειου το ξερω οτι εχει πεσει απο τοτε που το πηρα εγω... και κατω απο 100 μη σου πω..)
Για εμένα και τον Φωκίωνα ΝΑΙ…..75!!!!!.
Ανταλλακτικά μέσω internet? Αξίζει τον κόπο? Τι λέτε?