-
Παιδιά πρέπει να κάνω μεγάλο service (ιμάντες και τα συναφή) σε ένα ford fiesta μοντέλο 2002 (αγορασμένο το 2004). Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιον ιστότοπο για τα ανταλακτικά καθώς και πως να αναζητήσω τα ανταλακτικά αυτά?
-
Ειμαι εντυπωσιασμενος με το nt.gr ως προς την ποικιλια μαρκων που εχει!
Πραγματικα καποιες πολυ ποιοτικες μαρκες που βρηκα εδω μεσα δεν τις βρισκεις στα καταστηματα λογο του οτι δεν ειναι εμπορευσιμα.
Παντως εγω δεν εχω ψωνισει ακομη απο εδω γιατι ειναι πανακριβος σε απλα αναλωσιμα.
Εννοω οτι αναλωσιμα και ανταλλακτικα ιδιας μαρκας τα βρισκεις πολυ φθηνοτερα σε φυσικα καταστηματα.
Δεν καταλαβαινω γιατι δεν 'χτυπαει' τις τιμες ως μη φυσικο καταστημα..αποριας αξιο. -
Εχει δει κανεις αυτο το καταστημα?
οι τιμες του μου φαινονται πολυ χαμηλες, ακομα και να υπολογισω ΦΠΑ -
Tα ιντερνετικά μαγαζιά έχουν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους κινέζικα μηχανικά ανταλλακτικά, ότι και να σημαίνει αυτό.
-
E;
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
-
ποιοτητα?
-
Δεν είναι μόνο η ποιότητα, για να αγοράσεις πχ silent block, ή τα ρουλεμάν για τα top mount, χρειάζεσαι να έχεις, αλλά και να σου δίνει το κατάστημα τον οriginal κωδικό μαί με τον δικό του κωδικό, αλλιώς ότι παραλάβεις υπάρχει πιθανότητα να είναι λάθος.
Δεν αρκεί το μοντέλο και η χρονολογία.Εδώ για Renault / Peugeot σου δίνουν τον ίδιο κωδικό για τα ρουλεμάν του top mount και το ανταλλακτικό είναι διαφορετικό, στο δικό μου έχει λίγο διαφορετική πατούρα και δεν κάθονται, μόνο αν ψάξεις τον μαμά κωδικό βρίσκεις άκρη τις περισσότερες φορές.
Στα ημιαξόνια πχ του 106 πόσες διαφορές υπάρχουν στα άκρα τους που δεν πατάνε στο ρουλεμάν και δεν σφίγγουν, αυτές τις διαφορές μπορείς να τις δείς στο ιντερνετικό μαγαζί ? ΟΚ κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα. αλλά για κάποια άλλα χρειάζεται προσοχή.
Άλλο παράδειγμα, σε ίδιους κινητήρες ατμο και τούρμπο η αντλία νερού είναι ίδια, έχει και έξοδο για τα νερά της τουρμπίνας, στην 'έκδοση για άτμο είναι βουλωμένη, για το τούρμπο είναι ανοιχτή, το μαγαζί σου δείχνει περίπου μια φωτό που δεν ξέρεις τι είναι, εκεί χρειάζεσαι τον μαμά κωδικό του ανταλλακτικού και να τον δίνει το κατάστημα για σύγκριση, αλλιώς θα πάρεις κάτι που από τύχη θα ταιριάζει.
-
Αυτά μπορείς να τα βρείς αν ξέρεις που να ψάξεις. Τα περισσότερα δε Ιντερνετικά καταστήματα χρησιμοποιούν πινακίδα που για την χώρα στην οποία βρίσκονται τους δίνει πληροφορίες και για το VIN και αρα για το σωστό ανταλλακτικό. Αν κάτι είναι ασαφές μπορείς πάντα να επικοινωνήσεις μαζί τους με το VIN για να βρεθεί άκρη. Αυτά φυσικά ισχύουν για σοβαρά μαγαζιά με σοβαρό support που είναι και αυτό που τελικά κάνει την διαφορά. Πχ αρκετές φόρες ψώνισα λίγο πιο ακριβά γιατί ας πούμε το μαγαζί έδινε πλήρη λίστα με εργοστασιακούς κωδικους.
Η δική μου ερώτηση αφορά τα περι Κινέζικων και ποιότητας. Αυτό δεν το έπιασα -
Δεν είναι όλα τα Κινέζικα για πέταμα, υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες, με τη διαφορά ότι παράγονται από δεκάδες εργοστάσια και δεν είναι μιά - δυό εταιρίες πχ για να μπορείς να ξέρεις την ποιότητα τους, στα Ευρωπαικά εργοστάσια παραγωγής ανταλλακτικών πάνω - κάτω ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις γιατί είναι οι ίδιοι πάντα και είναι 10-15, οι Κινέζοι είναι δεκάδες εργοστάσια και δεν είναι 30 χρόνια στην αγορά για να μάθουμε τι είναι το ένα και το άλλο, αυτό εννοώ.
Επειδή βλέπω και στενοχωριέσαι θα το πάω παρακάτω, το έχω ξαναπεί, δούλεψα τους δίσκους των φρένων του Huyndai Tucson και μου πέσανε τα σαγώνια από την ποιότητα τους και με την αποδεδειγμένη αντοχή τους, δεν ξέρω όμως τα υπόλοιπα τι είναι, υποθέτω κάτι ανάλογο, αλλά εδώ έχουμε κάτι Κορεάτικο και επώνυμο, μακάρι και οι Κινέζοι να έχουν την ίδια και καλύτερη ποιότητα.
Άλλο παράδειγμα, στην έκθεση υποκατασκευαστών στο Αννόβερο το 2005, είχα πάει με δείγματα ανοξείδωτων μεντεσέδων για τα ψυγεία της Coca - Colla, που εδώ τους μεντεσέδες αυτούς τους είχαμε περί πολλού, μπήκα σε ένα Κινέζικο περίπτερο που είχανε δείγματα χυτών πολύ καλά με άριστο φινίρισμα, τους έδειξα τα δείγματα και ο Κινέζος τα πέταξε στο καλάθι δίπλα, λέγοντας ότι είναι σκουπίδια, προφανώς για να μου κάνει εντύπωση, του είπα ότι μπορεί να είναι η Rolls - Roys της Κίνας στα χυτά το μαγαζί του στην Κίνα, αλλά υστερούν σε συμπεριφορά ειδικά όταν είναι τόσο εκτεθειμένοι, όπως σε μια έκθεση, και ότι αυτό το υφάκι δεν συμβαδίζει με την ποιότητα των προϊόντων τους, και αν ήθελαν να πάρουν παραγγελίες από Ευρωπαίους έπρεπε να αλλάξουν ύφος, πράγματι την επομένη που ξαναπέρασα έξω από το περίπτερο στον διάδρομο, ο ίδιος άνθρωπος, ήρθε με χαμόγελο, μου ζήτησε συγγνώμη για την προηγούμενη ημέρα, δεν δίστασε να χαμηλώσει τον πήχυ σε ένα άγνωστο και να δείξει ότι έσφαλε, αυτό εμένα μου είπε πολλά, ότι μπορούν και προσαρμόζονται απόλυτα αρκεί να κάνουν τη δουλειά τους, και δεν είναι τυχαία όλα αυτά που έχουν πετύχει, με όποιον τρόπο το κατάφεραν αυτό, με το βούρδουλα ή ότι άλλο, έχουν στόχους και τους πετυχαίνουν, εμάς μας ενδιαφέρουν τα προϊόντα τους, για τα υπόλοιπα ας ενδιαφερθούν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Και αν σήμερα ακόμα στα φτηνά ανταλλακτικά δεν έχουν την κατάλληλη ποιότητα, θα την αποκτήσουν γιατί θέλουν, το πρόβλημα μας όμως παραμένει, είναι δεκάδες και δεν τους ξέρουμε ακόμα για να ξέρουμε την ποιότητα τους.
-
Υπάρχει πχ μια πρέσα, που πρεσάρει αντλίες νερού.
Στης ευρωπαϊκές χώρες το υλικό που πρεσάρουν είναι συγκεκριμένο, διότι είναι επώνυμο εργοστάσιο και δεν θέλει να ξευτιλιστεί.
Στην Κίνα σου λένε ανώτερη και κατώτερη τιμή, με ένα σορό ενδιάμεσες. Στοχεύεις την αγορά σου και παραγγέλλεις. Πρεσάρουν από χώμα μέχρι άψογα υλικά. Εμείς που το ξέρουμε ποσό κλέφτης είναι ο παραγγέλον. Η κινέζοι δεν είναι κλέφτες, μα δεν έχουν ενδοιασμό στην ποιότητα!!!!!....... ότι θέλει ο πελάτης!.
Α. -
σημερα παρελαβα απο το rexbo ενα σετ δισκων optimal(γερμανικοι),2 σινεμπλοκ γεματα optimal, 2 φιλτρα λαδιου febi, 2 φιλτρα αερος swag, κυλινδρακι πισω τροχου japanparts, ντιστριμπιτερ metzger, ρουλεμαν τεντωτηρα δυναμου optimal ολα βγηκαν με τα μεταφορικα στα 105Ε ηρθαν σε 7εργασιμες μερες και ολα ειναι γερμανικα εκτος απο το κυλινδρακι ιαπωνικο, ηταν περιοδος με εκπτωσεις απο 40%-60%
εδω 2 δισκους μονο κυμαινονταν απο 48Ε κινεζικοι και στα 65-80Ε οι γνωστοι, πλεον και το www.nt.gr εχει γινει πανακριβο -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Η κινέζοι δεν είναι κλέφτες, μα δεν έχουν ενδοιασμό στην ποιότητα!!!!!....... ότι θέλει ο πελάτης!.
Α.Αυτό.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δεν είναι όλα τα Κινέζικα για πέταμα, υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες, με τη διαφορά ότι παράγονται από δεκάδες εργοστάσια και δεν είναι μιά - δυό εταιρίες πχ για να μπορείς να ξέρεις την ποιότητα τους, στα Ευρωπαικά εργοστάσια παραγωγής ανταλλακτικών πάνω - κάτω ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις γιατί είναι οι ίδιοι πάντα και είναι 10-15, οι Κινέζοι είναι δεκάδες εργοστάσια και δεν είναι 30 χρόνια στην αγορά για να μάθουμε τι είναι το ένα και το άλλο, αυτό εννοώ.Επειδή βλέπω και στενοχωριέσαι θα το πάω παρακάτω, το έχω ξαναπεί, δούλεψα τους δίσκους των φρένων του Huyndai Tucson και μου πέσανε τα σαγώνια από την ποιότητα τους και με την αποδεδειγμένη αντοχή τους, δεν ξέρω όμως τα υπόλοιπα τι είναι, υποθέτω κάτι ανάλογο, αλλά εδώ έχουμε κάτι Κορεάτικο και επώνυμο, μακάρι και οι Κινέζοι να έχουν την ίδια και καλύτερη ποιότητα.
Άλλο παράδειγμα, στην έκθεση υποκατασκευαστών στο Αννόβερο το 2005, είχα πάει με δείγματα ανοξείδωτων μεντεσέδων για τα ψυγεία της Coca - Colla, που εδώ τους μεντεσέδες αυτούς τους είχαμε περί πολλού, μπήκα σε ένα Κινέζικο περίπτερο που είχανε δείγματα χυτών πολύ καλά με άριστο φινίρισμα, τους έδειξα τα δείγματα και ο Κινέζος τα πέταξε στο καλάθι δίπλα, λέγοντας ότι είναι σκουπίδια, προφανώς για να μου κάνει εντύπωση, του είπα ότι μπορεί να είναι η Rolls - Roys της Κίνας στα χυτά το μαγαζί του στην Κίνα, αλλά υστερούν σε συμπεριφορά ειδικά όταν είναι τόσο εκτεθειμένοι, όπως σε μια έκθεση, και ότι αυτό το υφάκι δεν συμβαδίζει με την ποιότητα των προϊόντων τους, και αν ήθελαν να πάρουν παραγγελίες από Ευρωπαίους έπρεπε να αλλάξουν ύφος, πράγματι την επομένη που ξαναπέρασα έξω από το περίπτερο στον διάδρομο, ο ίδιος άνθρωπος, ήρθε με χαμόγελο, μου ζήτησε συγγνώμη για την προηγούμενη ημέρα, δεν δίστασε να χαμηλώσει τον πήχυ σε ένα άγνωστο και να δείξει ότι έσφαλε, αυτό εμένα μου είπε πολλά, ότι μπορούν και προσαρμόζονται απόλυτα αρκεί να κάνουν τη δουλειά τους, και δεν είναι τυχαία όλα αυτά που έχουν πετύχει, με όποιον τρόπο το κατάφεραν αυτό, με το βούρδουλα ή ότι άλλο, έχουν στόχους και τους πετυχαίνουν, εμάς μας ενδιαφέρουν τα προϊόντα τους, για τα υπόλοιπα ας ενδιαφερθούν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Και αν σήμερα ακόμα στα φτηνά ανταλλακτικά δεν έχουν την κατάλληλη ποιότητα, θα την αποκτήσουν γιατί θέλουν, το πρόβλημα μας όμως παραμένει, είναι δεκάδες και δεν τους ξέρουμε ακόμα για να ξέρουμε την ποιότητα τους.
Πολύ ωραία αυτή η ιστορία βγαλμένη από την ζωή αλλά εγώ θα ξαναρωτήσω γιατί ακόμα απάντηση δεν πήρα....
Από που προκύπτει πως τα Ιντερνετικά μαγαζιά πουλάνε κινέζικα όπως έγραψες εδώ;Tα ιντερνετικά μαγαζιά έχουν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους κινέζικα μηχανικά ανταλλακτικά, ότι και να σημαίνει αυτό.
-
Δεν είναι όλα τα Κινέζικα για πέταμα, υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες, με τη διαφορά ότι παράγονται από δεκάδες εργοστάσια και δεν είναι μιά - δυό εταιρίες πχ για να μπορείς να ξέρεις την ποιότητα τους, στα Ευρωπαικά εργοστάσια παραγωγής ανταλλακτικών πάνω - κάτω ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις γιατί είναι οι ίδιοι πάντα και είναι 10-15, οι Κινέζοι είναι δεκάδες εργοστάσια και δεν είναι 30 χρόνια στην αγορά για να μάθουμε τι είναι το ένα και το άλλο, αυτό εννοώ.Επειδή βλέπω και στενοχωριέσαι θα το πάω παρακάτω, το έχω ξαναπεί, δούλεψα τους δίσκους των φρένων του Huyndai Tucson και μου πέσανε τα σαγώνια από την ποιότητα τους και με την αποδεδειγμένη αντοχή τους, δεν ξέρω όμως τα υπόλοιπα τι είναι, υποθέτω κάτι ανάλογο, αλλά εδώ έχουμε κάτι Κορεάτικο και επώνυμο, μακάρι και οι Κινέζοι να έχουν την ίδια και καλύτερη ποιότητα.
Πολύ ωραία αυτή η ιστορία βγαλμένη από την ζωή αλλά εγώ θα ξαναρωτήσω γιατί ακόμα απάντηση δεν πήρα....
Από που προκύπτει πως τα Ιντερνετικά μαγαζιά πουλάνε κινέζικα όπως έγραψες εδώ;Tα ιντερνετικά μαγαζιά έχουν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους κινέζικα μηχανικά ανταλλακτικά, ότι και να σημαίνει αυτό.
-
Kαλά, δεν πουλάνε Κινέζικα, συγγνώμη που σε ενόχλησα, πουλάνε μόνο Ευρωπαικά και Αμερικάνικα, μήπως έχεις ιντερνετικό μαγαζί και προσβλήθηκες ?
Αν ναί, φρόντισε να πουλάς τα καλά Κινέζικα που υπάρχουν, και όχι το χώμα.
Νομίζω ότι πήρες την απάντηση που ήθελες.
-
Kαλά, δεν πουλάνε Κινέζικα, συγγνώμη που σε ενόχλησα, πουλάνε μόνο Ευρωπαικά και Αμερικάνικα, μήπως έχεις ιντερνετικό μαγαζί και προσβλήθηκες ?Αν ναί, φρόντισε να πουλάς τα καλά Κινέζικα που υπάρχουν, και όχι το χώμα.
Οι μεντεσέδες ήταν για την φριγκορεξ?.
Α. -
Frigoglass
-
Kαλά, δεν πουλάνε Κινέζικα, συγγνώμη που σε ενόχλησα, πουλάνε μόνο Ευρωπαικά και Αμερικάνικα, μήπως έχεις ιντερνετικό μαγαζί και προσβλήθηκες ?Αν ναί, φρόντισε να πουλάς τα καλά Κινέζικα που υπάρχουν, και όχι το χώμα.
Όχι δεν πήρα την απάντηση που ήθελα αντίθετα δεν εκτιμώ καθόλου τον προσβλητικό και μειωτικό τρόπο με τον οποίο μου απαντάς...
Και όχι δεν έχω Ιντερνετικό μαγαζί, για την ακρίβεια δεν έχω καμιά σχέση με μαγαζιά και συνεργεία και ούτε χρησιμοποίησα το φόρουμ αυτό για να διαφημίσω έμμεσα ή άμμεσα προιόντα και υπηρεσίες μου οπότε το στυλάκι αυτό αλλού...
Όταν λές λοιπόν κάτι τόσο βαρύ που χαρακτηρίζει ολόκληρο κλάδο εμπορίου κάτι καλό θα ήταν να το υποστηρίζεις κι όλας κι όχι να μου πετάς μια άσχετη ιστορία με το όλο θέμα και μετά να προσπαθείς να μου την πείς και απο πάνω επειδή σε ρώτησα κάτι. -
εργοστασιακος προφυλακτηρας 750 ευρω, προπληρωμενος εδω, και αφιξη σε 1 μηνα.
ιμιτασιον απο πολωνια, απο το εργοστασιο απ ευθειας, 230 ευρω + 40 μεταφορικα, παραλαβη σε 5 μερες σπιτι μου.ο μαστορας-φανοποιος επαθε πλακα απο το ποσο καλη αντιγραφη ηταν και ποσο καλα κουμπωσε.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Kαλά, δεν πουλάνε Κινέζικα, συγγνώμη που σε ενόχλησα, πουλάνε μόνο Ευρωπαικά και Αμερικάνικα, μήπως έχεις ιντερνετικό μαγαζί και προσβλήθηκες ?
Αν ναί, φρόντισε να πουλάς τα καλά Κινέζικα που υπάρχουν, και όχι το χώμα.
Όχι δεν πήρα την απάντηση που ήθελα αντίθετα δεν εκτιμώ καθόλου τον προσβλητικό και μειωτικό τρόπο με τον οποίο μου απαντάς...
Και όχι δεν έχω Ιντερνετικό μαγαζί, για την ακρίβεια δεν έχω καμιά σχέση με μαγαζιά και συνεργεία και ούτε χρησιμοποίησα το φόρουμ αυτό για να διαφημίσω έμμεσα ή άμμεσα προιόντα και υπηρεσίες μου οπότε το στυλάκι αυτό αλλού...
Όταν λές λοιπόν κάτι τόσο βαρύ που χαρακτηρίζει ολόκληρο κλάδο εμπορίου κάτι καλό θα ήταν να το υποστηρίζεις κι όλας κι όχι να μου πετάς μια άσχετη ιστορία με το όλο θέμα και μετά να προσπαθείς να μου την πείς και απο πάνω επειδή σε ρώτησα κάτι.Αν εσύ θεωρείς ότι είναι προσβλητικη η αναφορά ότι είναι Κινεζικής προέλευσης, τότε το πρόβλημα δεν είναι δικό μου, και από που συμπεραίνεις ότι προσβάλω τον εμπορικό κλάδο ?
Όταν ένα ανταλλακτικό έχει 1/4 της τιμής του Ευρωπαϊκού ιμιτασιόν και το 1/10 της τιμής του ανταλλακτικού της αντιπροσωπείας, τότε αν η τιμή δεν αντιπροσωπεύει την ποιότητα αλλά το κόστος της κατασκευής του μόνο, ή είναι πολύ μάγκες οι Κινέζοι. ή είναι κλεμμένο, ή μας κλέβουν όλοι οι υπόλοιποι, οπότε άσε τα μεγάλα λόγια για την προσβολή όλου του εμπορικού κλάδου, και δες τι γίνεται γύρω σου, τα Κινέζικα που είναι φτηνά στην τιμή, είναι φτηνά και στην ποιότητα, τα Κινέζικα που έχουν μια χαμηλότερη τιμή ( όχι εξεφτελιστική ) είναι ανταλλακτικά ποιότητας όπως τα ιμιτασιόν, τα οποία δεν είναι απαραίτητα και χειρότερα.
Το θέμα ανταλλακτικό είναι πολύ μεγάλο, και αδυνατώ να το αναπτύξω γιατί δεν το γνωρίζω στο πολύ βάθος του, απέχει όμως η αναφορά μου στα Κινέζικα ανταλλακτικά να θεωρηθεί προσβολή του εμπορικού κλάδου του αυτοκινήτου, αυτό είναι πρωτάκουστο έως και εξωφρενικό.
Παράδειγμα, αυτός ο τρίποδας μπιλιοφόρος με αυτή την τιμή, έχει περάσει όλους τους ελέγχους, ραδιογραφία, μη καταστροφικό έλεγχο, και όλα τα σχετικά στάνταρτ ασφαλείας ? Και αν πέρασε μια φορά για την όποια πιστοποίηση πήρε, κάθε πόσα κομμάτια ξαναελέγχεται ?
http://sclijuan.en.made-in-china.com/pr ... edowe.html
lΑυτός ο καταλύτης έχει 40 δολλάρια, τι έχει μέσα ? Ξέρεις ? το πληρώθηκε με αυτά τα λεφτά ?
http://tzthreeway.en.made-in-china.com/ ... 27-3-.html
Τα πράγματα είναι περίπλοκα και περίεργα, αλλά όχι και ότι προσβάλω ένα ολόκληρο κλάδο με την αναφορά ότι τα περισσότερα ιντερνετικά μαγαζιά πουλάνε Κινέζικα ανταλλακτικά, θα αστειεύεσαι σίγουρα.
Ανταλλακτικά μέσω internet? Αξίζει τον κόπο? Τι λέτε?