-
μα πως θες να ειναι πρωτοποριακη εφοσον πρεπει να ειναι by the book?
-
Ο χρήστης fn1m έγραψε:
@fn1m ποια στασιμότητα βρε κακομοίρη όταν το 08' το έχασαν γιατί άνοιξαν οι ουρανοί και μαζί και ο κ@λος του λούι σας και πέρσι έχασε το πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα γιατί μαλακίστηκε η ομάδα και το 'χάρισε'.
Κοίτα, δεν είμαστε στο γήπεδο... [Mod]
Χμμ προσέξτε λίγο τις εκφράσεις σας...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
απορώ κι εγώ τι περιμένουν και δεν τον σουτάρουν...
Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, π.χ. δεν έχουν έτοιμο και σίγουρο ακόμη τον αντικαταστάτη του.
Η ακόμη πιο απλό: Αυτό έκαναν πάντα.
Έχουν έναν κορυφαίο οδηγό και έναν μέτριο. Οπότε το Alonso-Massa ταιριάζει κουτί στη χρόνια στρατηγική τους. -
Μα αφου ο ΑΛΗΘΙΝΟΣΔΙΑΣ λεει ότι το μονο που τους νοιαζει ειναι το πρωταθλημα μουτζούρηδων! Μην του χαλάς τη μαγιονέζα.
-
Η δική μου μαγιονέζα δεν χαλάει. Η δική τους χαλάει που λένε ότι το πρώτο που τους νοιάζει τώρα είναι η δεύτερη στο Κατασκευαστών. Κούνια που τους κούναγε όμως... τρίτοι και καταϊδρωμένοι!
Και για να μη ξεχνιόμαστε:
Εταιρεία της Χρονιάς: Red Bull Racing
Υπάλληλος της Χρονιάς: Sebastian Vettel -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Η ακόμη πιο απλό: Αυτό έκαναν πάντα.
Έχουν έναν κορυφαίο οδηγό και έναν μέτριο. Οπότε το Alonso-Massa ταιριάζει κουτί στη χρόνια στρατηγική τους.Ναι αλλά όπως είπε ο φίλος πιο πάνω πως να διεκδικήσεις το κατασκευαστών όταν σκοράρει ο ένας και ο άλλος δεν; Και τα λεφτά στο τέλος της χρονιάς από τα δικαιώματα μοιράζονται με βάση το κατασκευαστών το οδηγών είναι για την 'δόξα' (όχι ότι δεν είναι σημαντικό βέβαια αλλά τα λεφτά είναι αυτό που μετράει στην τελική για μια ομάδα και οι ομάδες το ξέρουν αυτό). Το πρόβλημα είναι όπως έχω ξαναγράψει ότι δύσκολα θα πάει ένας έτοιμος πρωτοκλασάτος που να παλεύει στο πρωτάθλημα σαν Νο2 δίπλα στον Αλόνσο σε μια ομάδα που ανοιχτά έχει Νο1 και Νο2. Πιο πολλές πιθανότητες για το κατασκευαστών θα είχαν αν ψάξουν κανένα νεούδι που θα φέρει σοβαρούς βαθμούς αλλά θα μπορεί να ανεχτεί σχόλια του στυλ 'Alonso is faster than you'. Όσον αφορά για το σχεδιασμό του μονοθεσίου οι κανονισμοί δεν αλλάζουν πολύ όντως αλλά και μόνο οι εξατμίσεις που αλλάζουν είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που επανασχεδιάζεται, το πάτωμα. Και κάτι τελευταίο αν κάτι δεν σου βγαίνει, δεν το πολυκαταλαβαίνεις ή είναι πολύ λάθος πολλές φορές είναι πολύ πιο εύκολο και πιο αποδοτικό να βάλεις ένα μεγάλο Χ και να αρχίσεις από λευκό χαρτί λαβαίνοντας υπόψιν τα διδάγματα του παρελθόντος.
-
εγω ηδη βρηκα κατι πρωτοποριακο για το 2012
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Ναι αλλά όπως είπε ο φίλος πιο πάνω πως να διεκδικήσεις το κατασκευαστών όταν σκοράρει ο ένας και ο άλλος δεν;Όπως το διεκδικούσαν την περίοδο 1997-2004 πχ με τους Ιρβάινηδες και τους Μπαρικέλους.
Δύο κύριες στρατηγικές υπάρχουν
The Ferrari way:
Έχεις έναν κορυφαίο και έναν μέτριο οδηγό εξασφαλίζοντας την ηρεμία στην ομάδα, δίνεις team orders όποτε γουστάρεις χωρίς πρόβλημα αφού όλοι ξέρουν τη θέση τους, δοκιμάζεις στρατηγικές με τον μέτριο κτλ κτλ με στόχο την μεγιστοποίηση των βαθμών του κορυφαίου οδηγού σου. Ρίσκο: χάνεις βαθμούς στο κατασκευαστών από την αμπαλοσύνη του μέτριου και αν το παραχέσεις αρχίζουν γκρίνιες (πχ Barrichello).The McLaren way:
Έχεις δύο κορυφαίους οδηγούς, πιέζεις με δύο αυτοκίνητα με στόχο την μεγιστοποίηση βαθμών και πιθανοτήτων για νίκες/πρωταθλήματα. Ρίσκο: Όταν τα 'εγώ' συγκρούονται, τα αυτοκίνητα σου πράτουν το ιδιο και η ομάδα γίνεται κώλος (πχ Alonso-Hamilton).Χρυσή τομή: Βρίσκεις κορυφαίο οδηγό (-ους) με χαρακτήρα Hakkinen ή Button.
Κατά τη γνώμη μου ο πρώτος τρόπος λειτουργεί καλύτερα όταν έχεις το κορυφαίο μονοθέσιο ενώ ο δεύτερος όταν είσαι πίσω. Αν διεκδικείς πρωτάθλημα με ελαφρώς κατώτερο μονοθέσιο από το κορυφαίο ο πρώτος είναι καλύτερος για το οδηγών και ο δεύτερος καλύτερος για το κατασκευαστών.
-
Αν δεν έχεις το κορυφαίο μονοθέσιο, το Κατασκευαστών μπορείς να το ξεχάσεις. Εξαίρεση αποτελεί το 2006, όπου η Ferrari είχε συνολικά το καλύτερο μονοθέσιο αλλά έχασε πολλούς βαθμούς από λάθη και αστοχίες και έτσι η Renault με λιγότερες νίκες και αργότερο μονοθέσιο, πήρε τον τίτλο. Στο Οδηγών κάτι γίνεται, ειδικά αν οι αντίπαλοι παίζουν σύστημα McLaren και κόβουν βαθμούς ο ένας από τον άλλον.
-
-
ετρεχε οντως γρηγορα
2011 Korean Grand Prix