-
εαν και λεω εαν τα νουμερα βγουν μιλαμε για δυνατο Comeback
http://wccftech.com/amd-a10-6700-gpu-pe ... re-strike/
-
ναι αλλα ποιος νοιαζεται για τα onboard γραφικα , νουμερα για τους 8πυρηνους streamroller θελουμε
το πηρα αποφαση πλεον θα ξεγραψω τελειως τους 4πυρηνους haswell (δε θα κανω το λαθος να παω απο 4πυρηνο σε 4πυρηνο) , αλλα αν δε μου δωσει καποιο κτηνος η amd θα περιμενω κι αλλο μεχρι καποιος να μου δωσει αυτο που θελω
-
Παιδιά πως λένε το εργαλείο που βγάζεις μια CPU (τέτοια ) από τη motherboard για να την τοποθετήσεις σε άλλο μηχάνημα ?
Και που το βρίσκει κανείς ? -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Παιδιά πως λένε το εργαλείο που βγάζεις μια CPU (τέτοια ) από τη motherboard για να την τοποθετήσεις σε άλλο μηχάνημα ?
Και που το βρίσκει κανείς ?Γενικώς λέγεται εξολκέας, δεν ξέρω αν υπάρχει για το συγκεκριμένο (socket B), αλλά μπορείς να το βρεις σε μαγαζιά με μικροηλεκτρονικά (όχι ηλεκτρικά). Φαντάσου ότι είναι σαν μια μεγάλη πλαστική δαγκάνα (σαν γερανού), η οποία πιάνει σε τουλάχιστον 4 σημεία το CPU από το κάτω μέρος (στο χείλος).
-
Λέγεται ΧΕΡΙ.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Λέγεται ΧΕΡΙ.Ξεχασες το σφυρι
-
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Λέγεται ΧΕΡΙ.Το ξέρω αλλά σε CPU που κοστίζει $400 και δεν είναι και δική μου θα ήθελα να κάνω τη δουλειά όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικά... H Intel έχει βγάλει κάτι τέτοιο (ο server στον οποίο αναφέρομαι έχει socket LGA1366) αλλά δεν ξέρω που να το βρω
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Λέγεται ΧΕΡΙ.
Το ξέρω αλλά σε CPU που κοστίζει $400 και δεν είναι και δική μου θα ήθελα να κάνω τη δουλειά όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικά... H Intel έχει βγάλει κάτι τέτοιο (ο server στον οποίο αναφέρομαι έχει socket LGA1366) αλλά δεν ξέρω που να το βρω
Σε νιώθω φίλε, οι άλλοι κάνουν χιούμορ, αλλά επ'ουδενί δεν πρέπει να κάνεις με το χέρι δουλειές που ένα μικρό λάθος μπορεί να σου κοστίσει μερικές εκατοντάδες ευρώ. Τα έχω πάθει και έχω μάθει. Αυτά συγκεκριμένα να τα βρεις Ελλάδα λίγο δύσκολο, μόνο μέσω αντιπροσωπείας ή κάποιου dealer τους (μέσω site και επικοινωνίας μαζί τους θα βρεις περισσότερες πληροφορίες).
Πάντως υπάρχουν ακριβώς τα ίδια (με 2 ή 4 δαγκάνες, όχι όμως τα πρεσαριστά -που είναι καλύτερα αλλά και ακριβότερα) στα μαγαζιά που σου λέω, μια βόλτα από εκεί θα σου έδινε μερικές ιδέες...θα βρεις μόνο με δαγκάνες, τα πρεσαριστά είναι πατέντες της Intel που ταιριάζουν σε κάθε socket ξεχωριστά και μόνο αν τα παραγγείλεις θα τα βρεις...
-
Βρήκα το εργαλείο στην Ταϊβαν κοστίζει $1.67 (δεν μπορεί να 'ναι τόσο φτηνό )
-
Η αξία των ανθρώπινων μελών εκεί πέρα είναι μηδαμινή, γιατί σου κάνει εντύπωση;
-
υπαρχει καλη πιθανοτητα να κανεις ζημια σε cpu τοποθετωντας την αν δεν ξερεις τι και πως
στην αφαιρεση αν ακολουθησεις τις οδηγιες (**την **οδηγια: σηκωνουμε στην καθετη θεση το σιδερο) η cpu καθεται τελειως ελευθερη πανω απο το socket, απλα την πιανεις και την σηκωνεις. Αν εχει την **παραμικρη **αντισταση, ε, εκει την αφηνεις και φωναζεις καποιον γνωστη, ή παραγγελνεις χερι ταιβανεζου
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
υπαρχει καλη πιθανοτητα να κανεις ζημια σε cpu τοποθετωντας την αν δεν ξερεις τι και πωςστην αφαιρεση αν ακολουθησεις τις οδηγιες (**την **οδηγια: σηκωνουμε στην καθετη θεση το σιδερο) η cpu καθεται τελειως ελευθερη πανω απο το socket, απλα την πιανεις και την σηκωνεις. Αν εχει την **παραμικρη **αντισταση, ε, εκει την αφηνεις και φωναζεις καποιον γνωστη, ή παραγγελνεις χερι ταιβανεζου
Μπορεί το συγκεκριμένο socket B να μην είναι ZIF, εξ'ου και η ανάγκη για εξολκέα...
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
υπαρχει καλη πιθανοτητα να κανεις ζημια σε cpu τοποθετωντας την αν δεν ξερεις τι και πωςστην αφαιρεση αν ακολουθησεις τις οδηγιες (**την **οδηγια: σηκωνουμε στην καθετη θεση το σιδερο) η cpu καθεται τελειως ελευθερη πανω απο το socket, απλα την πιανεις και την σηκωνεις. Αν εχει την **παραμικρη **αντισταση, ε, εκει την αφηνεις και φωναζεις καποιον γνωστη, ή παραγγελνεις χερι ταιβανεζου
στους intel η ζημια μπορει να γινει ΜΟΝΟ στη μητρικη , αφου τα πινακια βρισκονται πανω σε αυτη και δεν ειναι λιγοι αυτοι που τα εχουν στραβωσει
στους amd απο την αλλη τα pins βρισκονται πανω στον επεξεργαστη (οπως και στους ιντελ παλιοτερα) , οποτε αν κανεις βλακεια χαλας αυτον
αλλα ειναι πολυ πιο δυσκολο να κανεις βλακεια σε amdπαντως για τους ιντελ που μιλαμε παντα , θεωρω οτι η ζημια μπορει να γινει κατα τη τοποθετηση του επεξεργαστη και οχι κατα την αφαιρεση του
και ξαναματαλεω μονο στη μητρικη, ο επεξεργαστης δε γινεται να παθει κατι
και ενα βιντεο με 1366 (ΥΓ επισης προσοχη στο καλο σκουπισμα της παστας και απλωμα νεας, γιατι η υπαρχουσα θα αχρηστευθει απαξ και βγει η ψυκτρα )
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
υπαρχει καλη πιθανοτητα να κανεις ζημια σε cpu τοποθετωντας την αν δεν ξερεις τι και πως
στην αφαιρεση αν ακολουθησεις τις οδηγιες (**την **οδηγια: σηκωνουμε στην καθετη θεση το σιδερο) η cpu καθεται τελειως ελευθερη πανω απο το socket, απλα την πιανεις και την σηκωνεις. Αν εχει την **παραμικρη **αντισταση, ε, εκει την αφηνεις και φωναζεις καποιον γνωστη, ή παραγγελνεις χερι ταιβανεζου
στους intel η ζημια μπορει να γινει ΜΟΝΟ στη μητρικη , αφου τα πινακια βρισκονται πανω σε αυτη και δεν ειναι λιγοι αυτοι που τα εχουν στραβωσει
στους amd απο την αλλη τα pins βρισκονται πανω στον επεξεργαστη, οποτε αν κανεις βλακεια χαλας αυτον
παντως για τους ιντελ που μιλαμε παντα , θεωρω οτι η ζημια μπορει να γινει κατα τη τοποθετηση του επεξεργαστη και οχι κατα την αφαιρεση του
και ξαναματαλεω μονο στη μητρικη, ο επεξεργαστης δε γινεται να παθει κατι
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει μείνει pin μέσα στην εσοχή του socket κατά την αφαίρεση, καθιστώντας cpu και m/b άχρηστα...προφανώς και οι φορές που έχει στραβώσει pin (σε cpu ή socket) κατά την τοποθέτηση.
Όπως επίσης και οι -λίγες- φορές που έχει γίνει βραχυκύκλωμα από residual charge επειδή κάποιο μικρό μεταλλικό αντικείμενο ακούμπησε σε λάθος pins...
Τα παραπάνω δεν είναι απίθανα ούτε και συνηθισμένα, αλλά αρκεί να πάθεις μια φορά -και να πληρώσεις τη ζημιά- ώστε να μάθεις...
-
δε διαφωνω , παντως η ολη ουσια ειναι οτι στους ιντελ απο τη στιγμη που ο επεξεργαστης δεν εχει pins ειναι εξαιρετικα δυσκολο να παθει αυτος τη ζημια
πρεπει να εισαι οχι γκαντεμης, αλλα τελειως αδιαφορος και απροσεκτος για να γινει κατι τετοιοκατα την αφαιρεση απο το παλιο μηχανημα αν αυτο προκειται να παροπλιστει επισης δε σε νοιαζει τι θα παθει η μητρικη (και παλι βεβαια τον βγαζεις προσεκτικα με το χερι )
το μονο που θελει ολη σου τη προσοχη ειναι η τοποθετηση στη νεα μητρικη για να μη στραβωσεις τα pin αυτης και αχρηστευσεις καινουρια μητρικη
οσα προβληματα εχω διαβασει στα ιντερνετς ειχαν να κανουν με αυτο, με στραβωμα pins καινουριων μητρικων
και ορκιζονταν αυτοι που τις ειχαν οτι τους ηρθαν στραβωμενες, αυτοι δεν εκαναν τιποτα κακο.. -
Μην νομίζεις, δεν θέλει και πολύ να γίνει η ζημιά π.χ. με στατικό...σε όλα τα σοβαρά εργαστήρια κυκλοφορούν όλοι με γειωμένα ρολόγια/χέρια, ευτυχώς βλέπω ότι πλέον το κάνουν και αρκετοί στην Ελλάδα. Για να γίνει στραβή δεν χρειάζεται να είσαι απρόσεκτος, αδέξιος κλπ, αρκεί π.χ. να φοράς κάτι μάλλινο και να κρατάς ένα αμόνωτο κατσαβιδάκι ή που να του έχει χαλάσει η ελαστική μόνωση. Ή λόγω βιασύνης να μην περιμένεις να αδειάσουν τα πυκνωτάκια και να ακουμπήσεις το κατσαβιδάκι κατά λάθος σε pins τροφοδοσίας...
Για τα pins, έχω δει -και δυστυχώς κάνει - ο ίδιος αρκετές αβαρίες σε cpus, eeproms, μνήμες κλπ ώστε να ξέρω ότι αρκεί να βάλεις κατά μισή μοίρα στραβά ή λοξά ένα ολοκληρωμένο ώστε να μην κάτσει καλά και κατά την πίεση να το στραβώσεις...ή να το ξεκολλήσεις λίγο στραβά και λίγο δυνατότερα από όσο πρέπει από τη βάση του, ώστε τραβώντας το να σου μείνουν pins στο socket...
Αυτά συνήθως γίνονται σε εργαστήρια, σε περιοδικά ή σε μαγαζιά, στο σπίτι σου που έχεις όλο το χρόνο να το πας σιγά-σιγά δύσκολα θα γίνει η στραβή...
-
εμενα παντως σαν οικιακο χρηστη , μονο η τοποθετηση του επεξεργαστη με αγχωνει και αυτο επειδη δεν την εχω κανει και τοσες πολλες φορες
εκει το παω υπερβολικα αργα και προσκεκτικα
τα υπολοιπα μου φαινονται πιο απλα
αν υπαρχει ζημια που θελει ηλεκτρονικο (πχ αλλαγη πυκνωτη ) εχω πατερα φιλου μου για γρηγορη λυση , γιατι αυτα ξεπερνουν ενα μεσο χρηστη
-
ε καλα δεν ειναι δα και τιποτα το τρομερο η εγκατασταση μιας cpu τα πινς δεν στραβωνουν τοσο ευκολα οσο δειχνουν
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
ε καλα δεν ειναι δα και τιποτα το τρομερο η εγκατασταση μιας cpu τα πινς δεν στραβωνουν τοσο ευκολα οσο δειχνουνκαι βεβαια δε στραβωνουν , απλα με εχει αγχωσει το γεγονος οτι καποιοι τα εχουν στραβωσει
βεβαια καποιοι πανε να βγαλουν καρτα γραφικων η dimm ram και ξεκολλανε ολο το slot
οποτε τι να πεις..
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]