-
εμενα για 1-2 cm δε βρισκει με τον πλαινο 20αρη , αλλα αν καποια στιγμη αλλαξω ψυκτρα θα πρεπει να το προσεξω πολυ αυτο , γιατι δε λυνεται με πατεντα
εκει απλα βγαζεις τον ανεμιστηρα και δεν το προτιμω σα λυση
η πιο απλη λυση ειναι υδροψυξη, αλλα εχει και αυτο τα αρνητικα του, δε σκοπευω να παω ποτε σε νερο
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
Με το γνήσιο θα μπορούσα να εκτυπώσω περισσότερες?Ποιο μελανι χρησιμοποιεις;
-
canon PG510
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
canon PG510220 σελ. εκτυπωνει σε συνθηκες εργαστηριου: 5% καλυψη σελιδας με draft ποιοτητα εκτυπωσης.
Αν εκτυπωσες ολοκληρο περιοδικο, 60-80 σελιδες καλα ειναι. -
κιούση, σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου, θα κάνω ένα reset στο bios αλλά νομίζω ότι τελικά είτε θα μείνω με τα 2gb ram ή θα αλλάξω μητρική...
-
Σχετικά με το θέμα του restart/shutdown των windows 8:
Σε γνωστό μου που παιδευόταν του έβαλα δύο shortcuts στην επιφάνεια εργασίας:
shutdown -r
shutdown -s
(νομίζω ήταν -s και -r και όχι /s και /r)
Και τέλος.
_
-
προσθέτοντας στο ποστ του kubiak, αναφέρω τα:
shutdown /s /t 3600 ```, (όπου 3600, βάζουμε ό,τι θέλουμε) για να κλείσει σε 3600 sec, και
shutdown /a
για να ακυρώσεις τον παραπάνω προγραμματισμένο τερματισμό υ.γ. kubiak με '/' δουλεύουν σίγουρα πάντως
-
Δέν είναι ανάγκη να κάνεις τα shortcuts, απλά μπορείς να βγείς στο desktop και να πατήσεις Alt-F4 και θα βγεί αυτό (το screenshot είναι απο Windows 7 αλλά δουλεύει και στα 8
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
κιούση, σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου, θα κάνω ένα reset στο bios αλλά νομίζω ότι τελικά είτε θα μείνω με τα 2gb ram ή θα αλλάξω μητρική...βρηκες πουθενα καινουρια μητρικη σε socket 775 ; ή θα πας σε μεταχειρισμενη;
γιατι ειναι παρα πολυ παλιες πλεονγιατι παντως δε δοκιμαζεις αν θα δουλεψει κανα ζευγαρακι ddr3 , αφου η μητρικη σου το υποστηριζει και αυτο
μαλλον πιο φθηνο θα σου βγει αν δουλεψουν αυτες , απλα βρες να δοκιμασεις απο καν γνωστο πριν αγορασεις μη πεταξεις τα λεφτα σου
-
κάπου βρήκα μία gigabyte στα 55 ευρώ (δεν είδα αν είναι καινούρια)...
ούτως ή άλλως το κατάστημα που το είχα αγοράσει είναι μεν αλυσίδα, ωστόσο ο ιδιοκτήτης και οι τεχνικοί είναι φίλοι οπότε πιθανότατα θα βρούμε κάποια άκρη σε θέματα hardware...
-
qsis, αφού ddr3 χρησιμοποιεί ήδη.
Kubiak, τα στοιχεία δείχνουν ότι την άκουσε το πάνω slot ddr3, δεν είναι και πολύ σπάνιο.
dog80, κάποιοι θέλουν συντομεύσεις. Είναι και πιο γρήγορο ( έστω, αυτό το λίγο). -
νομιζα οτι ειχε ddr2 επανω, αυτες οι υβριδικες ηταν λιγο παραξενες..
να αγορασει σημερα ddr2 δεν αξιζει παντως , ειναι πανακριβες
@κουμπιακ
αν ειναι γνωστοι και τα βρισκετε, go for it
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εμενα για 1-2 cm δε βρισκει με τον πλαινο 20αρη , αλλα αν καποια στιγμη αλλαξω ψυκτρα θα πρεπει να το προσεξω πολυ αυτο , γιατι δε λυνεται με πατενταεκει απλα βγαζεις τον ανεμιστηρα και δεν το προτιμω σα λυση
η πιο απλη λυση ειναι υδροψυξη, αλλα εχει και αυτο τα αρνητικα του, δε σκοπευω να παω ποτε σε νερο
δεν θέλω υδρόψυξη...προτιμώ την νοκτουα που είναι πραγματικό θηρίο και δεν θέλει συντήρηση και αλλαγή υγρών κάθε λίγους μήνες!
Εγώ πλέον αναγκαστικά έχω αφήσει το κουτί λίγο ανοικτό από την μία μεριά ενώ σκέφτηκα και την λύση να βγάλω τον ανεμιστήρα από την έξω μεριά του διάφανου πλαϊνού του κουτιού! Επίσης θα μπορούσα να τον ξηλώσω και να βάλω στην θέση του 2 νοκτουα 12άρηδες που θα μετέφεραν περισσότερο κρύο αέρα στο εσωτερικό του κουτιού!
Απλά δεν έχω ασχοληθεί! -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
εμενα για 1-2 cm δε βρισκει με τον πλαινο 20αρη , αλλα αν καποια στιγμη αλλαξω ψυκτρα θα πρεπει να το προσεξω πολυ αυτο , γιατι δε λυνεται με πατεντα
εκει απλα βγαζεις τον ανεμιστηρα και δεν το προτιμω σα λυση
δεν θέλω υδρόψυξη...προτιμώ την νοκτουα που είναι πραγματικό θηρίο και δεν θέλει συντήρηση και αλλαγή υγρών κάθε λίγους μήνες!
Εγώ πλέον αναγκαστικά έχω αφήσει το κουτί λίγο ανοικτό από την μία μεριά ενώ σκέφτηκα και την λύση να βγάλω τον ανεμιστήρα από την έξω μεριά του διάφανου πλαϊνού του κουτιού! Επίσης θα μπορούσα να τον ξηλώσω και να βάλω στην θέση του 2 νοκτουα 12άρηδες που θα μετέφεραν περισσότερο κρύο αέρα στο εσωτερικό του κουτιού!
Απλά δεν έχω ασχοληθεί!Τι μου θυμήσατε τώρα...παλιές εποχές τρελού o/cing, που είχαμε μεγάλο και κανονικότατο ανεμιστήρα να φυσάει στο ανοιχτό κουτί την ώρα που παίζαμε βαριά 3D παιχνίδια, καθώς οι συχνότητες είχαν πάρει την ανιούσα....
Πλέον μεγαλώσαμε και το o/cing είναι μόνο για να έχουμε να λέμε κάτι...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Απλά δεν έχω ασχοληθεί!οι κλειστες ετοιματζηδικες δε θελουν καμια συντηρηση, απλα δε τις θελω γιατι ειναι πιο πολυπλοκοι σα μηχανισμοι απο ενα κομματι μεταλλο, οποτε αμφιβαλλω για την αξιοπιστια τους
γιατι αφηνεις ανοικτο το κουτι σου; εχεις θεματα θερμοκρασιων ή δε χωραει ;
επισης οι 2 12αρηδες δεν ειναι απαραιτητο οτι θα μεταφερουν περισσοτερο αερα απο εναν 23αρη , αλλα αυτο που ειναι σχεδον βεβαιο ειναι οτι θα κανουν περισσοτερο θορυβο
κοιτα για 14αρηδες αν χωρανε που ειναι συνηθως πολυ πιο ησυχοι
Τι μου θυμήσατε τώρα...παλιές εποχές τρελού o/cing, που είχαμε μεγάλο και κανονικότατο ανεμιστήρα να φυσάει στο ανοιχτό κουτί την ώρα που παίζαμε βαριά 3D παιχνίδια, καθώς οι συχνότητες είχαν πάρει την ανιούσα....
τωρα τα πραγματα ειναι καπως απλα και για αρχη το μονο που δε χρειαζεται ειναι να κανεις καμπριο το κουτι σου
κατα τα αλλα το o/c σημερα ειναι κατι που απλα το κανει αρκετος κοσμος ισως πιο ευκολα απο ποτε λογω ολων των ευκολιων που υπαρχουν , οποτε γιατι οχι;
το κανεις μια φορα και τελος, εγω δεν ασχολουμαι και ολη μερα με αυτο, αντε να ασχοληθω 2-3 μερες αφου αγορασω κατι και μετα το αφηνω ετσι
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Τι μου θυμήσατε τώρα...παλιές εποχές τρελού o/cing, που είχαμε μεγάλο και κανονικότατο ανεμιστήρα να φυσάει στο ανοιχτό κουτί την ώρα που παίζαμε βαριά 3D παιχνίδια, καθώς οι συχνότητες είχαν πάρει την ανιούσα....
τωρα τα πραγματα ειναι καπως απλα και για αρχη το μονο που δε χρειαζεται ειναι να κανεις καμπριο το κουτι σου
κατα τα αλλα το o/c σημερα ειναι κατι που απλα το κανει αρκετος κοσμος ισως πιο ευκολα απο ποτε λογω ολων των ευκολιων που υπαρχουν , οποτε γιατι οχι;
το κανεις μια φορα και τελος, εγω δεν ασχολουμαι και ολη μερα με αυτο, αντε να ασχοληθω 2-3 μερες αφου αγορασω κατι και μετα το αφηνω ετσι
To ξέρω, πλέον το o/cing είναι μια επιλογή στο BIOS, ή ακόμα και έτοιμα profiles αναλόγως το πόσο aggressive o/cing θέλεις...τον παλιό καιρό το o/cing ήταν επιστήμη και ταλέντο, ενώ ήθελε και σταθερό χέρι (π.χ. για να αλλάξεις τον κρύσταλλο χρονισμού στα 386/486)...χώρια που αν δεν ήξερες τι έκανες κάλλιστα μπορούσες να κάψεις κάτι (από CPU μέχρι ολόκληρο το M/B).
Σήμερα, πέρα από τα αυτόματα o/cing συστήματα σε BIOS ή λειτουργικό (π.χ. Asus), άντε να πειράξεις κανά voltage, κάποια ρύθμιση του CPU ή κάποιου bridge, ενώ υπάρχουν παντού thermistors για να κοιτάνε μήπως κάνεις καμιά λαλακία
Εξέλιξη βλέπεις...αλλά και εγώ αυτά χρησιμοποιώ, άντε να βάλω κανά Performance profile στο Asus και το αφήνω εκεί...
-
καλυτερα ομως να το ψαξεις εσυ ο ιδιος , γιατι τα ετοιμα προφιλ πολλες φορες δε λειτουργουν σωστα ή ανεβαζουν υπερβολικη ταση και γενικα κανουν διαφορα
ακομα δηλαδη θελει το ψαξιμο του τα ενα δυο κλικ δεν ειναι και οτι καλυτερο, απλα πλεον βγαινουν μητρικες για o/c, πολυ καλες ψυκτρες για o/c , επεξεργαστες που σηκωνουν πολυ o/c κουτια που σε βοηθουν κτλ..
ειναι δηλαδη κατι σχεδον mainstream και οσο προχωραει ο καιρος η διαδικασια απλοποιειταιαν εχεις δουλεψει το σπορ σε πιο παλιες εποχες πλεον σου φαινεται παιχνιδακι δε διαφωνω, αλλα πλεον ειναι και λιγοτερο πατεντιαρικο και περισσοτερο ασφαλες
επισης και απο αποψη μαρκετινγκ κατι που ανεβαινει αρκετα ειναι και λογος να πουλησει αρκετα για αυτο και βλεπουμε τις εταιρειες πρακτικα να το υποστηριζουν ανοικτα πλεον
και οι χρηστες εχουμε τη 'χαρα' οτι με λιγοτερα λεφτα κερδισαμε τις παραπανω επιδοσεις του μεγαλυτερου ή ακριβοτερου μοντελου
-
Κιούση δεν χωράει γιατί η νόκτουα είναι γομαροψύκτα...ενάμιση κιλο!!!!! Από θερμοκρασίες το χειμώνα 20 -25 και τώρα γύρω στους 30! Πέρυσι σε καύσωνα είδα και 37 idle ενώ σε stress test είδα μέχρι 52!
Έτσι ή θα στραβώσω το πλεξιγκλας για να κλείνει κανονικά ή θα αφήνω ελάχιστα ανοικτή τη μία μεριά...no big deal!
Πάντως οι 2 12άρηδες νοκτουα είναι λιγότερο θορυβώδης από εναν 23άρη! Για την ακρίβεια δύσκολα τους ακούς να δουλεύουν!
Στο κουτί έχω 2-3 ήδη και δεν ακούγονται!@the ace: επειδή ξεκίνησα με σπέκτρουμ το 1983 και πήρα τρισκατάρατο πισι μόλις το 1998 (ένα 200mmx...) δεν ασχολήθηκα με τα παλαιότερα κόλπα! Μέχρι τότε ασχολούμουν με την μεγάλη κυρία των υπολογιστών!
Απλά ένα χρόνο αργότερα πήρα ένα σέλερον 300άρι και το ανέβασα στα 450mhz κάνοντας πλάκα στους κάτοχους πανάκριβων τότε pentium 2 στα 450! Πετάγαμε και μια βουντου μαζί με ένα riva tnt και είμαστε σούπερ!
Έκτοτε θυμάμαι να πειράζω ελάχιστα ότι έχω έτσι για πλάκα για παράδειγμα έναν p4 από 2400 στα 2600 έναν phenom 9950 από 2600 στα 3ghz και πλέον τον phenom 2 μέχρι τα 4 αλλά μόνο για πλάκα! Αυτόν τον δουλεύω στοκ! -
Βασικά δεν έχω πλέον την όρεξη, το χρόνο αλλά και την ανάγκη...το τελευταίο PC που έκανα -σοβαρό- overclocking ήταν το προ-προηγούμενο που έφτιαξα, στο οποίο άλλαξα μέχρι και στην κάρτα γραφικών (Χ850) BIOS, firmware, ψύκτρες και fans για να την κάνω XTPE συν τα αναμενόμενα σε cpu, m/b, fans κουτιού κλπ. Το έχω ακόμα αυτό, αλλά κάθεται ως τρίτο και μαζεύει σκόνη...
Στα τελευταία PCάκια μου απλώς κοιτάω να παντρέψω καλά 'συστατικά', και αν έχει κάποιες προσεταρισμένες δυνατότητες o/cing το m/b. Τα κοιτάω, ενεργοποιώ ότι υπάρχει, τσεκάρω ότι δουλεύει ΟΚ και το αφήνω έτσι. Μια φορά μόνο έκατσα να τρέξω ένα Turbo-κάτι που έκανε μόνο του step-by-step o/cing (για να δει μέχρι που φτάνει το PC), αλλά και εκεί είδα ότι το καλοκαίρι άρχιζε τα κουλά, οπότε έριξα μερικά MHz το FSB και τέλος...
Όσο για το παρελθόν -επειδή μου το θύμησε ο Σπύρος- είχα τρελή λόξα, σε σημείο που να δίνω πολλά λεφτά για τα PCs και να ασχολούμαι με το κάθε τι πάνω τους (λόγω λόξας, σπουδών ΕΜΠ αλλά και αρεσκείας στο άθλημα). Και τότε όπως είπα π.χ. δεν άλλαζε έτσι εύκολα ο χρονισμός, έπρεπε να αλλάξεις τον κρύσταλλο για να αλλάξει συχνότητα. Τι να πρωτοθυμηθώ βέβαια, μιλάμε για πολλά χρόνια ιστορία...
-
...μην νομίζεις ότι απέχουμε πολύ σε θέμα χρόνου και διάθεσης! Απλά επειδή τα έχω μπροστά μου τα σχολιάζω!
Άλλοι αν είχαν όσα έχω θα τα σκάλιζαν καθημερινά! Εγώ τα έχω στοκ και η όποια ενασχόληση ήρθε λόγω αναβάθμισης ύστερα από σχεδόν 5 χρόνια!
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]