-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
δοκιμασε να βαλεις
200
50
41ο τεστ ενθαρρυντικό.
Μπορεί και να είναι τυχαίο, είδομεν. Θενξ καμπαλα-μαντονα.
edit: @@ καμαρωτά, ξαναέπεσε...
-
Με τον καιρό, ένα ssd raid-0 γίνεται αργότερο από έναν μονό ssd και δεν υποστηρίζει TRIM, επίσης ενώ σε read όντως έχει μεγάλη διαφορά, σε random write το raid είναι πιό αργό.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ναι.. ξέρω γω Είναι λίγο trial and error.
Παλιά που είχα κι εγώ τέτοιο θέμα, νομλιζω είχα φτάσει αρκετά χαμηλά,
κάτι 150 maximum connections, 100 per torrent (δεν έβαζα ποτέ παραπάνω από 2, συνήθως μόνο 1)και 2 upload slots?
Και στα max half open connections (αυτό στα advanced είναι κάπου) κάτι 10-20? [αυτά είναι το πλήθος των connections Που ξεκινάει να κάνει, και δεν έχουν 'γίνει' ακόμα]
DHT προσπαθούσα να το αποφεύγω.Μπα δεν είναι αυτό τελικά. Το έβαλα στο 150 και 2 και με 5 παράλληλα downloads ξανακόλλησε και έκανε disconnect. Να τα φτυσε το ρούτερ; Eίναι μέρες που δουλεύει άψογα. Μήπως φταίει η Forthnet; Τέσπα σιγά μην βγάλω άκρη.
Αυτό που περιγράφεις το πάθαινα με ένα παλιό Thomson του οτε. Άν έκανα κάποιο μεγάλο download και η ταχύτητα περνούσε το 1MByte/s για 10-20 δευτερόλεπτα συνεχόμενα, τότε ακουγόταν ένα κλάκ σαν να έπεφτε κάποια θερμική ασφάλεια μέσα στο ρούτερ και έκανε reset τη σύνδεση. Με πιό μικρά download ή όταν η ταχύτητα δέν ήταν μεγάλη δέν είχε πρόβλημα.
Μάλλον ήρθε ώρα για καινούριο ρούτερ....
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δοκιμασε να βαλεις
200
50
41ο τεστ ενθαρρυντικό.
Μπορεί και να είναι τυχαίο, είδομεν. Θενξ καμπαλα-μαντονα.
edit: @@ καμαρωτά, ξαναέπεσε...
πες του
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ναι.. ξέρω γω Είναι λίγο trial and error.
Παλιά που είχα κι εγώ τέτοιο θέμα, νομλιζω είχα φτάσει αρκετά χαμηλά,
κάτι 150 maximum connections, 100 per torrent (δεν έβαζα ποτέ παραπάνω από 2, συνήθως μόνο 1)και 2 upload slots?
Και στα max half open connections (αυτό στα advanced είναι κάπου) κάτι 10-20? [αυτά είναι το πλήθος των connections Που ξεκινάει να κάνει, και δεν έχουν 'γίνει' ακόμα]
DHT προσπαθούσα να το αποφεύγω.Μπα δεν είναι αυτό τελικά. Το έβαλα στο 150 και 2 και με 5 παράλληλα downloads ξανακόλλησε και έκανε disconnect. Να τα φτυσε το ρούτερ; Eίναι μέρες που δουλεύει άψογα. Μήπως φταίει η Forthnet; Τέσπα σιγά μην βγάλω άκρη.
Αυτό που περιγράφεις το πάθαινα με ένα παλιό Thomson του οτε. Άν έκανα κάποιο μεγάλο download και η ταχύτητα περνούσε το 1MByte/s για 10-20 δευτερόλεπτα συνεχόμενα, τότε ακουγόταν ένα κλάκ σαν να έπεφτε κάποια θερμική ασφάλεια μέσα στο ρούτερ και έκανε reset τη σύνδεση. Με πιό μικρά download ή όταν η ταχύτητα δέν ήταν μεγάλη δέν είχε πρόβλημα.
Μάλλον ήρθε ώρα για καινούριο ρούτερ....
κι εγώ αυτό υποπτεύομαι, το έχω από το 2006 (το αγόρασα, δεν είναι από τα σαβουρ-edition των παρόχων)
θα δούμε πιο μετά, προς το παρόν θα δουλέψει κ άλλο μαζί μου.
πάντως το πιάνω και δεν είναι ζεστό, επίσης εμένα σε 1 download με 1,5mb/s δεν πέφτει. Πέφτει σε άνω των 2-3 dwl με συνολικό πάλι 1,5mb/s. -
δεν είναι θέμα ταχύτητας, είναι θέμα πλήθους connections.
Πειραματίσου κι άλλο με τα νούμερα, και κατέβασέ τα κι άλλο.Τελικά DHT χρησιμοποιείς (το έχεις on?) Κλείστο και δες και μ' αυτό τι γίνεται.
-
Τι είναι αυτό?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τι είναι αυτό?http://www.insomnia.gr/topic/275114-� ... t-clients/
Eγω το έχω στο off καθώς το ζήταγε ο BWGT86.
-
preferences->BitTorrent
Συνδέεσαι σε peers αντί για trackers για να βρίσκεις seeders/leechers για τα torrents σου. Σαν p2p tracker ας πούμε. -
τα έχει όλα τικαρισμένα στο mτορρ , τα ξετικάρω όλα?
-
ξετίκαρε τα δύο που έχουν να κάνουν με DHT. Άντε και τα peer exchange, local peer discovery.
-
Ξανά, 1ο τεστ ενθαρρυντικό. Μάλιστα κατεβάζει με 1.7mb/s από 1.4mb/s. Σαν να ανάσανε μου φαίνεται...
Για να δούμε ρε μάστορα!edit: 3 επιτυχή τεστς και όλα ΟΚ! θενξ μιγιακωβε! Δεν πεθαίνει ο σκύλος ρε (USR)!!!
-
τοση ζημια εκανε τo dht? στο deluge εχει και επιλογη για τα Connections Στο dht
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ξανά, 1ο τεστ ενθαρρυντικό. Μάλιστα κατεβάζει με 1.7mb/s από 1.4mb/s. Σαν να ανάσανε μου φαίνεται...
Για να δούμε ρε μάστορα!edit: 3 επιτυχή τεστς και όλα ΟΚ! θενξ μιγιακωβε! Δεν πεθαίνει ο σκύλος ρε (USR)!!!
Μακάρι να σου έλυσε το πρόβλημα.
Α, τα έργα της διάνοιας προστατεύονται και έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά τους
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αλλαξα το SSD του laptop μου από 2x64 Toshiba με ελεύθερο χώρο ~4-5 GB σε 2χ128 Crucial (RAID0 και στις 2 περιπτώσεις) και το Windows Experience Index για το σκληρό δίσκο πήγε από 7.3 σε 7.9. Not bad...
Trim παίζει σε raid συστοιχια SSD? ήμουν ανάμεσα σε 1x256 ή 2x128
Τι εννοείς 'trim' ?
Το 1χ256 θα είναι: φτηνότερο, αργότερο, λίγο πιο αξιόπιστο
Το 2χ128 (σε RAID0) αντίστοιχα θα είναι: ακριβότερο, ταχύτερο, λίγο πιο αναξιόπιστοΑν έχεις χρόνο δες λίγο για το Trim
http://en.wikipedia.org/wiki/TRIMΤο δίλημμα raid vs ενός μεγαλύτερου με παιδεψε πριν λίγο και εμένα, τελικά θυσίασα επιδόσεις λόγω φόβου του deterioration που θα είχα στις επιδόσεις λόγω έλλειψης Trim. Είχα φάει και την φόλα όπου οι επιδόσεις έπεσαν αισθητά όταν ο 128gb δίσκος τιγκαρε (98.5% full) , σκέφτηκα ότι ίσως αντίστοιχα και η ύπαρξη trim και η δουλειά που κάνει να μην είναι φουμαρα (αυτό με τον σχεδόν full δίσκο και ότι σέρνεται αν δεν έχει at least 5% free δεν το πιστευα)
-
Μα τι το θες το raid σε ssd σε λαπτοπ κιόλας Νάσο; Υποτίθεται πρέπει να έχεις έναν 128ρη ίσα για το λειτουργικό και έναν μηχανικό για τα data σου και είσαι άρχοντας. Σε σταθερό και laptop έχω αυτό το configuration και είμαι άρχοντας.
-
Ο χρήστης Chuckie έγραψε:
Αλλαξα το SSD του laptop μου από 2x64 Toshiba με ελεύθερο χώρο ~4-5 GB σε 2χ128 Crucial (RAID0 και στις 2 περιπτώσεις) και το Windows Experience Index για το σκληρό δίσκο πήγε από 7.3 σε 7.9. Not bad...
Trim παίζει σε raid συστοιχια SSD? ήμουν ανάμεσα σε 1x256 ή 2x128
Τι εννοείς 'trim' ?
Το 1χ256 θα είναι: φτηνότερο, αργότερο, λίγο πιο αξιόπιστο
Το 2χ128 (σε RAID0) αντίστοιχα θα είναι: ακριβότερο, ταχύτερο, λίγο πιο αναξιόπιστοΑν έχεις χρόνο δες λίγο για το Trim
http://en.wikipedia.org/wiki/TRIMΤο δίλημμα raid vs ενός μεγαλύτερου με παιδεψε πριν λίγο και εμένα, τελικά θυσίασα επιδόσεις λόγω φόβου του deterioration που θα είχα στις επιδόσεις λόγω έλλειψης Trim. Είχα φάει και την φόλα όπου οι επιδόσεις έπεσαν αισθητά όταν ο 128gb δίσκος τιγκαρε (98.5% full) , σκέφτηκα ότι ίσως αντίστοιχα και η ύπαρξη trim και η δουλειά που κάνει να μην είναι φουμαρα (αυτό με τον σχεδόν full δίσκο και ότι σέρνεται αν δεν έχει at least 5% free δεν το πιστευα)
Ευχαριστώ, ομολογώ ότι δεν το ήξερα. Και φαντάζομαι η απάντηση είναι 'εξαρτάται' (πχ. εδώ). Στο δικό μου έδωσα
C:\>fsutil behavior query disabledeletenotify
και πήρα απάντηση:
DisableDeleteNotify = 0 (Windows TRIM commands are enabled)
αλλά βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι υποστηρίζεται.
Πάντως στο δικό μου που είχα μείνει με κάτω από 5 GB ελεύθερα σε σύνολο 128 GB δεν είχα κανένα πρόβλημα απόδοσης, απλά ξέμεινα από χώρο και ήθελα να το αναβαθμίσω.
Μα τι το θες το raid σε ssd σε λαπτοπ κιόλας Νάσο; Υποτίθεται πρέπει να έχεις έναν 128ρη ίσα για το λειτουργικό και έναν μηχανικό για τα data σου και είσαι άρχοντας. Σε σταθερό και laptop έχω αυτό το configuration και είμαι άρχοντας.
Και τι να κάνω δηλαδή που το laptop μου (Vaio Z13) είχε 128 GB από τη μαμά του, να τα βγάλω και να βάλω σκληρό ?
(και δεν έχει χώρο για άλλο δίσκο εκτός και αν αφαιρέσω το DVD)
Πάντως και γω έχω σε έναν εξωτερικό σκληρό 1TB ταινίες, backups από παλιές δουλειές και άλλα τέτοια χωροβόρα άρα κατά μία έννοια έχουμε το ίδιο setup αν και τον εξωτερικό σκληρό δεν τον χρησιμοποιώ συχνά. -
τον 2ο ssd τότε πού τον έχεις βάλει; εξωτερικό; Καλύτερα να βγάλεις το dvd και να βάλεις έναν μηχανικό 2.5 500gb . Τους εξωτερικούς τους βαριέμαι προσωπικά, έχω έναν και κάθεται, μόνο αν είναι για καμιά μεταφορά από αλλού
-
Είχε από μαμά 2 SSD microSATA Toshiba 64 GB σε RAID0 = 128 GB πάνω σε ένα caddy 'back-to-back'.
Πήρα δύο τέτοια και δύο τέτοια, έβγαλα τα Toshiba από το caddy και έβαλα τα Crucial με τους adapters τους, τα στερέωσα και με λίγη μονωτική ταινία και ιδού 2x 128 GB RAID0 = 256 GB SSD. Ενα ωραίο Acronis και έτοιμος, αυτή τη στιγμή είμαι με 122 GB ελεύθερα.Γιατί να βγάλω το DVD ? Για να έχω τις ταινίες ? Αφού συνήθως δεν τις βλέπω στο laptop αλλά σε media player όπου συνδέω τον εξωτερικό σκληρό.
-
Λίγο overkill ssd σε raid, αλλά αφού γουστάρεις και μπορείς..
Τρέξε κι ένα as benchmark να μας εντυπωσιάσεις
http://www.filehippo.com/download_asssdbenchmark/
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]