-
Ok. Το παρόν θέμα είναι μόνο για ποια λειτουργικά;
-
Χρηστο στο λέει ένας iMod. Υπάρχει dedicated θεματάκι για τα Mac iOS κλπ μπορείς λοιπόν να γράψεις εκεί οτι θες για για τα apps του iOS. Δεν μιλάμε καν για λειτουργικό ή για ένα καινούργιο laptop της Apple μιλάμε για κάτι που αφορά χρήστες του iOS και κανέναν άλλο.
-
Ok, δεν θα ενοχλήσω άλλο.
-
Ασυμβατότητα μεταξυ 7 και XP δεν υπάρχει. Τα δύο desktop μου (το ένα 7 το άλλο XP) βλέπουν κανονικά τα πάντα.
Θέμα ρυθμίσεων είναι στις οποίες δεν μπορώ να βοηθήσω αφού δεν το κατέχω το θέμα. -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Ασυμβατότητα μεταξυ 7 και XP δεν υπάρχει. Τα δύο desktop μου (το ένα 7 το άλλο XP) βλέπουν κανονικά τα πάντα.
Θέμα ρυθμίσεων είναι στις οποίες δεν μπορώ να βοηθήσω αφού δεν το κατέχω το θέμα.Ενσύρματη η σύνδεση και των 2?
-
Ναι. Παίζει ρόλο;
Έχω συνδέσει και laptop ασύρματα όμως και έβλεπε και αυτό τα άλλα δύο αν δεν θυμάμαι λάθος. -
Μάλιστα. Ε κάτι κάνω λάθος δεν εξηγείται αλλιώς. Αυτά παθαίνει κανείς αν μετά από 15+ χρόνια με PC αποφασίζει τώρα να μάθει να φτιάχνει ένα ριμαδοδίκτυο...
-
Κάτι τέτοια είτε σου κάθονται με την πρώτη και όλα δουλεύουν ρολόι χωρίς να ξέρεις τι πάτησες ακριβώς, είτε...η δική σου περίπτωση.
-
Έτσι ακριβώς είναι. Πρέπει να χει κάποια σχέση και με τους νόμους του Μέρφυ, δεν εξηγείται αλλιώς.
To θέμα είναι ότι το πήγα με τη σειρά και πρώτα διάβασα/είδα tutorials και μετά ξεκίνησα...αλλά δεν με ήθελε ούτε έτσι. Anyway...Edit:
Κι όμως WE GOT A WINNER!!!!Για όποιον θελήσει να φτιάξει κάτι ανάλογο ας δει τα 2 παρακάτω βιντεάκια. Απ' όσα είδα ήταν τελικά τα πιο κατατοπιστικά!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ok, δεν θα ενοχλήσω άλλο.Χρήστο σε τρολλάρουν
γράφε κανονικά εδώ, αλλιώς να μετονομαστεί το θέμα σε IBM PC Compatible
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Χρήστο σε τρολλάρουν
Τι ακριβώς εννοείς με το τρολλάρουν. Μιλάμε απολύτως σοβαρά αν και νομίζω πως έχουμε δικαίωμα να γράφουμε χιουμοριστικά ακόμη και ως mod. Όπως έγραψα και πιο πριν αν μιλούσαμε για ένα νέο Mac ή για κάποιο πρόβλημα με Mac ή το iOS δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Τα προβλήματα των app του iOS και μάλιστα σε μια συγκεκριμένη συσκευή του δεν έχουν θέση εδώ ειδικά εφόσον υπάρχει ξεχωριστό θέμα, αν είναι να το κλειδώσουμε όπως και αυτό του Android και των κινητών τηλεφώνων κτλ. Το post του Χρήστου θα το έβλεπαν περισσότεροι χρήστες αν ήταν στην ενότητα των Mac, εδώ απλά θα χαθεί. Ελπίζω να έγινα για μια ακόμα φορά σαφής
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Όχι, δεν τίθεται θέμα ασυμβατότητας, απλά δεν είναι τόσο απλό όσο αν είχες δύο μηχανήματα με την ίδια έκδοση των Windows.
Για αρχή δοκίμασε αυτό:
- Στο Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης των Win7, βρες τις επιλογές κοινής χρήσης για προχωρημένους και απενεργοποιήσε την επιλογή 'κοινή χρήση με προστασία κωδικού πρόσβασης'. Επίσης βεβαιώσου ότι είναι ενεργοποιημένες οι επιλογές 'εντοπισμός δικτύου' και 'κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών'.
- Για κάποιο περίεργο λόγο, τα Win7 όπως και τα Vista είναι λίγο δύσκολα αν θες να μοιράσεις το root folder ενός δίσκου. Οπότε φρόντισε αυτά που θες να μοιράσεις να είναι σε συγκεκριμένους υποφακέλους και όχι, π.χ., χύμα στον C.
- Δεξί κλικ στο φάκελο που θες να μοιράσεις (ή επιλογή του και μετά κλικ στο κουμπί 'κοινή χρήση' στη μπάρα κάτω από τη γραμμή διεύθυνσης).---->κοινή χρήση--->specific people (το γράφω έτσι καθώς έχω αγγλικά Win7 και δεν είμαι σίγουρος πώς το αποδίδει η Microsoft στα ελληνικά)...και εκεί κάνεις προσθήκη 'everyone' (όλοι;), με read/write permissions (άδεια ανάγνωσης/εγγραφής).
- Δοκίμασε να δεις τι έκανες...θα πρέπει πια να βλέπεις τον καινούριο κοινόχρηστο φάκελο από τον υπολογιστή με τα XP.
Εγώ έτσι κάνω δουλειά με δύο υπολογιστές με XP/7....λογικά θα πιάσει. Καλή τύχη!
Ακριβώς όπως τα λες τα έχω κάνει. Ο desktop με τα ΧΡ βλέπει κανονικά τους κοινόχρηστους φακέλους από το laptop αλλά δεν τους ανοίγει. Επίσης έχω απενεργοποιήσει το user/password γιατί μου έδινε δυνατότητα να διαλέξω μόνο password και δεν έλεγε τίποτα για username και δεν ξέρω ποιο μπορεί να έχουν ως default τα windows.
Thanks anyway!
Επίσης στο PC με τα 7 κάνε το εξής:
Στο Advanced sharing settings πάς στο Public folder sharing και επιλέγεις Turn on sharing...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Χρήστο σε τρολλάρουν
Τι ακριβώς εννοείς με το τρολλάρουν. Μιλάμε απολύτως σοβαρά αν και νομίζω πως έχουμε δικαίωμα να γράφουμε χιουμοριστικά ακόμη και ως mod. Όπως έγραψα και πιο πριν αν μιλούσαμε για ένα νέο Mac ή για κάποιο πρόβλημα με Mac ή το iOS δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Τα προβλήματα των app του iOS και μάλιστα σε μια συγκεκριμένη συσκευή του δεν έχουν θέση εδώ ειδικά εφόσον υπάρχει ξεχωριστό θέμα, αν είναι να το κλειδώσουμε όπως και αυτό του Android και των κινητών τηλεφώνων κτλ. Το post του Χρήστου θα το έβλεπαν περισσότεροι χρήστες αν ήταν στην ενότητα των Mac, εδώ απλά θα χαθεί. Ελπίζω να έγινα για μια ακόμα φορά σαφής
δεν έχεις άδικο αλλά το αντίστοιχο thread έχει γεμίσει 10δες σελίδες για τον θάνατο του jobs και τις θεωρίες συνομοσίας και κουράζει η ανάγνωσή του. Πρόβλημά μου θα μου πεις όμως και θα χεις κ δίκιο
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Χρήστο σε τρολλάρουν
δεν έχεις άδικο αλλά το αντίστοιχο thread έχει γεμίσει 10δες σελίδες για τον θάνατο του jobs και τις θεωρίες συνομοσίας και κουράζει η ανάγνωσή του. Πρόβλημά μου θα μου πεις όμως και θα χεις κ δίκιο
Ε, τι να κάνουμε; Θα απαγορεύσουμε σε κάποιους να διαβάζουν Λιακόπουλο;
Πάντως ακόμα κι έτσι, η απόκριση στο θέμα του mac είναι άμεση σε οποιαδήποτε απορία. Οπότε μια χαρά τα λέει ο mirage.
-
Ειδα οτι εχουν βγει κατι σκληροι δισκοι πολυ σφαιρα να 'ούμε:
*Η OCZ παρουσιάζει την 2η έκδοση της επιτυχημένης σειράς σκληρών δίσκων Solid State, με την ονομασία Vertex 2 για όσους αναζητούν την σύγχρονη τεχνολογία, τις υψηλές ταχύτητες και την αξιοπιστία στο σύστημά τους.
Υποστηρίζοντας την λειτουργία Native Trim και σε συνδυασμό με το σύγχρονο controller SandForce SF-1200 προσφέρουν υψηλές ταχύτητες ανάγνωσης και μεταφοράς δεδομένων. Συνδυάζοντας όλα τα χαρακτηριστικά των δίσκων Solid State, το συγκεκριμένο μοντέλο είναι από τους πιο γρήγορους SSD με ταχύτητες που κόβουν την ανάσα αγγίζοντας τα 285MB/sec ανάγνωσης, 275MB/sec εγγραφής και Random Write 4KB (Aligned) 50,000 IOPS για να απογειώσει κάθε ε*
Εχει νοημα η αγορα κατι τετοιου ή ο μεσος χρηστης δεν θα καταλαβει τιποτα;
-
τον ssd δεν τον αγοραζεις για το trasfer / rate αλλα για την αμεσοτητα του συστηματος οποιαδηποτε στιγμη.
αν εχεις τα χρηματα, παρτον. αν ζοριζεσαι μην το κανεις.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
τον ssd δεν τον αγοραζεις για το trasfer / rate αλλα για την αμεσοτητα του συστηματος οποιαδηποτε στιγμη..Και για την...αθορυβότητα;
Απο αξιοπιστια και αντοχη στον χρονο πως πανε συγκριτικα με τους κλασσικους; -
http://www.engadget.com/2011/10/10/sams ... giant-led/
που ειναι παλι οι δηθεν που γελουσαν με τις τεχνολογιες στα scifi?
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
τον ssd δεν τον αγοραζεις για το trasfer / rate αλλα για την αμεσοτητα του συστηματος οποιαδηποτε στιγμη..
Και για την...αθορυβότητα;
Απο αξιοπιστια και αντοχη στον χρονο πως πανε συγκριτικα με τους κλασσικους;ουτως η αλλως οι μηχανικοι σκληροι δισκοι πλεον δεν κανουν και τοσο θορυβο... ας μην ειμαστε και υπερβολικοι.
απο αξιοπιστια αν αγορασεις δοκιμασμενους SSD, δεν θα εχεις κανενα προβλημα...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
τον ssd δεν τον αγοραζεις για το trasfer / rate αλλα για την αμεσοτητα του συστηματος οποιαδηποτε στιγμη..
Και για την...αθορυβότητα;
Απο αξιοπιστια και αντοχη στον χρονο πως πανε συγκριτικα με τους κλασσικους;Και το tranfer rate παίζει το ρόλο του στην ταχύτητα. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με το λειτουργικό του Η.Υ. . Τα transfer rates παίζουν ανάλογα το μέγεθος των data που κάνεις transfer.
Προσωπική άποψη ώς χρήστης ssd εδώ και 1,5-2 χρόνια:
Η ταχύτητα εκκίνησης είναι αλλού (20'' boot time σε win7, σε λαπτοπ με 2,1 επεγεργαστή - γενιά πριν από i5-i7 κλπ). Αναφέρομαι σε ΗΥ που έχει διάφορα προγράμματα εγκατεστημένα και όχι φρέσκο φρέσκο μηχανημα. Σε σύγκριση με λαπτοπ με ίδιο επεξεργαστή, ίδιας ηλικίας και ανάλογης χρήσης με τον OEM HDD είναι η μέρα με την νύχτα. Επίσης, ανάλογα, έχεις μεγάλη ταχύτητα φόρτωσης εφαρμογών, αποθήκευσης κλπ κλπ.).
Εντάξει είναι αθόρυβοι, αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο σε ενοχλεί αυτό. Πχ στο δευτερο λαπτοπ με HDD δεν ακούγεται τόσο πολύ ο δίσκος.
Θεωρητικά και η αντοχή στο χρόνο (το μετράνε συνήθως με τον αριθμό κύκλων εγγραφής/επανεγγραφής) είναι αρκετή ώστε να καλύψει τις όποιες ανάγκες του μέσου χρήστη.
Το πιο σημαντικό ζήτημα είναι η σχέση κόστος/χωρητικότητα. Εκεί χάνουν κατά κράτος από τους παραδοσιακούς HDD.
Αν έχεις μεγάλες αποθηκευτικές ανάγκες τότε πας σε παραδοσιακό δίσκο ή σε δεύτερο δίσκο HDD για αποθήκευση και κρατάς τον SSD για boot και προγράμματα.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]