-
Σκληρός δίσκος; Α εσείς είσασταν πολύ μπροστά... κασέτα FTW!
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Tulip PC Compact 2 με επεξεργαστή NEC v20 (8086 compatible) αγορά 1987 (ο πρώτος μου ΗΥ) και 20αρη σκληρό (χλίδα τότε).Τον έχω ακόμα και (φαντάζομαι ότι) δουλεύει μια χαρά.
Παρέα με κρουστικό star LC 200 που πρόσφατα χάρισα.Tulip με 8088 και star κρουστικό ήταν και το δικό μου πρώτο σετάκι!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Modem χιουνταϊ (της γνωστης εταιρειας, βεβαιως - βεβαιως) στα 1200 και χωρις ερορ κορεξιον!
Τι ειπες τωρα... Είχα έναν καθηγητή στο Πολυτεχνείο που είχε την αντιπροσωπεία στη θεσσαλονίκη.... Και όταν έκανε παράδοση, σε κάθε ευκαιρία έλεγε 'οι μεγάλες εταιρείες, IBM, Αpple, Hyundai....'
Tότε αγόρασα και το πρώτο PC (όχι hyundai), δίνοντας 40K old drachmas (120E) για 4ΜΒ RAM!!! Δούλευε άριστα μέχρι πρόσφατα, όταν και το πέταξα παρά τη συναισθηματική φόρτιση!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αφού δε τα κάνεις όλα αυτά, αποτελείωσέ τον με μια διάλεξη για τους 286 και τα ασπρόμαυρα μόνιτορ!Πού να τον φέρω μαι σπίτι να δει τον 286 (με κουμπάκι τούρμπο και οθόνη για τα MHz βέβαια), θα πάθει τίποτα.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πού να τον φέρω μαι σπίτι να δει τον 286 (με κουμπάκι τούρμπο και οθόνη για τα MHz βέβαια), θα πάθει τίποτα.
Τετοιους ειχαμε στο φροντιστηριο αγγλικων που πηγαινα.40MHz σε νορμαλ κατασταση και 80 με το τουρμπο.
Ο ποιο δυνατος ηταν ενας ο οποιος πηγαινε απο τα 50 στα 100 με το τουρμπο. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Πού να τον φέρω μαι σπίτι να δει τον 286 (με κουμπάκι τούρμπο και οθόνη για τα MHz βέβαια), θα πάθει τίποτα.
Τετοιους ειχαμε στο φροντιστηριο αγγλικων που πηγαινα.40MHz σε νορμαλ κατασταση και 80 με το τουρμπο.
Ο ποιο δυνατος ηταν ενας ο οποιος πηγαινε απο τα 50 στα 100 με το τουρμπο.Μεγάλη τουρμπινα θα φορούσε...
Sent from my NEO V using Tapatalk.
-
Kατάλαβα όλη η νεολαία μαζεύτηκε εδώ μέσα...
Ο πρώτος μου ήταν ένας DTK 386 33MHz , 4 MB RAM, 80 MB hdd, 1.44 floppy, 14' έγχρωμη crt . Τι κάψιμο είχα φάει τότε...
Τότε (1990-91 δεν θυμάμαι ακριβώς) έδωσα 450.000 δρχ. Απίστευτο ποσό αλλά πείστηκε ο πατέρας λέγοντας του ότι όποιος δεν ξέρει Η/Υ στο μέλλον θα είναι σαν αγράμματος. (όχι ότι δεν ισχύει...) -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μεγάλη τουρμπινα θα φορούσε...
Tη διπλη δυναμη του δινε.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ο πρώτος μου ήταν ένας DTK 386 33MHz , 4 MB RAM, 80 MB hdd, 1.44 flopy. Τι κάψιμο είχα φάει τότε...
Τότε έδωσα 450.000 δρχ.Κλοπη. Μολις 300Κ ειχα δώσει για εναν αντιστοιχο. Μηπως είχες έγχρωμη οθόνη ή / και εκτυπωτή;
-
Μεγάλη τουρμπινα θα φορούσε...
Tη διπλη δυναμη του δινε.
Κ04 θα ήταν... B-)
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Ο πρώτος μου ήταν ένας DTK 386 33MHz , 4 MB RAM, 80 MB hdd, 1.44 flopy. Τι κάψιμο είχα φάει τότε...
Τότε έδωσα 450.000 δρχ.Κλοπη. Μολις 300Κ ειχα δώσει για εναν αντιστοιχο. Μηπως είχες έγχρωμη οθόνη ή / και εκτυπωτή;
Ναι το έγραψα μετά γιατί το ξέχασα. Και έγχρωμη 14αρα.
-
Ο ποιο δυνατος ηταν ενας ο οποιος πηγαινε απο τα 50 στα 100 με το τουρμπο.40-50-80-100 δεν υπήρχαν για
-
Μια λεξη θα πω μονο: Spectrum!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μια λεξη θα πω μονο: Spectrum!Kαλή γόμα τα πλήκτρα.
30 GO TO 60
-
386DX 40MHz με 15άρα οθόνη. Τα έχω ακόμη αλλά τις επόμενες μέρες πάνε για ανακύκλωση. Η x-treme ήταν η πρώτη εταιρία που έκανα σύνδεση στο internet. Νομίζω ήταν τζάμπα για αυτό
-
Πρόβλημα με usb flash turbo x
Πάω να κάνω format και μου βγάζει μήνυμα πως έχει προστασία εγγραφής.
Μέχρι πριν λίγο καιρό δούλευε κανονικά. Ξαφνικά το έπιασε (έτσι νομίζω)
Υπάρχει λύση ή πάμε για άλλο; -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Παρήγγειλα αυτό
http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Pe ... G----I.htm
επίσης μ'ενδιαφέρει η λύση δικτύου στο γκαράζ. επειδή το wifi έχει πολύ ασθενές σήμα και στο βάθος χάνεται, σκέφτομαι μήπως μ'ένα ματσούκι που συνδέεται στην πρίζα όπως κάτι τέτοιο κάνω δουλειά. Το σήμα όμως ποιο καλώδιο χρησιμοποιεί; τη φάση, τον ουδέτερο ή τη γείωση; παίζει ρόλο που οι συνδέσεις είναι διαφορετικές, με κοινό όμως ρολόι;
Εχοντας δοκιμασει αυτα τα πριζακια (προς θεου, οχι τα γιγα, τα 200αρια, ομως), μπορω να σου πω με σιγουρια, πως μαλλον δεν θα δουλεψει!
Εξηγουμαι:
Θα πρεπει να ειναι στην ιδια γραμμη για να μπορει να παιξει, ενω αν παιζεις σε τριφασικο και οι πριζες σου ειναι σε διαφορετικες φασεις, δεν προκειται να δει ποτε το 1 το αλλο...
Δυστυχως εχουν πολλους περιορισμους και 'αν' τα οποια δεν αναφερονται και παιζουν ρολο στο αν θα δουλεψουν.
Στο σπιτι του κουτσαν (τριφασικο), δεν δουλεψαν ποτε (δεν μπορεσε να δει το ενα το αλλο), στο δικο μου το σπιτι (μονοφασικο) σε καποιες πριζες ειχα φουλ σημα (μεσοτοιχια), ενω αν επαιζα σε διαφορετικη γραμμη/ασφαλεια, ειχα μεν συνδεση για βασικες εργασιες (ιντερνετ κλπ), αλλα στριμινγκ σε καμμια περιπτωση.
Επισης, στο πλαισιο ειναι πανακριβα... Εχω 2 σετ, το 1 το ειχα παρει απ το πλαισιο, το αλλο απο πιξμανια. το δευτερο σετ μου ηρθε με 20Ε διαφορα!
Ελπιζω να βοηθησα!Σχετικα με τις αρχαιοτητες που αναφερθηκε!
Modem χιουνταϊ (της γνωστης εταιρειας, βεβαιως - βεβαιως) στα 1200 και χωρις ερορ κορεξιον!
Επισης, τρεχαμε και ενα προγραμματακι το οποιο τουρμπιζε τον επεξεργαστη.. μετα, στους 386DX, το τουρμπο μπουστ, βγηκε σε κουμπι στο κουτι!λαμβάνοντας υπόψιν την απάντησή σου καθώς και διαβάζοντας στο net είδα ότι δεν είναι σίγουρη λύση.
έτσι πήρα ένα repeater, αυτό
http://www.plaisio.gr/Peripherals/Netwo ... A801ND.htmμια χαρά δουλεύει προς το παρόν, πιάνω internet, streaming δεν δοκίμασα ακόμα
επίσης είπα ν'αναστήσω το πεθαμένο bluetooth μου που του είχαν χαλάσει τ'ακουστικά και πήρα ένα ζευγάρι akg k309 επειδή ήταν τα πιο φθηνά που βρήκα στο Πλαίσιο
άντε να ρθει και το νέο ups αύριο να τελειώσει αυτό το κομμάτι των βασάνων μου
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
20 mb δισκος για τους νεους
Σωστή διευκρίνηση
Για την ακρίβεια 21 MB, παρά τα low & high level format που έχει υποστεί... -
32 KB o χώρος αποθήκευσης δεδομένων χρήστη στον πρώτο μου υπολογιστή (Commodore 64). Νομίζω, λιγότερα στην πράξη ακόμα κι από τον Spectrum, που τα τζιμάνια ρούφαγαν και τα 48Κ του.
Το μεγάλο του θετικό ήταν ο ΗΧΟΟΟΟΟΣΣΣΣ! Και το ότι μπορούσε να απεικονίσει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ 8 ΟΛΟΚΛΗΡΑ χρώματα στην οθόνη. Ή κάτι τέτοιο. -
ήρθε το Upsάκι, μια χαρά
ξέρει κανείς πώς να ρυθμίσω την ευαισθησία; Στο medium είναι οκ;
υπολογιστή έχω πάνω, 2 οθόνες, ενισχυτή, router, switchεπίσης αλλάζω στο apc powerchute τα voltage για battery intervention; τώρα είναι up 294 min 176
αυτό που μου κανε εντύπωση για APC είναι ότι είχε μπαταρίες CSB δεν υποτίθεται ότι είναι κατώτερες;
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]