-
τελικα μετα απο μερικες μερες συμβιωσης με τον ssd, κατεληξα στο εξης συμπερασμα..
γιατι δεν ειχα βαλει τοσο καιρο?
μετα απο 2+ χρονια το pc μου εγινε επιτελους ολοκληρωμενο
λεω να πεταξω και καναν 64αρη στο λαπτοπ να γινει τζερτζελο
-
Περί καρτών γραφικών...είμαι στην αναζήτηση εδώ και λίγους μήνες αλλά οι τιμές δεν έλεγαν να πέσουν. Μέχρι τώρα...
Βγάλανε επιτέλους στην nvidia την 660ti οπότε ...άρχισε η ελεύθερη πτώση της τιμής τόσο της 7950 όσο και της 7870...
ο ανταγωνισμός τελικά βοηθά!
Προσδοκώ με 250€ το πολύ να χτυπήσω στους επόμενους μήνες μια 7870 ως αντικαταστάτη της 4870 μου! Για να δούμε! -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Περί καρτών γραφικών...είμαι στην αναζήτηση εδώ και λίγους μήνες αλλά οι τιμές δεν έλεγαν να πέσουν. Μέχρι τώρα...
Βγάλανε επιτέλους στην nvidia την 660ti οπότε ...άρχισε η ελεύθερη πτώση της τιμής τόσο της 7950 όσο και της 7870...
ο ανταγωνισμός τελικά βοηθά!
Προσδοκώ με 250€ το πολύ να χτυπήσω στους επόμενους μήνες μια 7870 ως αντικαταστάτη της 4870 μου! Για να δούμε!με 20 ευρω παραπανω χτυπας τωρα μια 2gb
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τελικα μετα απο μερικες μερες συμβιωσης με τον ssd, κατεληξα στο εξης συμπερασμα..γιατι δεν ειχα βαλει τοσο καιρο?
μετα απο 2+ χρονια το pc μου εγινε επιτελους ολοκληρωμενο
λεω να πεταξω και καναν 64αρη στο λαπτοπ να γινει τζερτζελο
+1
Και γώ ένοιωσα μαλακας που τόσα χρόνια ασχολιόμουν με μνήμες, overclocking, format κτλ. ενώ το μεγαλύτερο bottleneck ήταν ο δίσκος
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
+1
Και γώ ένοιωσα μαλακας που τόσα χρόνια ασχολιόμουν με μνήμες, overclocking, format κτλ. ενώ το μεγαλύτερο bottleneck ήταν ο δίσκος
συμφωνα με τα windows το μεγαλυτερο bottleneck ειναι πλεον ο overclocked επεξεργαστης μου
-
και ο δισκος δεν παει πισω.. Ολο βλακειες αγοραζεις...
-
ναι αλλα για διαφορα στηθους δεν ειναι πλεον ο πιο αδυναμος κρικος
τον εχω σε sata 2, σε 3 θα ηταν αρκετα πιο γρηγορος και καααποια στιγμη στο μακρινο μελλον θα μπει και σε 3στην αρχη τον ειχα βαλει ide απο τα bios ο βλαξ και εδινε μολις 7 , αλλα μολις το εκανα ahci (το εκανα γιατι ειχε μικρα νουμερα στα μικρα αρχεια σε διαφορα μετροπρογραμματα) πηρε αλλο 0.6
εδω ide
κι εδω ahci
-
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό μοντέλο εκτυπωτή ή πολυμηχανήματος?
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
http://www.pcworld.co.uk/gbuk/blackberry-playbook-tablet-pc-64-gb-10647930-pdt.html
παίρνεις 2-3 να έχεις.Έχει και 3G;
Πως και τόσο σκοτωμένη τιμή;Μάλλον γιατι δέν το παίρνει κανείς
Μονο wifi, όχι multitouch και περιορισμένες εφαρμογές. Το μόνο καλό που έχει είναι ποιοτική κατασκευή.
Multitouch έχει αν θυμάμαι καλά
Το μονο στραβό που του βρίσκω είναι οτι είναι 7άρι.
Το ότι διαθέτει 'BlackBerry Tablet OS' δεν είναι μείον;
-
τον εχω σε sata 2, σε 3 θα ηταν αρκετα πιο γρηγορος και καααποια στιγμη στο μακρινο μελλον θα μπει και σε 3στην αρχη τον ειχα βαλει ide απο τα bios ο βλαξ και εδινε μολις 7 , αλλα μολις το εκανα ahci (το εκανα γιατι ειχε μικρα νουμερα στα μικρα αρχεια σε διαφορα μετροπρογραμματα) πηρε αλλο 0.6
κανονικά όταν το γυρίζεις από ide σε ahci πρέπει να κάνεις φορματ γιατί τα 7 δεν φορτώνουν τους ahci drivers εάν δεν έχουν γίνει install με ήδη αυτό ενεργοποιημένο
-
Δεν νομίζω να σου λείψει κάτι σε σχέση με Android και iOS.
Ενας φορουμάς νομίζω το έχει πιθανών να γράψει περισσότερα.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
κανονικά όταν το γυρίζεις από ide σε ahci πρέπει να κάνεις φορματ γιατί τα 7 δεν φορτώνουν τους ahci drivers εάν δεν έχουν γίνει install με ήδη αυτό ενεργοποιημένο
μπορεις να το κανεις μεσω registry , αλλα επειδη ειχα φρεσκια εγκατασταση χωρις πολλα πανω, ξανακανα φορματ
οντως δε bootαρει αν απλα το γυρισεις απο τα bios
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
αυτό πως σου ηρθε?
Με ενεργοποιημένο AHCI ειναι απίθανο να κάνουν Install τα 7αρια (BSOD με το τσουβαλι), εκτός και αμα εχουν ηδη ενσωματωμένο τον driver. Κανεις install σε IDE mode το OS, περνάς τους AHCI drivers, και στην συνέχεια restart --> bios --> enable ahci και τελος...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
αυτό πως σου ηρθε?
Με ενεργοποιημένο AHCI ειναι απίθανο να κάνουν Install τα 7αρια (BSOD με το τσουβαλι), εκτός και αμα εχουν ηδη ενσωματωμένο τον driver. Κανεις install σε IDE mode το OS, περνάς τους AHCI drivers, και στην συνέχεια restart --> bios --> enable ahci και τελος...
οχι βρε μπουμπουκε καλα τα λεει ο dmitspan
με ενεργοποιημενο το achi κανεις μια χαρα install (εγω τουλαχιστον εκανα ) , με ide δεν κανουν boot τα windows αν το γυρισεις σε achi μετα. θελει κολπα και ιστοριες
συγκεκριμενα θα επρεπε να κανω ολα αυτα (που δεν ειναι και τοσα πολλα , απλα επειδη βαρεθηκα να διαβαζω τραβηξα φορματ και πηγα να κανω καφε )
Instruction: There is one way to fix this, although you need to have knowledge of registry editing.
The detailed steps from Microsoft website are as follows:
Exit all Windows-based programs.
Press [Win] + R or take the RUN option from the start menu.
Now type regedit there and press Enter Key to open up the Registry Editor window.
If you receive the User Account Control dialog box, click Continue.
Locate and then click the following registry subkey:HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\msahci
In the right pane, right-click Start in the Name column, and then click Modify.
In the Value data box, type 0 [3 is default], and then click OK
On the File menu, click Exit to close Registry Editor.Restart your computer
Go to BIOS and enable AHCI, Save & Reboot
Another restart will be required to finish the driver installation. -
Εγώ πάντως όταν έκανα Install με τον ssd σε ide και μετά τον γύρισα σε ahci πειράζοντας registry κλπ, στα μετροπρογράμματα είδα διαφορά προς το χειρότερο από ότι όταν έκανα καθαρή εγκατάσταση από την αρχή σε ahci.
-
αυτό πως σου ηρθε?
οχι βρε μπουμπουκε καλα τα λεει ο dmitspan
με ενεργοποιημενο το achi κανεις μια χαρα install (εγω τουλαχιστον εκανα ) , με ide δεν κανουν boot τα windows αν το γυρισεις σε achi μετα. θελει κολπα και ιστοριες
συγκεκριμενα θα επρεπε να κανω ολα αυτα (που δεν ειναι και τοσα πολλα , απλα επειδη βαρεθηκα να διαβαζω τραβηξα φορματ και πηγα να κανω καφε )
+1
- ότι καθαρίζεται και όποια παπαριά έχει περάσει στο παρελθόν. boring i know αλλά δεν αλλάζεις κάθε μέρα δίσκο
-
Πρακτικα δεν εχει καμια διαφορα με το Ide παρα μονο σε φασεις που κανεις καθε βδομαδα defragment και εχεις κορυφαιο δισκο απο καθε αποψη αλλιως να χαμε να λεγαμε ειναι το ncq δεν θα βοηθησει σε τιποτα
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Εγώ πάντως όταν έκανα Install με τον ssd σε ide και μετά τον γύρισα σε ahci πειράζοντας registry κλπ, στα μετροπρογράμματα είδα διαφορά προς το χειρότερο από ότι όταν έκανα καθαρή εγκατάσταση από την αρχή σε ahci.κατι τετοιο φοβηθηκα μην παθω κι εγω.. μου φανηκε λιγο μεσοβεζικη λυση για αυτο επεσε το format
Πρακτικα δεν εχει καμια διαφορα με το Ide παρα μονο σε φασεις που κανεις καθε βδομαδα defragment και εχεις κορυφαιο δισκο απο καθε αποψη αλλιως να χαμε να λεγαμε ειναι το ncq δεν θα βοηθησει σε τιποτα
δε νομιζω οτι πρεπει να κανεις defragment σε ssd (δε ξερω αν σου δινει και την επιλογη κιολας)
απο οτι ειδα εγω το ahci σου δινει αρκετα καλυτερα νουμερα στα μικρα αρχεια και αν το καλοσκευτεις με τετοια ασχολουμαστε ολη μερα , πχ με το που κανει boot μου φανηκε οτι σε σχεση με ide ολοι οι browser (τους ανοιξα και τους 3 συνεχομενα ) ανοιγουν πιο αμεσα
το ιδανικο θα ηταν να εχω και sata 3 native στη μητρικη μου και οχι με πατεντα για να τον εκμεταλλευομουν πληρως, αλλα η διαφορα θα ηταν γιγαντια στα μεγαλα αρχεια οπου θα πλησιαζε τα 480 ΜΒ/s , στα μικροτερα δε θα ηταν τοσο μεγαλη η διαφορα , αλλα και παλι θα υπηρχε
υπαρχει και η λυση του να παρω controller για pci, αλλα ειναι τσιμπημενη -
χμμμμ.... σε 2 μηχανηματα τουλαχιστον, επρεπε να το γυρισω σε IDE απλως για να μπουνε τα Win.... Δεν ξερω πως το κάνετε με AHCI απευθίας εκτος και αν κανατε τους drivers built in στο install DVD των Win7..
-
καλα το install dvd των windows μου που μου φερε ο θειος μου εχει 64 και 32 μαζι
λογικα ομως κατι τετοιο δε θα πρεπει να το εχουν τα windows ετσι κι αλλιως ?
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]