-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
μητρική με 4 θέσεις dimm, τουλάχιστον 1 pci, 6 sata και gigabit ethernet. Και να έχει βλέψεις για το μέλλον, μην τελειώσει πάλι το socket σε 5 χρόνιαδεν νομίζω να υπάρξει ιντελ μητρική που να μην έχει αλλάξει σε τέτοιο χρονικό ορίζοντα. Ίσως η amd να είναι καλύτερη σε αυτό τον τομέα όπως φάνηκε από τα am2 m/b's
-
another QQ bites the dust
http://www.theregister.co.uk/2012/04/23 ... n_trouble/
-
Και να έχει βλέψεις για το μέλλον, μην τελειώσει πάλι το socket σε 5 χρόνια
ε και??αυφού δεν είσαι gamer ούτε χρησιμοποιείς βαριές εφαρμογές...τι σε νοιάζει αν αλλάξει το socket?εξάλου ο Ε8400 είναι πάρα πολύ καλός για περάσει η μπογιά του σε σχέση με τις εφαρμογές στο κοντινό μέλλον.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
.Ένα τροφοδοτικό μάρκας γύρο 450W είναι καλό(απέφυγε τα Thermaltake)
να ρωτήσω γιατί αυτό; Έχουν κάποια ιδιαιτερότητα;
υποθέτω ρωτάς για τα Thermaltake.Αν ναι τότε σε γενικές γραμμές δεν είναι καλά τροφοδοτικά ειδικά η σειρά TR2.
Το τροφοδοτικό πρέπει να είναι καλό και αξιόπιστο γιατί τροφοδοτεί όλα τα συστήματα του Η/Υ.Ένα ανεπαρκές τροφοδοτικό μπορεί να προκαλέσει και πρόβλημα.Να έχεις κατά νου ότι όσο περνάει ο καιρός πέφτουν και αυτά. -
- βάζω λοιπόν τα σώψυχα του κύριου- cpu, m/b, ram και ίσως μια φθηνή gpu στο 2ο- και σκληρό, τροφοδοτικό και περιφερειακά έχω στην άκρη και κάνω μια αναβάθμιση cpu, m/b, ram στο κύριο κρατώντας την gpu αν χρειαστεί. Οι μόνες απαιτήσεις που έχω απ'την αναβάθμιση είναι να αντέχει φόρτο εργασίας, δλδ καλύτερος/ίσον με αυτό που έχω τώρα, μητρική με 4 θέσεις dimm, τουλάχιστον 1 pci, 6 sata και gigabit ethernet. Και να έχει βλέψεις για το μέλλον, μην τελειώσει πάλι το socket σε 5 χρόνια
ασε τις βλεψεις για το μελλον και αυτο που εγινε με το 775 δε νομιζω να ξαναγινει , τουλαχιστον απο intel
αν μιλαμε για βαθος 5ετιας, ειναι καλυτερο να αλλαξεις ολο το μηχανημα, γιατι και η συμβατοτητα μπορει μεν να υπαρχει, αλλα να εχεις κομμενα χαρακτηριστικα αν εχεις παλιοτερη μητρικη
ναι εγω στη θεση σου θα εκανα το παλιο pc media και θα εχτιζα ενα νεο συστημα στο κυριο pc (cpu, mobo, ram και ενδεχομενως τροφοδοτικο)
γιατι το να παρεις καινουριο 2πυρηνο δε λεει
βεβαια το υπαρχον pc σου ειναι overkill για media, αλλα απο την αλλη καλυτερα τα λεφτα σου να πανε σε κατι πιο συγχρονο και δυνατοτερο , γιατι ενας διπυρηνος αν και επαρκης αυτη τη στιγμη θεωρειται ξεπερασμενος, οποτε στειλε τον core duo να κανει λατζα (media και κατεβαστηρι) μεχρι να κλασει τελειως και να βγαλει και το τελευταιο cent (μιλαμε για τουλαχιστον αλλα 5 χρονια) και εχε το νεο δυνατο μηχανημα να δουλευει μονο οταν χρειαζεται να κανεις καποιες πιο απαιτητικες εργασιες
εγω πανω κατω αυτο κανω, αυτη τη στιγμη εχω το λαπτοπ για media και λατζα και τον i5 για δουλειες και gaming
(εχω βεβαια και τον c2d στη γυναικα, o οποιος καποια στιγμη θα γυρισει στα χερια μου και μετραει ηδη σχεδον 6 χρονια ζωης ) -
Ο χρήστης pointer έγραψε:
υποθέτω ρωτάς για τα Thermaltake.Αν ναι τότε σε γενικές γραμμές δεν είναι καλά τροφοδοτικά ειδικά η σειρά TR2.
Το τροφοδοτικό πρέπει να είναι καλό και αξιόπιστο γιατί τροφοδοτεί όλα τα συστήματα του Η/Υ.Ένα ανεπαρκές τροφοδοτικό μπορεί να προκαλέσει και πρόβλημα.Να έχεις κατά νου ότι όσο περνάει ο καιρός πέφτουν και αυτά.Πραγματικά μου κάνει εντύπωση αυτό που λες. Έχω άριστες εντυπώσεις από τουλάχιστον 3 της σειράς TR2 που τ' αγόρασα κυρίως γιατί είναι αθόρυβα και σε καλή τιμή.
Το ένα ειδικά είναι ανοιχτό σχεδόν μόνιμα και μετά από 3 χρόνια, δεν έχει κανένα πρόβλημα (φτου-φτου). -
Ένα mediaPC καλό είναι να είναι δυνατό για να παίζεις και κάνα παιχνίδι... Με τρώει το χέρι μου να φτιάξω ένα τέτοιο, γιατί το media streamer (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801695) που έχω συχνά-πυκνά μου κάνει κολπάκια με διάφορα αρχεία.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το τροφοδοτικό πρέπει να είναι καλό και αξιόπιστο γιατί τροφοδοτεί όλα τα συστήματα του Η/Υ.Ένα ανεπαρκές τροφοδοτικό μπορεί να προκαλέσει και πρόβλημα.Να έχεις κατά νου ότι όσο περνάει ο καιρός πέφτουν και αυτά.Πραγματικά μου κάνει εντύπωση αυτό που λες. Έχω άριστες εντυπώσεις από τουλάχιστον 3 της σειράς TR2 που τ' αγόρασα κυρίως γιατί είναι αθόρυβα και σε καλή τιμή.
Το ένα ειδικά είναι ανοιχτό σχεδόν μόνιμα και μετά από 3 χρόνια, δεν έχει κανένα πρόβλημα (φτου-φτου).φτύστο μην το ματιάξεις!! και εγώ έχω ένα τροφοδοτικό μάρκας μ'εκαψες αλλά εδώ και 6 χρόνια συνεχίζει ακάθεκτο!Είναι πως θα τύχει..ανάλογα και με την χρήση.
-
Η δική μου εμπειρία από τα τροφοδοτικά της εταιρείας είναι επίσης άριστη.Έχω ένα 850w (tough series έλεγε θυμάμαι...) από το 2008 και είναι απροβλημάτιστο σε 24/7 χρηση. Ήταν από την ακριβή της σειρά πάντως. Δεν ξέρω για αυτό που λες και γι' αυτό απόρησα.
Το μόνο ...'πρόβλημα' που είχα είναι ότι χρειάζονται ειδικά ups διότι με τα απλά δεν δουλεύουν. Μου το είχαν εξηγήσει παλαιότερα εδώ μέσα αλλά δεν το θυμάμαι...(κάτι για σταθερά ημίτονα συνημίτονα μου λέγανε έχασα την μπάλα...το βρήκα:active pfc το έλεγε στο site)αυτό νομίζω ειναι...
http://thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1207&ID=1510 -
Και γω έχω ένα TR2 εδώ και 2 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα όπως επίσης και ένα innovator (μάρκα μ έκαψες δλδ) χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αυτό που ισχύει με τα noname είναι κυρίως πως καίνε τα μαλλιοκέφαλά τους όχι ότι θα κάψουν ολόκληρο το σύστημα. Το συγκεκριμένο και σε υπέρταση δεν έπαθε και δεν έκανε τίποτα. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
- βάζω λοιπόν τα σώψυχα του κύριου- cpu, m/b, ram και ίσως μια φθηνή gpu στο 2ο- και σκληρό, τροφοδοτικό και περιφερειακά έχω στην άκρη και κάνω μια αναβάθμιση cpu, m/b, ram στο κύριο κρατώντας την gpu αν χρειαστεί. Οι μόνες απαιτήσεις που έχω απ'την αναβάθμιση είναι να αντέχει φόρτο εργασίας, δλδ καλύτερος/ίσον με αυτό που έχω τώρα, μητρική με 4 θέσεις dimm, τουλάχιστον 1 pci, 6 sata και gigabit ethernet. Και να έχει βλέψεις για το μέλλον, μην τελειώσει πάλι το socket σε 5 χρόνια
ασε τις βλεψεις για το μελλον και αυτο που εγινε με το 775 δε νομιζω να ξαναγινει , τουλαχιστον απο intel
αν μιλαμε για βαθος 5ετιας, ειναι καλυτερο να αλλαξεις ολο το μηχανημα, γιατι και η συμβατοτητα μπορει μεν να υπαρχει, αλλα να εχεις κομμενα χαρακτηριστικα αν εχεις παλιοτερη μητρικη
ναι εγω στη θεση σου θα εκανα το παλιο pc media και θα εχτιζα ενα νεο συστημα στο κυριο pc (cpu, mobo, ram και ενδεχομενως τροφοδοτικο)
γιατι το να παρεις καινουριο 2πυρηνο δε λεει
βεβαια το υπαρχον pc σου ειναι overkill για media, αλλα απο την αλλη καλυτερα τα λεφτα σου να πανε σε κατι πιο συγχρονο και δυνατοτερο , γιατι ενας διπυρηνος αν και επαρκης αυτη τη στιγμη θεωρειται ξεπερασμενος,** οποτε στειλε τον core duo να κανει λατζα (media και κατεβαστηρι) μεχρι να κλασει τελειως** και να βγαλει και το τελευταιο cent (μιλαμε για τουλαχιστον αλλα 5 χρονια)** και εχε το νεο δυνατο μηχανημα να δουλευει μονο οταν χρειαζεται να κανεις καποιες πιο απαιτητικες εργασιες**
εγω πανω κατω αυτο κανω, αυτη τη στιγμη εχω το λαπτοπ για media και λατζα και τον i5 για δουλειες και gaming
(εχω βεβαια και τον c2d στη γυναικα, o οποιος καποια στιγμη θα γυρισει στα χερια μου και μετραει ηδη σχεδον 6 χρονια ζωης )ρε Γιώργο το ίδιο πράμα λέμε
Αυτό ζητάω και γω
-
ειπα να το κανω λιγο φωσκολος το σεναριο
-
ακούω προτάσεις λοιπόν
-
χτισε σε i5 2500Κ , ανεβασε τον στα 4.5 GHz βαλε και εναν ssd και εισαι οκ για αρκετα χρονια ακομα
κατι νεο αξιο λογου δε νομιζω οτι περιμενουμε στο αμεσο μελλον οι ivy bridge δε νομιζω οτι θα αξιζουν τα επιπλεον λεφτα
απο amd μερια εχω χασει τις εξελιξεις, αλλα δε νομιζω οτι περασαν μπροστα..
οριστε ξεκινα απο δω και βρες τα υπολοιπα αναλογα με τις αναγκες σου
http://www.skroutz.gr/s/313286/Intel-Co ... K-Box.html
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εχω 2 αρχεια με καταληξη xls που μου τα εστειλαν με email.Θελω να εκτυπωσω το ενα και να επξεργαστω το αλλο αλλα ο υπολογιστης που εχει εκτυπωτη δεν εχει excel εγκατεστημενο.Απο το gmail που δοκιμασα να εκτυπωσω βγαινουν αλλα αντι αλλων.Υπαρχει free προγραμμα για εκτυπωση αλλα και για επεξεργασια ;Με το openoffice δεν μου επιτρεπει την επεξεργασιαΉ εγκαθιστάς στον υπολογιστή με τον εκτυπωτή το Viewer που λέει ο HiFi ή, αν δεν μπορείς να εγκαταστήσεις νέο λογισμικό, κάνεις την επεξεργασία στο υπολογιστή που έχει εγκατεστημένο Excel και για να το εκτυπώσεις το μετατρέπεις σε μια μορφή που το καταλαβαίνει ο άλλος υπολογιστής που έχει τον εκτυπωτή. Πχ. .pdf ή τα κάνεις όλα Copy-Paste σε ένα πίνακα του Word και άρα .doc
Δεν ξέρω αν τελικά έβγαλες άκρη, αλλά υπάρχει και το free Bullzip PDF Printer....
Δηλαδή, οτιδήποτε στέλνεις σε αυτόν τον 'printer' και σου το 'τυπώνει' σε ένα αρχείο.pdf
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
χτισε σε i5 2500Κ , ανεβασε τον στα 4.5 GHz βαλε και εναν ssd και εισαι οκ για αρκετα χρονια ακομακατι νεο αξιο λογου δε νομιζω οτι περιμενουμε στο αμεσο μελλον οι ivy bridge δε νομιζω οτι θα αξιζουν τα επιπλεον λεφτα
απο amd μερια εχω χασει τις εξελιξεις, αλλα δε νομιζω οτι περασαν μπροστα..
οριστε ξεκινα απο δω και βρες τα υπολοιπα αναλογα με τις αναγκες σου
http://www.skroutz.gr/s/313286/Intel-Co ... K-Box.html
έπαθα εγκεφαλικό με τα 200€
επίσης οι μητρικές H6* δεν υποστηρίζουν PCI ??? -
Ο χρήστης iant έγραψε:
Εχω 2 αρχεια με καταληξη xls που μου τα εστειλαν με email.Θελω να εκτυπωσω το ενα και να επξεργαστω το αλλο αλλα ο υπολογιστης που εχει εκτυπωτη δεν εχει excel εγκατεστημενο.Απο το gmail που δοκιμασα να εκτυπωσω βγαινουν αλλα αντι αλλων.Υπαρχει free προγραμμα για εκτυπωση αλλα και για επεξεργασια ;Με το openoffice δεν μου επιτρεπει την επεξεργασια
Ή εγκαθιστάς στον υπολογιστή με τον εκτυπωτή το Viewer που λέει ο HiFi ή, αν δεν μπορείς να εγκαταστήσεις νέο λογισμικό, κάνεις την επεξεργασία στο υπολογιστή που έχει εγκατεστημένο Excel και για να το εκτυπώσεις το μετατρέπεις σε μια μορφή που το καταλαβαίνει ο άλλος υπολογιστής που έχει τον εκτυπωτή. Πχ. .pdf ή τα κάνεις όλα Copy-Paste σε ένα πίνακα του Word και άρα .doc
Δεν ξέρω αν τελικά έβγαλες άκρη, αλλά υπάρχει και το free Bullzip PDF Printer....
Δηλαδή, οτιδήποτε στέλνεις σε αυτόν τον 'printer' και σου το 'τυπώνει' σε ένα αρχείο.pdf
Eκεινο που ηθελα να εκτυπωσω μαλλον τον βρηκα τον τροπο,μολις σιγουρευτω θα το γραψω.Για το αλλο αρχειο που ηθελα να μπορω να κανω τροποποιησεις τελικα γινεται μεσα απο το open office.Ηθελε να το αποθηκευσω πρωτα στον σκληρο
-
υποστηριζουν πώς δεν υποστηριζουν
δε θυμαμαι ομως ποιο ειναι το καλο chipset
αλλα 200 ευρω για εναν πολυ δυνατο επεξεργαστη που θα κρατησεις για χρονια ειναι ψιλολογικο ποσο
-
σωστά,
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... 8P-DS3.htm
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... -00-G2.htm
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... D3H-B3.htm
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... B-00-G.htm
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... P-00-G.htmή πιο συνοπτικά
http://www.plaisio.gr/Compare.aspx?Cata ... 02,1740814
-
το Z68 ειναι αυτο που σε αφηνει να χρησιμοποιεις την ενσωματωμενη στον επεξεργαστη gpu και να πειραζεις το πολλαπλασιαστη?
πρεπει σιγουρα να ξερεις οτι η μητρικη που θα παρεις θα σε αφηνει να πειραξεις πολλαπλασιαστη, για αυτο σε στελνω σε Κ , δε θα τον αφησεις στοκ ειναι πολυ απλη η διαδικασια πλεον, ανεβαζεις πολλαπλασιαστη και ταση και τελος τσαμπα επιδοσεις σε ενα ηδη πολυ δυνατο επεξεργαστη
το H67 νομιζω δεν ειναι το καλο chipset παντως
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]