Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
- βάζω λοιπόν τα σώψυχα του κύριου- cpu, m/b, ram και ίσως μια φθηνή gpu στο 2ο- και σκληρό, τροφοδοτικό και περιφερειακά έχω στην άκρη και κάνω μια αναβάθμιση cpu, m/b, ram στο κύριο κρατώντας την gpu αν χρειαστεί. Οι μόνες απαιτήσεις που έχω απ'την αναβάθμιση είναι να αντέχει φόρτο εργασίας, δλδ καλύτερος/ίσον με αυτό που έχω τώρα, μητρική με 4 θέσεις dimm, τουλάχιστον 1 pci, 6 sata και gigabit ethernet. Και να έχει βλέψεις για το μέλλον, μην τελειώσει πάλι το socket σε 5 χρόνια
ασε τις βλεψεις για το μελλον και αυτο που εγινε με το 775 δε νομιζω να ξαναγινει , τουλαχιστον απο intel
αν μιλαμε για βαθος 5ετιας, ειναι καλυτερο να αλλαξεις ολο το μηχανημα, γιατι και η συμβατοτητα μπορει μεν να υπαρχει, αλλα να εχεις κομμενα χαρακτηριστικα αν εχεις παλιοτερη μητρικη
ναι εγω στη θεση σου θα εκανα το παλιο pc media και θα εχτιζα ενα νεο συστημα στο κυριο pc (cpu, mobo, ram και ενδεχομενως τροφοδοτικο)
γιατι το να παρεις καινουριο 2πυρηνο δε λεει
βεβαια το υπαρχον pc σου ειναι overkill για media, αλλα απο την αλλη καλυτερα τα λεφτα σου να πανε σε κατι πιο συγχρονο και δυνατοτερο , γιατι ενας διπυρηνος αν και επαρκης αυτη τη στιγμη θεωρειται ξεπερασμενος, οποτε στειλε τον core duo να κανει λατζα (media και κατεβαστηρι) μεχρι να κλασει τελειως και να βγαλει και το τελευταιο cent (μιλαμε για τουλαχιστον αλλα 5 χρονια) και εχε το νεο δυνατο μηχανημα να δουλευει μονο οταν χρειαζεται να κανεις καποιες πιο απαιτητικες εργασιες
εγω πανω κατω αυτο κανω, αυτη τη στιγμη εχω το λαπτοπ για media και λατζα και τον i5 για δουλειες και gaming
(εχω βεβαια και τον c2d στη γυναικα, o οποιος καποια στιγμη θα γυρισει στα χερια μου και μετραει ηδη σχεδον 6 χρονια ζωης )