-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Τα μόνιτορς έχουν μόνο dvi/vga, οπότε δεν γίνεται.Το DVI είναι 'υβριδικό' πρότυπο, και μπορεί να μεταφέρει και αναλογικό σήμα και ψηφιακό, και μάλιστα με συμβατό φορμάτ με VGA και HDMI. Έτσι, υπάρχουν αντάπτορες DVI-VGA και DVI-HDMI και είναι πολύ απλοί γιατί απλώς αλλάζουν το σχήμα του βύσματος, δεν μετατρέπουν το σήμα.
Το DisplayPort είναι επίσης συμβατό με τα άλλα ψηφιακά ports:
http://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPor ... VI_and_VGAοπότε είναι επίσης εύκολο και φτηνό να έχεις τέτοιους αντάπτορες:
.Οπότε, αυτό που ξαναλέω είναι: βγάλε τη μία από τις οθόνες από το DVI και σύνδεσε την μέσω DisplayPort με αυτό τον τρόπο, και σύνδεσε τη τηλεόραση αναλογικά μέσω DVI-VGA.
Αυτά με τη προϋπόθεση ότι η τηλεόραση θα δείχνει την ίδια εικόνα με μια από τις οθόνες. Αν θέλεις και 3ο desktop, πρέπει να διαβάσεις τα χαρακτηριστικά της κάρτα γραφικών για να δεις τι υποστηρίζει.
Επίσης, αν η μητρική έχει και κάρτα γραφικών, νομίζω πως δεν γίνεται να την χρησιμοποιήσεις...
Γίνεται.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
- Καταρχήν το MTBF των σκληρών είναι πάρα πολύ μεγαλύτερο από τις ανάγκες ενώς μέσου χρήστη.
- Δεύτερον, ένας μέσως χρήστης συνήθως δεν έχει το σύστημα του ανοικτό 24/7 και ακόμα και αν το έχει αφήσει θα είναι σε κατάσταση idle για πάρα πολλές ώρες.
- Τρίτον, το MBTF δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μόλις συμπληρωθούν οι ώρες οι σκληροί θα ψοφήσουν όλοι μαζί επιτόπου και ταυτόχρονα.
Αν πάς στο πλαίσιο και του πείς πιάσε μου δύο πεντακοσάρηδες WD, το πιό πιθανό είναι οτι και οι δύο δίσκοι θα είναι της ίδιας παρτίδας, πολύ πιθανόν να είναι και διαδοχικά S/N.
Στη δουλειά είχα 2 οθόνες Samsung ίδια μοντέλα τις οποίες είχα πάρει μαζί. Χαλάσανε σχετικά πρόωρα απο καμένο backlight με διαφορά μίας εβδομάδας.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
- Καταρχήν το MTBF των σκληρών είναι πάρα πολύ μεγαλύτερο από τις ανάγκες ενώς μέσου χρήστη.
- Δεύτερον, ένας μέσως χρήστης συνήθως δεν έχει το σύστημα του ανοικτό 24/7 και ακόμα και αν το έχει αφήσει θα είναι σε κατάσταση idle για πάρα πολλές ώρες.
- Τρίτον, το MBTF δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μόλις συμπληρωθούν οι ώρες οι σκληροί θα ψοφήσουν όλοι μαζί επιτόπου και ταυτόχρονα.
Αν πάς στο πλαίσιο και του πείς πιάσε μου δύο πεντακοσάρηδες WD, το πιό πιθανό είναι οτι και οι δύο δίσκοι θα είναι της ίδιας παρτίδας, πολύ πιθανόν να είναι και διαδοχικά S/N.
Στη δουλειά είχα 2 οθόνες Samsung ίδια μοντέλα τις οποίες είχα πάρει μαζί. Χαλάσανε σχετικά πρόωρα απο καμένο backlight με διαφορά μίας εβδομάδας.
Επειδή λοιπόν οι 2 οθόνες χάλασαν με διαφορά μιας εβδομάδας βγαίνει συμπέρασμα ότι το ίδιο συμβάινει και με τους δίσκους ;;;
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Το άλλο που ζητάς ίσως και να υπάρχει, αλλά μιλάμε ότι θα είναι ουσιαστικά ένα DAC.
Ένα τι?
πές μου οτι έχεις σπουδάσει κάτι σχετικό με τους υπολογιστές και οτι δεν ξέρεις τι είναι
-
Πες μου ότι έχεις σπουδάσει κάτι σχετικό με υπολογιστές και ξέρεις όλα τα αρκτικολεξα του χώρου
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Πες μου ότι έχεις σπουδάσει κάτι σχετικό με υπολογιστές και ξέρεις όλα τα αρκτικολεξα του χώρουοχι και ουτε ξέρω κάθε αρκτικολεξο αλλα το συγκεκριμένο είναι σαν μιλάς για κόμματα στην ελλάδα καποιος να σου λέει πασοκ και εσύ να τον κοιτάς σαν βλακας.
@xenos (για να μην μεινει και με την απορία το παιδί)
Dangling African Cock
-
Δεν είμαι σίγουρος ότι όσοι έχουν σπουδάσει πληροφορική ξέρουν τα αρχικά του Digital to Analog Converter. Μάλλον για ηλεκτρονικούς πρέπει να το πεις αυτό...
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
...- Καταρχήν το MTBF των σκληρών είναι πάρα πολύ μεγαλύτερο από τις ανάγκες ενώς μέσου χρήστη.
- Τέταρτον, είναι απαραίτητο οι δίσκοι να έχουν ίδιο μέγεθος και να είναι του ιδίου κατασκευαστή για να έχουν ίδια specs και ταχύτητα και να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο (read/write) από τον raid controller για να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα.
Όπου specs βλέπε: sataII / III, 5400/7200/intellipower RPM, 16/32/64MB cashe, κλπ κλπ κλπ...
Φυσικά και μπορείς να στήσεις raid με διαφορετικούς δίσκους, γίνεται, δεν είναι όμως ότι καλύτερο και καλύτερα να αποφεύγεται.
+1
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Επειδή λοιπόν οι 2 οθόνες χάλασαν με διαφορά μιας εβδομάδας βγαίνει συμπέρασμα ότι το ίδιο συμβάινει και με τους δίσκους ;;;
Νομίζω δέν είναι τόσο εξωπραγματικό αυτό που λέω. Οι οθόνες ήταν ένα παραδειγμα. Δύο ίδια εξαρτήματα της ίδιας παρτίδας είναι πολύ πιθανό να έχουν τα ίδια προβλήματα. Πχ στη φορμουλα ενα θυμάμαι και τα δύο αυτοκίνητα μιας ομάδας να μένουν με διαφορά ενός γύρου απο το ίδιο πρόβλημα.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Γιατί δεν κάνεις το άλλο ;;;
Πάρε ένα hdmi to dvi και σύνδεσε εκεί το ένα από τα 2 μόνιτορ.
Μετά με ένα dvi to vga συνδέεις την τηλεόραση στην 2η dvi θύρα και μάλλο είσαι κομπλέ.Είναι πολύ φθηνότεροι αυτοί οι αντάπτορες.
Θα το δοκιμάσω και αυτό, thanks.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Τα μόνιτορς έχουν μόνο dvi/vga, οπότε δεν γίνεται.
Το DVI είναι 'υβριδικό' πρότυπο, και μπορεί να μεταφέρει και αναλογικό σήμα και ψηφιακό, και μάλιστα με συμβατό φορμάτ με VGA και HDMI. Έτσι, υπάρχουν αντάπτορες DVI-VGA και DVI-HDMI και είναι πολύ απλοί γιατί απλώς αλλάζουν το σχήμα του βύσματος, δεν μετατρέπουν το σήμα.
Το DisplayPort είναι επίσης συμβατό με τα άλλα ψηφιακά ports:
http://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPor ... VI_and_VGAοπότε είναι επίσης εύκολο και φτηνό να έχεις τέτοιους αντάπτορες:
[]http://www.sin-hon.com/UploadFiles/20091229202021396.jpg[].Μέχρι εδώ οκ.
Οπότε, αυτό που ξαναλέω είναι: βγάλε τη μία από τις οθόνες από το DVI και σύνδεσε την μέσω DisplayPort με αυτό τον τρόπο, και σύνδεσε τη τηλεόραση αναλογικά μέσω DVI-VGA.
Αυτά με τη προϋπόθεση ότι η τηλεόραση θα δείχνει την ίδια εικόνα με μια από τις οθόνες. Αν θέλεις και 3ο desktop, πρέπει να διαβάσεις τα χαρακτηριστικά της κάρτα γραφικών για να δεις τι υποστηρίζει.Εννοείς να έχω:
*1ο dvi => 1o monitor
*displayport => adaptor to dvi => 2o monitor
*2ο dvi => adaptor to vga => tvTo underlined είναι σίγουρο? Εγώ αυτό θέλω, να δίνει στην tv μια κόπια του 2ου monitor.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Το άλλο που ζητάς ίσως και να υπάρχει, αλλά μιλάμε ότι θα είναι ουσιαστικά ένα DAC.
Ένα τι?
πές μου οτι έχεις σπουδάσει κάτι σχετικό με τους υπολογιστές και οτι δεν ξέρεις τι είναι
Κομμωτής είμαι, ευχαριστήθηκες?
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Πες μου ότι έχεις σπουδάσει κάτι σχετικό με υπολογιστές και ξέρεις όλα τα αρκτικολεξα του χώρου
οχι και ουτε ξέρω κάθε αρκτικολεξο αλλα το συγκεκριμένο είναι σαν μιλάς για κόμματα στην ελλάδα καποιος να σου λέει πασοκ και εσύ να τον κοιτάς σαν βλακας.
@xenos (για να μην μεινει και με την απορία το παιδί)
Dangling African Cock
Tα κόμματα στην Ελλάδα είναι 5, 10, 20 και το ΠΑΣΟΚ ανήκει στα δύο γνωστότερα. Η πληροφορική έχει εκατομμύρια αρκτικόλεξα, και το DAC δεν ανήκει καν στα μετρίως γνωστά. Οπότε η σύγκριση τουλάχιστον ατυχής, όπως και το αρχικό σχόλιο.
Kαι για να μη μείνει κανείς με την απορία,
Dont** A**ct like Child
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Κομμωτής είμαι, ευχαριστήθηκες?Πές ετσι ντε και τρόμαξα προς στιγμή.
Οταν χρειαστώ πιστολάκι, κούρεμα, styling, λούσιμο θα σε προτιμήσω
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Παρακαλώ τα φώτα σας:
Έχω σύνδεση HoL στο γραφείο με τους υπολογιστές στο ίντερνετ με καλώδια LAN αλλά το WiFi ανοιχτό. Θέλω επίσης να έχω WiFi στον πάνω όροφο αλλά εκεί δεν έχω καλό σήμα. Μπορώ να δώσω μέσω καλωδίου LAN σήμα σε repeater [έχω βρει αυτούς στο net: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615045, http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.533093 ] τοποθετημένο στον πάνω όροφο και να αναπαράξει κανονικά το WiFi στο χώρο αυτό;
ευχαριστώ
ΥΓ. αυτοί οι repeaterς παιρνουν σήμα απο καλώδιο LAN ; ή χρειάζεται κάτι ειδικό;Απ τη στιγμή που θα κάνεις τη σύνδεση με καλώδιο, ενα οποιοδήποτε ρούτερ με wifi σου κάνει. Δέν χρειάζεται να πάρεις κάποιο εξειδικευμένο repeater ή access point.
Αυτό που θα κάνεις είναι να του απενεργοποιήσεις το DHCP, να του αλλάξεις το IP ωστε να είναι κάποιο αχρησιμοποίητο μέσα στο range του βασικού σου router, και τέλος το συνδέεις στο βασικό ρούτερ (ή switch αν έχεις) με καλώδιο crossover.
Ευχαριστώ πολύ dog80, μου φαίνεται όμως πιο δύσκολο για τις γνωσεις μου στους υπολογιστές αυτό που μου προτείνεις. Κατεβαίνω σήμερα στην αγορά (καλή μέρα -άσπρη μέρα) για να δω τι μου προτείνουν αρχικά σεwirless access point και μετά βλέπουμε.
-
Δεν δουλεύουν όλα τα ρούτερ. Θα δίνουν ethernet αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα συνδέεται ασύρματα.
Ένα 3Com που έχω το κάνει, σε 2 άλλα (που δίνει η wind, οτενετ) δεν δουλεύει το ασύρματο. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Εννοείς να έχω:ακριβώς.
To underlined είναι σίγουρο? Εγώ αυτό θέλω, να δίνει στην tv μια κόπια του 2ου monitor.
Δεν σημαίνει ότι είναι ο μόνος συνδυασμός που δουλεύει, απλά πρέπει να διαβάσεις τι ακριβώς μπορεί να κάνει η κάρτα σου. Λχ. η δική μου έχει μεν DVI και HDMI αλλά δεν μπορεί να βγάλει διαφορετική εικόνα ταυτόχρονα και στις 2, μόνο mirrored.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν δουλεύουν όλα τα ρούτερ. Θα δίνουν ethernet αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα συνδέεται ασύρματα.
Ένα 3Com που έχω το κάνει, σε 2 άλλα (που δίνει η wind, οτενετ) δεν δουλεύει το ασύρματο.Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πολύ. Σας γράφω τα νεώτερα.
Πήρα τελικά ένα D-Link wirless N home router DIR-615. To συνέδεσα στο ethernet καλώδιο του άλλου router και έχω τώρα wifi (άψογο σήμα) και 4 εξόδους ethernet στον πάνω όροφο. Το νέο ρούτερ δούλεψε χωρίς προβλήματα. Έβαλα και στον υπολογιστή το CD, ονόμασα ξανά το δίκτυο και άλλαξα τον κωδικό. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Εννοείς να έχω:
ακριβώς.
To underlined είναι σίγουρο? Εγώ αυτό θέλω, να δίνει στην tv μια κόπια του 2ου monitor.
Δεν σημαίνει ότι είναι ο μόνος συνδυασμός που δουλεύει, απλά πρέπει να διαβάσεις τι ακριβώς μπορεί να κάνει η κάρτα σου. Λχ. η δική μου έχει μεν DVI και HDMI αλλά δεν μπορεί να βγάλει διαφορετική εικόνα ταυτόχρονα και στις 2, μόνο mirrored.
Παρήγγειλα 2 ανταπτοράκια, να δούμε αν θα παίξουν τώρα.
-
Πρώτον έβαλα καινούριες RAM. Kingston HyperX 1GB στα 800mhz DDR2 (δεν παίρνει καλύτερες η motherboard μου ). Πολύ καλύτερα τα πράγματα, άντε του χρόνου και επεξεργαστή...
Δεύτερον...
Δείτε το link...
-
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]