-
Κλειδί για τα pro δεν σου δώσανε;;;
Αν έβαζες το κλειδί για τα pro στο εξερεύνηση αρχείων->δεξι κλικ στο αυτός ο υπολογιστής -> ιδιότητες -> αλλαγή αριθμού κλειδιού των windows, σου κατεβάζει τις extra δυνατότητες των pro, μια επανεκκίνηση και είσαι κομπλέ.
Ωραία εργαλεία έχεις!Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Φίλε ενώ είχα κλειδί προϊόντος αυτό δεν κατέστει δυνατό. Μου έβγαζε μήνυμα λάθους και ήταν αδύνατο να ξεφύγω. Η καλύτερη λύση είναι τα pro να έρχονταν προεγκατεστημένα στον υπολογιστή. Η αμέσως επόμενη να τα εγκαταστήσω με τον τρόπο που λες αλλά με download από το store. Το dvd που πήρα στα χέρια μου από τον προμηθευτή είναι κατάλληλο για αρχική εγκατάσταση σε παρθένο μηχάνημα. Τέσπα. όλα καλά. Το εκνευριστικότερο όλων ήταν το πρόβλημα με την intel και την hp. Δύσκολα θα συστήσω αυτό τον συνδυασμό σε κάποιον. Το acer το λάτρεψα. Θα πάει για αναβάθμιση με αφαίρεση του dvd και προσθήκη ssid ο οποίος θα αναλάβει να δεχθεί με migration το λειτουργικό από τον τωρινό δίσκο.
-
Αεροπλανάκι θα γίνει το acer με τον ssd! Προχωρά το!
Πάντως προτιμώ hp με intel παρά με amd (σε φορητό πάντα, σε σταθερό κυρίαρχο ρόλο παίζει το ποσό σε νοιάζει το vfm). Αν και θα έμενα σε μια απόσταση από την hp. Η Dell πάλι φτιάχνει ποιοτικά περίπου ίδια μηχανήματα με απείρως καλύτερη εγγύηση (3 χρονια on site).Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
HP με Intel έχω κι εγώ, από το 2013 και λειτουργεί άψογα. Αν και σιγά σιγά θα χρειαστεί έναν ssd και εκεί είναι που σιχτιρίζω την HP. Για να φτάσεις στο δίσκο πρέπει να λύσεις σχεδόν όλο το laptop.
Πάντως τις προάλλες διάβαζα ότι πρόσφατα κάνανε μια αναβάθμιση στο BIOS όπου γ@μηθηκε το σύμπαν οπότε προσοχή στους κατόχους.
Αυτά που θεωρώ top πάντως είναι τα Lenovo, δουλεύουμε την thinkpad σειρά στην εταιρία και είναι πραγματικά σκυλιά. Τα 2, το δικό μου και άλλο ένα δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους, σε αποθήκες με γεωργικά εργαλεία και μέσα σε τρακτέρ αλλά δε μασάνε. -
Το σχεδόν τι το ήθελες? Για να αλλάξεις έστω μια μνήμη ή τον σκληρό στο δικό μου πρέπει να λύσεις 18βίδες + 2 μικρότερες Καλύτερα να αλλάξω ιμάντα δυναμό στο ντάστερ.
-
Για τη RAM ευτυχώς έχει καπάκι το δικό μου.
-
Όλα τα laptop έχουν πρόσβαση εύκολη στον σκληρό και στην ram. Μιλάμε 1000% για IBM, HP, Dell, Toshiba μεγάλα brands. Μιλάμε για μια βίδα. Λογικό να μην το ξέρετε, αλλά επειδή το ξέρω σας το λέω. Αν κάποιος έχει απορία μπορεί να δει για service manual, η YouTube η να το ψάξει λίγο στο net
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για HP σίγουρα όχι, κάποια μοντέλα σαφώς αλλά κάποια άλλα όπως το δικό μου όχι. Για τη RAM έχει καπάκι και όντως είναι μια βίδα, για το σκληρό όμως δεν έχει οπότε πρέπει να βγάλεις το πάνω καπάκι που είναι και το πληκτρολόγιο.
-
Συμφωνοι, αλλά και πάλι μιλάμε για υπόθεση 2 λεπτων αν ξέρεις τι κάνεις.
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εχω αλλάξει ram ή σκληρό δίσκο σε παλιότερα hp, dell κοκ. Το παρακάτω δείχνει πως δεν είναι πλέον αρκετή μια βίδα. Πως να το κάνουμε?
Youtube Video -
Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι ο άλλος δεν ξέρει τι κάνει, ή ότι ξέρει τι κάνει, καλό είναι να μην έχουμε υφάκι μαστοράτζας.
Έχω αλλάξει άπειρες ram και σκληρούς σε laptop. Πολλούς wifi adapter επίσης, όπως αρκετά πληκτρολόγια και από 2 μητρικές και οθόνες. Σε κάθε laptop υπάρχουν διαφορές, μικρές ή μεγάλες. Ανάλογα με το σχεδιασμό για μέγεθος κλπ υπάρχουν θέματα.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι ο άλλος δεν ξέρει τι κάνει, ή ότι ξέρει τι κάνει, καλό είναι να μην έχουμε υφάκι μαστοράτζας.
Έχω αλλάξει άπειρες ram και σκληρούς σε laptop. Πολλούς wifi adapter επίσης, όπως αρκετά πληκτρολόγια και από 2 μητρικές και οθόνες. Σε κάθε laptop υπάρχουν διαφορές, μικρές ή μεγάλες. Ανάλογα με το σχεδιασμό για μέγεθος κλπ υπάρχουν θέματα.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
+100
Ετσι είναι. Ειδικά για το τωρινό μου hp το είχα δείξει κάποια στιγμή σε φίλο που εργάζονταν στο τεχνικό τμήμα στο Πλαίσιο. Του είπα να ρίξει μια ματιά στην μνήμη αν είχε δεύτερη θέση ώστε να βάλω μια ακόμη 4G ή αν έπρεπε να τη βγάλω στην άκρη ώστε να πάρω μια των 8. Μου λέει... 'αν πρόκειται να το κάνεις σήμερα αύριο ας το ανοίξουμε και ας αφαιρέσουμε και την κόλα στο σημείο που εφάπτονται οι δύο επιφάνειες των πλαστικών. Αν είναι μόνο από περιέργεια αστο! Πολύ κακό για το τίποτα' . Βλέπω μετά και κάτι βίντεο σχετικά με το λαπτοπ στο youtube και ομολογώ φρίκαρα. Γμτ λάπτοπ είναι, όχι τάμπλετ σκέφτηκα. Μόλις πριν λίγες μέρες χρειάστηκε να ανοίξω ένα καταπληκτικό tablet asus T100 με ξεχωριστό δικό του πληκτρολόγιο και με είχε ταλαιπωρήσει προσπαθώντας να μην σπάσω κάποιο από τα πλαστικά του περιβλήματα. Στα λάπτοπ δεν βλέπω το λόγο να γίνεται αυτό.
-
Εντάξει, μπορει εγω να το γενικευσα και να ημουν υπερβολικός στην μια βiδα....αλλά 10 χρόνια, επισκεύαζα laptop, σε authorize service μεγάλων κατασκευαστών.
Στα περισσότερα, για μνήμη δίσκο, μια βίδα ήταν, ή έβγαζες 3 βιδες του πληκτρολογίου και ήταν ο δίσκος και η μνήμη απο κάτω.Υπάρχουν τα business-enterprise, τα consumer, και τα build your own laptop, δηλ επέλεξε κομμάτια και φτιαχτο.
Η πρώτη κατηγορία ειναι η σοβαρή εκεί ειναι κάπως έτσι.
Η δευτερη κατηγορία, επειδή εχει αρκετά στοιχεία απο την πάνω, αλλα πιο φτηνή υλοποίηση, στα περισσότερα κάπως έτσι ειναι. (εκει παίζουν και ιδαιτερότητες)
Η τρίτη κατηγορία ειναι λαχείο... εξου και η κόλλα που αναφέρεται.Στις περισσότερες εταιρίες ειναι δωρέαν τα service manuals, οποτε δεν χρειάζεται να λύσεις όλο το laptop για να αλλαξεις μνήμη και δισκο, κάνεις συγκεκριμένα πράγματα.
Πχ στο pavilion που αναφέρθηκε το video παραπάνω είναι λογικά ειναι το εξης:
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c05228250 -
Καταρχάς να πω ένα ευχαριστώ για το λινκ. Από εκεί και μετά μετρώντας βάσει και των οδηγιών χονδρικα για αλλαγή ram προβλέπει 14 βίδες. Αν σε αυτές προστεθεί η μια του dvd-rom τότε φτάνουμε στις 15 χαλαρά. Καμία σχέση με τα 2 προηγούμενα hp που πέρασαν από τα χέρια μου και όντως η μνήμη ήταν τόσο εύκολα προσβάσιμη που αρκούσε να αφαιρεθεί μια βίδα. Στο simca όταν άλλαξα τον ιμάντα δυναμό μεταξύ Ηρακλείου και Ρεθύμνου πριν 26 χρόνια χρειάστηκα δύο Γαλλικά κλειδιά και μια σελίδα από το μανιουαλ. Ειλικρινά ευχαριστώ πάντως για το μάνιουαλ του hp.
-
Αυτό που πρέπει να αφαιρέσεις και το πληκτρολόγιο για να αποκτήσεις πρόσβαση στο εσωτερικό πάλι... Ελάχιστα λαπτοπ ανοίγουν λογικά. Συνήθως κάποιο πλαστικό θα διαμαρτυρηθεί και υπάρχει περίπτωση να μην κουμπώσει και καλά μετά... Αν έχει ειδικά πορτάκια για σκληρό και μνήμες λες ευχαριστώ. Αν είσαι τυχερός και βρείς κανένα βιντεάκι, τότε έχει καλώς. Σταθερό και πάλι σταθερό
Το dvd προτείνω να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί από δεύτερο σκληρό ssd. Και ελπίζω ο βασικός σκληρός να είναι ssd.
Ποιό simca είχες ; Ο μακαρίτης ο πατέρας μου πέρασε τα πάνδεινα με ένα τέτοιο... -
Είχα το Chrysler Simca Horizon 1.1 Αληθινός offroader!!! Δεν είχα αφήσει χωματόδρομο και κατσικόδρομο στην Κρήτη που να μην το είχα πάει. Πέρασε τα πάνδεινα μαζί μου. Καθότι φοιτητής και τα λεφτά δεν περίσσευαν χρειάστηκε να κάνω διάφορα για να το επισκευάσω δίχως να το πάω σε μάστορα. Το καλό του ήταν πως ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μου είχε δώσει ένα αναλυτικότατο μάνιουαλ που εντός μπορούσα να βλέπω πως μπορούσε να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο εύρος ενεργειών συντήρησης και επισκευής. Τέσπα να συμφωνήσω απόλυτα πως οι σταθεροί υπολογιστές είναι ασύγκριτα καλύτεροι σε δυνατότητες αναβάθμισης και επισκευής. Το ζήτημα είναι πως λόγω της δουλειάς μου αλλά και της δουλειάς της συζύγου έπρεπε πάντα και οι δύο να έχουμε λάπτοπ. Αυτά δυστυχώς ειδικά όταν είναι μπατζεταρισμένα βαίνουν όλο και περισσότερο στο να καταστούν πρακτικά 'μη - αναβαθμίσιμα' για την πλειονότητα των χρηστών.
-
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Το dvd προτείνω να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί από δεύτερο σκληρό ssd.
Aυτό γίνεται σε όλα τα laptop; Για να μην αλλάζω τον ήδη υπάρχον μηχανικό και να μπει ένας SSD στη θέση του DVD ώστε να χω 2 εσωτερικούς.
-
Φυσικά και μπορείς να το κάνεις (αντικατάσταση του οδηγού dvdμε ssd). Αυτό που πρέπει να κάνεις μετά οπωσδήποτε, είναι να μεταφέρεις το λειτουργικό από τον παλιό μαγνητικό δίσκο στον νέο και η εκκίνηση να γίνεται από εκεί. Τότε θα έχεις πραγματικά ουσιαστική βελτίωση στην εκκίνηση και στο performance του υπολογιστή. Αυτό για εμένα είναι το κομμάτι πληροφορίας που αγνοώ και πρέπει να μάθω πως γίνεται. Φίλε ktgeo τα φώτα σου παρακαλώ!
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Το dvd προτείνω να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί από δεύτερο σκληρό ssd.
Aυτό γίνεται σε όλα τα laptop; Για να μην αλλάζω τον ήδη υπάρχον μηχανικό και να μπει ένας SSD στη θέση του DVD ώστε να χω 2 εσωτερικούς.
Ναι από ebay μπορείς να πάρεις hard drive caddy συγκεκριμένο για το laptop σου σε ξεφτίλα τιμη. Επειδή όμως είναι όλα αυτά είναι λίγο κινεζικές, τον boot τον δίσκο θα τον βάλεις στο κανονικό slot και τον δεύτερο σε αυτό.
Συνηπολογισε ότι θα πέσει η απόδοση της μπαταρίας, αφού θα έχεις παραπάνω δίσκο που θα τρώει ενέργεια, και ανεπαίσθητη θέρμανση εφόσον μιλαμε για μηχανικό και όχι ssdΣτάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Φυσικά και μπορείς να το κάνεις (αντικατάσταση του οδηγού dvdμε ssd). Αυτό που πρέπει να κάνεις μετά οπωσδήποτε, είναι να μεταφέρεις το λειτουργικό από τον παλιό μαγνητικό δίσκο στον νέο και η εκκίνηση να γίνεται από εκεί. Τότε θα έχεις πραγματικά ουσιαστική βελτίωση στην εκκίνηση και στο performance του υπολογιστή. Αυτό για εμένα είναι το κομμάτι πληροφορίας που αγνοώ και πρέπει να μάθω πως γίνεται. Φίλε ktgeo τα φώτα σου παρακαλώ!Πολλοί ssd έχουν software που κάνουν clone τον ένα στον άλλο δίσκο.
Μπορείς να το κάνεις εύκολα και με το acronis2018 boot CD, αν το κατεβάσεις από κάπου.
Γενικα, εγώ θα προτιμούσα να ξαναστησω τι λειτουργικό στον καινούργιο δίσκο, και τα application μου, αλλά ο περισσότερος κόσμος επειδή πρέπει να πληρώσει, είναι πρόβλημα.Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]