-
Οι λόγοι που θέλω περισσότερο εναν iMac παρά ένα PC.
Γιατί ψάχνεσαι για πισί δεν κατάλαβα εδώ και 5 σελίδες. Για 100-200-300 άντε 500 ευρώ διαφορά σε επαγγελματική χρήση τουλάχιστον 3 ετών που θα επακολουθήσει και όπου το ίματζ παίζει και αυτό το το ρόλο του?
Μέικς νο σενς. Πάρε τον άιμακ, και λουκ νο φέρδερ. Νεξτ... -
Συμφωνώ και επαυξανω
Sent from Corsair's brick
-
Θα πρεπει με το καλημερα να ανοιξει τον iMac για να βαλει SSD (επιπλεον κοστος επισης). To ανοιγμα και η αλλαγη δεν ειναι κατι το πανευκολο λογω κατασκευης. Εκτος και αν μπορεις να βρεις μηχανημα με SSD δεν λει το iMAC.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Οι λόγοι που θέλω περισσότερο εναν iMac παρά ένα PC.
Γιατί ψάχνεσαι για πισί δεν κατάλαβα εδώ και 5 σελίδες. Για 100-200-300 άντε 500 ευρώ διαφορά σε επαγγελματική χρήση τουλάχιστον 3 ετών που θα επακολουθήσει και όπου το ίματζ παίζει και αυτό το το ρόλο του?
Μέικς νο σενς. Πάρε τον άιμακ, και λουκ νο φέρδερ. Νεξτ...Γιατί σε ενόχλησε πόσες σελίδες ψάχνομαι; τις πληρώνεις για να τις διαβάσεις;
-
Αυτό που σου λέει και κολλάς άδικα στον αριθμό των σελίδων, είναι πως είναι φανερό ότι θες Μακ, οπότε πάρε τον και μην ξοδεύεις φαιά ουσία.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτό που σου λέει και κολλάς άδικα στον αριθμό των σελίδων, είναι πως είναι φανερό ότι θες Μακ, οπότε πάρε τον και μην ξοδεύεις φαιά ουσία.Δεν ειναι τι λέει κάποιος αλλα και πως το λέει
Έκανα κάποιες ερωτήσεις για να πάρω και μια άλλη γνώμη.
Αυτο
Ευχαριστω τα παιδια για τον κόπο τους! -
Αυτό που εγώ δεν κατάλαβα είναι γιατί να πάρεις κάτι τόσο καλό και ακριβό σήμερα, ώστε να σου αντέξει '6 χρόνια', αντί να πάρεις κάτι πολύ φθηνότερο και μια χαρά επαρκέστατο, το οποίο θα αλλάξεις με κάτι πολύ καλύτερο από το σημερινό υπέρκαλο σε 3 χρόνια.
Εξαιρουμένης της οθόνης, που θα είναι ΑΑΑ και θα σού μείνει, τα υπόλοιπα αγοράζονται για να αλλαχθούν.
Ο χρυσός κανόνας είναι ότι δεν επενδύουμε σε κορυφαία προϊόντα υψηλής τεχνολογίας - εκτός αν το πολύ καλό μας αποφέρει πολύ περισσότερα χρήματα σε επαγγελματική χρήση. -
Κοιτα αν μιλάμε για τον 27αρη iMac στα 2Κ (ειτε στα 1600 απο Σκρουτζ) ειναι ενα αρκετά καλο μηχάνημα για να βγάλει 3 χρόνια με άνεση και μετα ανάλογα με τα τότε οικονομικα να να παραμείνει ή να αντικατασταθεί.
-
Με τα λεφτά αυτά αγοράζεις καλύτερο PC από το οποίο στο μέλλον θα μπορείς να κρατήσεις και κάποια πράγματα.
Σκληρός, τροφοδοτικό, κουτί και προφανώς οθόνη είναι πράγματα που σίγουρα θα σου μείνουν.
Πιθανώς και η κάρτες γραφικών και ήχου.Το θέμα είναι αν έχεις όρεξη να κάνεις αυτή τη μετάβαση.
Ακόμα μιας και είναι σε κομμάτια με εύκολη πρόσβαση δεν χρειάζεται να πάρεις τα πάντα μαζί. -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Ωραία τα gifάκια, γελάσαμε και λίγο. Οι επιλογές είναι προφανείς, αν κάτσεις λίγο να το σκεφτείς -που δεν το έκανες προφανώς. 1000W για ορίζοντα 2-3 ετών και ότι προσθήκες θελήσει να κάνει (π.χ. κανά XF/SLi), 16GB γιατί ήδη είπε ότι τα 8-10GB δεν του φτάνουν, για τον SSD το είπα ήδη ότι με 380€ παίρνεις σε προσφορά τον Evo 1TB (αν θέλει παραπάνω αποθηκευτικό αγοράζει και 2ο σκληρό, δεν το ζήτησε όμως), η κάρτα γραφικών είναι στην κορυφή των specs σήμερα χωρίς να είναι πανάκριβη, τα keyboard/mouse/ηχεία είναι ωραία και designάτα ακριβώς για να μπουν σε γραφείο (τα ηχεία επίσης αν θέλει να κάνει/φτιάχνει/ακούει μουσική), και τέλος για οθόνη και κουτί είπε ότι δεν το ενδιαφέρουν.
Τα παραπάνω specs αντέχουν άαααανετα 2 χρόνια, καθώς το αντίστοιχο PC -με την ίδια λογική- που είχα φτιάξει εγώ το 2010, ακόμα και σήμερα παίζει σε high detail όλα τα παιχνιδάκια που υπάρχουν, ενώ σηκώνει άνετα AutoCAD και Photoshop. Και τα 2Κ είναι ακριβώς το sweet-spot για τέτοιο PC, ούτε υπεραξίες πληρώνεις ούτε θα αναγκαστείς να αλλάξεις κάτι 'αύριο' (σε 2-3 χρόνια που βάλαμε ως ορίζοντα).
Κάνω και αυτή τη δουλειά 25 χρόνια τώρα, οπότε δεν περιμένω να ακούσω σχόλια τρίτων για το αν ξέρω να την κάνω καλά....Βλέπω όμως όλοι κριτική κάνετε (λανθασμένη, αλλά το παραβλέπω), καμιά αντιπροτασούλα δεν έχω δει μέχρι στιγμής....
εγώ πάντως βρε ace αυτό το pc το βλέπω ανισόρροπο από πολλές απόψεις
δηλαδή και για gaming pc δεν έχει και πολύ νόημα, για επαγγελματικό σίγουρα όχιαν θες πάντως αντιπροτασούλα (δε μιλάμε για το Θάνο που θέλει να πάρει μήλα για το image ξερωγώ) περιμένεις από σεπτέμβρη και μετά όπου θα χτυπάς 6πυρηνο i7 στα 300-350€ και θα είσαι αρχιδάτος μάγκας για 5ετία στο νερό , μητρικές/chipset με ddr4 (και όπως είπε ο cabala οι ddr3 τα επόμενα χρόνια θα ανέβουν αφού θα γίνουν προηγούμενης γενιάς) και για κάρτες γραφικών μιλάμε ξανά όταν πέσουν κάτω από τα 28nm , διαφορετικά αν είναι να πάρεις κάτι τώρα χαλάς το πολύ 3 κατοστάρικα (αν και εγώ γενικά χαλάω το πολύ 3 κατοστάρικα για κάρτα αφού την αλλάζω κάθε 2 χρόνια)
βέβαια δε νομίζω ότι κάποιον που ασχολείται με φωτογραφίες τον ενδιαφέρει η δυνατή gaming κάρτα
τέλος bluray ==> άχρηστο, δεν υπάρχει bluray γενικά, δεν υπάρχουν γενικά δισκάκια , ούτε dvd δε πολυχρειάζεσαι
και όσο για το κουτί είναι βασικό να πάρεις κάτι τουλάχιστον αξιοπρεπές για λόγους αξιοπιστίαςεπίσης πλέον αγοράζεις τουλάχιστον μια 27αρα στα 2Κ (έστω dell, έστω στο 500αρικο, δε ξέρω αν είσαι φωτογράφος και σε ενδιαφέρει περισσότερο η πιστότητα των χρωμάτων αν πρέπει να παίξεις στα 800+ μόνο για την οθόνη ίσως και να πρέπει, εναλλακτικά για gaming και του 500αρικου καλή είναι )
διαφορετικά τη βγάζεις με το imac που έχει σχετικά αξιοπρεπείς οθόνες και σίγουρα καλύτερες από αυτές που θα πήγαινε να πάρει ο μέσος χρήστης μόνος με βασικό σκοπό να κάνει οικονομία (δηλαδή tn της κακιάς ώρας )
Με τα λεφτά αυτά αγοράζεις καλύτερο PC από το οποίο στο μέλλον θα μπορείς να κρατήσεις και κάποια πράγματα.
Σκληρός, τροφοδοτικό, κουτί και προφανώς οθόνη είναι πράγματα που σίγουρα θα σου μείνουν.
Πιθανώς και η κάρτες γραφικών και ήχου.Το θέμα είναι αν έχεις όρεξη να κάνεις αυτή τη μετάβαση.
Ακόμα μιας και είναι σε κομμάτια με εύκολη πρόσβαση δεν χρειάζεται να πάρεις τα πάντα μαζί.angel δεν έχει νόημα να προσπαθείς να τον πείσεις και ίσως και καλύτερα για αυτόν να πάει σε mac
εγώ ψηφίζω μακ
το pc και μάλιστα το custom θέλει την υπομονή του, δεν είναι για όλους ειδικά αν έχεις να βγάλεις δουλειά
θες αυτό που έχεις συνηθίσει, λογικό είναι άλλωστε
-
Μα δεν προσπαθώ να τον πείσω.
Απλά λέω ποιοι είναι οι λόγοι να πάει σε PC ώστε να μπορεί να σκεφτεί αν θέλει να το κάνει. -
ναι αλλά πέρα από όλα τα άλλα ο άνθρωπος σου λέει και για image, σε αυτό δεν υπάρχει επιχείρημα.
εκτός αν δεχτείς σαν επιχείρημα ότι κάποια στιγμή στη ζωή μου που θα έρχεται ένας πελάτης στο γραφείο μου θα τον εντυπωσιάζω με τη 32αρα μου οθόνη (γιατί θα βάλω κάποτε 32αρα+ οθόνη στο γραφείο μου και το ξέρεις καλά εσύ ότι θα το έκανα και θα ήμουν και υπερήφανος κιόλας )
δε λέω θα ένιωθα γαμάτα, μπορεί να ένιωθα ότι έχω και image, το θέμα είναι ότι κανείς δε θα μπορούσε να μου βρει κάποιο αντεπιχείρημα ώστε να με έπειθε να μην έκανα αυτό που εγώ θα θεωρούσα σωστό και γαμάτο μέσα μου
άμα τώρα εγώ σου πω ότι πάω στη δουλειά και δε μπορώ να δουλέψω σωστά με το ποντίκι του 5ευρου και το πληκτρολόγιο του 10ευρου γιατί δεν είναι εξίσου καλά με αυτά που έχω σπίτι μου θα με πίστευες; έλα όμως που εγώ το πιστεύω
-
Έχουν πάντως μέσα οι επεξεργαστές, οι κάρτες και οι μητρικές πολύ ωραία αυτοκόλλητα να κολλήσει κάποιος στο κουτί για έξτρα image.
Απο εκεί και πέρα προφανώς και στο γραφείο βάζεις τη μεγαλύτερη οθόνη που μπορείς!
Και αν τα ποντίκια και τα πληκτρολόγια των 15Ε σύνολο έκαναν για δουλειά δεν θα δίναμε τόσα για τα δικά μας!
-
Η πιο vfm λύση για το Θάνο όπως το κόβω είναι hackintosh αλλά αντε να το στήσει κανείς αυτό
-
Αυτό και αν είναι για χομπίστες.. πολύ ψάξιμο
Τουλάχιστον τα παράθυρα είναι plug n play
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Η πιο vfm λύση για το Θάνο όπως το κόβω είναι hackintosh αλλά αντε να το στήσει κανείς αυτόΔεν είναι τόσο δύσκολο, υπάρχουν αρκετοί οδηγοί στο net που προτείνουν και το κατάλληλο hardware.
Αλλά δεν έχει το image, οπότε δεν αξίζει να μπει στον κόπο.
Εγώ προτείνω iMac ή Mac Pro. Τα λεφτά τους θα τα βγάλουν αν υπάρχει δουλειά. Τι είναι πχ 300€ αν υπάρχει δουλειά;
Ο Pro είναι καλή περίπτωση αν υπάρχει πολλή δουλειά, γιατί ξεφεύγει.Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εχθές μπουταρα πρώτη φορά το raspberry έπειτα από συναρμολόγηση 3 λεπτών
Ένα usb hub μου λείπει να κουμπωσω usb WiFi ...
Αν αυτό το πραματακι κάνει browsing, media player και οσα αλλά λέει τόσο εύκολα, απορώ γιατί δεν το είχα πάρει τόσο καιρό..... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Ωραία τα gifάκια, γελάσαμε και λίγο. Οι επιλογές είναι προφανείς, αν κάτσεις λίγο να το σκεφτείς -που δεν το έκανες προφανώς. 1000W για ορίζοντα 2-3 ετών και ότι προσθήκες θελήσει να κάνει (π.χ. κανά XF/SLi), 16GB γιατί ήδη είπε ότι τα 8-10GB δεν του φτάνουν, για τον SSD το είπα ήδη ότι με 380€ παίρνεις σε προσφορά τον Evo 1TB (αν θέλει παραπάνω αποθηκευτικό αγοράζει και 2ο σκληρό, δεν το ζήτησε όμως), η κάρτα γραφικών είναι στην κορυφή των specs σήμερα χωρίς να είναι πανάκριβη, τα keyboard/mouse/ηχεία είναι ωραία και designάτα ακριβώς για να μπουν σε γραφείο (τα ηχεία επίσης αν θέλει να κάνει/φτιάχνει/ακούει μουσική), και τέλος για οθόνη και κουτί είπε ότι δεν το ενδιαφέρουν.
Τα παραπάνω specs αντέχουν άαααανετα 2 χρόνια, καθώς το αντίστοιχο PC -με την ίδια λογική- που είχα φτιάξει εγώ το 2010, ακόμα και σήμερα παίζει σε high detail όλα τα παιχνιδάκια που υπάρχουν, ενώ σηκώνει άνετα AutoCAD και Photoshop. Και τα 2Κ είναι ακριβώς το sweet-spot για τέτοιο PC, ούτε υπεραξίες πληρώνεις ούτε θα αναγκαστείς να αλλάξεις κάτι 'αύριο' (σε 2-3 χρόνια που βάλαμε ως ορίζοντα).
Κάνω και αυτή τη δουλειά 25 χρόνια τώρα, οπότε δεν περιμένω να ακούσω σχόλια τρίτων για το αν ξέρω να την κάνω καλά....Βλέπω όμως όλοι κριτική κάνετε (λανθασμένη, αλλά το παραβλέπω), καμιά αντιπροτασούλα δεν έχω δει μέχρι στιγμής....
εγώ πάντως βρε ace αυτό το pc το βλέπω ανισόρροπο από πολλές απόψεις
δηλαδή και για gaming pc δεν έχει και πολύ νόημα, για επαγγελματικό σίγουρα όχιαν θες πάντως αντιπροτασούλα (δε μιλάμε για το Θάνο που θέλει να πάρει μήλα για το image ξερωγώ) περιμένεις από σεπτέμβρη και μετά όπου θα χτυπάς 6πυρηνο i7 στα 300-350€ και θα είσαι αρχιδάτος μάγκας για 5ετία στο νερό , μητρικές/chipset με ddr4 (και όπως είπε ο cabala οι ddr3 τα επόμενα χρόνια θα ανέβουν αφού θα γίνουν προηγούμενης γενιάς) και για κάρτες γραφικών μιλάμε ξανά όταν πέσουν κάτω από τα 28nm , διαφορετικά αν είναι να πάρεις κάτι τώρα χαλάς το πολύ 3 κατοστάρικα (αν και εγώ γενικά χαλάω το πολύ 3 κατοστάρικα για κάρτα αφού την αλλάζω κάθε 2 χρόνια)
βέβαια δε νομίζω ότι κάποιον που ασχολείται με φωτογραφίες τον ενδιαφέρει η δυνατή gaming κάρτα
τέλος bluray ==> άχρηστο, δεν υπάρχει bluray γενικά, δεν υπάρχουν γενικά δισκάκια , ούτε dvd δε πολυχρειάζεσαι
και όσο για το κουτί είναι βασικό να πάρεις κάτι τουλάχιστον αξιοπρεπές για λόγους αξιοπιστίαςεπίσης πλέον αγοράζεις τουλάχιστον μια 27αρα στα 2Κ (έστω dell, έστω στο 500αρικο, δε ξέρω αν είσαι φωτογράφος και σε ενδιαφέρει περισσότερο η πιστότητα των χρωμάτων αν πρέπει να παίξεις στα 800+ μόνο για την οθόνη ίσως και να πρέπει, εναλλακτικά για gaming και του 500αρικου καλή είναι )
διαφορετικά τη βγάζεις με το imac που έχει σχετικά αξιοπρεπείς οθόνες και σίγουρα καλύτερες από αυτές που θα πήγαινε να πάρει ο μέσος χρήστης μόνος με βασικό σκοπό να κάνει οικονομία (δηλαδή tn της κακιάς ώρας )
Και εσύ το σκέφτεσαι με την λογική του 'αύριο θα κάνω αυτό', ή 'θα περιμένω μέχρι Σεπτέμβρη', ή 'αύριο-μεθαύριο θα αλλάξω αυτό με εκείνο'. Καταρχάς υποθέτουμε ότι θέλει να το πάρει σήμερα. Επίσης υποθέτουμε ότι για το χρονικό διάστημα που θέτει ως ορίζοντα δεν θα πρέπει/χρειαστεί να κάνει καμία αλλαγή, ενώ αν κάνει προσθήκη επίσης δεν θα πρέπει να επιφέρει αλλαγές. Η λογική του VFM με την παράμετρο του χρόνου υπολογίζεται πάντα ως το σημείο που τέμνονται οι άξονες κόστους και απόδοσης, δηλαδή το φθηνότερο και ταυτόχρονα δυνατότερο hardware. Με την εμπειρία μου, αυτό έχει δείξει ότι είναι πάντα είτε το φθηνότερο μοντέλο της τρέχουσας σειράς 'ναυαρχίδας', είτε κάποιο 'ειδικό' μοντέλο της ναυαρχίδας (π.χ. με κομμένα features) που βγαίνει πολύ φθηνότερο.
Με αυτή τη λογική που ανέφερα λοιπόν, αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα τέτοιο PC σήμερα, χωρίς βέβαια να έχω κάνει εκτενές reportage , παίρνουμε τον φθηνότερο I7 (είπα για την παράμετρο του 2011), με board που να υποστηρίζει όλα όσα θα χρειαστείς (για XF/SLi βασικά), τροφοδοτικό καλό και γερό (βασική προϋπόθεση για μελλοντική αντοχή), κάρτα γραφικών από την top γραμμή αλλά σε όσο το δυνατόν χαμηλή τιμή (υπολογίζοντας το ρυθμό ανανέωσης GPUs, θα αντέξει τουλάχιστον 2 χρόνια), την μνήμη που απαιτείται (και οπωσδήποτε μάρκα και με καλούς χρονισμούς), συν σκληρό δίσκο που προσφέρει ταχύτητα (SSD) συν χωρητικότητα στην καλύτερη δυνατή τιμή (αυτή τη στιγμή αυτός είναι η προσφορά του Evo 750GB).
Για τα υπόλοιπα -ήσσονος σημασίας- το συζητάμε, αφού είπαμε ότι για κουτιά, desktop, BD (εγώ το θεωρώ απαραίτητο αλλά τεςπα) και λοιπά παίζει ρόλο και η προσωπική άποψη ή ανάγκη. Η κάρτα ήχου είναι ιδιαίτερη περίπτωση, αφού υπάρχουν με 10 ευρώ και με 1000 ευρώ, ανάλογα τις ανάγκες. Η οθόνη για την περίπτωση αυτή (γραφιστικό/DTP περιβάλλον ?) υποχρεωτικά θα πρέπει να είναι μεγάλη και υψηλής ανάλυσης, ίσως όχι με τόσο υψηλό refresh rate, αλλά όπως είπε ο Θάνος, τουλάχιστον 27' και 2Κ, άρα πάμε minimum στο 500αρικο.
Νομίζω ότι έγινε λίγο πιο κατανοητό το σκεπτικό μου...
-
ace εγώ φτιάχνω μηχανήματα που με πάνε τουλάχιστον 4 χρόνια (με αξιώσεις), το τωρινό μάλιστα είναι στον 5ο
το θέμα είναι να ξοδεύεις όσο πιο σωστά μπορείς τα χρήματά σου και με 1000W psu και κάρτα των 600 αυτό δε συμβαίνει
-
Ειδικά από τη στιγμή που ο iMac που κοιτάει έχει κάρτα κάτω από τα 100Ε.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]