-
να εκφερω κι εγω την ταπεινη μου αποψη περι του θεματος,Καταρχας ειμαι καθετος στην αγορα παρανομου οπλου
για αυτοαμυνα,επισης τα λειοκαννα καθως και τα σκοπευτικσ πιστολια-περιστροφα ΔΕΝ προοριζονται για αυτοαμυνα.
Για το μεσο πολιτη που δεν εχει εμπειρια κι εξοικειωση με οπλα,δεν γινεται να αντιδρασει σωστα.Αν θελει καποιος να μπορει
πραγματικα να αντιδρασει πρεπει να επενδυσει κοπο,χρονο χρημα και πρακτικη για την στιγμη αυτη,που ΙΣΩΣ να χρειαστει να το χρησιμοποιησει γνωριζοντας βεβαια οτι απο αυτο και μετα η ζωη του θα αλλαξει προς το χειροτερο για ΠΑΝΤΑ.
Μεγαλα παιδια ειμαστε δεν νομιζω οτι χρειαζεται μεγαλυτερη αναλυση αυτο.
Θεωρω αρχικη επενδυση την θωρακιση του χωρου μας,με καθε δυνατο μεσο και αν πραγματικα θελει καποιος και γνωριζοντας ΟΛΕΣ τις συνεπειες που θα εχει,επιθυμει να εχει και για αυτοαμυνα το (νομιμο)οπλο του ας το κανει σωστα,κι οχι αντε παιρνουμε ενα φτηνιαρικο μαβερικ με 3κατοσταρικα κι ενα κουτι δραμια στη ντουλαπα,
Σκοπευτηριο,κυνηγι εξασκηση σε πηλινους και χαρτινους στοχους και αφθονη θεωρια,Αποκτηση γνωσεων,σε θεματα αυτοαμυνας,αλλα και του οπλου μας.Η κανουμε κατι σωστα η δεν το κανουμε καθολου.
Αυτα απο την μικρη μου εμπερια σαν χρηστης λειοκαννων τα τελευταια 13 χρονια -
….πλάκα κάνω, που δεν λέτε ζεφύρι, μα Μενίδι!......
Α -
Ο χρήστης ΔΟΥΚΑΣ έγραψε:
να εκφερω κι εγω την ταπεινη μου αποψη περι του θεματος,Καταρχας ειμαι καθετος στην αγορα παρανομου οπλου
για αυτοαμυνα,επισης τα λειοκαννα καθως και τα σκοπευτικσ πιστολια-περιστροφα ΔΕΝ προοριζονται για αυτοαμυνα.
Για το μεσο πολιτη που δεν εχει εμπειρια κι εξοικειωση με οπλα,δεν γινεται να αντιδρασει σωστα.Αν θελει καποιος να μπορει
πραγματικα να αντιδρασει πρεπει να επενδυσει κοπο,χρονο χρημα και πρακτικη για την στιγμη αυτη,που ΙΣΩΣ να χρειαστει να το χρησιμοποιησει γνωριζοντας βεβαια οτι απο αυτο και μετα η ζωη του θα αλλαξει προς το χειροτερο για ΠΑΝΤΑ.
Θεωρω αρχικη επενδυση την θωρακιση του χωρου μας,με καθε δυνατο μεσο και αν πραγματικα θελει καποιος και γνωριζοντας ΟΛΕΣ τις συνεπειες που θα εχει,επιθυμει να εχει και για αυτοαμυνα το (νομιμο)οπλο του ας το κανει σωστα,κι οχι αντε παιρνουμε ενα φτηνιαρικο μαβερικ με 3κατοσταρικα κι ενα κουτι δραμια στη ντουλαπα,
Σκοπευτηριο,κυνηγι εξασκηση σε πηλινους και χαρτινους στοχους και αφθονη θεωρια,Αποκτηση γνωσεων,σε θεματα αυτοαμυνας,αλλα και του οπλου μας.Η κανουμε κατι σωστα η δεν το κανουμε καθολου.
Αυτα απο την μικρη μου εμπερια σαν χρηστης λειοκαννων τα τελευταια 13 χρονια
Σίγουρα λειόκαννα εννοείς κυνηγητικά?.
Το θέμα είναι, ότι εδώ διαβάζεις και κουβέντες του αέρα!.
Σίγουρα κάθε εργαλείο θέλει την εκπαίδευση του!.
Μα ένας που θα αποφασίσει να αγοράσει κάτι τέτοιο, δεν χρειάζεται να αγοράσει και να κάνει κοντόκανη μια αυτόματη Benelli, και να χώσει και από κάτω μια σωλήνα των 10 + μια στην θαλάμη!. Μια ρωσίδα τον φτάνει…….. και αυτές είναι τζάμπα!. Και εάν έχει ενδοιασμούς να πάρει και αλατιές, έχει τρελαθεί να γεμίζει ένας στην Ν. Ιωνία!. Τώρα εάν ασχολιέται με το άθλημα 50+ χρόνια όπως εγώ, θα έχει πάνω από τρία τουλάχιστον εργαλεία, και εάν επιμένει, να πάει να κοντύνει το ποιο φτηνό και παλιό. Μπούκες 80cm + δεν κάνουν για το σπίτι!. Οπός και έγραψα, ‘πουλάκι’ και όχι αγριογούρουνο, αλατιές όχι μονόβολα ή 7βολα!. Να αποτρέψεις ή να σταματήσεις πας, δεν κάνεις πόλεμο!. Και σίγουρα δεν είσαι στο σκοπευτήριο στην Καισαριανή να σημαδεύεις κέντρο στόχο κεφάλι……
Πάντως θα πρέπει να γνωρίζει ο «κυνηγός», ότι για να ‘πέσει ελαφρά’ μετά το «κυνήγι», θα πρέπει το ‘πουλάκι’ να είναι μέσα από το πλατύσκαλο της εξώπορτας του……
Και ορθά έγραψες φίλε μου, ότι το πράγμα θέλει μελέτη και εξάσκηση……. Και ελπίζω να αποθάρρυνα επιδόξους Ρίγκο.
Ξεχάστε την πιστολά, 2 χρόνια απλή παράνομη οπλοφορία, 7 χρόνια οπλοχρησία με αποτέλεσμα!!!!!.....
Ανεπιφύλακτα συνιστώ σε ΙΧδες του ιδους, την θωράκιση του σπιτιού, καθώς και ηλεκτρονικό αντικλεπτικό, με σειρήνα και συνδεδεμένο και σε κέντρο μηνυμάτων. Κάνεις άνετα συναγερμό από μόνος σου πατώντας δυο κουμπιά, και το επίδοξο ορτύκι…… θα τρέχει ακόμα. Όπως και η γυναίκα σας δεν πρέπει να κυκλοφορεί σαν μοντέλο γεμάτη χρυσαφικά…..
Αυτά τα ολίγα!!!!!!!!.........
Α. -
Kυριε Αντωνη εμεις επειδη δεν εμπιστευομαστε τις τραπεζες επενδυσαμε ο,τι ρευστο ειχαμε σε χρυσαφικα.
Να κρεμασω σειρηνα στην γυναικα; -
Ο χρήστης ΔΟΥΚΑΣ έγραψε:
Αυτα απο την μικρη μου εμπερια σαν χρηστης λειοκαννων τα τελευταια 13 χρονιαΕδώ είμαστε από εκπαιδευτές βολών και πάνω κύριος, τι μας πέρασες;
-
Δεν θα κουραστω να το λεω.Μην εχετε οπλα στο σπιτι.
Θα το χρησιμοποιησετε κατα του γειτονα σας γιατι εβαλε δυνατα την μουσικη.
Θα το χρησιμοποιησουν τα παιδια σας (ναι,παρόλλο που το εχετε κλειδωμενο).
Στο κυνηγι που θα πατε μια μερα θα σκοτωσετε τον (εμπειρο κυνηγο) φιλο σας.
Και τελος...'φοβαμαι μην καμια φορα,το στρεψω στον εαυτο μου' -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Αhttp://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=49218&start=2190#p2901757
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Kυριε Αντωνη εμεις επειδη δεν εμπιστευομαστε τις τραπεζες επενδυσαμε ο,τι ρευστο ειχαμε σε χρυσαφικα.
Να κρεμασω σειρηνα στην γυναικα;
Εάν βρεις καμία κομψή με πέρλες στρας και λουλουδάκια….
Το θέμα είναι εάν η αξία της δεν είναι μόνον τα κρεμαστάρια, με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια ο κλέφτης!.
Όπου πηγαίνει όμως θα πρέπει να την συνδέεις όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, να φορτίζετε η μπαταρία…..
Α. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ναι πράγματι όπως φαίνετε , λες αυτό που εννοείς. Θετικό.
Α. -
Ναι πράγματι όπως φαίνετε , λες αυτό που εννοείς. Θετικό.
Α. -
Και ελπίζω να αποθάρρυνα επιδόξους Ρίγκο.
Ξεχάστε την πιστολά, 2 χρόνια απλή παράνομη οπλοφορία, 7 χρόνια οπλοχρησία με αποτέλεσμα!!!!!.....
Ανεπιφύλακτα συνιστώ σε ΙΧδες του ιδους, την θωράκιση του σπιτιού, καθώς και ηλεκτρονικό αντικλεπτικό, με σειρήνα και συνδεδεμένο και σε κέντρο μηνυμάτων. Κάνεις άνετα συναγερμό από μόνος σου πατώντας δυο κουμπιά, και το επίδοξο ορτύκι…… θα τρέχει ακόμα.
Α.συμφωνω απολυτα.
Εδώ είμαστε από εκπαιδευτές βολών και πάνω κύριος, τι μας πέρασες;
εγω παντως την κυριακη θα παω για τσιχλες
-
Ο χρήστης ΔΟΥΚΑΣ έγραψε:
Και ελπίζω να αποθάρρυνα επιδόξους Ρίγκο.
Ανεπιφύλακτα συνιστώ σε ΙΧδες του ιδους, την θωράκιση του σπιτιού, καθώς και ηλεκτρονικό αντικλεπτικό, με σειρήνα και συνδεδεμένο και σε κέντρο μηνυμάτων. Κάνεις άνετα συναγερμό από μόνος σου πατώντας δυο κουμπιά, και το επίδοξο ορτύκι…… θα τρέχει ακόμα.
Α.συμφωνω απολυτα.
Εδώ είμαστε από εκπαιδευτές βολών και πάνω κύριος, τι μας πέρασες;
εγω παντως την κυριακη θα παω για τσιχλες
A.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Είμαι ο μόνος που βλέπει το δεξί χέρι του κλέφτη να πηγαίνει στο όπλο του όταν τον πυροβολεί ο αστυνομικός, έ?+1
Mε το αριστερό κάνει 'μη' του αστυνομικού, με το δεξί αφήνει το τιμόνι και πάει το χέρι στη ζώνη μπροστά στην κοιλιά του για να το τραβήξει (πιθανότατα....). Αν τώρα πήγε να το βγάλει για να το δώσει στον αστυνομικό επειδή παραδίνεται-χλωμό-μιλάμε για μεγάλο μαλάκα.
Ορθώς έπραξε ο αστυνομικός, end fo story.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
αυτοι δεν ρωτανε ουτε συλλαμβανουν πιστευω να το ξερεις καλα..
εκει που λεω να πανε δε χρειαζονται ερωτησεις...
πιστευω να ξερεις την περιπτωση των sas στο μπελφαστ ε?
για ριξε, εχω διαβασει μερικα πραγματα για το θεμα 'The Troubles'
Τί στο καλό....? Πριν 15 λεπτά υπήρχε, πάω μεσα να φτιαξω ενα τοστάκι και τώρα το κατεβασε ο χρήστης....????
-
Το είχα βάλει στα Ζώα, αλλά εδώ ταιριάζει καλύτερα:
Ζώα οι μπάτσοι! Γνωστό, αλλά γιατί το επαναλαμβάνω:
- έκαναν 1 ώρα και 1 τέταρτο για να έρθουν όταν τους καλέσαμε για διάρρηξη.
- όταν είδαμε ότι αργούσαν, πήγαμε στο πλησιέστερο ΑΤ μπας και τους φιλοτιμήσουμε. Η απάντηση ήταν πως ήταν μόλις 3 άτομα και είχαν ένα αυτόφωρο και ότι θα έρθει η Άμεση Δράση.
- όταν τελικά ήρθε το περιπολικό (τελικώς όχι του κοντινού ΑΤ), η απάντηση στο 'βρε παιδιά, έχουμε πάρει τηλέφωνο 1.15' ήταν το επικό 'και νωρίς ήρθαμε'. Όταν μάλιστα τους είπαμε ότι είχαμε ήδη μπει στο σπίτι (με ρίσκο βέβαια, αλλά μετά από κάμποση ώρα, θεωρούσαμε ότι το σπίτι ήταν άδειο), δεν ήθελαν καν να ανέβουν πάνω. Έτσι για τα μάτια του κόσμου. Μπας και προσέξουν κάτι που εμείς οι αδαείς δεν είχαμε προσέξει.
-
Σάμπα τι να σου κάνουν αν δεν έχουν κόσμο; Δεν είναι ζώα σε αυτή την περίπτωση, υποστελεχωμένοι είναι. Από εκεί και πέρα, μόνο η Σήμανση μπορούσε να πάρει αποτυπώματα, η Άμεση Δράση δεν μπορούσε να σου κάνει κάτι άλλο.
-
Επειδή έχω μια μικρή εμπειρία απο συναγερμούς σπιτιών, όταν πατηθεί μπουτόν πανικού = ληστεία, σε 5-10 λεπτά το πολύ έχουν έρθει οι ΔΙΑΣ, τσεκαρισμένο τουλάχιστον 5 φορές.
'Οταν απλά χτυπήσει ο συναγερμός = διάρρηξη, τότε μπορεί να κάνουν μισή ή και παραπάνω ώρα να έρθουν. Δέν θεωρείται επείγον περιστατικό και έρχονται όποτε ευκαιρήσουν.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Το είχα βάλει στα Ζώα, αλλά εδώ ταιριάζει καλύτερα:Ζώα οι μπάτσοι! Γνωστό, αλλά γιατί το επαναλαμβάνω:
- έκαναν 1 ώρα και 1 τέταρτο για να έρθουν όταν τους καλέσαμε για διάρρηξη.
- όταν είδαμε ότι αργούσαν, πήγαμε στο πλησιέστερο ΑΤ μπας και τους φιλοτιμήσουμε. Η απάντηση ήταν πως ήταν μόλις 3 άτομα και είχαν ένα αυτόφωρο και ότι θα έρθει η Άμεση Δράση.
- όταν τελικά ήρθε το περιπολικό (τελικώς όχι του κοντινού ΑΤ), η απάντηση στο 'βρε παιδιά, έχουμε πάρει τηλέφωνο 1.15' ήταν το επικό 'και νωρίς ήρθαμε'. Όταν μάλιστα τους είπαμε ότι είχαμε ήδη μπει στο σπίτι (με ρίσκο βέβαια, αλλά μετά από κάμποση ώρα, θεωρούσαμε ότι το σπίτι ήταν άδειο), δεν ήθελαν καν να ανέβουν πάνω. Έτσι για τα μάτια του κόσμου. Μπας και προσέξουν κάτι που εμείς οι αδαείς δεν είχαμε προσέξει.
Είναι δύσκολο να λες σωστά τεκμηριωμένα πράγματα.
Όπως και είναι εύκολο να γράφεις ένα σεντόνι μ@λ@κιες ατεκμηρίωτες, χωρίς να έχεις ψάξει το λόγο της κατάστασης που διαβιούν…..
Όπως και μέγιστη μ@λ@κι@ να τους αποκαλείς «Ζώα οι μπάτσοι!» και να μην κοκκινίζει η παράθεση σου……
Εάν κάποιους πρέπει να βρίζεις είναι τα ‘κεφαλιά’ τους, και τους κυβερνόντες, καθώς και την αντιπολιτευόμενη περιρρέουσα μαλακια.
Σίγουρα δεν σε έχουν καλέσει να πας βραδύ για ‘παρέα’, (δική μου πρόταση) όταν σε τρις ορόφους ΑΤ υπάρχει μόνον ο σκοπός της πόρτας, και ο αξιωματικός υπηρεσίας…….
Α. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Επειδή έχω μια μικρή εμπειρία απο συναγερμούς σπιτιών, όταν πατηθεί μπουτόν πανικού = ληστεία, σε 5-10 λεπτά το πολύ έχουν έρθει οι ΔΙΑΣ, τσεκαρισμένο τουλάχιστον 5 φορές.'Οταν απλά χτυπήσει ο συναγερμός = διάρρηξη, τότε μπορεί να κάνουν μισή ή και παραπάνω ώρα να έρθουν. Δέν θεωρείται επείγον περιστατικό και έρχονται όποτε ευκαιρήσουν.
Ορθότατα γράφεις διότι έχω και εγώ την ίδια εμπειρία, μέσο του κέντρου μηνυμάτων του RESECOM ΕΒΔΑΙΜΩΝ .
Σίγουρα όταν έχουν πέσει τηλέφωνα , για καταστροφές, καταλήψεις, ξυλοδαρμούς, ατυχήματα, ο οικιακός συναγερμός έπεται…….
Όταν όμως τηλεφωνήσει το κέντρο μηνυμάτων…… καταγράφετε, αποστέλλουν αυτοκίνητο το κέντρο, και παίρνουν και τηλέφωνο στα κεντρικά στο 100.
Προσωπικά, γίνετε και στο κινητό μου κλίση, από το μαγαζί ή το σπίτι, όπου και μου κάνει ενημέρωση το σημείο της παραβίασης.
Α. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Batalhão_de_Operações_Policiais_Especiaisobrigado
θα ηταν χρησιμοι μερικοι τετοιοι στο Μενιδι/Ζεφυρι
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.