-
Ο χρήστης in.gr έγραψε:
Ο βαρυποινίτης Μ. Μακρυγιάννης, ο οποίος αναζητείτο από πέρυσι τον Αύγουστο και συνελήφθη τελικά την Πέμπτη, είχε πραγματοποιήσει σε αυτό το διάστημα ληστείες τραπεζών στη Νεμέα, την Αταλάντη, το Πόρτο Χέλι και την Αιγείρα Αχαΐας, ανακοίνωσε η αστυνομία.Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για ενδεχόμενη συμμετοχή του Μακρυγιάννη και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Χ. Μανούρας.
Ο δραπέτης, ο οποίος εξέτιε ποινή τετράκις ισόβια >κ παρ'ολα αυτα ειχε παρει πενθημερη αδεια απο την οποια δεν επεστρεψε ποτε
, συνελήφθη τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στο Περιστέρι Αττικής σε επιχείρηση με τη συνεργασία της αντιτρομοκρατικής. Μαζί του συνελήφθη
μια 63χρονη Ελληνίδα, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.Στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα πιστόλι, δύο γεμιστήρες, πολλά κινητά τηλέφωνα, πλαστό δελτίο ταυτότητας, καθώς και χρηματικό ποσό 8.000 ευρώ. Επίσης, από διάφορες περιοχές της Αττικής προσήχθησαν δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε παρόμοιες εγκληματικές πράξεις. Για τον έναν αλλοδαπό προέκυψε ήδη ότι ήταν ο οδηγός του Μακρυγιάννη κατά τις μετακινήσεις του.
**Ο Μακρυγιάννης εξέτιε ποινή στις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας για αδικήματα όπως ανθρωποκτονίες, οπλοφορία, οπλοχρησία, ληστείες, σύσταση συμμορίας, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία με χρήση, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κλοπές, εκμετάλλευση πόρνης, ναρκωτικά για ιδία χρήση και απόδραση.
Κατά τη διάρκεια της κράτησής του είχε αποδράσει άλλες τέσσερις φορές**.
κ αμα (ελεγα εδω μεσα οτι αν) εμπαινε σπιτι μου, τον εκτελουσα επι τοπου, θα βγαινατε διαφοροι εδω μεσα κ θα μου λεγατε περι αυτοδικιας κ οτι ειμαι ραμπο του πληκτρολογιου κ διαφορα αλλα τετοια αστεια, μεχρι να βγει κ ο γραφικα ανετος του φορουμ να μου πει 'ε αν ηθελε να σε βιασει, ας κατσεις να το απολαυσεις κιολας'...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ο βαρυποινίτης Μ. Μακρυγιάννης, ο οποίος αναζητείτο από πέρυσι τον Αύγουστο και συνελήφθη τελικά την Πέμπτη, είχε πραγματοποιήσει σε αυτό το διάστημα ληστείες τραπεζών στη Νεμέα, την Αταλάντη, το Πόρτο Χέλι και την Αιγείρα Αχαΐας, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για ενδεχόμενη συμμετοχή του Μακρυγιάννη και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Χ. Μανούρας.
Ο δραπέτης, ο οποίος εξέτιε ποινή τετράκις ισόβια >κ παρ'ολα αυτα ειχε παρει πενθημερη αδεια απο την οποια δεν επεστρεψε ποτε
, συνελήφθη τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στο Περιστέρι Αττικής σε επιχείρηση με τη συνεργασία της αντιτρομοκρατικής. Μαζί του συνελήφθη
μια 63χρονη Ελληνίδα, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.Στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα πιστόλι, δύο γεμιστήρες, πολλά κινητά τηλέφωνα, πλαστό δελτίο ταυτότητας, καθώς και χρηματικό ποσό 8.000 ευρώ. Επίσης, από διάφορες περιοχές της Αττικής προσήχθησαν δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε παρόμοιες εγκληματικές πράξεις. Για τον έναν αλλοδαπό προέκυψε ήδη ότι ήταν ο οδηγός του Μακρυγιάννη κατά τις μετακινήσεις του.
**Ο Μακρυγιάννης εξέτιε ποινή στις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας για αδικήματα όπως ανθρωποκτονίες, οπλοφορία, οπλοχρησία, ληστείες, σύσταση συμμορίας, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία με χρήση, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κλοπές, εκμετάλλευση πόρνης, ναρκωτικά για ιδία χρήση και απόδραση.
κ αμα (ελεγα εδω μεσα οτι αν) εμπαινε σπιτι μου, τον εκτελουσα επι τοπου, θα βγαινατε διαφοροι εδω μεσα κ θα μου λεγατε περι αυτοδικιας κ οτι ειμαι ραμπο του πληκτρολογιου κ διαφορα αλλα τετοια αστεια, μεχρι να βγει κ ο γραφικα ανετος του φορουμ να μου πει 'ε αν ηθελε να σε βιασει, ας κατσεις να το απολαυσεις κιολας'...
Για τον έναν αλλοδαπό προέκυψε ήδη ότι ήταν ο οδηγός του Μακρυγιάννη κατά τις μετακινήσεις του.
Ειχε και σωφέρ ο Μακρυγιάννης
'Που θα ήθελε να πάει σημερα ο κύριος?'
'Στη Eurobank παιδι μου, θελω να κανω μια ανάληψη, να με περιμένεις με αναμμένη μηχανή, εντάξει?'
'Μάλιστα κύριε'[εδιτ]
Απο εδω: http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=233635Ο μακελάρης γεννήθηκε πριν από 49 χρόνια στο χωριό Γελάνθη Καρδίτσας και από νωρίς μπήκε στον κόσμο της παρανομίας. Το 1985 για τα μάτια μιας μπαργούμαν σκότωσε στα Τρίκαλα έναν νεαρό σερβιτόρο. Καταδικάζεται σε 24 χρόνια κάθειρξη, όμως το 1990 δραπετεύει με κινηματογραφικό τρόπο από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1993 στο νυχτερινό κέντρο «Χρυσή Νύχτα» σκοτώνει για μια παραγγελιά που δεν εκτελέστηκε τον Αντώνη Δημητρόπουλο, τον Στέλιο Χριστοδουλάκη, τον σερβιτόρο Αθανάσιο Μάνθο, ενώ δεν δίστασε να δολοφονήσει και τον φίλο του Αθανάσιο Μαντά επειδή προσπάθησε να τον σταματήσει.
Παραμονές Χριστουγέννων της ίδιας χρονιάς πυροβόλησε πέντε φορές και τραυμάτισε τη φίλη του επειδή του είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου πως αν τη ρώταγε η Αστυνομία θα παραδεχόταν ότι τον γνωρίζει.
Από τότε ο Μιχάλης Μακρυγιάννης μπαινοβγαίνει στις φυλακές, πραγματοποιεί ληστείες ακόμη και με τους αδελφούς Παλαιοκώστα, συλλαμβάνεται **και τον Ιούλιο του 2006 παίρνει πενθήμερη άδεια από τις Φυλακές Αλικαρνασσού και φυσικά δεν επιστρέφει.
** Το 2007 συλλαμβάνεται και πάλι, για να πάρει άδεια στις 20 Αυγούστου 2012, να μην επιστρέψει και να συλληφθεί σήμερα τα ξημερώματα.Ακούω τους υπέρμαχους των αδειών και της 'επανένταξης'. Παπουτσάκια τσιμεντένια και δώρο στην Ωκεανογραφική Υπηρεσία του Ναυτικού.
-
δηλαδη για να μην μπορει να παρει αδεια καποιος τι πρεπει να κανει; Γενοκτονια;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δηλαδη για να μην μπορει να παρει αδεια καποιος τι πρεπει να κανει; Γενοκτονια;Μόστ πρόμπαμπλι.
Οι Χουνταίοι νομιζω δεν πηραν αδεια, ή κάνω λάθος?Παμε αλλου
ΠΟΙΟ @ΡΧΙΔΙ ΤΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΑΔΕΙΑ? ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ? Βρείτε-κρεμάστε-τελειώσατε. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
δηλαδη για να μην μπορει να παρει αδεια καποιος τι πρεπει να κανει; Γενοκτονια;
Μόστ πρόμπαμπλι.
Οι Χουνταίοι νομιζω δεν πηραν αδεια, ή κάνω λάθος?Παμε αλλου
ΠΟΙΟ @ΡΧΙΔΙ ΤΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΑΔΕΙΑ? ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ? Βρείτε-κρεμάστε-τελειώσατε.Ο Εισαγγελέας, ο Διευθυντής των Φυλακών και ο Κοινωνικός Λειτουργός. Χρειάζεται υπογραφή και των τριών για να πάρει άδεια.
-
Tι λετε βρε παιδιά τοσο ευκολο είναι να πάρεις άδεια;
Εγώ είμαι με την34 χρόνια... Μια άδεια ζηταω που και που και δεν εγκρίνεται!
-
Βαζουμε καποιο στοιχημα οτι μεσα στα επομενα 10 χρονια (για να μην πω 5 κ ρισκαρω το στοιχημα) θα ξαναπαρει πενθημερη αδεια?
-
5; Πολλά λες...
-
γιατι να μην παρει;
το μονο που προσθεσε στο φαλεκο του ειναι μια επιπλεον αποδραση. Τι 5, τι 6? -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Βαζουμε καποιο στοιχημα οτι μεσα στα επομενα 10 χρονια (για να μην πω 5 κ ρισκαρω το στοιχημα) θα ξαναπαρει πενθημερη αδεια?δηλαδη εχεις defacto οτι
θα ζουμε?
θα εχουμε ιντερνετς?
θα υπαρχει η ελλαδα? -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
κ αμα (ελεγα εδω μεσα οτι αν) εμπαινε σπιτι μου, τον εκτελουσα επι τοπου,Καλά άμα έμπαινε ο συγκεκριμένος τυπάς στο σπίτι σου, να μη σου πω τι θα του κ(λ)ανες.
-
Από τι το συμπεραίνεις;
-
Ναι ναι...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Βαζουμε καποιο στοιχημα οτι μεσα στα επομενα 10 χρονια (για να μην πω 5 κ ρισκαρω το στοιχημα) θα ξαναπαρει πενθημερη αδεια?Οχι δε βαζουμε, γιατι αμα πω όχι θα το χασω....
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Μόλις πήρα στο κυνήγι έναν που είχε μπει στο οικόπεδο και ανέβηκε στην βεράντα. Δυστυχώς ξέφυγε... Next time ρε πστ! Το ρέμα δίπλα είναι εξάλλου!
Θεωρω απαραδεκτο οτι δεν εχεις παγιδευσει περιμετρικα με claymore!
m18a1 ε???
χα χα καλο σωστος....
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ο βαρυποινίτης Μ. Μακρυγιάννης, ο οποίος αναζητείτο από πέρυσι τον Αύγουστο και συνελήφθη τελικά την Πέμπτη, είχε πραγματοποιήσει σε αυτό το διάστημα ληστείες τραπεζών στη Νεμέα, την Αταλάντη, το Πόρτο Χέλι και την Αιγείρα Αχαΐας, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για ενδεχόμενη συμμετοχή του Μακρυγιάννη και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Χ. Μανούρας.
- 100000
-
by the way
επειδη βλεπω στη δημοσκοπηση οτι τα πιστολια ειναι μπροστα..
στην πληρη εκταση - προβολη του πιστολιου για να σημαδεψεις η αποσταση της κανης απο ενα σημειο ειναι μολις 10 ποντους κοντυτερη απο την κανη κατα την επωμιση ενος ''κυνηγετικου'' ενος μετρου(ελαχιστα επιτρεπτο μηκος λειοκανου)
τα οποια λειοκανα μαλιστα ειναι πολυ πιο ''φυσικη'' η σταση επωμισης για εναν αρχαριο και πολυ πιο πιθανο να πετυχεις το στοχο...
και με περιπου 10 φορες περισσοτερη ισχυ πυρος το λειοκανο .
και με τα καταλληλα φυσσιγγια μπορει να αυξηθει η χωρητηκοτητας εως τα 13 - 14 φυσσιγια αναλογα το λειοκανο
και με sidesaddles (πλαινες φυσσιγγιοθηκες ) + 10 χαλαρααλλα να ξερετε οτι συνηθως σε τετοιες ''φασεις'' οπου εχετε το πλεονεκτημα της γνωσης του χωρου και φυσικα το πλεονεκτημα του
αιφνιδιασμου δεν χρειαζονται πανω απο 3-5 πυροβολισμοιτο ''ανοιγμα'' που εχουν τα σκαγια καθως ''ταξιδευουν ''οποιοα και αν ειναι αυτα οταν βγαινουν απο κανη κυλινδρο(κυλινδρος= αμεταβλητη διατομη κανης απο τελος θαλαμης εως και τελος κανης)
ειναι περιπου 2.5 ποντους για καθε μετρο.
δηλαδη στα 5 μετρα (πιθανη αποσταση προσβολης στοχου)τα σκαγια εχουν περιπου διαμετρο 12.5 ποντουςαυτα τα αναφερω λογω των πλεονεκτηματων που μπορει να πει καποιος οτι εχει το πιστολι εναντι του λειοκανου. δηλαδη:
ευκολο σημαδι.
πιο κοντο.
ισχυ πυρος.
χωρητικοτητα φυσσιγιων.προσωπικα το μονο + που βρισκω στο πιστολι ειναι οτι ειναι ελαφρυ και μικρο
ευχαριστω
-
Ο χρήστης ae70gts έγραψε:
by the way
επειδη βλεπω στη δημοσκοπηση οτι τα πιστολια ειναι μπροστα..
στην πληρη εκταση - προβολη του πιστολιου για να σημαδεψεις η αποσταση της κανης απο ενα σημειο ειναι μολις 10 ποντους κοντυτερη απο την κανη κατα την επωμιση ενος ''κυνηγετικου'' ενος μετρου(ελαχιστα επιτρεπτο μηκος λειοκανου)
τα οποια λειοκανα μαλιστα ειναι πολυ πιο ''φυσικη'' η σταση επωμισης για εναν αρχαριο και πολυ πιο πιθανο να πετυχεις το στοχο...
και με περιπου 10 φορες περισσοτερη ισχυ πυρος το λειοκανο .
και με τα καταλληλα φυσσιγγια μπορει να αυξηθει η χωρητηκοτητας εως τα 13 - 14 φυσσιγια αναλογα το λειοκανο
και με sidesaddles (πλαινες φυσσιγγιοθηκες ) + 10 χαλαρααλλα να ξερετε οτι συνηθως σε τετοιες ''φασεις'' οπου εχετε το πλεονεκτημα της γνωσης του χωρου και φυσικα το πλεονεκτημα του
αιφνιδιασμου δεν χρειαζονται πανω απο 3-5 πυροβολισμοιτο ''ανοιγμα'' που εχουν τα σκαγια καθως ''ταξιδευουν ''οποιοα και αν ειναι αυτα οταν βγαινουν απο κανη κυλινδρο(κυλινδρος= αμεταβλητη διατομη κανης απο τελος θαλαμης εως και τελος κανης)
ειναι περιπου 2.5 ποντους για καθε μετρο.
δηλαδη στα 5 μετρα (πιθανη αποσταση προσβολης στοχου)τα σκαγια εχουν περιπου διαμετρο 12.5 ποντουςαυτα τα αναφερω λογω των πλεονεκτηματων που μπορει να πει καποιος οτι εχει το πιστολι εναντι του λειοκανου. δηλαδη:
ευκολο σημαδι.
πιο κοντο.
ισχυ πυρος.
χωρητικοτητα φυσσιγιων.προσωπικα το μονο + που βρισκω στο πιστολι ειναι οτι ειναι ελαφρυ και μικρο
ευχαριστω
Δεν είναι έτσι. Στο CQB ένα πιστόλι έχει τεράστιο πλεονέκτημα λόγω μεγέθους/ευελιξίας. Ισχύ πυρός δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερη από αυτή που έχει ένα 9άρι, ενώ ένα 45άρι προσφέρει μεγαλύτερη από όση χρειάζεσαι.
-
ακριβως.
αυτο ειπα και εγω μικρο και ελαφρυ = μεγεθος και ευελιξια
δεν λεμε κατι διαφορετικο.....το μεγεθος και η ευελιξια ομως ειναι κατι που δεν χρειαζεσαι οταν ΔΕΝ το κουβαλας συνεχεια πανω σου.....
χρειαζεσαι ομως δυναμη και διασπορα....για αυτο και σε σχολεια οδομαχιας μαθαινεις με λειοκανα
για τους λογους αυτους μεγεθος + ευελιξια τα σωματα ασφαλειας εχουν μικρα οπλα
που ομως για εχουν αποδοση πρεπει να εισαι αριστος σκοπευτης....μιλαμε για τον ''κοινο πολιτη'' που δεν εχει επαφη καθημερινη επαφη με οπλα που δεν ξερει απο σκοπευτικα ανοικτου τυπου.
για πιο εκπαιδευμενους σκοπευτες δεν το συζηταμε, πιστολι
-
@ nass
οχι οτι εχει σημασια ....
εγραψες οτι ειμαι ενα μηνα εδω ...
τωρα το συνειδητοποιησα....μηπως κανεις καποιο λαθος?
για ξαναμετρατα...
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.