-
Και αν δεν κάνεις τίποτα αλλά πάλι έρθουν να σε γαζώσουν επειδή είσαι εύκολος;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Και αν δεν κάνεις τίποτα αλλά πάλι έρθουν να σε γαζώσουν επειδή είσαι εύκολος;και αμα σου κατσει η μιλα κουνις
και αμα πεσει μετεωριτης στο σπιτι σου και δεν εισαι εκει να τον αποκρουσεις με ενα roundhouse kick
και αμα σταματησει να τραγουδαει η βισση -
Δεν ξεκίνησα εγώ τις υποθέσεις.
Σε δικιά σου υπόθεση απάντησα. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Δεν ξεκίνησα εγώ τις υποθέσεις.
Σε δικιά σου υπόθεση απάντησα.και εαν ξαναρθουν και σου γαζωσουν το σπιτι με ενα ak ?
δεν υπαρχει θεμα στο να μαντευουμε τι θα γινει εδω μιλαμε για πειθαρχια στο οπλο και τι και τι δεν εκεινη την ωρα -
Απλά το έγραψα για να δείξω και την άλλη πλευρά. Επειδή τους αφήνεις δε σημαίνει πως δε θα έρθουν πάλι.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
**και εαν ξαναρθουν και σου γαζωσουν το σπιτι με ενα ak **?
δεν υπαρχει θεμα στο να μαντευουμε τι θα γινει εδω μιλαμε για πειθαρχια στο οπλο και τι και τι δεν εκεινη την ωραΤοτε τα πραγματα ηταν εξ΄αρχης δυσκολα κ εγω πολυ ατυχος. Αλλα καποιος που εχει το παραμικρο ιχνος μυαλου, δεν θα ξαναερχοταν, απλα θα εμπαινε στο διπλα σπιτι. Να μη σου πω στη παραδιπλα γειτονια...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
**και εαν ξαναρθουν και σου γαζωσουν το σπιτι με ενα ak **?
δεν υπαρχει θεμα στο να μαντευουμε τι θα γινει εδω μιλαμε για πειθαρχια στο οπλο και τι και τι δεν εκεινη την ωραΤοτε τα πραγματα ηταν εξ΄αρχης δυσκολα κ εγω πολυ ατυχος. Καποιος που εχει το παραμικρο ιχνος μυαλου, δεν θα ξαναερχοταν, απλα θα εμπαινε στο διπλα σπιτι. Να μη σου πω στη παραδιπλα γειτονια...
ναι δεν το ξερεις αυτο γιατι το μυαλο του ληστη ειναι χειροτερο και απο γυναικας..
το να ριξεις μερικες και να λες οκ εφυγαν και μετα απο 5 λεπτα να σκαει το σταγιερ και να βγαινουν εξω 3-4 με καλασνικωφ και να σου κανουν το σπιτι ενταμ ε οπως και να το κανουμε εσυ θα χασεις -
Ο χρήστης Dafygt έγραψε:
Οποιος φοβαται μην τρομαξουν τα παιδια του και προτιμα να τα βασανισουν οι ληστες η φοβαται μην φαει καποιος καμια αδεσποτη και προτιμα να φαει το ξυλο της αρκουδας απο ανωμαλους ανωνυμους και ασυληπτους εγκληματιες η φοβαται να πυροβολησει και προτιμα να ζησει αυτον τον τρομο απο το να ανακριθη απο τους νομιμους εκπροσωπους του νομου για νομιμη αμυνα μεσα στο σπιτι του ,να αφησει τα σεναρια αντιλογιας στα γραφομενα του kacey. Ας κανει οτι θελει. Κουραστηκα να διαβαζω τοσα σεντονια φαντασιας περιμενοντας καποια καλη ιδεα επι του θεματος. Το μονο λαθος του kacey ειναι που συνεχιζει να συζητα μαζυ σας μετα απο τοσες εξηγησεις που εδωσε και ολοι πια λετε τα ιδια. Ολο αντιλογιες ( καποιες λογικες και χρησιμες) ειστε και καμια προταση στο θεμα μας. Καποτε κοιμωμαστε στις βεραντες των μονοκατοικιων η μεσα με τα παραθυρα ορθανοιχτα. Μας ανυσηχουσε μονο μην μας κλεψη κανεις οταν λειπουμε [σπανιο και αυτο]. Οποιος δεν συμφωνει με τον kacey δικαιωμα του, το καταλαβαμε, Προτεινωι 2 πραγματα να κανει α) Να βαλει συναγερμο και καγκελα (αυτο κανω εγω) β) Να μην κλειδωνει πορτες παραθυρα ετσι δεν θα του τα σπασουν οι ληστες και θα εχει κερδος τις ζημιες.[Καλοπροαιρετο αστειο ,δεν το κανεις]. Αν ειχα τα α@χ@α του kacey θα εκανα ακριβως αυτα που γραφει. Παντως το εγκλημα χοντραινει και αν μετα τις εκλογες δεν αναλαβη το κρατος τις υποχρεωσεις του εναντι των πολιτων του ΠΡΕΠΕΙ να γινουμε ολοι kacey. Επιβαλεται.Η εμεις η αυτοι. Η πολιτισμος η ζουγκλα. Οχι πια απροστατευτα θυματα.Eκτρέπεσαι φίλε μου.
Σε πληροφορώ ότι ενας ανωριμος και ενας πορωμενος πολίτης που θέλει να σκοτωσει τον επίδοξο δολοφόνο του ειναι το πιο ευκολο θυμα. Αν διαφωνεις μπορείς να συμβουλευτείς εναν αρμοδιο της Ασφαλειας να δεις πόσοι κατ'αρχήν πράτουν με αυτό τον τρόπο και πόσοι καταφερνουν να σκοτώνουν τον επιδοξο κλέφτη φονιά.Δεν μενεω στην τιμωρια τους αλλά στο πόσοι ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ σε ποσες φορές. Τα δηθεν α@@@@ια που κουβαλά ο καθενας ΚΑΤΑ 90% θα τα πάρει στο στομα εν τέλει ακομα και αν σκοτωσει όλο το αλοδαποδαριό που κυκλοφορεί.
Και επειδή τελος πάντων δεν εχεις ουτε εσυ ουτε εγω (οπως εννόησες) τα α@@@@@ια να το κάνουμε το μονο σιγουρο ειναι ότι και ο Kacey και εμεις (με την λογική την δική σου) ειμαστε τελειωμενοι. Ο Kacey επειδή θα ειναι ουσιαστικά μονος στην προσπάθεια να αμυνθεί σκοτωνοντας πάντα με γνωμονα την αμυνα και να την βγαζει καθαρή με εχθρο στην ουσία τον ιδιο τον νομο + τους εκδικητές των θυμάτων (Ρωτησε πάλι Ασφαλεια) και εμεις γιατί δεν εχουμε τα α@@@α που λές και θα κατσουμε να φαμε τη σφαίρα.
Ας βγάλουμε λοιπόν Χ.Α. κυβερνηση μηπως τη βγαλουμε καθαρή ,νομιμα και με τις ευλογίες του κρατους.
Εσυ και ο Kacey εχετε τα α@@@@ια να την ψηφίσετε και να την βγαλετε? ........γιατί σε αυτες τις περιπτωσεις φιλε μου καλέ δεν υπάρχει ....''αυτος έχει α@@α και αυτος οχι'' έχει ''οι όλοι ή κανενας'' διαφορετικά όλοι κοτούλες . Οι λογοι αναφερθηκαν.
Μεμονωμενη,βίαιη δικαιοσυνη δεν υπάρχει . Αν τη θελουμε πρέπει να την εφαρμοσουμε όλοι.Άπαντες. Αν θελουμε να πιστευουμε ότι κρατος δεν υπάρχει και εμεινε μονο η οπλοπχρησία θα πρέπει να γινει κατι σαν πόλεμος. Σε καθε αλλη περιπτωση ο αγαπητος κατα τα άλλα Kacey είναι ενα σωστά σκεφτόμενο τελειωμενο κορόιδο (χωρις ειρωνεία και κακια) .Συγνωμη αλλα το σεντονι εσυ το ζητησες.
-
coupeas Δεν διαφωνω καθετα μαζυ σου αλλα εκτος της λυσης Χρυση Αυγη δεν προτεινεις κατι που να περιορισει την εγκληματικοτητα. Εγω λεω οι επιλογες ειναι δυο. Η καθεσαι και σε ληστευουν με τον τροπο τους που ειναι απροβλεπτος η αντιδρας αναλογα την περισταση. Αν τα υποψηφια θυματα κατσουν φρονιμα νομιζω οτι συντομα θα αυξηθουν οι ληστες και οι επιθεσεις διοτι ο καθενας βρισκοντας τοσο ευκολα λεφτα θα το κανει χομπυ. Αντιθετως αν οι πιθανοτητες να βρη αντισταση αυξηθουν θα εξαφανιστουν πολλοι ερασιτεχνες αλλα επικινδυνοι ληστες. Ας ξεκαθοριση καποιος τι ειναι το σωστο απο τα δυο. Ο kacey ειναι της δευτερης επιλογης με χιλιογραμμενα λογικα επιχειρηματα. Για την πρωτη επιλογη τι επιχειρηματα εχουμε και τι αποτελεσματα θα εχει η εφαρμογη της? Παντως πρεπει να υπαρχει το μηνυμα προς την πολιτεια. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. Δεν μπορουν ολοι οι πολιτες να σκοτωνουν αλλα ουτε και να ληστευονται βασανιζομενοι.
-
Ο καλυτερος τροπος αυτοαμυνας ειναι να ψηφησουμε Χρυση Αυγη.
Ηδη ο Σαμαρας ειπε καποια πραματακια για τους λαθρομεταναστες,αφου δεχεται πιεση απτην ανοδο της Χρυσης Αυγης.edit mod
-
O κόσμος πιστεύω έχει εγκλωβιστεί σε ενα αδιέξοδο όσον αφορά την εγκληματικότητα. Απο την μία η αναποτεσματικότητα της ελληνικής αστυνομίας που δεν εχει καμιά ευθυνη ως υπηρεσία για αυτή τη κατάσταση και απο την άλλη οι εκλογές των πολιτικών προσώπων που αντι να εμπνέουν ασφαλεια ή διέξοδο σε ολα μας τα προβλήματα μας προκαλούν φόβο. Αβεβαιότητα . Ακόμα και οι αστυνομικοί νιώθουν σημερα ότι ειναι ανασφαλείς απο την ιδια την πολιτεία που εχει την προσοχή της στο μειζον θεμα της εκλογής κυβερνησης.
Αντε τωρα να πεισω εγω τον Kacey να καθησει ηρεμος να τον ληστέψουν. Ε δε γίνεται βρε αδερφέ.Με τίποτα. Ο ανθρωπος ειναι σε αδιέξοδο. Η σωστη και ανθρωπινη λύση βρισκεται σε συλλογικό επίπεδο κυβέρνησης. Κυβερνηση δεν υπάρχει ,η αστυνομία δεν προλαβαίνει ουτε να επέμβει ουτε την αφήνουν να κανει κατι καλύτερο με την κατακραυγή των κομμάτων ως πρωτο κριτηριο διαχειρησης της υπηρεσίας και ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Οπότε αγαπητέ Dafygt τι λύση να σου προτείνω?
Δεν εχω λυση και δεν κατηγορώ την πρόθεση του Kacey αλλά δεν μπορω να δεχτώ ότι μερικοί σαν τον Kacey θα λύσουν το πρόβλημα.
Αυτό που έγω ελπίζω είναι να καταλάβει για τα καλά ο Ελληνας ότι η ψηφος δεν ειναι για πούλημα (όπως ηταν εδω και χρόνια),ούτε για ανταλλαγές . Η ψήφος δηλώνει τις ανάγκες του καθενός απο εμας και μόνο. Ολοι εχουμε συνειδηση και πρέπει να την εκμεταλευτούμε. Εκει ειναι η λύση φιλε Dafygt.
Μπαρούφες θα πει κάποιος. Ναι οκ φανταστείτε να ψηφιζαν όλοι με βαση αυτα που γραφουν η λένε εξω στον κόσμο. Θα βγαζαμε ηρωα τον Kacey και τον καθε Kacey? Δε νομίζω. Δε θα φταναμε εκεί.
Αν οι αλλοδαποί εγκληματίες μας κανουν ευσυνειδητους τελικά και πατριωτες (αλλη παρεξηγημενη έννοια αυτή) ίσως καποιος σαν τον ηρωα φίλο μας να γινει αρχηγός μας στη κυβερνηση . Ποιός ξέρει. Εκεί που φτασαμε.... -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Δεν εχω λυση και δεν κατηγορώ την πρόθεση του Kacey αλλά δεν μπορω να δεχτώ ότι μερικοί σαν τον Kacey θα λύσουν το πρόβλημα.
Αν δεν ηταν 'μερικοι'?
-
Δες τις ΗΠΑ όπου η οπλοχρησία σε άμυνα επιτρέπεται και αναρωτήσου αν έχει έτσι λυθεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Υπενθυμίζω, από τα μεγαλύτερα ποσοστά φόνων στον κόσμο, 5.5 φόνοι ανά 100000 άτομα τη στιγμή που στο γειτονικό Καναδά που η οπλοχρησία ακολουθεί τις Ευρωπαϊκές πρακτικές, είναι 1.9.
Μη μου πεις 'αν δεν είχαν όπλα τότε η εγκληματικότητα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη' αυτό είναι υποθετικό και δεν το ξέρεις. Πες μου μόνο αν ΕΧΕΙ λυθεί το πρόβλημα.
Και σκέψου πως έκανε ο Giulliani ασφαλέστερη τη Νέα Υόρκη: όχι ενθαρρύνοντας τη μαζική οπλοχρησία των δημοτών αλλά, όπως σωστά επισημαίνει ο coupeas παραπάνω, δυναμώνοντας την κρατική παρουσία και ακολουθώντας το δόγμα της μηδενικής ανοχής. Η λύση στο πρόβλημα της ασφάλειας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να περνάει μέσα από τους πολίτες διότι τα αποτελέσματα είναι κατά πάσα πιθανότητα ΧΑΟΣ.
-
Φυσικά και δεν προ κρίνω την λύση της μηδενικής ανοχής που στην Ευρώπη δεν θα είχε καμία τύχη! Αυτό που κατάφερε ο τζουλιάνι ήταν αν γεμίσει τις φυλακές με μαύρους και μετά να χτίσουν και άλλες για να τους χωρέσουν... Ούτε θεωρώ ότι η υπεραστυνόμευση και παρακολούθηση αποτελεί την λύση αφού είναι εις βάρος των προσωπικών ελευθεριών. Αν ήταν έτσι η Βρετανία θα είχε λύσει το πρόβλημα προ πολλού. Εκεί ε΄χουν άγρια εγκληματικότητα που εδώ δεν έχουμε δει ποτέ.
Το πρώτο πρόβλημα είναι ο φόβος του εγκλήματος και όχι το έγκλημα αυτό καθεαυτό! Βγαίνουν στα ΜΜΕ και προβάλλουν μια στρεβλή γιγαντωμένη εγκληματικότητα που στην πράξη σαφώς και δεν είναι μηδενική όμως είναι πολύ μικρότερη αυτής που παρουσιάζεται.
Θα σας δώσω ένα πρόσφατο παράδειγμα: Κυκλοφόρησε μια φήμη στα βορειοδυτικά προάστια ότι κάποιοι με μαυρο audi έκλεβαν παιδάκια στις περιοχές αυτές. Η φήμη γιγαντώθηκε από μπλογκς και διαδίκτυο και φτάσανε ν' αδειάσουν οι παιδικές χαρές στις περιοχές αυτές από το φόβο των γονέων. Έφτασε να βγάλει ανακοίνωση το χαμόγελο του παιδιού και σε κανάλια για να ηρεμήσουν τα πράγματα αφού δεν πίστευαν την αστυνομία!!!Σε καμία περίπτωση δεν αναιρώ την ύπαρξη εγκληματικότητας και την συγκριτικά με μόλις 5-7 χρόνια πριν ραγδαία αύξηση της από κλοπές και διαρρήξεις τότε, σε ληστείες και μάλιστα με χρήση όπλου στα θύματα ακόμα και για μικροποσά! Δυστυχώς, ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν αποδεικνύονταν η υπερεκπροσώπηση των αλλοδαπών σε αυτά πλέον έχει εξελιχθεί σε κανόνα. Σίγουρα η κρίση και η χαλάρωση των όποιων κρατικών μηχανισμών βοήθησε στην ανάπτυξη τέτοιων συμπεριφορών σε συνδυασμό με την ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση των κοινωνικών δεσμών ανάμεσα στους πολίτες το οποίο σαφέστατα και επιδεινώνει η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση.
Η λύση θα πρέπει να έρθει αρχικά με δράσεις του κράτους. Φυσικά χρειάζονται χρήματα που δεν έχει αλλά μπορούμε συνοπτικά να τα αναφέρουμε!
-Αλλαγή της πολιτικής αντιμετώπισης των λαθρομεταναστών και επιτάχυνση των μηχανισμών επιστροφής στην χώρα τους ή εξέτασης των αιτημάτων ασύλου τους. Δεν είναι λύση να τους στιβάζουν σε χώρους συγκέντρωσης τόσο ανθρωπιστικά όσο και οικονομικά! Όσοι νομιμοποιηθούν να μείνουν στην χώρα με την προϋπόθεση ότι αποδεικνύουν την ύπαρξη νόμιμης εργασίας.
-Αυστηρές ποινές σε όσους απασχολούν λαθρομετανάστες δίχως τα νόμιμα χαρτιά και δικαιώματα! Εδώ θα πρέπει να έχουμε επιτάχυνση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης ώστε ο παραβάτης να αποτρέπεται παραδειγματικά!
-Ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και της αστυνομίας σε επίπεδο συχνότητας περιπολιών και άμεσης επέμβασης! Η ομάδα δίας κρίνεται επιτυχημένη με βάση τα δεδομένα της εποχής και θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη αν είχε τους πόρους.
Τέλος και συνοπτικά θα πρέπει το κράτος να προχωρήσει σε ενέργειες, μέσα από τους δήμους ενίσχυσης των κοινωνικών δεσμών ακόμα και σε επίπεδο πολυκατοικίας! Είναι απαράδεκτο να μην ξέρει ο ένας γείτονας τον άλλο στον ίδιο όροφο όπου είναι μάλιστα και ιδιοκτήτες! Αυτό θα ενισχύσει άτυπα την αίσθηση ασφάλειας και δεν ξέρετε πόσο σημαντικό είναι. Η καλή γειτονιά είναι μεγάλο πράγμα!
Θα μου πειτε καλά τα γράφεις όμως αφού δεν έχει χρήματα και πρόθεση το κράτος τι κάνουμε;
Ανταπαντώ: πρόληψη, πρόληψη, πρόληψη! Σε μια μονοκατοικία με κήπο λόγου χάρη θα έχω το σκύλο μου, το συναγερμό μου, την κάμερα στην πόρτα και σε σημεία που φοβάμαι διάρρηξη κάγκελα στα παράθυρα. Χρήματα στο σπίτι θα διατηρώ ελάχιστα ενώ και τα χρυσαφικά πλέον δεν είναι πολλά όπως παλιά. Θα λειτουργώ με κάρτες πίστωσης & ανάληψης ακόμα και για τα καθημερινά μου έξοδα.
Αυτά για χρήση όπλων τα απορρίπτω όχι γιατί δεν έχουν λογική βάση με τόσα που ακούμε αλλά γιατί μετά το αγαθό της ζωής η ελευθερία είναι το μεγαλύτερο...δεν θα ρίσκαρα να την χάσω πίσω από τις μπάρες της φυλακής! Το οικογενειακό όπλο θα μείνει λυμένο στην θήκη του και θα το χρησιμοποιήσω μόνο σε χαρές και ...στον αέρα! -
meanwhile in USA:
Άδεια εργασίας, αντί απέλασης - Προεκλογικός «μποναμάς» Ομπάμα για χιλιάδες νεαρούς παράνομους μετανάστες
Αλλαγές στη μεταναστευτική νομοθεσία προωθεί η κυβέρνηση Ομπάμα, με στόχο τη χορήγηση αδειών εργασίας σε ενήλικους που μπήκαν στις ΗΠΑ σε νεαρή ηλικία ως παράνομοι και έκτοτε ζουν με το φόβο της απέλασης.Η νέα νομοθεσία θα αφορά περίπου 800.000 νέους που μπήκαν στις ΗΠΑ πριν τα 16 και σήμερα είναι έως 30 ετών.
[...]
«Οι άνθρωποι αυτοί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν προσφέρει σε αυτή τη χώρα» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο.
[...] -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και σκέψου πως έκανε ο Giulliani ασφαλέστερη τη Νέα Υόρκη: όχι ενθαρρύνοντας τη μαζική οπλοχρησία των δημοτών αλλά, όπως σωστά επισημαίνει ο coupeas παραπάνω, δυναμώνοντας την κρατική παρουσία και ακολουθώντας το δόγμα της μηδενικής ανοχής. Η λύση στο πρόβλημα της ασφάλειας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να περνάει μέσα από τους πολίτες διότι τα αποτελέσματα είναι κατά πάσα πιθανότητα ΧΑΟΣ.
Είναι ΒΕΒΑΙΟ και ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ (για μένα τουλάχιστον) πως το υπογραμμισμενο είναι η μοναδική λύση στο θέμα της εγκληματικότητας....! Το ζητούμενο όμως εδω είναι, τί κάνουμε ως πολίτες όταν το κράτος απουσιάζει και πώς προστατευόμαστε μέχρι να αποφασίσει να δηλώσει την παρουσία του. Δε νομίζω να βρέθηκε στη θέση της Ελλάδας η Ν. Υορκη, να βρέθηκε δηλαδή στα πρόθυρα της κατάρρευσης, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των εγκλημάτων της και ποσοτικά και ποιοτικά και την ταυτόχρονη αποδυνάμωση των Σωμάτων ασφαλείας της σε όλα τα επίπεδα....
Το θέμα είναι οτι η χώρα μας ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, μέρα με τη μέρα....Αργά, αλλα σταθερά....Μεχρι να αρχίσει να αναστρέφεται αυτό το κλίμα, (αν και όταν), τί μέσα προστασίας εχει ενας πολίτης...? Αν απορρίπτετε τη λύση Kacey, μας μένει μόνο η προσευχή, με την ελπίδα να μη μας 'κάτσει' το σκηνικό. Εμας. Να κάτσει στον 'αλλον'. Γιατί κάπου θα 'κάτσει' η μπίλια, δεν υπάρχει περίπτωση.
-
αυτό που λέει ο nass (αν κατάλαβα καλά) είναι να σκεφτείς την πιθανότητα ότι με πρακτικές kacey τελικά απλώς αυξάνεις τις μπίλιες. Και όλες κάπου θα πέσουν.
-
Αυξήθηκε δραματικά η εγκληματικότητα το 2011 έναντι του 2010 -Tα στατιστικά της ΕΛ.ΑΣ
*Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αττική το 2011 καταγράφηκαν σε οικίες 605 ληστείες έναντι 268 το 2010 και σε καταστήματα 509 έναντι 336. *Άλλο κλοπή-διάρρηξη και άλλο ληστεία (με όπλο).
-
Οι 'μπίλιες' θα αυξάνονται, όσο επιδεινώνεται η κατασταση στην οποία βρισκόμαστε. Τωρα αν εννοείς οτι θα μπαίνουν μεσα στα σπίτια οι ληστές και θα γαζώνουν κόσμο και μετά θα ληστεύουν, το βρίσκω απίθανο γιατί και πρακτικά δύσκολο είναι και ανούσιο και πολύ άγριο. Αν κάποιος είναι αιμοσταγής, θα σφάξει ετσι κι αλλιώς τον φουκαρά στην... Καβάλα (πχ) και οχι επειδή κάποιος στην Παιανία σκότωσε εναν ληστή (σε μια απο 400 ληστείες που έγιναν). Πραγματικά πιστεύω, πως οι περιπτώσεις που πολίτες θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους σε σχετικό συμβάν, θα είναι απειροελάχιστες αν αλλαξει ο νόμος. Δεν είναι η αυστηρότητα του νόμου που τους εμποδίζει τώρα, απλά αντικειμενικά είναι σχεδόν αδύνατο. Ολη η φασαρία γίνεται πιστεύω, ωστε να μην εχει συνέπειες όποιος σε άμυνα κάνει αυτό που εκανε ο φοιτητής. Προσωπικά θα ημουν ευχαριστημένος αν ΔΕΝ αλλαζε ο νόμος, αλλα εστω άτυπα, αθωωνονταν πλήρως και σε καθε περίπτωση αμυνόμενος πολιτης σε περίπτωση εισβολής στο σπίτι του.
-
δεν εννοώ τπτ διαφορετικό από αυτό:
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δες τις ΗΠΑ όπου η οπλοχρησία σε άμυνα επιτρέπεται και αναρωτήσου αν έχει έτσι λυθεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Υπενθυμίζω, από τα μεγαλύτερα ποσοστά φόνων στον κόσμο, 5.5 φόνοι ανά 100000 άτομα τη στιγμή που στο γειτονικό Καναδά που η οπλοχρησία ακολουθεί τις Ευρωπαϊκές πρακτικές, είναι 1.9.Μη μου πεις 'αν δεν είχαν όπλα τότε η εγκληματικότητα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη' αυτό είναι υποθετικό και δεν το ξέρεις. Πες μου μόνο αν ΕΧΕΙ λυθεί το πρόβλημα.
τα ίδια πάνω κάτω είχαμε συζητήσει όταν ως 'λύση' στο πρόβλημα των βανδαλισμών [πορείες κλπ] είχε παρουσιαστεί η οπλοχρησία.
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.