-
Οι φόνοι δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.
Τα όπλα δεν λύνουν το πρόβλημα (δεν μειώνονται οι ανθρωποκτονίες) απλά προστατεύουν μια μικρή μερίδα του πληθυσμού που μπορεί να τα χρησιμοποιεί. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι φόνοι δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.
Τα όπλα δεν λύνουν το πρόβλημα (δεν μειώνονται οι ανθρωποκτονίες) απλά προστατεύουν μια μικρή μερίδα του πληθυσμού που μπορεί να τα χρησιμοποιεί.Μηπως ομως κανουν και πιο αδιστακτους τους ληστες;
-
Αυτό που λέω βασικά είναι:
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η λύση στο πρόβλημα της ασφάλειας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να περνάει μέσα από τους πολίτες διότι τα αποτελέσματα είναι κατά πάσα πιθανότητα ΧΑΟΣ.Δε σημαίνει απαραίτητα 'μηδενική ανοχή' κτλ. αλλά δείχνει πως χωρίς σοβαρή κρατική παρουσία δεν μπορείς να έχεις ασφάλεια. Ρε παιδιά, και στην Αγρια Δύση είχαν όλοι κουμπούρια αλλά ελλείψει σοβαρού κράτους (διαβάστε Λούκι-Λουκ 'Ο δικαστής Ρόι Μπιν, ο νόμος δυτικά του Πέκο' ) γινόταν της πουτάνας και κέρδιζε όποιος είχε τον τρόπο να φτιάξει μεγαλύτερη συμμορία = περισσότερα κουμπούρια.
To οποίο βασικά μας πάει στο άλλο: αν κάποιοι προστατεύονται με πιστόλια τότε οι αποφασισμένοι ληστές θα πάρουν ΑΚ47, δε φαντάζομαι να το αμφισβητεί κανείς αυτό. ΟΚ θα μου πεις 'χέστηκα, θα πάει στον άλλον που δεν έχει καν πιστόλι' το οποίο (α) δεν ξέρεις αν ισχύει (β) δυσχεραίνει τη θέση του άλλου χωρίς πιστόλι, εκεί που πριν είχε πχ. έναν ληστή με κανά μαχαίρι τώρα έχεις 2 ληστές με ΑΚ. Και εν τέλει προκύπτει φαύλος κύκλος αύξησης της βίας (αυτό που έχουν πάθει στις ΗΠΑ, εκεί κανείς κλέφτης δεν κυκλοφορεί χωρίς τουλάχιστον ένα 38άρι... που στην Ελλάδα είναι αδιανόητο ακόμα να είναι στάνταρ οπλισμένοι οι κλέφτες)
Επίσης λέω ότι το παράδειγμα των ΗΠΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι η εγκληματικότητα δεν μειώνεται με την οπλοχρησία. Και οι 5.5 φόνοι /100 χιλιάδες αντί για κάπου στο 1 που είμαστε εμείς δείχνει σαφώς αυτό που λέει ο mjacob, περισσότερες 'μπίλιες'.
Καταλαβαίνω το πρόβλημα, καταλαβαίνω την απελπισία του κάθε kacey αλλά επιμένω ότι η λύση δεν είναι η προσωπική οπλοχρησία.
-
Bill.....Μήπως έχει ξεπερασει το αδιστακτο και εχει γινει βίωμα και οικογενειακή -φιλική υπόθεση η ληστεία (με οπλο) απο τους αλλοδαπούς -και έλληνες τωρα τελευταία- και η αντισταση σημαινει βεντετα? Δεν ειναι τοσο απλά τα πράγματα φιλε μου.
Δεν υπάρχει κρατος πρόληψης . Εμεις σωστα θα παρουμε τα μετρα μας αλλά εκει που πάει το πράμα ενα τακτικό σωμα αντιμετωπισης εγκληματικότητας πρέπει να κανει την παρουσια του στις γειτονιές με ΠΑΝΤΑ την ανοχη την δική μας στη διάθεσή τους. Και πριν παει η σκεψη σας τι μπορει να ειναι αυτο το τακτικό σωμα ή για ποια ανοχη μιλάμε ,εννοώ για ομαδα εκκαθαρισης. Αυτό σημαινει οτι θα μπορεί να επεμβει σε οποιοδηποτε δημοσιο και ιδιωτικό μερος γινεται πραξη εγκλήματος χωρις καμία εμπόδιση απο κανενας διευκολύνοντας δηλ στην ουσία την συλληψη.Και απέλαση φυσικά.Κλείνοντας και τα συνορα με φρουρηση και με οτι χρειαζεται.
Ενα σωμα ανεξαρτητο απο οτιδήποτε ,με κόσμο υποστηριξης άπλετο ,εθελοντές, με διοίκηση που ξέρει να δινει κατευθυνσεις και στα πλαισια προστασιας του πολίτη και ΜΟΝΟ.
Δεν γινεται να μιλάμε περι κροκληση του κοινου αισθηματος οταν βλέπουμε αρματωμενους στο δρόμο και κλαιγομαστε οτι μας βαζουν το οπλο στη μουρη τα βραδια. Δεν υπάρχει.
Λυπάμαι που λεγοντας αυτα νιωθω οτι χαλάω τζαμπα ενεργεια στο πληκτρολόγιο γιατί ουτε στο ονειρό μου δεν θα γινουν αλλά πρέπει καποιος κατι να κανει για να μην γινουμε τελικά όλοι ''φιλαρακια'' με τον Kacey .Τον θαρραλέο φίλο μας.
Δεν ειναι ρατσισμός προς τους αλλοδαπούς και ελληνες αλλά πράξη ελευθεριας και ζωής. Μιλάμε για εγκλήματα.
Το να παρεξηγηθώ δεν με νοιάζει γιατί πριν λιγες μερες δικό μου προσωπο επεσε θυμα ληστείας και ειναι σε ασχημη κατασταση. Ξυδι για οποιον το παει κομματικά. -
δεν υπαρχει αλλος χωρος στις φυλακες, απελασεις γινονται ελαχιστες...
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Bill.....Μήπως έχει ξεπερασει το αδιστακτο και εχει γινει βίωμα και οικογενειακή -φιλική υπόθεση η ληστεία (με οπλο) απο τους αλλοδαπούς -και έλληνες τωρα τελευταία- και η αντισταση σημαινει βεντετα? Δεν ειναι τοσο απλά τα πράγματα φιλε μου.
Δεν υπάρχει κρατος πρόληψης . Εμεις σωστα θα παρουμε τα μετρα μας αλλά εκει που πάει το πράμα ενα τακτικό σωμα αντιμετωπισης εγκληματικότητας πρέπει να κανει την παρουσια του στις γειτονιές με ΠΑΝΤΑ την ανοχη την δική μας στη διάθεσή τους. Και πριν παει η σκεψη σας τι μπορει να ειναι αυτο το τακτικό σωμα ή για ποια ανοχη μιλάμε ,εννοώ για ομαδα εκκαθαρισης. Αυτό σημαινει οτι θα μπορεί να επεμβει σε οποιοδηποτε δημοσιο και ιδιωτικό μερος γινεται πραξη εγκλήματος χωρις καμία εμπόδιση απο κανενας διευκολύνοντας δηλ στην ουσία την συλληψη.Και απέλαση φυσικά.Κλείνοντας και τα συνορα με φρουρηση και με οτι χρειαζεται.
Ενα σωμα ανεξαρτητο απο οτιδήποτε ,με κόσμο υποστηριξης άπλετο ,εθελοντές, με διοίκηση που ξέρει να δινει κατευθυνσεις και στα πλαισια προστασιας του πολίτη και ΜΟΝΟ.
Δεν γινεται να μιλάμε περι κροκληση του κοινου αισθηματος οταν βλέπουμε αρματωμενους στο δρόμο και κλαιγομαστε οτι μας βαζουν το οπλο στη μουρη τα βραδια. Δεν υπάρχει.
Λυπάμαι που λεγοντας αυτα νιωθω οτι χαλάω τζαμπα ενεργεια στο πληκτρολόγιο γιατί ουτε στο ονειρό μου δεν θα γινουν αλλά πρέπει καποιος κατι να κανει για να μην γινουμε τελικά όλοι ''φιλαρακια'' με τον Kacey .Τον θαρραλέο φίλο μας.
Δεν ειναι ρατσισμός προς τους αλλοδαπούς και ελληνες αλλά πράξη ελευθεριας και ζωής. Μιλάμε για εγκλήματα.
Το να παρεξηγηθώ δεν με νοιάζει γιατί πριν λιγες μερες δικό μου προσωπο επεσε θυμα ληστείας και ειναι σε ασχημη κατασταση. Ξυδι για οποιον το παει κομματικά.Γιατι να δημιουργηθει μια νεα δυναμη και οχι να βγαινει η αστυνομια σε περιπολιες;Οταν ξεκινησαν οι ΔΙΑΣ ολοι ελεγαν οτι μειωθηκε η εγκληματικη δραστηριοτητα επειδη κυκλοφορουσαν συνεχεια.
-
Οι ΔΙΑΣ ήταν αυτό που χρειάζεται για την ασφάλεια στις γειτονιές.
Αλλά τους έφαγαν το μακελειό στου Ρέντη και οι εσωτερικές κόντρες στην ΕΛΑΣ (προ και μετά Παπουτσή υπουργού έβλεπες και βλέπεις ΔΙΑΣ, επί Παπουτσή είχαν εξαφανιστεί ) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δες τις ΗΠΑ όπου η οπλοχρησία σε άμυνα επιτρέπεται και αναρωτήσου αν έχει έτσι λυθεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Υπενθυμίζω, από τα μεγαλύτερα ποσοστά φόνων στον κόσμο, 5.5 φόνοι ανά 100000 άτομα τη στιγμή που στο γειτονικό Καναδά που η οπλοχρησία ακολουθεί τις Ευρωπαϊκές πρακτικές, είναι 1.9.Μη μου πεις 'αν δεν είχαν όπλα τότε η εγκληματικότητα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη' αυτό είναι υποθετικό και δεν το ξέρεις. Πες μου μόνο αν ΕΧΕΙ λυθεί το πρόβλημα..
Αλλο τοσο υποθετικο ειναι το οτι αν δεν ειχε ο καθενας οπλο, δεν θα ηταν ακομα χειροτερα. Εσυ πως το ξερεις? Στα ποσοστα φονων/ατομα, περιεχονται μονο οι εγκληματικοι φονοι, ή κ το καθαρισμα των κακοποιων απο τους πολιτες? Αυτο, εσυ το ξερεις?
-
Aκριβώς γι'αυτό nass δεν πετυχε παραπερα η ΔΙΑΣ.
Και γιατί να μην την απαρτιζουν στρατιωτες εκπαιδευμενοι σε συλληψεις .Κανονικά ντυμενοι με ελαφρα ενδυση και μετρα ασφαλειας και χρηση οπλου σε πυρ και παραθεση εκφοβισμου σε καθε υποψία εγκληματικης πράξης χωρις φοβο μηπως τους κρεμασουν για δολοφονους . Φυσικά σε ομαδες 5 ατομων με επικεφαλείς αξιωματικούς και κάλυψη σε τεθωρακισμενο οχημα μεταφορας προσωπικού. Σε μια βδομαδα θα καθαρισει η χωρα. Ουτε κατσε να ειδοποιησω το τμημα,ουτε θελω εισαγγελέα ,ουτε περιμενε να δουμε τι θα μας πει ο ενας και ο άλλος. Μια και εξω .
Αντάρα οκ! -
Και γιατί να μην την απαρτιζουν στρατιωτες εκπαιδευμενοι σε συλληψεις .Κανονικά ντυμενοι με ελαφρα ενδυση και μετρα ασφαλειας και χρηση οπλου σε πυρ και παραθεση εκφοβισμου σε καθε υποψία εγκληματικης πράξης χωρις φοβο μηπως τους κρεμασουν για δολοφονους . Φυσικά σε ομαδες 5 ατομων με επικεφαλείς αξιωματικούς και κάλυψη σε τεθωρακισμενο οχημα μεταφορας προσωπικού. Σε μια βδομαδα θα καθαρισει η χωρα. Ουτε κατσε να ειδοποιησω το τμημα,ουτε θελω εισαγγελέα ,ουτε περιμενε να δουμε τι θα μας πει ο ενας και ο άλλος. Μια και εξω .
Αντάρα οκ!Θα βγαλεις 20χρονα παιδια με οπλα στους δρομους;Θα ειναι και δικαστες ταυτοχρονα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αντάρα οκ!Θα βγαλεις 20χρονα παιδια με οπλα στους δρομους;Θα ειναι και δικαστες ταυτοχρονα;
ΓΙατί οι αστυφύλακες μόλις βγούνε από τη σχολή πόσο νομίζεις ότι είναι; Στο δεύτερο σκέλος συμφωνώ μαζί σου όμως.
-
Στα περι Καναδα και ΗΠΑ, προσωπικά δεν γνωρίζω αλλα ποιοτικά στοιχεία μεταξύ των πληθυσμών, του επιπεδου διαβίωσης, της προσέλκυσης μεταναστών-φυγόδικων-κακοποιών στοιχείων κλπ, για να μπορέσω να κρίνω-συγκρίνω. Γενικά πάντως, αν η εκτεταμένη οπλοκατοχή σημαίνει απαραίτητα σφαγές, στην Κρήτη θα έπρεπε να γίνεται μακελειό. Αντίθετα, μάλλον πιο πολύ αιμα χύνεται λογω αυτοκτονιών, παρα λόγω οπλοχρησίας. Αν θέλουμε να έχουμε μια καλή εικόνα της καταστασης, θα είχε ενδιαφερον να γίνει μια ΣΟΒΑΡΗ, ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ έρευνα στην Κρήτη και την υπολοιπη Ελλάδα κι εκει να δούμε πόσες ένοπλες ληστείες γινονται στη μια περίπτωση και ποσες στην άλλη....Και μιλάω γι΄αυτες που οι κατοικοι είναι μέσα στο σπίτι ή το κατάστημα και οι κακοποιοί το ξέρουν. Δεν μιλάω γενικά για διαρρήξεις.
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οι ΔΙΑΣ ήταν αυτό που χρειάζεται για την ασφάλεια στις γειτονιές.
Αλλά τους έφαγαν το μακελειό στου Ρέντη και οι εσωτερικές κόντρες στην ΕΛΑΣ (προ και μετά Παπουτσή υπουργού έβλεπες και βλέπεις ΔΙΑΣ, επί Παπουτσή είχαν εξαφανιστεί )Οταν λοιπόν λόγω αυτών και λόγω έλλειψης ανταλλακτικών για τις μηχανές, λόγω ελλειψης καυσίμων, λόγω ασυμφωνίας των λαμβανόντων μίζας με τους δίνοντες μιζα στα τμηματα προμηθειών, λόγω πεσμένου ηθικού του προσωπικού που δε θελει να ρισκάρει τη ζωή του για 700 ευρω, λόγω στασης πληρωμών γενικά του Δημοσιου προς προμηθευτες, λόγω αναδρομου Ερμή κλπ, το επίσημο κράτος απουσιαζει, ΤΟΤΕ, τί επιλογές εχει ο πολίτης προκειμένου να προστατευθεί...????? Νομίζω, (νομίζω λέω) πως η χώρα βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις και βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης αναγκης. Ποιά είναι λοιπόν τα έκτακτα μέτρα που λαμβανονται απο την πολιτεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση...?? Υπάρχουν ή απουσιάζουν....?? Εκτός κι αν είμαστε ακόμα στο 2008 (ή παλιότερα)....
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δες τις ΗΠΑ όπου η οπλοχρησία σε άμυνα επιτρέπεται και αναρωτήσου αν έχει έτσι λυθεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Υπενθυμίζω, από τα μεγαλύτερα ποσοστά φόνων στον κόσμο, 5.5 φόνοι ανά 100000 άτομα τη στιγμή που στο γειτονικό Καναδά που η οπλοχρησία ακολουθεί τις Ευρωπαϊκές πρακτικές, είναι 1.9.
Μη μου πεις 'αν δεν είχαν όπλα τότε η εγκληματικότητα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη' αυτό είναι υποθετικό και δεν το ξέρεις. Πες μου μόνο αν ΕΧΕΙ λυθεί το πρόβλημα..
Αλλο τοσο υποθετικο ειναι το οτι αν δεν ειχε ο καθενας οπλο, δεν θα ηταν ακομα χειροτερα. Εσυ πως το ξερεις? Στα ποσοστα φονων/ατομα, περιεχονται μονο οι εγκληματικοι φονοι, ή κ το καθαρισμα των κακοποιων απο τους πολιτες? Αυτο, εσυ το ξερεις?
Fact1: Επιτρέπεται η οπλοχρησία και μάλιστα έχουν εξαιρετικά υψηλό ποσοστό όπλων ανά κάτοικο
Fact2: Εχουν από τις υψηλότερες στον κόσμο αναλογίες φόνων / πληθυσμό (5.5/100 χιλιάδες), από τις υψηλότερες στον κόσμο αναλογίες φυλακισμένων / πληθυσμό και άρα εν γένει πολύ υψηλή εγκληματικότητα.Οπότε εξήγησέ μου πως η θεωρία σου ότι η οπλοχρησία μειώνει την εγκληματικότητα δεν έχει αποτέλεσμα στις ΗΠΑ. Αν η θεωρία σου ισχύει, γιατί δεν έχουν στις ΗΠΑ εγκληματικότητα παρόμοια με του γειτονικού και παρόμοιου σε επίπεδο ζωής Καναδά ? (1.9 φόνοι / 100 χιλιάδες)
Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για να λέμε... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ΓΙατί οι αστυφύλακες μόλις βγούνε από τη σχολή πόσο νομίζεις ότι είναι; Στο δεύτερο σκέλος συμφωνώ μαζί σου όμως.
Δικαστες δεν θα ειναι. Ομως ο αξιωματικός που θα ειναι συντονιστης και παρων σε όλα και εννοώ όλα θα κρινει ως πλέον αμεσος δικαστης με την εννοια οτι θα εχει εμπειρία και ικανοτητα να κρινει σωστά για τη θεση που θα του δωσουν. Δεν θα ειναι τυχαίος. Η αναφορά του θα γινεται η πλέον βαρυσημαντη αιτια καταδίκασης. Υπαρχει τροπος οταν θες. Αυτα μας εφαγαν και τωρα δεν μπορουμε να κυκλοφορησουμε.
Τα γεροντια μας τελειωσαν φιλοι μου. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δες τις ΗΠΑ όπου η οπλοχρησία σε άμυνα επιτρέπεται και αναρωτήσου αν έχει έτσι λυθεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Υπενθυμίζω, από τα μεγαλύτερα ποσοστά φόνων στον κόσμο, 5.5 φόνοι ανά 100000 άτομα τη στιγμή που στο γειτονικό Καναδά που η οπλοχρησία ακολουθεί τις Ευρωπαϊκές πρακτικές, είναι 1.9.
Μη μου πεις 'αν δεν είχαν όπλα τότε η εγκληματικότητα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη' αυτό είναι υποθετικό και δεν το ξέρεις. Πες μου μόνο αν ΕΧΕΙ λυθεί το πρόβλημα..
Fact1: Επιτρέπεται η οπλοχρησία και μάλιστα έχουν εξαιρετικά υψηλό ποσοστό όπλων ανά κάτοικο
Fact2: Εχουν από τις υψηλότερες στον κόσμο αναλογίες φόνων / πληθυσμό (5.5/100 χιλιάδες), από τις υψηλότερες στον κόσμο αναλογίες φυλακισμένων / πληθυσμό και άρα εν γένει πολύ υψηλή εγκληματικότητα.Οπότε εξήγησέ μου πως η θεωρία σου ότι η οπλοχρησία μειώνει την εγκληματικότητα δεν έχει αποτέλεσμα στις ΗΠΑ. Αν η θεωρία σου ισχύει, γιατί δεν έχουν στις ΗΠΑ εγκληματικότητα παρόμοια με του γειτονικού και παρόμοιου σε επίπεδο ζωής Καναδά ? (1.9 φόνοι / 100 χιλιάδες)
Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για να λέμε...Το βλέπεις πολύ απλοϊκά. Οι κοινωνικές αντιθέσεις στις ΗΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές του Καναδά που έχει ένα πολύ πιο κοινωνικό κράτος. Άρα λογικό είναι να υπάρχει και λιγότερη εγκληματικότητα στον Καναδά. Επίσης, το ότι επιτρέπεται η οπλοκατοχή στις ΗΠΑ σημαίνει ότι και οι ληστές βρίσκουν πολύ ευκολότερα όπλα από ότι στον Καναδά. Κανείς δε δεν εμποδίζει τον ληστή από το να πυροβολήσει και να σκοτώσει. Βάλε στην εξίσωση και τα γκέτο των ΗΠΑ και να γιατί είναι far west η φάση.
-
Δικαστες δεν θα ειναι. Ομως ο αξιωματικός που θα ειναι συντονιστης και παρων σε όλα και εννοώ όλα θα κρινει ως πλέον αμεσος δικαστης με την εννοια οτι θα εχει εμπειρία και ικανοτητα να κρινει σωστά για τη θεση που θα του δωσουν. Δεν θα ειναι τυχαίος. Η αναφορά του θα γινεται η πλέον βαρυσημαντη αιτια καταδίκασης. Υπαρχει τροπος οταν θες. Αυτα μας εφαγαν και τωρα δεν μπορουμε να κυκλοφορησουμε.
Τα γεροντια μας τελειωσαν φιλοι μου.Στην ουσία των λεγομένων σου δεν διαφωνώ. Μάλιστα όταν συμμετείχαμε στο σχέδιο Ξενοκράτης και στις περιπολίες στα δάση με μεικτό κλιμάκιο Στρατού-Αστυνομίας-Πυροσβεστικής έλεγα ότι όποιον βλέπαμε με αναπτήρα και στουπί στα χέρια έπρεπε κανονικά να τον πυροβολούμε στο κεφάλι χωρίς καν να τον ρωτήσουμε τι κάνει εκεί. Απλά πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στην επιβολή του νόμου σε κατοικημένη περιοχη. Αυστηροί αλλά προσεχτικοί και σε καμία περίπτωση φοβισμένοι και ευθυνόφοβοι.
-
Δεν το βλέπω εγώ απλοϊκά αλλά ο kacey που μας λέει, λίγο-πολύ, ότι η λύση του προβλήματος είναι η μαζική ιδιωτική οπλοχρησία. Και γω λέω ότι η περίπτωση των ΗΠΑ, όπου υπάρχει μαζική ιδιωτική οπλοχρησία αλλά το πρόβλημα της εγκληματικότητας είναι πολύ χειρότερο από ό,τι στην Ελλάδα, δείχνει ότι η θεωρία του μπάζει σοβαρά.
Κατά τα λοιπά για τις αιτίες υπάρχουν 1000 αιτίες αλλά είναι εκτός θέματος.
@coupeas
Στρατός στους δρόμους ? Οχι αγαπητέ, ο στρατός είναι για τους στρατώνες, δεν είναι δουλειά του αυτή. Αντε να βοηθάει σε τίποτα φυσικές καταστροφές, τίποτε αεροδιακομιδές κτλ. αλλά κατά τα λοιπά δε θέλω στρατό στο δρόμο σε καιρό ειρήνης και δημοκρατίας. Αν θεωρείς ότι είμαστε failed state επιπέδου Κολομβίας την εποχή του Εσκομπάρ, που ήταν στάνταρ ο στρατός στο δρόμο, πές το... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα γεροντια μας τελειωσαν φιλοι μου.Στην ουσία των λεγομένων σου δεν διαφωνώ. Μάλιστα όταν συμμετείχαμε στο σχέδιο Ξενοκράτης και στις περιπολίες στα δάση με μεικτό κλιμάκιο Στρατού-Αστυνομίας-Πυροσβεστικής έλεγα ότι όποιον βλέπαμε με αναπτήρα και στουπί στα χέρια έπρεπε κανονικά να τον πυροβολούμε στο κεφάλι χωρίς καν να τον ρωτήσουμε τι κάνει εκεί. Απλά πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στην επιβολή του νόμου σε κατοικημένη περιοχη. Αυστηροί αλλά προσεχτικοί και σε καμία περίπτωση φοβισμένοι και ευθυνόφοβοι.
σας εκοψαν και εσας οι βουλευτες επειδη δεν ηθελαν να βλεπουν στρατο στα δαση?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν το βλέπω εγώ απλοϊκά αλλά ο kacey που μας λέει, λίγο-πολύ, ότι η λύση του προβλήματος είναι η μαζική ιδιωτική οπλοχρησία. Και γω λέω ότι η περίπτωση των ΗΠΑ, όπου υπάρχει μαζική ιδιωτική οπλοχρησία αλλά το πρόβλημα της εγκληματικότητας είναι πολύ χειρότερο από ό,τι στην Ελλάδα, δείχνει ότι η θεωρία του μπάζει σοβαρά.Εγω σε ρωτησα:
α) ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ οτι αν δεν ηταν ελευθερα τα οπλα, δεν θα ηταν 10 φορες χειροτερα? ΔΕΝ το ξερεις.
β) Επισης σε ρωτησα αν αυτο το νουμερο 5,5 δολοφονιες/1000 περιλαμβανει
μονο τις δολοφονιες που κανουν εγκληματιες (εννοω ληστες, διαρρηκτες, πληρωμενοι δολοφονοι κλπ) εναντι πολιτων
κ τις δολοφονιες πολιτων εναντι πολιτων (πχ σκοτωσα εγω τη γυναικα μου)
κ τις δολοφονιες των εγκληματιων απο τους πολιτεςΔΕΝ το ξερεις.
γ) αν απο τις 5,5 δολοφονιες οι πχ 2 αφορουν το πρωτο, 2 το δευτερο κ 1,5 το τριτο ενω στην Ελλαδα εχουμε 1,5 δολοφονια αλλα η 1,2 ειναι απο εγκληματια εναντι πολιτη (που ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ), τοτε ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΠΛΑ. Να πεφτουν κ 'εκεινοι' σαν τις μυγες.
Αυτος που θελει να χρησιμοποιησει οπλο για να εγκληματισει, θα βρει οπλο. Δεν θα κολλησει στη παρανομη οπλοφορια/οπλοχρησια, στα @@ τους κιολας. Αυτος που του στριβει κ αποφασιζει να φαει τη γυναικα του, θα βρει αλλο οπλο να το κανει (πχ μαχαιρι). Αυτος που την εχει στημενη στο γειτονα/συνεταιρο ή δε ξερω εγω τι, θα το κανονισει αλλιως.
Ο μονος που χαντακωνεται απο την αυστηροτητα εναντι των οπλων ειναι ο νομοταγης πολιτης που φοβαται μη μπλεξει, αν τυχον χρειαστει να αμυνθει.
Αυτο που λεω εγω λοιπον ειναι, απελευθερωση της οπλοΚΑΤΟΧΗΣ (εντος του ιδιωτικου χωρου, συμπεριλαμβανομενων επιχειρησεων κλπ), τεραστιες ποινες για οπλοΦΟΡΙΑ, κ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ το δικαιωμα να ενεργησεις πρωτος οταν απειλεισαι, μεσα στο χωρο σου, χωρις ΠΑΠΑΡΙΕΣ του τυπου 'ο πολιτης να δει τι κραταει ο εγκληματιας στα χερια του, να ζυγισει το ποσο απειλειται ( ) κ να κρινει αν μπορει να πυροβολησει ή αν πρεπει πχ να αφησει το οπλο κατω κ να παρει κ αυτος μαχαιρι '. Το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μπορω να εχω το μεσο για να τους αντιμετωπισω.
Αν η θεωρία σου ισχύει, γιατί δεν έχουν στις ΗΠΑ εγκληματικότητα παρόμοια με του γειτονικού και παρόμοιου σε επίπεδο ζωής Καναδά ? (1.9 φόνοι / 100 χιλιάδες)
Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για να λέμε...Το ποια ειναι παραμυθια, δεν το λεω εγω:
A government study concluded that direct comparison of the 2 countries' violent crime totals or rates was 'inappropriate'.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν το βλέπω εγώ απλοϊκά αλλά ο kacey που μας λέει, λίγο-πολύ, ότι η λύση του προβλήματος είναι η μαζική ιδιωτική οπλοχρησία. Και γω λέω ότι η περίπτωση των ΗΠΑ, όπου υπάρχει μαζική ιδιωτική οπλοχρησία αλλά το πρόβλημα της εγκληματικότητας είναι πολύ χειρότερο από ό,τι στην Ελλάδα, δείχνει ότι η θεωρία του μπάζει σοβαρά.Κατά τα λοιπά για τις αιτίες υπάρχουν 1000 αιτίες αλλά είναι εκτός θέματος.
@coupeas
Στρατός στους δρόμους ? Οχι αγαπητέ, ο στρατός είναι για τους στρατώνες, δεν είναι δουλειά του αυτή. Αντε να βοηθάει σε τίποτα φυσικές καταστροφές, τίποτε αεροδιακομιδές κτλ. αλλά κατά τα λοιπά δε θέλω στρατό στο δρόμο σε καιρό ειρήνης και δημοκρατίας. Αν θεωρείς ότι είμαστε failed state επιπέδου Κολομβίας την εποχή του Εσκομπάρ, που ήταν στάνταρ ο στρατός στο δρόμο, πές το...Στο πρώτο σκελος συμφωνώ μαζί σου.Στο δευτερο που αφορά την άποψή μου θα διαφωνήσω γιατί όταν υπάρχει αναρχία ερχεται ο στρατός φιλε μου. Και η αναρχια κατα γενικη ομολογία έρχεται με τα μπούνια. Αυτό που με λυπεί πραγματικα ειναι η κακή συνηθεια των ελληνων να συγκρινουν αλλες εποχές και αλλους τοπους με εμας. Οχι φίλε μου. Κανεις μεγαλο λάθος. Ο στρατός δεν χρειαζεται μονο σε πόλεμο και κατακλυσμούς. Απλά υπαρχουν σχεδια καταστολής οποιουδηποτε πολέμου αλλά και παρανομων εγκληματικων δραστηριοτητων που αφορούν την εθνική ασφαλεια . Εμείς τα εχουμε σκατα κοκκινα και κιτρινα πρασινα και μπλέ στο μυαλό μας και κλαιμε την μοίρα μας.
Ας ξεκολλήσουμε επιτελους !
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.