-
Ο χρήστης Dafygt έγραψε:
Η εμεις η αυτοι. Η πολιτισμος η ζουγκλα.Α γειά σου!
-
Από την στιγμή που ο νόμος δεν θα σου αναγνωρίσει την νόμιμη άμυνα και απλά θα περιοριστεί σε ελαφρύνσεις του τύπου 'εν βρασμό ψυχής' μόλις του ρίξεις με το νόμιμο όπλο που θα κατέχεις θα πας φυλακή.
Εκ των υστέρων σκεπτόμενος χίλιες φορές θα το μετανιώσεις αν σκοτώσεις τον κλέφτη ακόμα και αν ως αντάλλαγμα σου έκλεβε τα πάντα στο σπίτι.
Οι τύψεις και οι συνέπειες της φυλάκισης θα είναι τόσες που από μόνες τους είναι αποτρεπτικές στην αυτοδικία!Από την άλλη στην περίπτωση της Παιανίας η αυτοδικία φάνηκε σαν μοναδική επιλογή σαν λογικό επακόλουθο στο μέσο Έλληνα. Όταν βλέπεις κάποιον ν' απειλεί με μαχαίρι μέλος της οικογένειας σου και μάλιστα να ξανάρχεται μετά να ολοκληρώσει την επιδρομή τότε θολώνεις και επιτίθεσαι αγνοώντας τις συνέπειες. Αφήνεις την επιστήμη και την λογική στην άκρη και προτάσεις ανακλαστικά το ένστικτο της επιβίωσης.
Θεωρώ πρωτόγνωρη την απόφαση του εισαγγελέα να μην προφυλακίσει τον νεαρό και καλοδεχούμενη ατύπως αφού έμμεσα αναγνωρίζουν την ανάγκη αναπροσαρμογής του νομικού πλαισίου και του συστήματος απονομής δικαιοσύνης στην χώρα εναρμονισμένο στις νέες συνθήκες.
Σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ την αυτοδικία όμως αναγνωρίζω ελαφρυντικά σε αυτή, ειδικά στις μέρες μας που ουσιαστικά το κράτος αδυνατεί να εγγυηθεί βασικά αγαθά και υπηρεσίες!
Το ιδανικό θα ήταν να ξεκινήσουμε από την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στο κράτος...το πρόβλημα είναι ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες αυτό είναι αδύνατο. -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Από την στιγμή που ο νόμος δεν θα σου αναγνωρίσει την νόμιμη άμυνα και απλά θα περιοριστεί σε ελαφρύνσεις του τύπου 'εν βρασμό ψυχής' μόλις του ρίξεις με το νόμιμο όπλο που θα κατέχεις θα πας φυλακή.
Εκ των υστέρων σκεπτόμενος χίλιες φορές θα το μετανιώσεις αν σκοτώσεις τον κλέφτη ακόμα και αν ως αντάλλαγμα σου έκλεβε τα πάντα στο σπίτι.
Οι τύψεις και οι συνέπειες της φυλάκισης θα είναι τόσες που από μόνες τους είναι αποτρεπτικές στην αυτοδικία!Από την άλλη στην περίπτωση της Παιανίας η αυτοδικία φάνηκε σαν μοναδική επιλογή σαν λογικό επακόλουθο στο μέσο Έλληνα. Όταν βλέπεις κάποιον ν' απειλεί με μαχαίρι μέλος της οικογένειας σου και μάλιστα να ξανάρχεται μετά να ολοκληρώσει την επιδρομή τότε θολώνεις και επιτίθεσαι αγνοώντας τις συνέπειες. Αφήνεις την επιστήμη και την λογική στην άκρη και προτάσεις ανακλαστικά το ένστικτο της επιβίωσης.
Θεωρώ πρωτόγνωρη την απόφαση του εισαγγελέα να μην προφυλακίσει τον νεαρό και καλοδεχούμενη ατύπως αφού έμμεσα αναγνωρίζουν την ανάγκη αναπροσαρμογής του νομικού πλαισίου και του συστήματος απονομής δικαιοσύνης στην χώρα εναρμονισμένο στις νέες συνθήκες.
Σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ την αυτοδικία όμως αναγνωρίζω ελαφρυντικά σε αυτή, ειδικά στις μέρες μας που ουσιαστικά το κράτος αδυνατεί να εγγυηθεί βασικά αγαθά και υπηρεσίες!
Το ιδανικό θα ήταν να ξεκινήσουμε από την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στο κράτος...το πρόβλημα είναι ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες αυτό είναι αδύνατο.Για αυτο αν μπορεις το ξεφορτωνεσαι το πτωμα.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Κανένας κακοποιός -πλήν ελαχίστων περιπτώσεων απ'ότι ξέρω- δεν ειναι εκπαιδευμένος σε πυρ + κίνηση .τι λες καλε, τσαμπα κανουμε σπεν ?
-
Όταν βλέπεις κάποιον ν' απειλεί με μαχαίρι μέλος της οικογένειας σου και μάλιστα να ξανάρχεται μετά να ολοκληρώσει την επιδρομή τότε θολώνεις και επιτίθεσαι αγνοώντας τις συνέπειες. Αφήνεις την επιστήμη και την λογική στην άκρη και προτάσεις ανακλαστικά το ένστικτο της επιβίωσης.Τί λέει η 'επιστήμη και η λογική' (πως πρέπει να κάνεις στο παραπάνω σκηνικό), που δε θα έπρεπε 'να αφησεις στην άκρη'..???
Βεβαια, απο τη στιγμή που αυτό που περιγράφεις παραπάνω, το θεωρείς 'επίθεση', τί να συζητησουμε......?
-
Λοιπόν, τα παραπάνω μου θυμίζουν έναν εκφωνητή της ΥΕΝΕΡΤ, που σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι ελληνικής με ξένη ομάδα, οι ξένοι διαρκώς αντεπιτίθονταν. Μα όλο στην αντεπίθεση ήταν δηλαδή, δεν μας άφηναν να κάνουμε ούτε μια επίθεση.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Όταν βλέπεις κάποιον ν' απειλεί με μαχαίρι μέλος της οικογένειας σου και μάλιστα να ξανάρχεται μετά να ολοκληρώσει την επιδρομή τότε θολώνεις και επιτίθεσαι αγνοώντας τις συνέπειες. Αφήνεις την επιστήμη και την λογική στην άκρη και προτάσεις ανακλαστικά το ένστικτο της επιβίωσης.
Τί λέει η 'επιστήμη και η λογική' (πως πρέπει να κάνεις στο παραπάνω σκηνικό), που δε θα έπρεπε 'να αφησεις στην άκρη'..???
Βεβαια, απο τη στιγμή που αυτό που περιγράφεις παραπάνω, το θεωρείς 'επίθεση', τί να συζητησουμε......?
αμα θολωναμε οποτε μας τυχαινε ενα τετοιο περιστατικο τοτε το total recall θα ηταν κινουμενο σχεδιο
-
Πως ξερεις εκ των προτερων οτι θα εμενε μονο στη κλοπη? Εισαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι αυτος που μπαινει μεσα στο σπιτι σου, δεν εχει σκοπο να σε βλαψει αν του παραδωσεις τα παντα? Εισαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι ακομα κ αν τους παραδωσεις τα παντα, αυτοι θα δεχτουν οτι τους λες αληθεια κ δεν θα σε πειραξουν απαιτωντας περισσοτερα?
Αν εισαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, τοτε να μας πεις κ εμας τον τροπο. Αν δεν εισαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ (100000%) οτι οι συνεπειες θα περιοριστουν στην απωλεια υλικων αγαθων, τοτε ευχαριστω αλλα να μου λειπει.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Όταν βλέπεις κάποιον ν' απειλεί με μαχαίρι μέλος της οικογένειας σου και μάλιστα να ξανάρχεται μετά να ολοκληρώσει την επιδρομή τότε θολώνεις και επιτίθεσαι αγνοώντας τις συνέπειες. Αφήνεις την επιστήμη και την λογική στην άκρη και προτάσεις ανακλαστικά το ένστικτο της επιβίωσης.
Τί λέει η 'επιστήμη και η λογική' (πως πρέπει να κάνεις στο παραπάνω σκηνικό), που δε θα έπρεπε 'να αφησεις στην άκρη'..???
Με ρωτάς τι λέει η επιστήμη και η λογική ή τι θα έκανα σε ανάλογη περίπτωση; Αν με ρωτάς το δεύτερο, δυστυχώς για μένα, θα έκανα ότι ο 24χρονος...και μετά θα το μετάνιωνα στη φυλακή!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πως ξερεις εκ των προτερων οτι θα εμενε μονο στη κλοπη? Εισαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι αυτος που μπαινει μεσα στο σπιτι σου, δεν εχει σκοπο να σε βλαψει αν του παραδωσεις τα παντα? Εισαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι ακομα κ αν τους παραδωσεις τα παντα, αυτοι θα δεχτουν οτι τους λες αληθεια κ δεν θα σε πειραξουν απαιτωντας περισσοτερα?
Αν εισαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, τοτε να μας πεις κ εμας τον τροπο. Αν δεν εισαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ (100000%) οτι οι συνεπειες θα περιοριστουν στην απωλεια υλικων αγαθων, τοτε ευχαριστω αλλα να μου λειπει.
Είσαι σίγουρος για το μέλλον;
Είσαι σίγουρος λόγουχαρη ότι δεν θα γίνει σεισμός σήμερα;
Είσαι σίγουρος ότι δεν θα σου συμβεί τροχαίο, απόπειρα ληστείας ή οτιδήποτε άλλο;
ΠΡΟΦΑΝΩΣ και η ανθρώπινη συμπεριφορά δεν υπάγεται σε στεγανά... ούτε είσαι μάντης για το τι θα συμβεί. Ά ρα δεν εισαι σίγουρος απόλυτα για τίποτα!
Προληπτικά λειτουργείς σε προσπάθεια να μειώσεις τις πιθανότητες να σου συμβεί κάτι και προσπαθείς να κατευνάσεις τον ληστή! Το αν θα τα κατάφερεις δεν τον γνωρίζω...το σίγουρο είναι ότι καλύτερα να μην τον προκαλέσεις.
Προσωπικά θα του έδινα ότι είχα για να μην πειράξει την οικογένεια. Συνειδητά δεν έχω άμεση πρόσβαση στην οικογενειακή καραμπίνα και την έχω λυμένη για να μην το κάνει κανένας στην οικογένεια. Ξέρω ότι αν βρισκόμουν στην θέση του νεαρού θα έκανα το ίδιο. Μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ να μάθω.
Θα στο γυρίσω ανάποδα όμως για να καταλάβεις τον συλλογισμό μου: Υποθέτουμε ότι μπαίνει διαρρήκτης στο σπίτι σου με ψεύτικο όπλο και τον σκοτώνεις. Στην φυλάκα που θα καταλήξεις δεν θα σκεφτείς κάποια στιγμή πόσο καλύτερα θα ήταν αν τον είχες απλά ακινητοποιήσει δίχως να τον σκοτώσεις ή και αν ακόμα σε έκλεβε και έφευγε;
Δεν είσαι μόνο εσύ παλικάρι φίλε μου...ούτε εγώ είμαι δειλός.
Επαναλαμβάνω: εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να μάθουμε τα όρια μας. -
τωρα σοβαρα τους βαζουν φυλακη οσους σκοτωνουν διαρρηκτες?
δεν το κουκουλωνουν καπως το ζητημα με σφαιρες που εξοστρακιστηκαν κτλ ?
(και δε μιλαω για περιστατικα που εχουν παρει εκταση)
εδω ξερω περιπτωση ατομου που εχει πατησει λαθρομεταναστη και επειδη δε θα τον αναζητουσε κανεις , την εβγαλε λαδι
επισης ποσα ειναι τα ατομα που εχουν πεθανει απο εξοστρακισμενες σφαιρες της αστυνομιας και το περασαν στο ντουκου ?
(μιλαω για εγκληματιες , που δεν το εκαναν και πολυ θεμα τα καναλια) -
το πας αλλού τώρα...σου ανταπαντώ ότι αν δοθεί δημοσιότητα τότε χάνεις
-
ναι , μαλλον αν παρει εκταση το ζητημα χανεις..
διαφορετικα αν μεινει μεταξυ σας , θα σου πουν και κανα μπραβο -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τωρα σοβαρα τους βαζουν φυλακη οσους σκοτωνουν διαρρηκτες?δεν το κουκουλωνουν καπως το ζητημα με σφαιρες που εξοστρακιστηκαν κτλ ?
εδω ξερω περιπτωση ατομου που εχει πατησει λαθρομεταναστη και επειδη δε θα τον αναζητουσε κανεις , την εβγαλε λαδι
επισης ποσα ειναι τα ατομα που εχουν πεθανει απο εξοστρακισμενες σφαιρες της αστυνομιας και το περασαν στο ντουκου ?
(μιλαω για εγκληματιες , που δεν το εκαναν και πολυ θεμα τα καναλια)Το θεμα ειναι πως αν μπει καποιος σπιτι σου και προλαβεις να τον στειλεις στο διαολο πεταμα κατευθειαν σε κανα γκρεμο ή σκουπιδοτενεκε. Δεν χρειαζεται να το διαλλαλεις παντου
-
ναι σιγα μη γινεις και dexter
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
τωρα σοβαρα τους βαζουν φυλακη οσους σκοτωνουν διαρρηκτες?
δεν το κουκουλωνουν καπως το ζητημα με σφαιρες που εξοστρακιστηκαν κτλ ?
(μιλαω για εγκληματιες , που δεν το εκαναν και πολυ θεμα τα καναλια)Το θεμα ειναι πως αν μπει καποιος σπιτι σου και προλαβεις να τον στειλεις στο διαολο πεταμα κατευθειαν σε κανα γκρεμο ή σκουπιδοτενεκε. Δεν χρειαζεται να το διαλλαλεις παντου
Τι λες τώρα; Έχω μπεζ σαλόνι στο σιβικ! Να το λερώσω;
(ρε σεις τι γράφουμε τώρα; Πως θα ξεφορτωθείς το πτώμα του διαρρήκτη;)
-
αυτο το φορουμ ειναι ολο εκπληξεις
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι σιγα μη γινεις και dexter, εγω παντως που μενω στις ερημιες δεν εχω κοινο να παρακολουθει
-
Δυστυχώς πρέπει να έχουμε ανέβει στις πρώτες θέσεις της εγκληματικότητας διεθνώς.
Για τους τουρίστες ακόμα ένας λόγος να μην έρθουν στην Ελλάδα γιατί φοβούνται.
-
Ο τυπος που εχει σκοτωσει τον Αλβανο πριν κανα δυο βδομαδες στην παλληνη,αφεθηκε ελευθερος ετσι δεν ειναι?
Παντως ειναι πολυ δυσκολο,να προβλεψεις αντιδραση σε τετοιες καταστασεις...
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.