-
Αποκλείεται!!!Ο tzo λέει ότι δεν παθαίνουν τίποτα.
-
A6 quattro tiptronic 2.5 V6 tdi 200.000 km και οι 4 εκκεντροφόροι θέλουν αλλαγή.
Ο κινητήρας είναι σε πολύ καλή κατάσταση - δεν καίει καθόλου λάδι ούτε βγάζει καπνούς και βρώμα από πετρέλαιο.Λάδια: τα (πανάκριβα) Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40 με αλλαγές ανά 30.000 χλμ.
Meets or exceeds industry specifications
SAE 5W-40;
ACEA C3;
API SM/CF,
VW 502 00/ 505 00/ 505 01,
BMW Longlife-04,
MB-Approval 229.31/ 229.51,
Renault RN0700/0710,
Meets Ford WSS -M2C917-A,
Meets Fiat 9.55535-S2. -
Συντακιοδοτήθηκε κανένας καλός σχεδιαστής εκκεντροφόρων στη vw και τώρα έχουν πρόβλημα γενικό;;;
-
Είναι επιδημία ,όλα δείχνουν πως οφείλεται σε αστοχία υλικού ,η κακός σχεδιασμός στους αυλους λίπανσης,
Απορία :Πίεση λαδιού έχεις μετρήσει ποτέ;
Αυτό που μου κάνει εντύπωση εναι τον ίδιο κινητήρα τον φορά και στο touran το οποίο έχω τύχει με 530.000χλμ χωρίς προβλήματα στους εκκεντροφόρους.Να αποτελεί αποκλειστικότητα των skoda; -
Όχι δεν έχω μετρήσει , βιαζόταν ο μηχανικός να πάρει τα ντουλα , παντως γεννήθηκε μια ωραία ιδέα , να βάλω μετρητη πίεσης λαδιού , τι ωραία να έβρισκα ενα μηχανικο της προκοπης !
-
Μπα είναι γενικό το πρόβλημα απλά όπου κάτσει. Στη παλιά εταιρεία αλλάξανε σε εταιρικά Audi τους εκκεντροφόρους με κάτι λιγότερο απο 4κ χλμ και 6 μήνες στο δρόμο. Ίσως προληπτικά μην γίνει κάνα χοντρό μπαμ αλλα ήδη κατανάλωναν 1,5 λίτρα λάδι....
-
Ο χρήστης ΖΟΖΟΣ έγραψε:
Όχι δεν έχω μετρήσει , βιαζόταν ο μηχανικός να πάρει τα ντουλα , παντως γεννήθηκε μια ωραία ιδέα , να βάλω μετρητη πίεσης λαδιού , τι ωραία να έβρισκα ενα μηχανικο της προκοπης !Με ένα OBD reader ίσως να μπορείς να δεις πίεση λαδιού. Πιθανότατα να υπάρχει σχετικός αισθητήρας στο μοτέρ σου.
-
!.....θα ανοίξω το ψευτοκαπακο να δω , ο μηχανικός , ψελισε κατι για κατι ταπες , που διευκολύνουν ??? Να ανέβει η πίεση του λαδιου ? Ουτε ξέρω , βαρεθηκα , αι σιχτιρ,,.....
-
έχουμε αναφερθεί ξανά ότι είναι 1ον) αστοχία υλικού του εκκεντροφόρου, και 2ον) ακατάλληλο λιπαντικό! Μην ασχολείσαι με κάτι άλλο.
-
Παντος το ειχα γυρίσει σε 5w40 full 505.01 , οτι έλεγε το βιβλιο σρβις, τερμα.
-
Ο χρήστης ΖΟΖΟΣ έγραψε:
Απο την αλλη ομως ΞΕΡΩ τον διπλανο μου συναδελφο που τον συναντω στη Σκοντα και εξω , βαζει απο 20w50 , 15w40, 10w40 και πολλη λιγοι 5w30 , και σχεδον οι μισοι απο βαρελι μεσα απο διαφορα εξουσιοδοτημενα , ΚΑΙ εξω , δηλ κατα κυριο λογο οχι το σωστο λαδι , ε , οι περισοτεροι δεν εχουν προβλημα , ΓΙΑΤΙ ? .....και , πως γινετε ΑΛΛΟΥ να χαλαει και αλλου οχι . Τι μας σωζει ?
Οπότε κάνεις κι εσύ το ίδιο.
15W40 από βαρέλι το χειμώνα , 20W50 από βαρέλι το καλοκαίρι . -
Μεχρι την επομενη επισκευη και τροπο αντιμετώπισης , γεια χαρα....
ΒΛΑΒΗ ΕΚΚΕΝΤΡΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΩΣΤΗΡΙΩΝ ΣΕ SCONDA OCTAVIA 1,9 TDI