-
Γειά σε όλα τα μέλη του forum!
Θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας σχετικά με την αγορά ενός αυτοκινήτου.
Είμαι μεταξύ τών VW Polo (2002-2005 δίπορτο 1.4),Citroen Saxo (2001-2003 δίπορτο 1.4),Mazda MX-5 (1990-1998 1.6) καί Honda Civic Hatchback (1996-2000 1.4)Tι πιστεύω για το καθένα:
Polο + χώροι,δεν έχω ακούσει για προβλήματα,εμφανίσιμο
- λίγο 'ψόφιο'Saxo + όμορφο,ελαφρύ,γρήγορο,μικρό,4 θέσεις
- κατά 80% θα είναι ξεζουμιζμένο,ακούω ότι βγάζουν προβλήματαΜΧ-5 + όμορφο,γρήγορο,κάμπριο
- παλαιότητα,χώροι,υφασμάτινη κουκούλα που θα θέλει αλλάγη λογικάCivic + σκυλί,εμφανίσιμο,ικανοποιητική ιπποδύναμη,χώροι
- μέσα είναι λίγο άσχημο,καθίσματα άθλιαΑυτά λοιπόν.
Περιμένω και τις δικές σας απόψεις ! -
Είμαι μεταξύ τών VW Polo (2002-2005 δίπορτο 1.4),Citroen Saxo (2001-2003 δίπορτο 1.4),Mazda MX-5 (1990-1998 1.6) καί Honda Civic Hatchback (1996-2000 1.4)Tι πιστεύω για το καθένα:
- κατά 80% θα είναι ξεζουμιζμένο,ακούω ότι βγάζουν προβλήματαΜΧ-5 + όμορφο,γρήγορο,κάμπριο
- παλαιότητα,χώροι,υφασμάτινη κουκούλα που θα θέλει αλλάγη λογικάCivic + σκυλί,εμφανίσιμο,ικανοποιητική ιπποδύναμη,χώροι
Saxo vts 1.6 μκ2 - mx5 nb 1.6 ειναι το διλημμα για εμενα..
-
Ο χρήστης Ferrari 458 Spider έγραψε:
Γειά σε όλα τα μέλη του forum!Θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας σχετικά με την αγορά ενός αυτοκινήτου.
Περιμένω και τις δικές σας απόψεις !Είδα και εγω τετοιο nick name και λέω ... όλα καλά! Θα προτείνω GTR και τα υπόλοιπα ένα διαμέρισμα!!! Και ... μτχ Polo?
Για όνομα!Το ΜΧ5 πρώτης γενιάς είναι κουκλί. Βρες και απο τα πρώτα με τα 115 άλογα και είσαι 'άρχοντας'! 2θέσιο, ανοιχτό και όμορφο. Αρκεί να μην έχει υποστεί βιασμό απο τον προηγούμενο κάτοχο.
Το Civic μόνο αν είναι το 3θυρο που εχει υπέροχη εμφάνιση. Τουλάχιστον είναι αξιόπιστο. Στα λοιπά όμως σαν 1,4 δεν νομίζω να λέει και πολλά. Το 5θυρο μου φτανει που είναι άσχημο!
Θα έλεγα πάντως να δεις και κάτι πιο ... καινούριο (με την εννοια του πιο πρόσφατου) ίσως!
Για τι χρήση το θέλεις? Ποσα διαθέτεις? -
Ποιος σου πε οτι το MX-5 ειναι γρηγορο??
Οσο για την προταση μου αφου υπαρχει στη λιστα εννοειται πως θα το προτεινω. -
Είδα και εγω τετοιο nick name και λέω ... όλα καλά! Θα προτείνω GTR και τα υπόλοιπα ένα διαμέρισμα!!! Και ... μτχ Polo?
Για όνομα!Το ΜΧ5 πρώτης γενιάς είναι κουκλί. Βρες και απο τα πρώτα με τα 115 άλογα και είσαι 'άρχοντας'! 2θέσιο, ανοιχτό και όμορφο. Αρκεί να μην έχει υποστεί βιασμό απο τον προηγούμενο κάτοχο.
Το Civic μόνο αν είναι το 3θυρο που εχει υπέροχη εμφάνιση. Τουλάχιστον είναι αξιόπιστο. Στα λοιπά όμως σαν 1,4 δεν νομίζω να λέει και πολλά. Το 5θυρο μου φτανει που είναι άσχημο!
Θα έλεγα πάντως να δεις και κάτι πιο ... καινούριο (με την εννοια του πιο πρόσφατου) ίσως!
Για τι χρήση το θέλεις? Ποσα διαθέτεις?[/quote]Η χρήση του δεν θα είναι καθημερινή.
Διαθέτω μέχρι 6.000€ maximum! -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ποιος σου πε οτι το MX-5 ειναι γρηγορο??
Οσο για την προταση μου αφου υπαρχει στη λιστα εννοειται πως θα το προτεινω.Ποιό προτείνεις?
-
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1551697/και 140.000km...
-
Tο Saxo πλην του αξιολογου κινητηρα ειναι σαραβαλο και εργονομικα γτπ
Το ΜΧ5 ειναι για χαζογκομενεσ απλα
Ψαξε πολυ και βρες ενα καλο Πεζο Ραλι 16V που ειναι και ευχρηστο και γρηγορο και αφου το γλεντησεις δωστο για ανταλλακτικα -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
και 140.000km...
Σο? Προτιμω ενα με 140kkm ,και πιθανον χιλιομετρα ανοιχτου δρομου που στο συγκεκριμενο σασσι ειναι και σημαντικο,παρα ενα με 80kkm μου να χει φαει ολη τη λακκουβα της Αθηνας και θελει και μεγαλο service στα 90kkm... Ασε που την αξιοπιστια τους την εχουν αποδειξει αν κολλας εκει..
Ψαξε πολυ και βρες ενα καλο Πεζο Ραλι 16V που ειναι και ευχρηστο και γρηγορο και αφου το γλεντησεις δωστο για ανταλλακτικαΕλα ποστ γεματο αληθειες.....
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Ψαξε πολυ και βρες ενα καλο Πεζο Ραλι 16V που ειναι και ευχρηστο και γρηγορο και αφου το γλεντησεις δωστο για ανταλλακτικα+1.Βρες ένα όσο πιο μαμά και προσεγμένο(και όμως υπάρχουν) saxo 1.6 vts από 2001 και μετά ή 106 rallye-gti του 2001-2003.Το πόλο που αναφέρεις εκείνο το μοντέλο μεσα στα προβλήματα είναι που το είδες το αξιοπιστο Για το σιβικ που αναφέρεις ήμαρτον.Ακου μοντέλο του 1996 .Με 5000-6000€ παίρνεις σαφώς καλύτερα αυτοκίνητα και σίγουρα πιο καινούρια.Μην πας γενικά σε κατι πιο παλιό από 8-9 χρόνια.Επίσης τσέκαρε τα εξής.
1.citroen xsara f/l 1.6 vts 2002-2005
2.ford focus f/l 1.6-1.8 trend 3d
3.peugeot 206 1.6 gti 2003-5,1.4 xs 16v 2004-06
4.vw golf 1.6 pacific-generation 2002-2003
5.nissan almera f/l 1.5 challenge 2004-2006
6.alfa romeo 147 1.6 120 2002-2005 -
και 140.000km...
Ενδεικτικο ηταν, αλλα και παλι τετοιας χρονολογιας αυτοκινητο δεν θα χει κατω απο 100k χλμ πραγματικα.
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Για χαζογκομενες ειναι Ζ3,SLK αντιστοιχης χρονολογιας...
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Ψαξε πολυ και βρες ενα καλο Πεζο Ραλι 16V που ειναι και ευχρηστο και γρηγορο και αφου το γλεντησεις δωστο για ανταλλακτικατο πεζό είναι εύχρηστο και γρήγορο και το σάξο σαράβαλο και εργονομικά γτπ??
-
Για χαζογκομενες ειναι Ζ3,SLK αντιστοιχης χρονολογιας...
εξυπνα αρσενικα ...
-
Ο χρήστης Ferrari 458 Spider έγραψε:
Tι πιστεύω για το καθένα:
- λίγο 'ψόφιο'Το πετυχες!...Trendline, 3πορτο, μαυρο με εξτρα ABS (=πισω δισκοφρενα) του 2003...Ποσο δινεις να το ξεφορτωθουμε?
-
Oκ Οκ,κατάλαβα !
Ας το αφήσουμε εκτός το Polo και ας επικεντρωθούμε στα άλλα -
Ψαξε πολυ και βρες ενα καλο Πεζο Ραλι 16V που ειναι και ευχρηστο και γρηγορο και αφου το γλεντησεις δωστο για ανταλλακτικατο πεζό είναι εύχρηστο και γρήγορο και το σάξο σαράβαλο και εργονομικά γτπ??
κοιτα ειχα ενα Ραλι, 1998. Το αγορασα με 28.000 χλμ και μεχρι τα 58.000 που το πουλησα δεν εβγαλε ΜΙΑ ζημια.
Το 2009 πηρα ενα Σαξο του 2002 με 78.000 χιλιομετρα σχετικα φτηνα αλλα εριξα +1000 για να το φερω στα ισα. Το θεμα ειναι βασικα οτι βγαζει ζημιες (οχι μηχανη μεταδοση κλπ) πρωτογνωρες για μενα που υποδυκνειουν τη ψευτικη κατασκευη του
Αρκει να σου πω οτι στα 17 χρονια που οδηγω ειναι το μονο που με εχει αφησει στο δρομο και συγκεκριμενα απο ντιζα γκαζιου (10 ευρω). Μια αλλη φορα μονο μου ειχε ξανασυμβει αυτο, συνοδηγος σε Autobianchi!(Τυχαιος παραλληλισμος?Δε νομιζω)
Αγορά αυτοκινήτου