Ο χρήστης scn έγραψε:
Κατ' αρχήν, η βασική χοντράδα δεν είναι τα R2 αλλά τα κιτ-καρ.
Μόνο αν αναφέρεσαι σε κιτ καρ τύπου 206 S1600 ή 106 full kit car (σαν του Κατσίνα στις πίστες) διότι αν αναφέρεσαι σε κιτ καρ τύπου Κωνσταντίνου (βαρύτερο 206 με χταπόδι και εξάτμιση) αυτό δεν ισχύει.
Ηδη με το να μπει πέναλτι βάρους στα κιτ καρ βοηθάει χωρίς βέβαια να καλύπτεται η διαφορά από τα 'τελείως κιτ καρ'.
Μια συμβιβαστική λύση θα ήταν να εξεταστεί κάθε περίπτωση ξεχωριστά από την τεχνική επιτροπή (δεν έχουμε και τόσα πολλά κιτ καρ...) και ανάλογα με τις μετατροπές να προσδιοριστεί η κατηγορία που θα τρέχει το καθένα δηλ. 'Α/6' ή 'Α/7' και να αναγραφεί σχετική παρατήρηση στο ΔΤΤ. Αυτό βέβαια αντιβαίνει στη 'γενικότητα' που πρέπει να έχουν οι κανονισμοί και εισάγει 'διαπροσωπικές σχέσεις' που είναι κακό.
Δεν ξέρω αν η FIA θεωρεί R2=Α6 και ειλικρινά δεν ξέρω τι διαφορές έχουν από τα Α6, για παράδειγμα τι διαφορές έχει ένα C2 A6 με ένα C2 R2. Είναι σίγουρο ότι ούτε στο χώμα ούτε στην άσφαλτο μπορεί ένα Α6 να σταθεί δίπλα σε R2. Όμως, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, νομίζω ότι δίπλα σε ένα C2 A6 μπορεί να σταθεί οποιοδήποτε παλιό Α6 (Civic, Corsa, Σαξόραλλο).
Το Α6 C2 είναι αργότερο απ΄όλα αυτά που αναφέρεις επειδή με τις ίδιες επιτρεπόμενες μετατροπές είναι 100 κιλά βαρύτερο όντας σασί 10 χρόνια νεώτερο (μας έφαγε το EuroNCAP ). Το R2 του δίνει πίσω την ανταγωνιστικότητα με το να επιτρέπει μετατροπές στον κινητήρα (μπιέλες, στροφαλοφόρο, βολάν, χταπόδι) που δεν επιτρέπονται στα 'κανονικά' ομάδας Α αυτοκίνητα.
Δώσε 2-3 έτη περιθώριο ώστε να έχουν χρόνο όσοι ενδιαφέρονται να αλλάξουν αυτοκίνητα και να κάνουν τις προετοιμασίες τους, και ώστε όλα τα Α και τα κιτ-καρ να έχουν περάσει στην Ε. Ονομάζοντάς τα Ε, μπορείς να τα αποκλείσεις άνετα από το πρωτάθλημα, χωρίς να τους πηδάς το συναγωνισμό στις μικρές κλάσεις για όσα χρόνια επιζήσουν.
Οχι δεν μπορείς διότι στην Ελλάδα τα ΕΑ τρέχουν και μετράνε 'σαν Α'. Αν το κάνεις αυτό τα πρώτα που θα 'σκοτώσεις' είναι τα 106 που ήδη είναι ΕΑ.
Αν θες να κρατήσεις το κόστος απόκτησης σε ποσά από 35000-60000 κάν' το με R2, αν θες να ανεβάσεις το κόστος απόκτησης σε ποσά από 50000-80000 κάν' το με R3. Αν είναι βασική σου προτεραιότητα η ύπαρξη νέων αυτοκινήτων (καλώς είναι), στην άσφαλτο δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης ένα πρωτάθλημα με Ν4 ή με R4, τα δικίνητα βγάζουν περισσότερο θέαμα.
Παρότι πιστεύω ότι το πρωτάθλημα ασφάλτου (εφ΄όσον για λόγους κόστους (διότι κανονικά δεν θα έπρεπε να τίθεται θέμα) έπαψε να ισχύει το μικτό) πρέπει να γίνεται με δικίνητα (έως Α/7 όπως διαμορφώθηκε, όχι Α/7 κιτ καρ τα οποία είναι σε άλλη κλάση...), ο αντίλογος σε αυτό είναι ότι τα Ν/4 τα έχεις ήδη, για ποιό λόγο κάποιος να πληρώσει για να φέρει πχ. R3 ?
Υ.Γ.1 Ο amaxopoulos με πρόλαβε. Κι εγώ το παράδειγμα της επίσης χρεοκοπημένης Ουγγαρίας ήθελα να αναφέρω.
Για δείτε εδώ για το πρωτάθλημα ράλι της Ουγγαρίας Εκτός που ήταν πιο large από εμάς, επιτρέποντας μέχρι και το 2009 WRC κατά τα λοιπά παρόμοιο μου φαίνεται. Για δείτε και τις συμμετοχές του Mecsek Rallye 2011 (γύρος του IRC, σα να λέμε το δικό μας το συγχωρεμένο το ράλι ΕΛΠΑ) τα Ουγγρικά πληρώματα με τι τρέχουν. Ναι, βλέπω κάμποσα Lada αλλά επίσης και C2 S1600, C2 R2 Max μπόλικα, Honda Type R μπόλικα κτλ. κτλ. Στο δικό μας ράλι ΕΛΠΑ αντίστοιχα θα έβλεπε κανείς 106, Saxo κτλ. Οπότε δε μου φαίνεται καλό παράδειγμα η χρεωκοπημένη Ουγγαρία
Y.Γ.2 Πάντως χαίρομαι για τη συζήτηση. Εκτός από το ότι έχει ενδιαφέρον, η ενασχόληση με τους αγώνες, έστω και μέσω του χαζού τρόπου του πληκτρολογίου, είναι τρόπος για να ξεχνάει κανείς το χάλι στο οποίο βρισκόμαστε. Στο κάτω-κάτω, δε γίνεται να βάζεις κάθε μέρα 60 ευρώ βενζίνη για να ξεφεύγεις λίγο από χυδαιότητες, όπως η αύξηση 94% που έφαγα κατακούτελα στις ασφαλιστικές εισφορές. Και, όπως καταλαβαίνεις, έπειτα από αυτό το 94% και μόνο η αναφορά των λέξεων 'κιτ-καρ' ή Ν4 μου προκαλεί γέλιο.
Μηχανικός μετά το 1993 ?
Ομοίως, η συζήτηση είναι ενδιαφέρουσα αλλά φοβάμαι ότι δεν ξεφεύγει από τα πλαίσια του παρόντος Forum.