-
Το 1.5 dci 3d More περίπου 14.000. 14.400 το 5θυρο.
14.800 περίπου το 90αρι 5θυρο Energy και 16.200 το Dynamic 5d με τα 105.
Στις τιμές έχω βάλει τέλη/πινακίδες στο περίπου.
Αν βάλεις και μεταλλικό είναι +450 περίπου.
Βέβαια αν πιέσεις να σου κολλήσουν απόσυρση η τιμή αυτή πέφτει από 1.000-1.400 euro. Οπότε πίεζε να σου κολλήσουν απόσυρση. Βέβαια δεν ισχύει για ετοιμοπαράδοτα ήδη εκτελωνισμένα.
Και με το δεδομένο ότι συνεχίζει να ισχύει το -1.000 από τη Renault στις αρχικές τιμές. -
- Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται.Άλλωστε το πετρέλαιο τώρα θεωρείται κάτι σαν ελιτισμός ή και μούρη τρόπω τινά. Σε κανά χρόνο το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει και οι προσφορές θα διαδέχονται η μία την άλλη.
- Είναι ένα υποσύστημα που χρήζει και αυτό συντήρησης ανάλογα με τη χρήση και τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
-
Τελικά τα βρήκα και καλύτερα, με 14500 το πεντάθυρο energy και 15600 το dynamic. Και στα 2 μοντέλα εγγύηση 5 χρόνια και δωρεάν σέρβις (ανταλλακτικά και εργασία) για 2 χρόνια.
Πιστεύετε ότι σε 6 μήνες μπορεί να υπάρχουν και καλύτερες προσφορές;Το clio μου άρεσε περισσότερο πάντως από corsa και yaris και polo που είδα . Το μόνο αρνητικό είναι τα τεκμήρια και η ασφάλεια για τα 1461 κυβικά του...
-
Οι τιμές και με μεταλλικό μέσα; Γενικά πάντως είναι πολύ καλές. Στα Renault τα τελευταία 2-3 χρόνια περίπου ίδιες είναι οι προσφορές. Ισως λίγο οι παροχές να διαφοροποιούνται.
Στα ασφάλιστρα η διαφορά είναι 30-40 euro το εξάμηνο. Οχι πολύ μεγάλο ποσό. Τα δωρεάν service το υπερκαλύπτουν με το παραπάνω. Στα τεκμήρια αν έχεις ικανοποιητικό εισόδημα και είναι 1ο αυτοκίνητο δεν νομίζω ότι σε επηρρεάζει ιδιαίτερα. Βέβαια εσύ ξέρεις καλύτερα τα φορολογικά σου.
-
Ναι οι τιμές είναι και με μεταλλικό χρώμα μέσα.
Έχουν αυξηθεί πολύ τα τεκμήρια φέτος και ο μόνος λόγος να μην πάρω το clio με αυτήν την προσφορά είναι αυτός...
-
4.600 είναι για το Corsa, 5.200 για το Yaris, 5.800 για το Clio τα τεκμήρια για το 2012.
Αν δεν έχεις πάντως και σπίτια, άλλα αυτοκίνητα δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί ιδιαίτερα. -
Για το corsa το τεκμηριο είναι στις 4000 γιατι είναι 1248 cc και παει στην κατηγορια 1200.
Αυριο σκοπεύω να το παραγγειλω και το έχω ψάξει καλά το θέμα. -
Στο corsa έχουν προσθέσει στην έκδοση edition προβολείς ομίχλης και ζάντες αλουμινίου και έχουν εκτοξεύσει την τιμή. Αν επιτρέπεται ποια έκδοση θα διαλέξεις και σε τι τιμή τη βρίσκεις;
-
Ο χρήστης serlock έγραψε:
Στο corsa έχουν προσθέσει στην έκδοση edition προβολείς ομίχλης και ζάντες αλουμινίου και έχουν εκτοξεύσει την τιμή. Αν επιτρέπεται ποια έκδοση θα διαλέξεις και σε τι τιμή τη βρίσκεις;Δεν έχουν προσθέσει τπτ από αυτά τα 2.Απλά το αμάξι έρχεται με προβολείς και δεν στους χρεώνουν.Εμένα τουλάχιστον σε 2 αντιπροσωπείες που πήγα μου τους έκαναν δώρο.
-
Πάντως να βάλω άλλους 2 παράγοντες μέσα. Σύγκρινε και τιμές service και συνεργείου (ειδικά φανοποιίας) μεταξύ Clio και Corsa. Τουλάχιστον σε πιο παλιά μου σύγκριση οι διαφορές ήταν χαώδεις. Επίσης σύγκρινε τα ψιλά γράμματα των εγγυήσεων. Θα βρεις μεγάλες διαφορές.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Πάντως να βάλω άλλους 2 παράγοντες μέσα. Σύγκρινε και τιμές service και συνεργείου (ειδικά φανοποιίας) μεταξύ Clio και Corsa. Τουλάχιστον σε πιο παλιά μου σύγκριση οι διαφορές ήταν χαώδεις. Επίσης σύγκρινε τα ψιλά γράμματα των εγγυήσεων. Θα βρεις μεγάλες διαφορές.Πόσα χρόνια έχει η ρενώ?η όπελ έχει 2 χρόνια εργοστασιακή και +4 χρόνια από την οπελ ελας που σου καλύπτει τα βασικά μέρη τα οποία βέβαια είναι και τα πιο ακριβα.επίσης επειδή έχω το astra gtc του 2006 και το πήγαινα πάντα στην αντιπροσωπεία οι τιμές ήταν σχετικά φθηνές με άλλες αντιπροσωπείες
στα 15000 αλλαγή λαδιών με 50-60 ευρώ συνήθως
στα 30000 service 140-150 ευρώ και στα 60000 service και ιμάντα χρονισμού 370 ευρώ -
Στην Opel πλέον είναι 3+3 αλλά όπως είπες στα 3 της επέκτασης καλύπτει μόνα τα βασικά μηχανικά μέρη.
Στη Renault είναι 3+2 αλλά η επέκταση καλύπτει όλο το αυτοκίνητο (bumper-to-bumper).
Σε αλλαγές λαδιών σίγουρα δεν έχουν διαφορά. Τι διαφορά να έχουν 4-5 λίτρα λάδι;
Στα service για Corsa και από προσωπική έρευνα αγοράς και από 3 φίλους κατόχους του τελευταίου corsa η διαφορά είναι στα 100 euro. Σε τακάκια πχ η διαφορά πάει στο +100%, σε φανοποιεία ξεφεύγει σε όλα η Opel και γενικά οτιδήποτε πλην των προγραμματισμένων ελέγχων είναι με διαφορά ακριβότερη με αισθητές διαφορές. Αυτή είναι η προσωπική μου -το τονίζω- εικόνα τα τελευταία 2-3 χρόνια και αναφέρομαι σε τιμές εξουσιοδοτημένων. -
Στην Opel πλέον είναι 3+3 αλλά όπως είπες στα 3 της επέκτασης καλύπτει μόνα τα βασικά μηχανικά μέρη.
Στη Renault είναι 3+2 αλλά η επέκταση καλύπτει όλο το αυτοκίνητο (bumper-to-bumper).
Σε αλλαγές λαδιών σίγουρα δεν έχουν διαφορά. Τι διαφορά να έχουν 4-5 λίτρα λάδι;
Στα service για Corsa και από προσωπική έρευνα αγοράς και από 3 φίλους κατόχους του τελευταίου corsa η διαφορά είναι στα 100 euro. Σε τακάκια πχ η διαφορά πάει στο +100%, σε φανοποιεία ξεφεύγει σε όλα η Opel και γενικά οτιδήποτε πλην των προγραμματισμένων ελέγχων είναι με διαφορά ακριβότερη με αισθητές διαφορές. Αυτή είναι η προσωπική μου -το τονίζω- εικόνα τα τελευταία 2-3 χρόνια και αναφέρομαι σε τιμές εξουσιοδοτημένων.το αστρα μου έχει μπρος πίσω τακάκια και κοστίζουν 95 ευρώ.επίσης έχω 100000χμ και τώρα ήρθε η ώρα να τα αλλάξω πρώτη φορα.πως γίνεται το κόρσα που έχει μόνο μπορστινά τακάκια να είναι 100+ πιο ακριβά από το κλιο?
σου είπα ότι στα αστρα το service είναι 140 ευρώ οπότε και στο κόρσα κάπου εκεί θα είναι για να μη πω πιο κάτω.δηλαδή στο κλιο πόσο είναι 30 ευρώ?στο λέω επειδή λες ότι ειναι 100 ευρώ κάτω στο κλιο2+4 έχει η οπελ http://www.opel.gr/idioktites/eggiisi/e ... ktasi.html
-
η έκδοση που θα παραγείλω είναι η cosmo και μου βγαίνει στα 16100 συν 100 ευρώ το κεντρικο προσκέφαλο και ρυθμιζόμενο καθισμα συνοδηγού.η τιμή είναι τελική. Το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι ότι δεν έχουν ούτε σαν εξτρα τα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα.
-
Ο χρήστης gker έγραψε:
η έκδοση που θα παραγείλω είναι η cosmo και μου βγαίνει στα 16100 συν 100 ευρώ το κεντρικο προσκέφαλο και ρυθμιζόμενο καθισμα συνοδηγού.η τιμή είναι τελική. Το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι ότι δεν έχουν ούτε σαν εξτρα τα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα.Η τιμή είναι με δική σου απόσυρση?λογικά η κοσμο βγαίνει 1000 ευρώ πάνω απτην edition αν δεν κάνω λάθος.τα αξίζει όμως γιατί έχει αρκετά εξτα από την edition.
-
Είπα ότι η σύγκριση τιμών είναι προσωπική εικόνα εξ'αρχής και αναφέρω παραδείγματα:
- Service Clio: 170 euro -Service Corsa: 230-270 (2 περιπτώσεις) και στα 2 αυτοκίνητα ίδιες εργασίες βέβαια τιμές προ 2 ετών
- Εμπρός τακάκια Clio: 45-60 euro - Εμπρός τακάκια Corsa: 100-120 euro
- Χτύπημα εμπρός φτερό με βαφή εργασία: 220 euro σε Clio -350 περίπου σε Corsa
Αναφέρω αυτά γιατί αυτά έχω ως μέτρο σύγκρισης.
Συνήθως μικρές διαφορές προς τα πάνω στα ανταλλακτικά, αλλά μεγάλες στην εργατοώρα και τις εργατοώρες που χρεώνει η 2η σε κάθετι.
Τα παραδείγματα βέβαια που έχω για Corsa είναι όλα σε ίδια μεγάλη Αθηναική κυρίως αντιπροσωπεία, πολύ πιθανό να μην ισχύει το ίδιο σε όλο το δίκτυο, όπως βέβαια αντίστοιχα συμβαίνει και στο δίκτυο της Renault. Παντού χρειάζεται ψάξιμο. Απλά αυτά που έχω ως σύγκριση και άλλα μεμονομένα έχω την εικόνα ότι το Corsa έχει ακριβότερη σύγκριση.
Γι'αυτό εξάλλου και στη 1η μου αναφορά είπα να κάνει σύγκριση ο ίδιος.
-
το renault clio να παρεις με τα 105αλογα(110 πραγματικα) και με 6αρι σασμαν,απλα το καλυτερο στην κατηγορια του.Μπορει να πληρωνει τελη 95 ευρω αλλα εχει τo πιο δυνατο μοτερ στην κατηγορια,τους μεγαλυτερους χωρους πολυ πλουσιο εξοπλισμο ειδικα στην εκδοση night and day(dynamic),πανεμορφο εσωτερικο με piano black φινιρισμα και δερμα στο ταμπλο,5 χρονια εγγυηση και 2 χρονια δωρεαν σερβις.Τα υπολοιπα 1.2 και 1.4 που ψαχνεις ειναι απλα υποκαταστατα.
-
Είπα ότι η σύγκριση τιμών είναι προσωπική εικόνα εξ'αρχής και αναφέρω παραδείγματα:- Service Clio: 170 euro -Service Corsa: 230-270 (2 περιπτώσεις) και στα 2 αυτοκίνητα ίδιες εργασίες βέβαια τιμές προ 2 ετών
- Εμπρός τακάκια Clio: 45-60 euro - Εμπρός τακάκια Corsa: 100-120 euro
- Χτύπημα εμπρός φτερό με βαφή εργασία: 220 euro σε Clio -350 περίπου σε Corsa
Αναφέρω αυτά γιατί αυτά έχω ως μέτρο σύγκρισης.
Συνήθως μικρές διαφορές προς τα πάνω στα ανταλλακτικά, αλλά μεγάλες στην εργατοώρα και τις εργατοώρες που χρεώνει η 2η σε κάθετι.
Τα παραδείγματα βέβαια που έχω για Corsa είναι όλα σε ίδια μεγάλη Αθηναική κυρίως αντιπροσωπεία, πολύ πιθανό να μην ισχύει το ίδιο σε όλο το δίκτυο, όπως βέβαια αντίστοιχα συμβαίνει και στο δίκτυο της Renault. Παντού χρειάζεται ψάξιμο. Απλά αυτά που έχω ως σύγκριση και άλλα μεμονομένα έχω την εικόνα ότι το Corsa έχει ακριβότερη σύγκριση.
Γι'αυτό εξάλλου και στη 1η μου αναφορά είπα να κάνει σύγκριση ο ίδιος.
τι να σ πω φίλε εμένα τα τακάκια μου κάνουν 55 ευρώ τα μπροστά και 40 ευρώ τα πίσω και μιλάμε για φρενάρες καμία σχέση με κλιο και κορσα.τα service μου ήταν 140-160 ευρώ το μέγιστο.σε αντιπροσωπεία της θεσσαλονίκης
εμένα αυτές οι τιμές τουλάχιστον για αντιπροσωπεία και για γνήσια ανταλλακτικά μου φένονται πολύ λογικές.
μπορει να αλλάζουν οι τιμές ανάλογα την αντιπροσωπεία. -
Δεν αμφιβάλλω και πράγματι είναι άψογες τιμές. Σε όλες τις φίρμες όμως βρίσκεις τεράστιες αποκλίσεις, γι'αυτό θέλει ψάξιμο. Αλλά η εικόνα που έχω είναι από μάλλον ακριβή αντιπροσωπεία της Opel, που έχει όμως πάνω από 10 σημεία εξυπηρέτησης, οπότε αποτελεί μεγάλο κομμάτι του δικτύου της Opel.
-
η τιμή για το cosmo 16100 ειναι μαζι με απόσυρση απο την εταιρία. μου φαίνετε πως η εταιρία με την νέα χρονία έκανε μικρότερες εκπτώσεις στο corsa γιατι μαλλον έχει πολυ ζήτηση.
οσο για το clio μετα το facelift που του έκαναν πριν δύο χρονια δεν μου αρέσει. ο κινητήρας είναι καλύτερος απο του opel αλλα έχει περισσότερα πάγια έξοδα (τελη κυκλοφοριας, τεκμηρια, κατανάλωση, ασφάλεια)
αγορα νεου diesel supermini